Komentari

backpack.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


  • Sputnik

    Ajde molim te podijeli s nama formulu pomocu koje si dosao do brojke 87.59% u korist putnika? Bez imalo zavisti, ja bi prije rekao da ti je ta brojka u korist turista. Stvarno ne vidim po cemu se ti to razlukujes od svih ovih "turista" koje uporno spominjes u svakom putopisu u stilu: ja sam cool, ja sam putnik, svi ostali koji ne putuju samostalno su turisti . Jedina razlika je u tome sto ovi koje ti karakteriziras kao turiste putuju organizirano: uglavnom se radi o starijim ljudima (40+) koji jednostavne kupe aranzman u nekoj agenciji i ne brinu se vise ni zasto jer im je sve organizirano i na kraju u prinicpu posjete ista mjesta koje posjetis i ti, doduse u nesto skupljem aranzmanu nego ti koji "organiziras" putovanje samostalno. Organiziras pod navodike jer u stvari ti Lonely Planet organizira cijelo putovanje - sve ti je isplanirano manje-vise i prije nego sto sletis na destinaciju - znas u koji ces hotel, znas kako ces doci do tog hotela, znas koja ces mjesta posjetiti, znas koliko ce te to otprilike kostati, itd. Jednostavno - oni plate agenciji da im sve lijepo organizira, ti kupis Lonely Planet vodic (platis Lonely Planetu cijenu knjige, naravno) i "sam" organiziras putovanje. Na kraju opet upadas u zamku (Englezi bi rekli "tourist trap") jer sva mjesta koja su preporucena u Lonely Planetu su, vidi ironije - u 87.59% slucajeva ista ona mjesta na kojima ces naci - turiste.
    I da, razlika bi jos bila u tome sto oni spavaju u finim hotelima, voze se u finim busevima i stalno uza sebe imaju vodica, dok ti spavas u raspalim hotelima i j*bes se sa gradskim prijevozom..

    avatar

    04.11.2011. (16:46)    -   -   -   -  

  • Backpack

    Tih 87,59% je bila zajebancija koju očito nisi shvatio. A ja stojim kod toga da oni koji idu u paket aranžmanu su 100% turisti kojima je interakcija s okolinom svedena na minimum.
    Oni koji sami sebi organiziraju putovanje (i tu definitivno bih maknuo navodnike jer je zaista teško organizirati putovanje pa makar imao i Lonely Planet i stotinu drugih vodiča) tj. putuju samostalno imaju više interakcije s okolinom, mogućnost da u hodu promijene planove (kao što sam ja to nekoliko puta učinio u Omanu) i ne ovise o nikome i ničemu.
    I da, radije ću spavati u raspalim hotelima i j*bati se s gradskim prijevozom i osjetiti destinaciju, nego biti u staklenom zvonu od hotela s 5 zvijezdica i klimatiziranom luksuznom turističkom autobusu u kojem se voze samo turisti, a niti jedan lokalac...
    Neka me drugi putnici isprave ako griješim... Pozdrav!

    avatar

    04.11.2011. (18:42)    -   -   -   -  

  • Sputnik

    Shvatio sam ja tvoju zajebanciju, ali ajde... Neznam na osnovu cega dajes sebi za pravo smatrati da imas vise interakcije s okolinom (jer na kraju krajeva i taj nabudzeni hotel s 5 zvjezdica je okolina, isto ko i raspali hotel, samo sto je naravno ovaj prvi puuuuuno udobniji i nemoj molim te mi sad reci da ne bi radije spavao u ovom luksuznom da imas love, vec u ovom drugom) i na osnovu toga izdizati sebe na neku ubercool razinu putnika.
    Da se razumijemo, ja sam isto bekpeker/putnik/turista, koristim Lonely Planet vodice, putujem uglavnom autostopom i spavam i druzim se lokalcima (koristeci couchsurfing) i ako cemo se ovdje usporedjivati po nekom tvom mjerilu interakcije s okolinom...
    A planove si naravno promijenio opet u skladu s onim sto ti je rekao LP vodic i u skladu s vremenom koje ti je bilo ovisno o avionskoj karti, tako da...

    avatar

    04.11.2011. (20:40)    -   -   -   -  

  • Backpack

    Mene zanima samo jedno: ako te toliko dira što radim, kako to radim i što pišem, zašto onda uopće čitaš to što pišem?!

    avatar

    05.11.2011. (13:35)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...