Komentari

mindbuilding.blog.hr

Dodaj komentar (29)

Marketing


  • Beautiful Nightmare

    Sto bude bit ce. Veoma sam apoliticna iako danas moras znat sto se dogada u drzavi jer to spada pod opcu kulturu... I ne volim pricat o tome. Narod smo koji je dokazao da ne moze sam vladati i da cemo, ocito, lakse funkcionirati ako imamo nekog iznad sebe. Na zalost. Nismo bili sposobni izvuc sami sebe iz problema, tko zna, mozda ovako bude za nijansicu bolje... Iako ja imam osjecaj da ce ostati sve isto. Jedino mi se gadi kad cujem izjave o borbi protiv korupcije- LOL. Toga je bilo i uvijek ce bit, bojim se da svatko tko se zeli doista borit protiv toga moze sam sebe nazvat Don Quijote-om, jer je to borba kojoj nema kraja isto kao sto necemo moc sprijecit dilere da prodaju jer ce, naravno, uvijek postojat budala koja daje pare za drogu. Nooo bolje da sutim, inace sam neutrala na drustvu na ovakve teme jer se ne smatram sveznalicom pa da ne ispadnem blesava hahaha, no post je red prokomentirati.
    Btw novo kod mene =)

    avatar

    18.01.2012. (13:43)    -   -   -   -  

  • deni kamino

    Opisano je dosta živo što će biti ako uđemo.No ako ne uđemo, kakav nas to raj čeka?Tješi možda ipak da ćemo biti dijelom nečega, a ne vječno barbari sa Balkana...Bar formalno:)

    avatar

    18.01.2012. (14:50)    -   -   -   -  

  • Padawana

    uf, i ti o eu. puna mi je kapa već toga, hoću čitati nešto drugo! jedva čekam da prođe nedjelja i nadam se da će nas biti dovoljno pametnih i hrabrih da izaberemo nesigurnu samostalonost, a ne sigurno ropstvo.

    avatar

    18.01.2012. (15:07)    -   -   -   -  

  • bastet

    Bitan dodatak postu:
    Ovaj post napisala sam prvenstveno zbog sebe i danas-sutra moje djece. Želim imati trag o svojim razmišljanjima, dilemama i dvojbama na temu koja mi se čini prilično sudbonosnom.
    Želim znati da sam bila informirana, svjesna i odgovorna. I da svoju odluku nisam temeljila na kukavičluku i bedtime dječjim pričama o našoj budućoj sreći i prosperitetu.
    I da, naravno, da i ja o tome pišem! Žao mi je, ako sam nekoga razočarala, ali ne znam što je trenutno bitnije u mom životu od prilike i mogućnosti da kažem NE pridruživanju ovakvoj eurposkoj tvorevini

    I sama činjenica da sam post kategorizirala pod temu OSOBNO, dokazuje da je on samo odraz mojih najdubljih razmišljanja, jednako kao što, prepostavljam, vaši komentari odražavaju vaša.

    Nadam se samo da ćemo svi pokušati biti jednako savjesni i odgovorni u svojoj odluci. A vrijeme će pokazati hoće li nam naša krajnja odluka, ne daj bože, popločiti put do pakla

    avatar

    18.01.2012. (19:09)    -   -   -   -  

  • catwoman

    Popisujem sve rečeno.

    Nadodajem samo kako su Austrijanci nedavno prikupili dovoljan broj glasova za pokretanje neposrednog izjašnjavanja glede izlaska iz EU. A i Britanci rade na tome, veli Nigel Farage.

    Inače, meni je samo činjenica kako nam niti u pristupnim pregovorima nije odobren ZERP - pa smo time jedina europska država bez takve vrste zaštite ( dakle: unaprijed pokradeni građani drugog reda, što se vidi i s obližnjih planeta ) - dovoljan razlog za NE !

    avatar

    18.01.2012. (21:02)    -   -   -   -  

  • ST

    U zadnja 3 dana svi smo odlucili glasati protiv ulaska u EU.
    Kod nas u Splitu procurila je informacija da je Slovenija preuzela
    3 milijarde eura grckog duga da bi se spasio tecaj eura.Srazmjerno velicini zemlje dug je raspodjeljen na sve clanice unije.

    Po toj logici nas ceka 10 milijardi po ulasku . . .a mediji sute . . . ops pa mi i nemamo medije

    avatar

    19.01.2012. (00:08)    -   -   -   -  

  • cistiliste

    a ko će nama platiti naše, a i članrina se godišnja plaća..a..eh ne znam, znam ali ne znam////

    avatar

    19.01.2012. (02:43)    -   -   -   -  

  • blade777

    Dobro si to opisala, i ja nemam što tome dodati, osim onih razloga koji me podsjećaju da u Uniji ima i nekih dobrih strana, a to su; red, rad i disciplina.

    Činjenice govore protiv sposobnosti hrvatskog čovjeka da upravlja vlastitom državom(proteklo 20 godišnje razdoblje). Hrvatska je funkcionirala kvalitetno jedino onda kada je bila pod Vladom nacionalnog jedinstva i u trenucima kada smo bili u jako dobroj povezanosti sa dijasporom.
    Potezi dosadašnjih političara potvrđuju onu surovu istinu; da bogati uvijek gledaju da se što više obogate na račun sirotinje i da što dulje zadrže poziciju koja im to omogućuje.
    Mi, nažalost, imamo samo jednog pravog narodnog zastupnika, a to je nedovoljno u čoporu političkih zombija, koji samo gledaju kako će ostvariti vlastite interese, i nije im ništa sveto; ni domovina, ni svetinje ni humanost.

    Samostalnost i neovisnost je najbolja opcija, ali još nemamo upravitelje koji su to sposobni realizirati.

    Duše naših predaka koji su svoje živote dali za ostvarenje Hrvatskog sna, sada dozivlju, a mi ih ne čujemo, tresu nas , ne bi li nas probudili iz ovog omamljujućeg, hipnotizirajućeg i neartikuliranog zanosa, poput onog u snu, ali mi se ne možemo pomaknuti, samo smo djelomice svjesni, ali pomaka nema. Sve je ko' u ružnom snu.
    Možda se ipak probudimu u zadnji čas, i shvatimo da ruka ove predivne žene(EU) koja nas želi dohvatiti i odvesti promrzle do topline koja život znači, nije stvarnost, nego samo fikcija, a stvarnost je da ležimo na rubu ponora, a ta ruka je ruka koja nas mami u ponor.

    Sve dok živimo, ima još nade za Hrvatsku!

    avatar

    19.01.2012. (08:46)    -   -   -   -  

  • Bugenvilija

    da. tako nekako i ja razmišljam, samo što sam sa ovu stranu crte, pa lično gledano, Hrvatskoj neće biti bajno kao što ni nama nije kad keširamo lovu za izraelske podmornice i besplatne vrtiće u istočnoj Njemačkoj ili neku sličnu meni potpuno nevažnu pizdariju i ljuti me ponašanje naših novih vlastodržaca i bahatost s kojom su krenuli u nove radne pobjede...
    neko će platiti glavom, nastave li se ovako bahatiti...ljudima mi se čini, ipak je sve to dozlogrdilo...

    avatar

    19.01.2012. (10:25)    -   -   -   -  

  • Bugenvilija

    Imam novih stvari :))

    avatar

    19.01.2012. (10:32)    -   -   -   -  

  • Padawana

    hej draga, nemoj se ljutiti, nije to bilo prigovaranje. i ja se sama već mjesecima informiram o eu, čitam, razmišljem, i u većini stvari imam mišljenje slično tvojem. i sigurno neću propustiti priliku da dam svoj glas. ali da sam već umorna od toga, jesam.

    avatar

    19.01.2012. (11:30)    -   -   -   -  

  • bastet

    Padawana
    Ma no!!! Svjesna sam učestalosti teme, ali to nije čudno, svima nam je to bitno ili bi trebalo biti bitno.
    Sve u redu, ne brini!
    Pusa.

    avatar

    19.01.2012. (12:39)    -   -   -   -  

  • Ali dražeN :)

    Masa kao masa u pravilu bira krivo, zato se i razvila demokracija ;)

    avatar

    19.01.2012. (15:35)    -   -   -   -  

  • Joanna has left Stepford

    zapravo sam jutros zaključila da mi uopće nije stalo. do ove zemlje i politike koju vodi. uopće i nimalo. i ako ikako budem mogla idem odavde, i to ne u EU nego po mogućnosti na Novi Zeland.Što dalje i što prije.

    avatar

    19.01.2012. (22:17)    -   -   -   -  

  • Beautiful Nightmare

    Kazu da je odluka vec polovica obavljenog posla... Mislim da ce teze bit drzati se toga, nadam se da cu uspjeti. Hvala na podrsci =)

    avatar

    19.01.2012. (23:05)    -   -   -   -  

  • Lucky

    "Ne u EU prije slobode hrvatskim generalima” naziv je peticije koju je potpisalo više od tisuću građana, među kojima i 120 biskupa, nadbiskupa, akademika, sveučilišnih profesora, doktora znanosti... Traženje odgode referenduma, kažu, ključno je moralno pitanje jer Hrvatska ne smije ući u EU žrtvujući nevine generale koji su najzaslužniji za našu slobodu. Zanimljivo, među potpisnicima su mnogi koji žive u EU cijeli ili gotovo cijeli život, kao i oni koji su svoje najveće profesionalne uspjehe postigli upravo u zemljama Europske unije.

    – Hrvatska je u EU trebala biti ranije. Sada nije vrijeme jer ulazak čekamo na koljenima. Hrvati su neinformirani. Ne znaju što ih čeka. Misle da je EU demokratska zajednica, a nije. Ona nije pravedna prema svim svojim članicama i ne tretira sve zemlje jednako. Hrvatu nikada neće biti dobro u EU kao Nijemcu – tvrdi zubar Petar Kružić koji u Stuttgartu živi od svoje pete godine. Među potpisnicima je i ugledni fizičar Davor Pavuna koji Crkvi, Saboru i HAZU poručuje da su u iluziji jer većina institucija EU nije, kaže, ni demokratska ni hrvatoljubna.

    VL 21/01/2012

    avatar

    21.01.2012. (08:45)    -   -   -   -  

  • bastet

    lacrima

    Hej, hvala ti na posjeti i izvrsnom komentaru!!!!
    Sve navedeno je istinito, a samim tim još strašnije po našu budućnost. Euroskeptika ima više no što mislimo, a kad se njima pribroje potpisinici ove peticije (šteta da nije i mene dopala), među kojima su i vrhusnki i u svijetu priznati intelektualci (Davor Pavuna), te mnogi anonimni koji već godinama "uživaju" u blagodatima EU žioveći negdje vani, stvari postaju još jasnije.
    Najglasniji zagovornici EU su upravo političari, a znamno i zašto - jer je njima najlakše manipulirati. Tko njima manipulira? Oni koji imaju silan novac i moć, a koji su u pozadini svake "demokrcije" svijeta.
    Zato i strahujem da unatoč svima nama, "referendum" mora proči jer je to interes europskih i svjetskih moćnika, prave sive eminencije koja upravlja sudbinama svih država, a time i svima nama.

    avatar

    21.01.2012. (10:02)    -   -   -   -  

  • ziki

    Skroz smo krahirali, dužni smo "ko Grčka" (jel tko zna koliki nam je trenutno vanjski dug), privreda ne postoji a krediti nam još jedino omogućuju kakvo-takvo funkcioniranje te se lovima za EU kao posljednju slamku spasa s nadom u nove kredite i eventualno neka nova ulaganja ali i dalje vjerujemo kako imamo mogućnost nekakvog izbora.
    Već odavno, EU za nas nije nikakvo moralno pitanje niti stvar izbora već nužnost i pokušaj preživljavanja te je priča o referendumu suvišna jer crno nam se piše i ovako i onako.

    avatar

    21.01.2012. (12:13)    -   -   -   -  

  • Kinky Kolumnistica

    Ja sam već toliko pisala o EU da su mi presušili prsti od uvijek jednog te istog stava koji pišem u svojim komentarima. :) Svatko treba glasati prema svome zdravom razumu, to je moj zaključak, i kasnije živjeti sa svojom odlukom, bila ona za ili protiv. No, htjela bih komentirati tvoj tekst prije ovoga i kako doživljavam novi početak godine. :) Znaš da sam ja optimistica pa se, sukladno tome, veselim novom početku, novim događajima i ljudima i mogućnostima koje će mi možda donijeti nova godina, a koje su mi zbilja životno odlučne. ;) Međutim, moram priznati da mi sam njezin početak, prvi dani siječnja, zna biti depresivan. Ne zbog mene same, već zbog ljudi oko mene, sveopćeg ozračja u gradu. Završila su slavlja, šopinzi, uzbuđenja, trošenja, jela, pila i spojeni dani za odmor pa se treba vratiti u radnu kolotečinu i novu dozu ozbiljnosti. To valjda ljude oneraspoloži pa se to neraspoloženje osjeća posvuda, a ja ga ne mogu zaobići i izolirati se od tuđeg utjecaja, tako da katkad prijeđe i na mene. No brzo se othrvam jer "kolektivno" raspoloženje nikada nije odveć utjecalo na neka moja trajna raspoloženja. Uglavnom, neka ti je sretna ova 2012. i neka nam svima donese ono što si najviše priželjkujemo. :)

    avatar

    21.01.2012. (15:12)    -   -   -   -  

  • Nomad

    Mayanski kalendar završava godine 2012.
    Koincidencija ili...???

    avatar

    22.01.2012. (10:08)    -   -   -   -  

  • bastet

    Ziki
    Uhhh, zar i ovako i onako? Moguće, ali ja sam barem mirne savjesti, pa sam se zahvalila na ponudi i odbila je. Ja neću dobrovoljno ući u ralje!

    Kinky
    Hvala, draga moja prijateljice, na svim lijepim željama izrečenim što pismeno, a što usmeno na našim uvijek divnim i srećom sve češćim druženjima.

    nomad
    Ha, ha, ha... i onda si misliš i onako je kraj! Možda su Maye predvidjele da će dobrovoljnim podmetanjem vrata EU, Hrvatska najaviti sumrak svijeta i apokalipsu koja će značiti kraj.
    Ipak.... nadam se da nije tako!!!

    avatar

    22.01.2012. (12:14)    -   -   -   -  

  • hannah

    Nemam što dodati i potpisujem svaku riječ! Pozdrav :)

    avatar

    22.01.2012. (19:56)    -   -   -   -  

  • catwoman

    Ha, ha ... dobro veli @ Nomad, sad nas još jedino može spasiti smak svijeta. ;-)))

    avatar

    22.01.2012. (23:55)    -   -   -   -  

  • d-a-m-a

    hm... puno toga mogu potpisati... @ Nomad - možda malo preuvelčano? ;)

    avatar

    23.01.2012. (09:40)    -   -   -   -  

  • ribnik

    Evo što čeka Hrvatsku:

    Rezultat politike zaduživanja: Italija prodaje imovinu vrijedna 50 milijardi eura !

    Talijanska vlada planira prodati imovinu u iznosu čak 50 milijardi eura holding društvu s većinskim udjelom države Cassa Depositi e Prestiti kako bi smanjila golemi državni dug, piše u ponedjeljak talijanski list C******** d*l* S***.

    Mi smo na istom putu propasti, a mnogi to ne vide.

    avatar

    24.01.2012. (00:54)    -   -   -   -  

učitavam...