Komentari

skolioza.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


  • loo

    heeej :)... evo upravo "kopam" po svim stranica o skoliozi bilo na hrvatskom, bilo na engleskom.. inače imam negdje oko 50 stupnjeva lumbalno (mislim da se to tako kaže) i to mi jako smeta., em što boli, em je i ružno za vidjeti.. molim te samo tri pitanjca me zanimaju 1. pošto sad imam 17 i dok se naručim kod dr i kad dođem na red bit ću punoljetna, pa me zanima da li i tad hzzo sve plaća. 2. da li mogu nakon operacije se sagnuti, mislim ako mi nešto padne na pod, to jednostavno pokupiti tako što ću se sagnuti, ili ću biti u potpunosti zakočena u tom dijelu... 3. mislim može uzvučati malo čudno, al svakakve mi gluposti padaju na pamet. kako si prvi dan ili dan nakon operacije išla na wc, jesi mogla hodati ili? sorry što gnjavim, al se ne bojim operacije, već sam konačno odlučila da ću se pribaciti od svog doktora darka antičevića, doktoru kovaču. pa želim znati sve ;)

    avatar

    04.12.2011. (17:55)    -   -   -   -  

  • Ex-skolioza

    hej nema frke samo pitaj
    1. hzzo sve placa.
    2. mozes. ja se sad mogu sagnuti vise nego sto sam ikad mogla (to je od joge), a imam sipke gotovo preko cijele kicme
    3. ne sjecam se da ti budem iskrena. bila sam previse nadrogirana. ali, prilicno sam se brzo stala na noge. znam da nisam odmah prvi dan, ali mislim da sam drugi nakon op. sjecam se i da sam od op dobila mengu, al nista ti to nije bed, daju ti tablete, bole te ledja i onak si sva neka sretna, a i svi u sobi su u istoj situaciji, pa uopce nije bed.
    sretno!!

    avatar

    06.12.2011. (00:11)    -   -   -   -  

  • Marijana

    Hi,

    zanima me da li Vi osjećate šipke?Meni su rekli da ih neću osjećat,ali ja njih prilično osjećam.Dužu šipku osjećam dolje lijevo, a kraću kao pritisak u desnu ruku-rame.I mislim da mi se nešto pomiče - šipka, samo u nekim pokretima, kad podignem ruke uvis, baš čudan nagli trzaj.Inače, idem na fizikalnu terapiju u KBC Ri - boli me donji dio kičme, rekli su da mi je neki mišić skraćen - on me najčešće boli.Tamo nikad nisu vidjeli nekog s ovakvom skoli, svi fizioterapeuti me pomno promatraju, isčuđavaju se mojoj oštroj grbi i šipki što viri.Osim toga, poslali su me u toplice,mislim ići u Varaždinske.Još ne radim.Nikako da se osjećam kao prije op.Možda nikad i neću.

    avatar

    09.12.2011. (09:45)    -   -   -   -  

  • Ex-skolioza

    hmm dobro pitanje. mislim da ih ne osjecam tako kao ti. obicno kad nesto zeznem osjetim ih gore oko vrata, rijedje u donjem dijelu kicme. ovako ispod koze se osjete ali jako malo. u vecini slucajeva opce ne mislim na njih niti mi smetaju. srasle su sa mnom rekla bih.

    ok super sto ides u toplice. pa nema ti druge, moras aktivirati te misice, raditi na istezanju, osnazivati ih. sto mislis da ce ti samo sipke drzati kicmu? treba ih cijelo tvoje tijelo prihvatiti, a ne boriti se protiv njih. a na tom moras raditi.

    mislim da ti je ok sto se jos ne osjecas kao poslije op, meni je trebalo jedno 2, 2ipo godine da se osjecam ok, iako sto znaci ok? ja uvijek razmisljam o kicmi i drzanju, ne mogu si uopce zamisliti da zivim bez da to imam na umu.

    sretno! nadam se da ce ti biti dobro u toplicama, da ces dobiti nekog dobrog strucnog fizioterapeuta od kog ces nauciti toliko o svemu da ces nama svima ovjde objasnjavati kako i sto!

    drz se!

    avatar

    12.12.2011. (20:13)    -   -   -   -  

  • Ex-skolioza

    haha kako si pitala za sipke jucer, a danas se probudim i skuzim da su mi se opet pomjerile oko vrata. mislim da to imam vec neko vrijeme, par tjedana, ali sam bila toliko busy da sam ignorirala. ali nije da boli, samo je neugodan osjecaj, to je sve. treba mi jedna dobra masaza. moram pronaci vremena za masazu!

    avatar

    13.12.2011. (09:33)    -   -   -   -  

  • Sretna

    Ne znam kako da započnem, često sam čitala zadnje četiri godine ovaj blog, moram vam reći da sam vam jako zahvalna jer radi vas sam se ponajviše odlučila za operaciju. Jako ste me ohrabrile. Ja sam svoju skoliozu jako teško podnijela, ne mislim fizički nego psihički. Ne znam, možda sam previše dramatizirala, ali sam se satrala. ... uvijek sam mislila da me svi gledaju itd... Nadam se da me razumijete..

    Napisat ću vam ponešto o njoj... sa 12 godina se pojavila, naravno bila sam premlada da bi znala što je to tako da sam bila jako neodgovorna prema ortozi i vježbama. I tako sam se ja igrala jedno do 16 godine kada se to stvarno počelo vidjeti i krenem kod dr. Đapiča na operaciju i mjesec dana prije operacije odustanem. I tako sve do 21 godine kada me je umorilo oblačenje, sakrivanje i nazivanjem sebe mačkom u vreći, sa dvostrukom skoliozom od nekih 46 stupnjeva donja i oko 70 stupnjeva gornja, odem na pregled kod dr. Kovača i on me na sreću upiše na listu čekanja, a da ja to nisam ni znala. Dvije godine poslije iznenadni poziv točnije u ožujku 2010. godine i pitanje da li želim na operaciju je promijenilo sve. U lipnju 2010. godine sam se operirala i eto šta da vam kažem SRETNIJA SAM, ZADOVOLJNIJA SAM I LEĐA MI PUNO PUNO BOLJE IZGLEDAJU. Čak sam počela nositi bijele majice što nisam obukla sigurno više od 10 godina.

    Što se tiče moje situacije sada, iskreno ću reći da me boli ponekad, ali mislim da je to od mog NE kretanja i NE vježbanja. Ali svakoj mladoj curi bi preporučila da ide na operaciju ukoliko je to potrebno jer skolioza se neće sama ispraviti i s godinama bi moglo biti sve gore.

    A sad sama operacija... što da kažem.. buđenje ajme...boli, ali ta bol se zaboravi. Nema ustajanja u wc jer se ima kateter u mjehuru, prvih tri dana mislim, ne sjećam se baš jer sam bila pod tabletama stalno, al u svakom slučaju ništa strašno ni ne osjeća se... Ustajanje je odmah drugi dan nakon operacije, dakle šetnjica sa fizioterapeutom i tako svaki dan dok ste tamo. Medicinske sestre i braća su super, nemam niti jedan prigovor. Što se tiče same šipke ne osjećam je, krećem se i saginjem se najnormalnije kao da šipka ne postoji u meni.

    Eto cure moje nadam se da vas nisam ugnjavila i samo još jednom da vam kažem da je meni jako žao što to nisam napravila ranije jer bi bilo puno jednostavnije i grbica bi bila puno manja.
    Puno pozdrava i sretno.

    avatar

    20.12.2011. (18:15)    -   -   -   -  

  • krivis

    Vi iskusne, znate li mozda moze li se s fiksnim aparaticem za zube ici na operaciju ili se mora skinut?!

    avatar

    21.12.2011. (23:17)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...