Komentari

modestiblejz.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • Neverin

    civilizacija i ima propasti u tom trenutku kad se oglušujemo na prizor gladnih i potrebitih, onda ne zaslužujemo ni mi postojati kao ni društvo u Apokaliptu. To da je mjerna jedinica postala novac se pretvorilo u perverziju..

    avatar

    26.11.2011. (06:56)    -   -   -   -  

  • daniela1

    štogod? fight club mi je jedan od najdražih. 99% nije mali postotak. volim vidjet kad meditiraju na cesti. još da se probude braća policajci i vojnici, pa će se i ta bankstersko-dilerska "elitna" kula od karata stropoštati.
    (tvoja blog-arhiva izaziva strahopoštovanje :) imaš moj naklon i respect! _()_)

    avatar

    26.11.2011. (09:07)    -   -   -   -  

  • NF

    nestaje i srednja klasa, sve je opasnije...

    avatar

    26.11.2011. (11:18)    -   -   -   -  

  • alexxl

    Nekada su znanost, umjetnost, filozofija i religija, tvorile jedno.
    To je bila civilizacija. To su bile civilizacije.
    Danas je svaka zasebna, antiprotivna drugima, separacijska,
    egoistična.
    Civilizacije su umrle davno.
    Ovo danas? Blještavilo besmisla, bezumlja.
    Užas i tiha jeza!
    Neki novi poredak?
    Klauzevic je jedini pogodio bit čovječanstva, rat, rat i samo rat,
    neizbježna neminovnost, kao oluje i prirodne katastrofe u prirodi.
    Borba za opstanak i surovost.
    Jel će se ponovo jednog dana sjediniti filozofija i religija, znanost i umjetnost, vragsigaznal.
    Do sad je oduvijek bilo:
    Homo homini lupus est

    avatar

    26.11.2011. (11:26)    -   -   -   -  

  • malo ti malo ja

    Da je "elitama" podastrijeti Jadnike da prouče do najsitnijeg detalja?
    Ne vjerujem da bi ih taklo i poučena takvim nemarom prema svima
    "nama", poučavam svog muškog potomka da mu je najbolje da se polako priprema za ulogu Robin Hooda. Znam da sam uvrnuta, ali:))

    avatar

    26.11.2011. (18:55)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    @neverin, a još se sjeti kako su se Marku Polu po Veneciji smijali kad im je pričao da se tamo daleko-daleko, u nekoj Kini na drugom kraju svijeta, za plaćanje koristi papir. tada su najiskrenije mislili da je lud, da čuj te ludosti, konkretne stvari plaćati šarenim papirom, o čemu on to njima prodaje priče, hej, ma koji je to luđak... a u međuvremenu eto svi poludjesmo, a da ni ne primijetismo.
    @daniela, do buđenja policije i vojske ne dolazi sve dok za policiju i vojsku ima novca. vojska poslušno brani ruku koja je hrani. a na to kasta bogatih strogo pazi, da uvijek ima za svoju vojsku. najsvjetliji primjer ove promišljene manipulacije je recimo S.Koreja, režim pomno pazi da vojska nije bosa i gladna. dok je vojska sita, dotle je i poslušna. skapavajući narod u njihovim planovima onda postaje nebitan.
    p.s. tenks! ;0)
    @Mariano, mogu se samo složiti i zaključiti kako je nažalost premalo onih koji uspijevaju spoznati sama sebe i sobom ovladati. hoće li čovječanstvo u jednom većem, kritičnijem broju, doživjeti taj duhovno-evolucijski skok, kojeg već mnoge filozofije u čežnji ili nadi naslućuju, pitanje je našeg opstanka kao vrste. sve ostalo nas vodi u evidentnu autodestrukciju.
    @NF, točno, problematika koja se može čak i kemijski vizualizirati, srednja klasa koja doslovce kao tampon zona služi u prevenciji sraza eksplozivnih elemenata, bez nje dolazi do direktnog kontakta i lančane eksplozivne reakcije.
    @alexxl, ovaj si komentar tako lijepo i poetski uobličio, da mu se nema što nadodati, sve si rekao, sve si oslikao, uokvirio i početak i svršetak, to je ta poezija modernog doba.
    @malo ti, znaš što, poznavajući elitne mentalne "dosege", mislim da bi korisnije bilo tu tešku knjigu upotrijebiti na drugi, konkretniji, khm, fizičkiji način, mislim, utući im to znanje i mudrost u glavu, kak` se spada ;D vjerujem da u ovom slučaju ni pokojni autor ne bi imao ništa protiv takvog iščitavanja njegova velikog djela ;0) no dobro veliš, paralelno valja iščitavati i drugu, hm, uputstvenu literaturu ;0))

    avatar

    27.11.2011. (13:54)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...