Komentari

modestiblejz.blog.hr

Dodaj komentar (32)

Marketing


  • ljelja

    I usput još kacavaju predsjedniku. Sasvim zgodno, zar ne?

    avatar

    13.12.2011. (07:34)    -   -   -   -  

  • vacaguare

    Pogledao sam fotke, pa sam ostao bez teksta. Ma, da i tvoj tekst sam zaboravio pročitati.
    Evo, sad ću

    avatar

    13.12.2011. (08:12)    -   -   -   -  

  • Bergaz

    Nepoderiva si!

    avatar

    13.12.2011. (08:33)    -   -   -   -  

  • vacaguare

    Ova država nema državnost već samo atribute državnosti: himnu, zastavu i grb. Sve drugo je otišlo u krasni Honduras.
    Najlakše je manipulirati simbolima, jer ih je moguće i zakonodavno uobličiti, pa ti rajo pjevaj i piši pisma.
    Izvrstan tekst.

    avatar

    13.12.2011. (08:48)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    @ljeljo alkarice, u sridu! vrlo zgodno doista, nemaju ga čime tući direktno pa su upregnuli svoje klasične institucionalne poluge (čitaj: Crkva, državni aparat-sudstvo/policija) da ga oblate izdaleka, preko tuđih leđa. prvo ono s Hedlom, a sada i ovo, sve pod izgovorom obrane kao "državnog digniteta", a u stvari svojih fotelja. hahaha, koji mamlazi. kako su prozirni, bokte kako su prozirni. sačuvaj me blože takvih dušobrižničkih "zaštitara".
    @vacaguare, ma pametan si ti, pusti slova, slije govore tisuću riječi ;D
    @GP, al` se derem ;D p.s. i prgavo vijorim ;0)

    avatar

    13.12.2011. (09:45)    -   -   -   -  

  • Sredovječni udovac

    Moj prijatelj trci u gacama skrojenim od britanske zastave. Zanima me, bi li ga smjestili u zatvor ili ludaru da su gace od hrvatske zastave i da mu je sahovnica na...hmmm...naprijed.

    avatar

    13.12.2011. (10:00)    -   -   -   -  

  • NF

    ma trebala si još fotki, slažem se s tvojom temeljnom idejom, al su mi ti perfomansi sa zastavama već postali dosadni

    avatar

    13.12.2011. (10:18)    -   -   -   -  

  • vacaguare

    Nemoj tako. A ja i pročit'o i komentir'o i guštao i u tekstu.
    Ubaci dio sa grbozastavljenjem po Žuji. I tu smo dotakli dno dna dubok do razina neolita. Još malo pa će ubacit u Zakon da nije Hrvat 'ko ne loče ogrboozastavljenu žujetinu.

    avatar

    13.12.2011. (10:30)    -   -   -   -  

  • turimti

    ovdje nije riječ o zastavi, o povredi simbola, ovdje je na djelu obračun sa glasom savjesti koji svakodnevno podsjeća bajića: što ima u lori, bajiću?

    avatar

    13.12.2011. (12:02)    -   -   -   -  

  • Marina kuharica

    bandiera rossa triumfera

    avatar

    13.12.2011. (12:56)    -   -   -   -  

  • Marina kuharica

    ne znam zasto je pobjegao djelomicni komentar pa mi se ne prima komentar...cudno se nesto dogadja. htjedoh samo primjetiti kako se ljudi previse bave simbolima a premalo sadrzajem. prije se ludovalo za crvenom zastavom a sada za kockicama...

    ps. cijepaju se drva a zastave se uglavnom trgaju ili rezu ;)

    avatar

    13.12.2011. (12:59)    -   -   -   -  

  • pametni zub

    Majićev postupak je legitiman i logičan: da je presavinuo zastavu 5-6 puta i takvu je poslao poštom, ona bi se neizbježno zgužvala - tek to bi bila prava degradacija nacionalnog simbola! od ovih naših glavešina očito nitko nije u životu primio peglu u ruke

    avatar

    13.12.2011. (13:21)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    @Sredovječni, bilo bi zanimljivo istražiti koliko to pozicioniranje simbola u ovakvoj ludari zna biti frkovito, da smo dalje na istoku, tamo negdje na bliskom, ha, a tko zna, koji centimetar goli ili doli, ode glava čovječe. tko bi rekao da grb na srcu i grb na ku_cu (ni)je isto ;0)
    @NF, e to je već drugo područje, pitanje umjetnosti i umjetničke kreativnosti. iako mi je ovaj epistolokolažni pristup osvježavajuć, slažem se, malo je sve to kao trend postalo demode. ali zanimljivo je da baš uvijek iako iz pucano terena kulture uspije podići prašinu na terenu politike. nacionalistički dušebrižnici nikako da ispadnu iz mode ;0))
    @vacaguare, hehe evala majstore, ma znam ja da si ti pažljiv čitač, samo ne valja podcjenjivati ni snagu fotke, ma dobro NF kaže, trebala sam ubaciti još koju rasnu Rvaticu, da se `el, Hrvati domoljubno uzdižu ;0)) piva je vele jako hranjiva, to ti oni nama umjesto kruha, da ne budemo gladni. vidiš kako su brižni, bložemoj.

    avatar

    13.12.2011. (13:53)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    @kito, naravno da je to sukus svega. zastave su ovdje samo pokrivalo kojima se kojekakvi Šimurine i Bukare odvajkada u dnu pozornice iza kulisa zaogrću da sakriju svoje zločine. aparat je povukao niski potez udarajući na niske strasti koje su im do sada u narodu nažalost prolazile: domoljublje, dignitet, ugled zastave, države, piškitću-kakitću. nažalost uvijek ima i biti će naivaca koji nasjednu na "domoljubnu" retoriku. a gadovi pokvareno koriste plašt zastave da ušutkaju čovjeka koji govori istinu. zato im izmičem zastavu iz ruku i velim, e nećete bagro, goli ste u svome zločinu!
    sve je to potrebno do u detalja objasniti.

    avatar

    13.12.2011. (13:53)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    @Marina, izraz je namjerno preuzet iz čovjekovih pisama i kao takav ne treba korekcije. jezično čistunstvo samo je nastavak brojanja jezičnih krvnih zrnaca. razumijem što si htjela reći, sve ok, ali tko koga i kako cepa, čovjek drvo ili srce čovjeka, u kontekstu ove teme sasvim je nebitno. sve dok se, u slobodnoj zemlji slobodoumnih ljudi, platna mogu slobodno i cijepati i trgati i rezati i kidati i derati i fucati i parati, potpuno mi je nebitno kojom će se riječju to činiti, samo neka to čine slobodno.
    p.s. istina, komentari već duže vrijeme zezaju, to je postalo toliko uobičajeno da drugačije stanje ni ne poznajemo.
    @zube pametni, štirku da ne spominjem!

    avatar

    13.12.2011. (14:33)    -   -   -   -  

  • alexxl

    Se slažem naravski.
    No daj pogle svojih 67 cm teksta, hahahaha.

    avatar

    13.12.2011. (14:41)    -   -   -   -  

  • Marina kuharica

    da se ne razumijemo krivo: nisam ni za brojanje krvnih zrnaca kao niti za potpuno jezicno cistunstvo. jesam za to da se njeguje vlastiti jezik. bez fanaticnosti. ali mi se cini da je znacenje ove rijeci razlicito odnosno onakvo kao sto sam ti prije napisala. isto kao sto na ruskom krasno ne znaci isto sto i na hrvatskom nego znaci i crveno (i primjera i paralela s ruskim i ostalim slavenskim jezicima bi moglo biti unedogled). ali nebitno. ti si prenijela tekst kakav je u originalu i kraj price :)

    avatar

    13.12.2011. (14:49)    -   -   -   -  

  • Neverin

    sjećaš se da sam o tome već pisao? [a href=http://blogodneverina.blog.hr/2010/09/1628212619/paradoks-izrezane-za stave.html target=_blank]http://blogodneverina.blog.hr/2010/09/1628212619/paradoks-iz rezane-zastave.html[/a]. Razmišljam kao i ti. Osim toga nije li presedan ako su tog umjetnika [a href=http://www.tportal.hr/kultura/kulturmiks/149878/Janez-Jansa-osloboden -optuzbi-zbog-rezanja-zastave.html target=_blank]oslobodili od optužbe rezanja zastave[/a]?

    avatar

    13.12.2011. (14:55)    -   -   -   -  

  • Neverin

    sjećaš se da sam o tome već pisao u [a href=http://blogodneverina.blog.hr/2010/09/1628212619/paradoks-izrezane-za stave.2.html target=_blank]Paradoksu izrezane zastave[/a]? Razmišljam kao i ti. Osim toga nije li presedan ako su tog umjetnika Janeza Janšu [a href=http://www.tportal.hr/kultura/kulturmiks/149878/Janez-Jansa-osloboden -optuzbi-zbog-rezanja-zastave.html target=_blank]oslobodili od optužbe[/a]? Zašto po istom principu gone onda tog čovjeka?

    avatar

    13.12.2011. (14:55)    -   -   -   -  

  • Neverin

    joj ne rade linkovi grrrrrrr

    uglavnom pisao sam o tome

    http://blogodneverina.blog.hr/2010/09/1628212619/paradoks-izrezane-zas tave.2.html

    a i oslobodili su na kraju Janeza Janšu od optužbi te zašto sada gone ovoga gospodina?

    http://www.tportal.hr/kultura/kulturmiks/149878/Janez-Jansa-oslo boden-optuzbi-zbog-rezanja-zastave.html

    avatar

    13.12.2011. (15:01)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    A možda je samo DALEKOVIDAN (PROROK) pa već sada vidi kako će izgledati hrvatska zastava kad ju nadomjesti ona s puno žutih zvjezdica.

    A i ti si na tom tragu kad pišeš:
    Svaka simbolika simbola, kako nas je već povijest naučila, traje neko vrijeme, a onda je zamijeni neka nova simbolika nekih novih simbola.

    @neveri
    Da, da, ne rade linkovi. Ja pitao blog a oni meni rekli da je to da se 'virusu' onemogući ubacivanje njegovih 'divnih' fotki i 'predivnih' tekstova iz njegovih postova. Eto toliko.

    avatar

    13.12.2011. (16:08)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    @alexxl, ahaha izgleda da i ja imam čime mlatit, no u startu odustajem od natjecanja u dužini i prepuštam pobjedničku štafetu, čestitam majstore, tvoj je veći ;0))
    @neverin, sjećam se, kako ne. jedina je razlika što ovaj čovjek izgovorenom istinom direktno proziva glavnog državnog progonitelja, što aparatčici umrljane savjesti teško praštaju. da nije bilo zastave, vjerujem da bi kao razlog za nasilno privođenje psihijatru pronašli nešto jednako glupo, ako ne i gluplje, kakvu neplaćenu kaznu za parkiranje ili prelazak ceste izvan pješačkog prijelaza, štobilo. njima je za represiju potreban samo bilo kakav izgovor, ono, da se mogu na njega vadit ako ih tko prozove.
    @semper, to je univerzalna i svevremenska pojava, svatko s iole razuma uviđa da je sve oko nas prolazno, počevši od nas samih. oni koji se kroz simbole pokušavaju obesmrtiti, koji sebi umišljaju da će građenjem kulta i kađenjem prolaznih kumira dosegnuti božanstvenost, svi do jednog završavaju pod pločom. čak i oni koji štuju zemaljske zvijezde, ne gledajući u one iznad naših glava.

    avatar

    13.12.2011. (21:14)    -   -   -   -  

  • malo ti malo ja

    Pao mi napamet jedan vic o luđaku koji je umislio da je zrno,
    ali je shvativši da nije, dobio priliku za izlaz iz bolnice. Ipak ga
    je mućilo to pitanje pa se obrati doktoru: "dobro, doktore, shvatio
    sam ja da nisam zrno, ali znaju li to i moje kokoši". Toliko o našoj
    svijesti o ludilu, svjesni jesmo, jer da nismo ne bi bili gdje smo,
    ali priznanje je bolno, ako to priznamo, mogli bi završiti k'o zrno,
    pozdrav:))))

    avatar

    13.12.2011. (22:27)    -   -   -   -  

  • Sadako's apprentice

    Tekst kao i uvijek, ravno u sridu. Zapravo sam nekako ponosan što te imamo na blog.hr-u i što te uopće imamo priliku čitati.

    Mislim da je bit teksta sročena u ovome:

    Nesposobnost razlučivanja svetosti ljudskog života od doktrina ovozemaljskih ideologija, užasava me više nego nagrđivanje zemaljskih simbola na bilo kakav način.

    Koliko istine u jednoj rečenici.
    Ono što mene dodatno užasava jest to što ovakve jednostavne, otvorene, benigne i čovjekoljubive stavove većina ljudi smatra idealizmom. Ne znam, meni je idealizam maksimalno žrtvovanje bez prestanka. Idealizam bi mi bio da se odreknem svojih želja i posvetim vrijeme i novac recimo ljudima na rubu egzistencije.

    Tražiti elementarno poštivanje temelja čovječnosti po meni nije nikakav idealizam, a one koji to smatraju idealizmom ja smatram moralnim nakazama, većim ili manjim.

    Ima rješenja za ovakve stvari, ali to nikada nije bilo u cilju nijedne naše vlade. Kad se samo sjetim da nam djeca odrastaju u okružju gdje se na obrijane razbijače gleda kao na heroje, i da se veliča što raniji odlazak u teretane i na borilačke "sportove" (jer biti ogroman i opasan je životna vrijednost), da ne samo da nismo podigli razinu plemenitosti, nego smo i srozali razinu surovosti, smrkne mi se. Odgojit ćemo još jednu generaciju ljudi koji će u uniformama istih boja, doduše od nekog modernijeg materijala, u nekom novom ratu činiti opet iste užase. I onda ćemo opet imati novog Majića, nove visoke činovnike koji će se u 2 ujutro ljudima jezivo kesiti na telefon, nove bolničare i liječnike koji će žmiriti na stravu koju im "službenici" donesu s "ispitivanja" zbog "sigurnosti"... I tako opet isto. Smrkne mi se i stresem se. Ne toliko jer je strašno po sebi, nego zato što sam nemoćan. Strašne stvari nisu toliko strašne ako ih se može riješiti, ali kad ništa ne možeš, postaju smrt za duševni mir. I što da čovjek radi... Program ne možeš okrenuti jer si dio programa.
    I onda se neki čude "čudnim" hobijima i navikama. Onaj tko je dovoljno razuman ne može ostati "normalan". Jednostavno ga svijet tjera na nešto drugo.

    Starčići koje su u ratu 40 godina mlađi razbojnici (koji god) udarali i jezivim ih urlanjem i psovkama pratili do jame ili rijeke sigurno nisu ni pomišljali da će to doživjeti od djece koju su sa svojih 40-ak godina gledali kako ih teta vodi u vrtiću.
    Postao sam toliko svjestan tih stvari da ponekad kad vidim prizor hrpe male djece pomislim: "Ej, pa možda i tebe jednom jedan od ovih bude kundakom ili nožem poslao u neku drugu jamu."
    Moguće je. I nije statistički nevjerojatno. Shit happens.

    Zato kad vidim kako se tretiraju djeca i kako se od njih proizvode surovi mladi ljudi postanem tako gnjevan.

    avatar

    14.12.2011. (03:04)    -   -   -   -  

  • Shelly Kelly

    Podsjetilo me na Deana Reeda, američkog pjevača - ljevičara, koji je u Čileu iz protesta zbog (tadašnje) američke politike pred US-ambasadom - PRAO američku zastavu... Dobio je izgon, čini mi se...

    avatar

    14.12.2011. (08:30)    -   -   -   -  

učitavam...