Komentari

novapolitika.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


  • catwoman

    Da ne bi ( opet ) bilo zabune, post nije namijenjen stalnim komentatorima NP, nego je još jedna ponuda za naše bližnje, ovaj puta više za žensku publiku.

    Osobno mi se iznimno dopalo, jer je vrlo lijepo i nadahnuto sročeno, cjelovito, inteligentno, te jednostavnom ženskom, slikovitom logikom govori istinu koja bi možda mogla probiti nečije specifične čepiće u ušima.

    avatar

    20.01.2012. (00:51)    -   -   -   -  

  • Boris

    Iskrena, lijepa i uputna priča. Ženska intuicija rijetko kada promaši.

    Jučer u Saboru, bio je to "kuk i lelek". Nijedna stranka, bar koliko sam ja pratio, nije umjela i znala izložiti prave argumente "protiv" ulazka u EU. A bilo ih je mali milijun, naročito onih koji su pobijalili legitimitet odluke o referendumu.

    Jedino o tome nešto je "pisnuo" Lesar kada je rekao da će referendum biti nelegitiman ako na biralište izađe manje od polovice upisanih birača.

    Draga braćo i sestre. Ne pljunuti nego pljuvati konstantno ne čineći ništa, po našem Ustavu, to je kultura kojoj mi pripadamo. Imam osjećaj, pa kada bi se obratio i samoj EUROPSKOJ KOMISIJI u žalidbenom smislu, imam osjećaj da bi moja žalba bila usvojena. To je ono što me čini posebno žalosnim. Tu bolest koju ima jedan narod ne može nama izliječiti nitko drugi nego sam bolesnik - HRVATSKA. Mi nismo prošli još taj put vlastite kalvarije, što znači, još uvijek nam je dobro. Ali nije tako:

    Upravo sada događa se ono najstrašnije, da oni ( HDZ i SDP ) koji su nam načinili ovu parada, ulaskom u EU hvataju priliku da pobjegnu od te odgovornosti, i da se tamo još dobro "njih nekolicina" ( nekoliko tisuća ) uljebe. Hrvatska će postati ravna ploča ( nestati ). Ona je već sada nestala.

    Nezaboravite, od prvoga dana, kada su ti ljudi došli na vlast, oni nikada nisu nosili teret države na svojim leđima, niti su dijelili sudbinu sa svojim narodom, a odlučivali su o nama. Paranenormalno!

    Uzet ću za primjer samo saborske povlaštene mirovine i donošenje odluke o njihovom ukidanju. Kakvo praktično značenje ima to ukidanje povlaštenih mirovina ? Sprdačina za sprdačinom, kako bi znao reči Ivkošić. Jesu li naši političari u stanju donositi pravedne i racionalne odluke ? Promislite malo o tome ! Slijedite me u mislima:

    1. Je li ova odluka pravedna u odnosu na one koji će i dalje do kraja života koristiti ovo pravo ? ( Nije! )

    2. Je li ova odluka ima ekonomski učinak na privredno stanje stvari ? ( Nema ! )

    3. Po kojem pravnom osnovu treba izjednačavati privilegirani iznos saborske mirovine s ostalom mirovinom stečenom po Zakonu ? ( Takav osnov ne postoji osim ako ga izmisli iracionalni um )

    4. Otkuda pravni osnov da žena nakon muževljeve smrti ima pravo i na taj privilegirani iznos mirovine, osim ako ga iracionalni ljudski um ne izmisli ?

    5. Tko se usuđuje izjednačavati pravni status mirovine jednog rudara, ronioca, ili letača beneficiranih mirovina s tzv. povlaštenim mirovinama saborskog zastupnika... etc.

    Da zaključim. Ova odluka je na pragu predizbornog obećanja, ali nije na pragu očekivanja, jer nije ni pravedna , a još manje racionalna, ona je samo SIMBOLIČKA.

    Puno interesantniji komentar bio bi kada bi opisivali ZAŠTO JE TO TAKO ? . O tome drugom prilikom.

    Ali bi preporučio: Ako ne možete praviti bolne rezove na samom početku, kako ćete to činiti kasnije ? Ako to ne možete činiti na povaštenim saborskim mirovinama, kako ćete to raditi na drugim stvarima.

    Kako mislite zaštititi sirotinju ?

    avatar

    20.01.2012. (10:28)    -   -   -   -  

  • Gordian Wolf

    Odlican tekst, odlicne usporedbe.
    Potpisujem.

    Na samo jedan detalj moram ukazati, a to je, izmedju ostalog, i jedan od kljucnih problema koji su doveli do ovog mizernog stanja - mentalitet papagaja kojim se ponavljaju jedne te iste ideje koje su - neistinite - ali se na osnovu njih donose (pogubne) odluke.

    Naime - NIJE istina da se ne pita "kolika ti je placa?", i u USA, kada sam bio, i u Australiji, u kojoj sam sada, koja je jos uvijek "capitalist pig country", nema skrivanja velicina placa, i nema tog glumatanja i licemjerja koje je karakteristicno za austrougarski nacin razmisljanja.
    Moramo se nauciti iskrenosti i izravnosti.

    Procitajte ovaj tekst, jako je informativan i sazet:
    http://www.advance.hr/vijesti/izjava-srp-a-povodom-referenduma-za-ul azak-u-eu-ne/

    "Svakom pametnom moralo bi biti jasno da i formalnim uključivanjem u Evropsku Uniju (kako vidimo EU je već ušla u Hrvatsku), procesi inaugurirani od strane multinacionalnog kapitala, koji su i do sada dezartikulirali našu privredu, bit će samo olakšani pa se na tom putu i ne mogu tražiti izlazi za Hrvatsku. Taj put može samo voditi u još nesmiljeniju eksploataciju već devastirane Hrvatske. Prvo je u Hrvatsku ušla strana banka, onda strana korporacija preuzima domaće pogone, a iza toga umaršira NATO kako bi taj kapital štitio. Završni čin je uključivanje Hrvatske u Evropsku Uniju kako bi se uspostavila i neposredna zakonska ingerencija nad tim kapitalom, ne prepuštajući ga „hirovitostima“ nekakve hrvatske vlade, osobito ako bi ona, ne daj bože, bila socijalistička.

    Ako ovaj kolosalni problem pred nama naš malograđanin ne vidi, nego se raduje što mu eto neće trebati pasoš na granici, a ucviljena majka što će njezin sin moći studirati i tražiti posao širom Evrope, onda na njih uopće ne treba trošiti riječi."

    avatar

    20.01.2012. (11:58)    -   -   -   -  

  • catwoman

    Baš mi je drago što vam se svidio ovaj post. Mene posebno ugodno iznenađuje što autorica pretpostavlja novu vladu, novu fiskalnu politiku, dakle - prave promjene, a ne samo ne u eu, pa opet niz brdo, samo s druge strane.

    @ Boris ... tim cirkusom još su više iziritirali ljude, dakle - sve gluplji potezi, očito je teška panika u vrhu i to mi se sviđa. :-)

    @ Gordian ... SRP me baš zaintrigirao, sve izvrsno pobrojano i sintetizirano. Čini se, da će se pravi ljevičari i pravi desničari morati ujediniti protiv tzv. umjerenih i centralnih ( tj. mediokriteta ). To bi bilo fenomenalno, i krajnje zdravorazumno, da se konačno dokaže nefunkcionalnost umjetnih političkih podjela / etiketa, a ujedno pokaže čemu su one, zapravo, služile.

    avatar

    20.01.2012. (21:37)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...