Komentari

autohtona.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


  • Damaris.

    Petra, ti pišeš opet? :O
    Zašto nisi javila, jel si ljuta na mene nešto? Pišem i ja, pročitat ću post čim završim sa ispravkom svojih. o.O

    avatar

    07.02.2012. (14:37)    -   -   -   -  

  • Sav ZGODAN

    Divan post, dušo, nadasve kreativan citat na početku također. Petra stvarno plača visoku cjenu za svoju slobodu, ali uz odanog prijatelja/ljubavnika kao što je Starz vjerujem da će uspjeti. pozz

    avatar

    07.02.2012. (18:38)    -   -   -   -  

  • Starz Skrable

    Eh, neprekršiva zakletva. Nešto zanimljivo i nedovoljno prikazano kod Rowlingice i premalo upotrebljavano u našim postovima. Hm. Meni se čini, po Rowlingičin navođenjima, da ako se prekrši bilo koji uvjet u zakletvi, prekršitelj umire. Kako se onda Petra može družiti sa Starzom sad opet?

    Sviđa mi se ovo. Nekako mislim da će Starz totalno izvući Petru iz svih tih sranja. Vidjet ćemo nastavak. Jedva čekam. :)

    avatar

    07.02.2012. (20:28)    -   -   -   -  

  • Damaris.

    Evo me sa komentarom na tvoj post. Pročitah ga još prije par dana, no, nije bilo vremena da ga komentariram a sada sam samo obnovila gradivo, da tako kažem. :))

    Slažem se sa Starzom, neprekršiva kletva je nešto što, čini mi se, ni kod koga u postovima nisam vidjela. Ja sam u kasnijim postovima smislila nešto slično, ali totalno različito od toga. :)

    Ovo je totalno drugačija priča o Petri od one koju sam čitala pre nešto više od par mjeseci.
    Grublja, surovija priča koja Petru pretvara u čovjeka čiji je život deadend.
    Pad Mračnog Gospodara je olakšao neke stvari i Smrtonošama iz višeg staleža, no, ona u tom staležu očigledno nije ostala i život joj je totalno uništen čim je pošla sebi seći vene.

    Bitno je da je Starz došao u pravo momentu inače bi se priča o Petri završila i prije no što je počela, hahhah. :) Baš mi je drago zbog toga, prijateljstva i ljubavi mogu biti neraskidivije od same kletve. :)

    Imam, inače, i ja post. Svrati, očekujem tvoj komentar skorije. :) ^^ *:

    avatar

    10.02.2012. (19:51)    -   -   -   -  

  • Mary-Jane.

    O, pa ti ponovno pišeš :O

    Baš sam se prijatno iznenadila! Luisa je, inače, iliti Ilse. Kako hoćeš, ali vjerojatno me se sjećaš po prvom :)

    Sad sam pročitala postove i moram ti reći da mi se čini da si još više napredovala, pogotovo kad je sama radnja u pitanju. Kao netko tko je imao priliku čitati prijašnje priče o Petri, povlačim neke paralele i zaključujem da mi se sviđa što se nisi bojala oduzeti joj sve što je nekoć voljela i učiniti od nje siromašnu, propalu prostitutku bez obitelji i prijatelja. Pored toga, napokon imamo uvid u to kako se zapravo počela drogirati magilusom, što baca posve drugo svjetlo na tu njezinu ovisnost. Napravila si čovječnijeg, realnijeg lika time što oko nje više nije sve baš tako savršeno. Dio sa prostitucijom nisam očekivala, ali se ipak i to nekako uklapa. Makar bi nekima moglo biti previše za HPFF, meni uopće nije. Kada se boriš za goli život, valjda nema toga što ne bi napravio.

    Inače, već znaš da je ovo ono što ja volim vidjeti u hpff pričama – što dalje od Hogwartsa, mračniji oblici magije poput Neprekršive zakletve, te uplitanje u politiku i rat. Plus, tu su Petra i Starz kao (potencijalni) par, a u tvojim pričama sam uvijek to voljela. Sviđa mi se i kako predstavljaš Starza, baš mogu zamisliti da je to on, a ne neki deseti lik koji samo nosi njegovo ime.

    Dobar ti je i ovaj zaplet sa Craneom i Starzovim ocem. Likovi su takvi da je apsolutno nemoguće odvojiti negativce od pozitivaca, jer su svi puno više crni nego bijeli. Kao i pravi ljudi, uostalom. I nema onoga - ja sam na ovoj strani, ja sam na onoj strani. Svatko je na svojoj strani.

    Šteta je jedino što objavljuješ postove svake prijestupne godine i što si, koliko sam primijetila, prilično rijetko ovdje, ali dobro.

    I fali malo magije, mogla bi poraditi na tom dijelu; no, isto bi se moglo reći i za posljednje dvije ili tri knjige iz Rowlingičine sage, tako da je zapravo i očekivano da smo se i mi koji pišemo ili smo pisali fan fictione više fokusirali na neke druge stvari nego na te, možda pomalo djetinjaste detalje koji su proslavili sam početak serijala.

    avatar

    12.02.2012. (13:31)    -   -   -   -  

  • Mary-Jane.

    Morala sam prepoloviti komentar, oprosti.

    Dakle, druga i posljednja zamjerka – taj pokušaj samoubojstva, koji je došao neočekivano i nije ispao toliko uvjerljivo (jednog trena kaže da ne želi umrijeti, a već sljedećeg reže žile), te samim tim i njezina hemofilija. Pretpostavljam da si ju iskoristila da bi dočarala Petrino podrijetlo, jer je poznata kao kraljevska bolest, ali mislim da si ovdje mogla i bez toga. Prvo, to je, iako teška, po definiciji poprilično jednostavna bolest za koju bi čarobnjaci sigurno izmislili nekakav napitak. Imaju napitak koji izaziva rast kostiju, mogli bi spraviti i neki koji izaziva zgrušavanje krvi. Drugo, od hemofilije obolijevaju muškarci, a žene su prenositeljice bolesti na sinove. Ženska djeca mogu naslijediti bolest od oca, ali će opet biti prenositeljice, a ne oboljele. Uostalom, da bi se začeo ženski homozigot otac mora biti hemofiličar, a majka prenositeljica. Kolike su šanse da se to desi? Pored toga, ako je za vjerovati mojoj profesorici biologije, začeće ženskih homozigota rezultira spontanim pobačajem, jer su sve prilike da bi oboljele djevojčice umrle prilikom prvog menstrualnog krvarenja.

    Moguće je da griješim, naravno, ali ja doista nisam čula ni za jednu žensku osobu koja boluje od hemofilije :)

    avatar

    12.02.2012. (13:32)    -   -   -   -  

  • Sav ZGODAN

    Hej, eto objavljen post prvijenac, budi nježna, tek se ufuravam u ulogu Ivana XD

    avatar

    12.02.2012. (13:36)    -   -   -   -  

  • Starz Skrable

    Novo.

    avatar

    17.02.2012. (22:28)    -   -   -   -  

  • Damaris.

    Post i kod mene. :))

    avatar

    20.02.2012. (17:01)    -   -   -   -  

  • Starz Skrable

    novo.

    avatar

    02.03.2012. (21:14)    -   -   -   -  

  • Damaris.

    Post. :)

    avatar

    09.04.2012. (17:24)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...