Komentari

minus40kg.blog.hr

Dodaj komentar (1)

Marketing


  • zeljka123

    Poštovani,

    prije svega čestitam na realiziranom gubitku od 29 kg, svaka čast. Jučer sam slučajno nabasala na Vaš blog i oduševio me jednostavnim i prisupačnim receptima.
    Obzirom da i sama trebam skinuti 30 kg, te mi je dosta jo-jo efekta, molim Vas za objašnjenje par sitnica:

    1. U kojem periodu ste uspijeli 29 kg skinuti? Kad ste počeli sa skidanjem?
    2. Koliko kalorija računate da potroši 30 min sobnog bicikla? (imam orbitrek, pa da usporedim kalorije i vrijeme korištenja).
    3. U koje doba dana vježbate? Prema mogućnostima ili po nekom rasporedu?
    4. Za slatkim niste nikad bili obožavatelj odnosno kako trenutno potrebu za slatkim ublažavate?
    5. Kavu rijetko konzumirate? Malu crnu ili?
    6. Vaše mišljenje o 3,2% mm mlijeku i da li ga je dobro uzimati tijekom procesa skidanja kila?

    Ispričavam se ukoliko ste na neka pitanja već ranije odgovarali, moguće da sam propustila koji odgovor obzirom da sam tek u istraživanju Vašeg odličnog bloga.

    Unaprijed zahvaljujem.

    avatar

    23.04.2012. (10:03)    -   -   -   -  

  • minus40kg

    @ zeljka123:

    Hvala ;)

    1. Otprilike kroz 8 i pol mjeseci (od 15.08.2011). U početku sam skidao više kila, u zadnja 3 mjeseca ide po 1 do 2 mjesečno.

    2. Oko 220m kcal uz brzinu od 20 km/h i srednje opterećenje (podešeno je na 5 na skali do 10).

    3. Bicikl vozim navečer najčešće uz gledanje neke humoristične serije. Duže vrijeme sam obavezno svaki dan šetao po sat vremena. Sad šećem uglavnom pod pauzom po pola sata, a vikendima više. Kada odem do Maksimira često prođem set vježbi za razgibavanje. Prvih mjeseci sam vježbao sa utezima oko 5 puta tjedno po 40 minuta. Sada se to jako prorijedilo, ali uređujem prostor za vježbanje, pa se nadam da ću vratiti tu dobru naviku.

    4. Slatko jako volim. Pasalo mi je za početak dana, kroz dan i obavezno na kraju, tj. nakon dobre slane klope, ali i solo i bez ikakvog razloga. Najviše volim kremaste čokoladne kolače. Uz sva kalorična pića, kolače sam izabrao za pokoru i nisam pojeo ni jedan slatki kolač, čokoladu, bombon i slično svih ovih 8 i pol mjeseci, a i neću dok ne skinem i posljednju planiranu kilu. Dodatni je izazov što mi žena tuče slatko sve u šesnaest i stalno negdje nešto miriši, ali tu sam nepokolebljiv. Taj dio definitivno ulazi u psihologiju inaćenja i jačanje volje ;)

    5. Kavu sam prije pio rijetko, sada svakodnevno, ali sa umjetnim sladilom. U uredu pijem vrlo blagu instant kavu, doma klasičnu tursku, najčešće sa mlijekom. Pijem puno čajeva. Najviše zeleni, pa onda crni i sve ostale moguće, bez ikakvog sladila.

    6. U početku sam konzumirao isključivo niskokalorično mlijeko i to uz svakodnevne jutarnje pahuljice. U zadnje vrijeme koristim uglavnom jogurt, a povremeno i sojino mlijeko. Ne gledam više na postotak masnoće, ali što god koristim u obroku obračunavam kalorije, pa koliko već ide, sveukupno do 500 kcal.

    * Cijela mudrost se svela na to da sam kontrolirano jeo bez preskakanja obroka i to bitno manje nego prije, baš kao što je sa tjelesnom aktivnošću bilo obrnuto, tj. nje je puno više nego je to bilo u periodu kada sam skupio i održavao višak kila. Proces je trajan, tj, svakodnevan i u osnovnim crtama će se nastaviti i kada skinem svih 40 kg. Ono što je uistinu dobro, svi mjerljivi pokazatelji su bolji nego prije, ja se osjećam odlično, a najveća kontraverza je da, osim slatkoga, jedem sve i u hrani uživam više nego ikada ;)

    Hvala, srdačan pozdrav i sretno.

    dražeN ;)

    avatar

    28.04.2012. (09:38)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...