Komentari

diogenovabacva.blog.hr

Dodaj komentar (29)

Marketing


  • NF

    ja sam svojevremeno fejs akcijom , grupom ,uspio vratiti profil blogerice danielaland. izbrisan je zbog neke gluposti admina. a kod kafke je jasno da se optuženici ne mogu izvući iz zatvora jer nisu zaključani nego isključeni, zaboravih čija je to bila teza

    avatar

    11.02.2012. (20:41)    -   -   -   -  

  • alexxl

    Nekaj slično mi se desilo s Gmailom. Bil je vikend.
    Da dam broj mobača, da bi mi poslali sigurnosni kod, jer, kao, napalo me nekaj.
    I pošaljem 800 X i nikaj,
    no u ponedjeljak sam dobil 800 SMS sa kodovima i to textualno na hrvatskom. Mislim, brojke su bile arapske i to znam čitati,
    ali popratni text, hehehe

    avatar

    12.02.2012. (09:10)    -   -   -   -  

  • Bookeraj

    ne koristeći facebook bogzna koliko, lišila sam se ovakvih problema :) p.s. birokracija jest iritantna, ali tome se ne treba popustiti, ne treba samo gubiti živce, sve se riješi prije ili kasnije, najčešće kasnije.

    avatar

    12.02.2012. (10:40)    -   -   -   -  

  • Potok42

    Tvoje relacije s Facebokom prekidaju tebi neprihvatljivi razlozi, zapravo nesporazum pred kojim si bespomoćan, i ti na rubu kverulancije konstruiraš atraktivnu, čitljivu, multimedijalnu,napose ovodobnu komparaciju s Kafkom.
    U tom smislu kao zaključak prikladna je posljednja rečenica iz njegovog PROCESA: "Kao pas!" reče K., i činilo sekao da je stid u njemu jači od smrti."

    avatar

    12.02.2012. (12:23)    -   -   -   -  

  • edo

    Da je gospodin Josef K. imao admina, možda bi riješio svoj problem.

    avatar

    12.02.2012. (12:33)    -   -   -   -  

  • Bugenvilija

    ponekad padam u napast sve obrisati i poslati sve to dođavola...
    možda je to najbolje riješenje i tvog problema :))

    avatar

    12.02.2012. (13:34)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    NF - ili bi se moglo reći da im se zatvor sastoji ne od toga što ne mogu odnekud izaći, već od toga što ne mogu nekuda ući
    ALEXXL - onda su moji daleko uporniji u neslanju
    BOOKERAJ - reci to čovjeku sa sela koji nikada nije ušao u zakon, Josefu K. koji nije nikada doznao za što je kriv, zemljomjeru K. koji nikada nije potvrđen od strane dvorca, Franzu K. koji nikada nije dovršio Dvorac...
    POTOK - naravno, Kafka je suvremen... pošto je svevremen (pročitaj i ovo)
    BUGENVILIJA - meni je moj profil nemoguće pobrisati, pošto ne mogu ući u njega; događa se točno suprotan scenarij: profil stoji na mjestu, a pobrisan sam ja :)

    avatar

    12.02.2012. (13:45)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    PRANGER - Kafka, remix 2012.: ''pred facebookom stoji admin. Do tog admina dolazi jedan čovjek iz stvarnog svijeta i moli ga da ga uvede u facebook. Ali admin mu kaže da ga sad ne može uvesti. Čovjek malo razmisli pa ga pita hoće li moći poslije ući. 'Možda', kaže mu admin, 'ali sad ne može.''' ''Čovjek iz stvarnog svijeta nije računao na takve teškoće, facebook bi trebalo da svakome bude uvijek dostupan, misli on, ali kad malo bolje pogleda admina s njegovim avatarom, i onaj njegov šiljasti security check, zaključi da će ipak biti bolje da pričeka dok mu ne dopusti da uđe.''

    avatar

    12.02.2012. (13:57)    -   -   -   -  

  • Neverin

    ajde svako zlo za neko dobro kad ti je već dao inspiraciju da napišeš ovakakv post :)

    avatar

    12.02.2012. (20:03)    -   -   -   -  

  • morska sol

    Ovo je prava kafkijanska situacija! Meni se nešto slično događalo s gmailom, ali u odnosu na ovo potpuno bezazleno jer sam zbilja dobila taj famozni kod u sms-u.
    Nakon ovoga doživljavat ću svoj FB profil kao nešto privremeno - nešto što danas jest a sutra nije. Sad barem znam da nema smisla ni pokušavati sve ovo, taj križni put oporavljanja profila.
    Jozefe, Jozefe, čime li si uvrijedio virtualnu birokraciju? :-))

    avatar

    12.02.2012. (21:16)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    MORSKA SOL - Ti to meni Jozefe? :)
    Ali, da, stvarno, kad bih si rekao Pero K. - krao bih identitet jednog drugog blogera (odavno licencirani). :D
    Pa čuj, imam teoriju zašto su mi poslali zahtjev da potvrdim identitet, ali je i samo teorija, nisam siguran da je to. Bio sam krajem prošlog mjeseca nekoliko dana na službenom putu, gdje sam se u par navrata bio spojio preko tableta. A davno još sam bio uključio na svom profilu onu opciju da mi registrira ako mi se netko ulogirava s nepoznatog kompjutera. A s tog se tableta nikada prije nisam bio ulogirao na fejs - moguće da je fejsov security sistem to skužio kao da mi je nepoznat netko provaljivao u account (ne znajući da sam ja taj nepoznat netko).
    Nagađam.

    avatar

    13.02.2012. (15:46)    -   -   -   -  

  • Potok42

    Evo ovo: http://www.tacno.net/KulturaNovost.aspx?id=13650

    avatar

    14.02.2012. (13:25)    -   -   -   -  

  • Brzi

    Dragi Pero,
    Odnedavna imam mogućnost čitati te crno na bijelo, što me veseli, jer te konačno mogu čitati. Sad ću ti se razotkriti kao stručnjak za vizualno, i toplo ti preporučiti da, zbog onih sličnih meni; znatiželjnika umornih očiju, a koji nemaju ovu mogućnost koju ja sad imam, zamijeniš boju slova i pozadine. Ne znam je li ti poznata kultna knjiga "Zmija u njedrima", podnaslova "Panorama novije hrvatske fantastične proze", posebno izdanje ICR-a Rijeka iz 1980. koje je grafički opremio grafički dizajner Mirko Ilić. To je jedna krasna (izgledom) knjiga, o čijem ti sadržaju ne mogu ništa reći jer je nikad nisam pročitao. Razlog leži u tome što su bijela slova tiskana na crnim stranicama, što izgleda divno, ali je strašno naporno za čitanje.
    Eto, nadam se da mi nećeš zamjeriti, a još više, bilo bi mi drago da poslušaš ovaj savjet.
    Pozdrav.

    avatar

    17.02.2012. (17:20)    -   -   -   -  

  • Brzi

    Pardon. "Guja u njedrima."

    avatar

    18.02.2012. (18:43)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    NEVERIN - skoro da bih pomislio da si tu u pravu... iznenadni slučaj s kodom mi je dao pravu prizmu kroz koju pristupiti svojoj staroj temi
    BRZI - imaš jedan dan inverznog dizajna da si posnimiš što te zanima iz arhive ;)

    avatar

    19.02.2012. (16:36)    -   -   -   -  

  • morska sol

    Wow, kakva promjena - crno na bijelo umjesto bijelo na crno! Iz odgovora Brzome čini se da je samo na jedan dan... ali... da malo ipak razmisliš, Pero? Tek sad vidim koliko je ova varijanta preglednija i čitljivija!

    avatar

    19.02.2012. (20:42)    -   -   -   -  

  • Valentina

    Kratko, jednostavno i jasno . arsenovski...

    avatar

    20.02.2012. (10:08)    -   -   -   -  

  • Anamaria.

    Ja volim Kafku. I to je otprilike to.

    avatar

    20.02.2012. (17:45)    -   -   -   -  

  • Potok42

    Ti si "samo" promijenio layout, a Sven nestade potpuno.

    avatar

    21.02.2012. (18:58)    -   -   -   -  

  • malo ti malo ja

    Srećom, koristim samo blog i mail, prvašić sam što se tiče
    internetskih znanja i nisam zbog toga nesretna. Što se Kafke
    tiče, svaku rečenicu može se prenijeti u sadašnjost, je li on
    stvarno znao puno unaprijed gledati, kao uostalom i mnoge
    pametne glave. Na ovom prostoru smo nemoćni, možemo
    nastaviti ili ostaviti, "veliko oko" je čudovišno, možemo pomalo
    prosvjedovanjem pomaknuti nešto, ali glavninu sigurno ne.
    Svakim danom me nešto novo izbaci iz takta a onda opet kad
    vidim svoju nemoć, ušuškam se i slušam glazbu ili čitam, tako
    se jedino neću ljutiti, lipi ti pozdrav ostavljam:))))

    avatar

    22.02.2012. (14:59)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    POTOČE - pretpostavljam da si link na ovaj članak dao zbog spominjanja nekih elemenata koji postoje i u mom postu. Ali moram reći da je inače u pitanju jedan užasno površan i čak dosta glup članak. Ja ne znam tko je taj ''Konstantin'', ali govori kao netko tko Kafku zna iz natuknica iz enciklopedija i leksikona - tipično kafkološki. Detaljnije ću objasniti novim postom.

    avatar

    25.02.2012. (11:17)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    MORSKA & BRZI - Pa čujte, iskreno da kažem, sad kad ste vi nedavno oslovili pitanje se po prvi puta dogodilo da mu poklanjam pozornost. Valjda zato što sam ne patim od ove osjetljivosti ''umornih očiju'' koju Brzi imenuje. Slijep sam za to što kažete, ni uz najbolju volju ne uspijevam dokučiti, vidjeti, zašto vam je jedno preglednije i čitljivije od drugoga. Meni to sve isto.
    Kad sam otvarao blog, među ponuđenim predlošcima dizajna odabrao sam onaj koji mi je bio estetski najprihvatljiviji... mada sam, Soli - a toga se vjerojatno više nitko neće sjećati - počev od drugog posta pa sljedećih nekoliko imao predložak kao ti. Zatim sam vratio na ovaj template, jedino što sam ga pojačao da bude stvarno crn - nije mi se previše dopadala originalna ''prljava'' tamnosiva varijanta. Slova sam stavio da ne budu bijela, jer su previše blještala, nego neka nijansa sive - kao što se i vidi (to je ova ista kojom sada pišemo u komentarima - bitno ipak različita u odnosu na bijelu boju podloge). Meni je to nešto ljepša varijanta od crnih slova na bijeloj podlozi, a pošto mi je čitljivost osobno non-question, jedino sam taj kriterij imao u vidu. K'o što rekoh, nisam uopće dolazio na pomisao o tome da bi moglo biti čitatelja kojima to čini razliku. Trebao sam, ali nisam... a stvar je u tome da je sada kasno. Nije do estetike, tu biste me još i nagovorili, nego što su sada već prethodni postovi optimizirani za crnu podlogu. Govorim o slijama, kao i bojama citiranog teksta te linkova koje su presvijetle za bijelu podlogu i ne izgledaju dobro ili se uopće ne vide na njoj.
    Prva premisa: važna mi je moja arhiva, štoviše imperativ mi je da bude upotrebljiva, jer često ju koristim, pa i linkam. Samo tako u životu funkcioniram: preko slova iza sebe.
    Druga premisa: nemam, naravno, volje ni vremena ići od posta do posta mijenjati font color u kodovima i editirati slije, da bih svaki zasebno prilagodio.
    Konkluzija: morat će se, nažalost, pitanje crno na bijelom ili sivo na crnom vratiti u drugi plan.

    avatar

    25.02.2012. (13:49)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    VALENTINA - o, vidi vidi tko nam je to tu :) - dobra večer, dobrodošla
    ANAMARIJA - dobra večer, dobar ukus
    POTOK - vidio sam, da... a što reći... šteta! (nadam se da je privremeno)
    TI PA JA - bonus bodovi za tebe zbog korištenja termina ''veliko oko'' :))

    avatar

    25.02.2012. (19:06)    -   -   -   -  

  • Mariano Aureliano

    Zadnjih mjeseci zove nas na fiksni telefon automat T-coma i upozorava nas da kasnimo s plaćanjem računa za telefon (iako kasnimo tek tri do četiri dana). To se ponavlja svaki mjesec oko dvadesetog. Osim toga zove nas i zbog dostave OIB-a (iako smo ga već dostavili, i opet dostavili, no on zove i dalje). U T-com centrima ili na brojevima za korisnike ni s kim se o tome ne može razgovarati, niti itko pristaje predložiti osobu s kojom bi se o tome moglo razgovarati. U ovom slučaju čak se i može doći do živog čovjeka, no od toga nikakve koristi. Živimo u svijetu eksponencijalno rastućega intelekta koji se ne uspijeva korisno uposliti pa poput bujajućeg tumora na Psihi društva smišlja sve kompliciranije i neprovidnije sustave za OLAKŠAVANJE, POJEDNOSTAVLJIVANJE, UBRZAVANJE I VEĆU UČINKOVITOST usluga. Društvo je dostiglo onu razinu složenosti, u kojoj više nitko nije odgovoran ni za što. Svatko samo odrađuje svoj mali specijalizirani kotačić u nepreglednoj mašineriji sustava i nikoga nije briga ni za što. Svi su društveni modeli već isprobani, od plemena i gradova-država do Europske Unije i sve, baš sve je besprimjernom lakoćom uvijek i svagda pronašlo svoj put do izopačivanja. "Ne preuzeti odgovornost" jedina je stavka u "agendi" današnjeg društva. Odlične su te tvoje korelacije i analogije u postovima s dvije teme koje se slijevaju u jednu. Nadam se da ćeš nas obavijestiti kad ti (i ako ti) stigne Security Code na mobitel (ako prije toga ne završiš u "Vrapču" zaključana uma pred neprestanim iščekivanjem da je svaka nova sms-poruka TA poruka :-)).

    avatar

    25.02.2012. (23:42)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    MARIANO - Meni se dogodilo da sam mijenjao adresu na koju mi trebaju dolaziti računi, ali kao podstanaru - na gazdino prezime. Prvog mjeseca mi nije stigao, evo ti opomene, ja u t-com, da me za ubuduće imaju nekako zapamtiti gdje sam po novome. Aj' dobro, službenik će uz moje prezime dopisati ono ''kod (gazdino prezime)''. Gleda kud će, što će, zove negdje, pa se domunđavaju, evo ga napokon nešto domunđali, upisali u kućicu, riješeno je gospodine. Al' sljedećeg mjeseca meni opet - opomena! Jer opet račun nije stizao, a ja naravno zaboravim kad ne stiže (tko dane provodi misleći samo na to da se mora sjetiti platiti račune koji ne stižu?). Pisalo da nek platim mjesečni ceh i sad pride još trošak opomene - reda veličine, štajaznam, 50 kuna. Ma nemoj! Jebeš 50 kuna, ali neću iz principa. Odem ja tamo, popizdio, govorim ne pada mi na pamet platiti kad je evidentno da je posrijedi njihova greška. Jesam bio kod vas prošli mjesec da upišete, rekli ste riješeno je. A očito nije bilo riješeno. Pogleda, da, da, krivo smo upisali, evo, evo, sad ću ja to, da, sad je tek riješeno. I šta sad, ja da plaćam (tako sam im pizdio) zbog vaše greške?! Aha, razumijem, gospodine, u pravu ste, jasno, servilan ovaj, ali nažalost, da on osobno ne može ništa, postoji procedura - trebam ispuniti formular, zapisnik, što li, pa će ta i ta ''služba'' odlučiti je li prigovor utemeljen. Ja popizdio još više - aha, znači služba T-coma sama presuđuje jesam li kriv ja ili je kriv T-com?! Kadija te tuži, kadija ti sudi! Pa... da, sliježe ramenima službenik. Ja vam neću platiti kako god vam služba odlučila - govorim. Možete podnijeti ili ne podnijeti prigovor, gospodine. I što čovjek da radi? Podnio sam. Možeš pizditi, ali si nemoćan. Kojem god službeniku bih izložio narav stvari, svaki bi kao pojedinačno lice razumio da je pravda tu na mojoj strani, da je apsurdno tražiti da plaćam ''trošak slanja opomene'' koji je nastao njihovim propustom. Ali caka i je u tome da ne možeš doći do osobnog kontakta s pojedinačnim licem (koje bi imalo ovlasti da riješi predmet), nego ga rješava apstraktna institucija, tj. neka misteriozna i nedostupna ''služba''. (Na kraju sam platio, dakako.)

    avatar

    28.02.2012. (14:20)    -   -   -   -  

učitavam...