Komentari

allaboutstarzskrable.blog.hr

Dodaj komentar (14)

Marketing


  • Damian S.

    pa videći damiana kao pomalo bezglavog lika ovdje,prije će biti da baca riječ "neprijatelj" onako bezveze kao da je riječ o konfetama nego o duboko promišljenom planu. :)
    starz,stari,pa ti si svugdje doma.Ili bolje rečeno filmskim citatom: "you keep using that word.i don't think it means what u think it means."

    čekaj,šta...? koji kurac? that awkward moment kad tek nakon susjedove fensy-shmensy dvokatnice skužiš da tvoje kuće uopće nema.

    http://www.uplolit.com/media/201112/d92591fc94beefeb783103fbd4d6d2a3. jpg

    ne čekaj,njegovi ne moraju biti mrtvi. jel da? nema tijela,tehnički...
    ja i dalje ne mogu procesuirati ovo s kućom.šta je neko bacio pet jebenih granata nasred londona u tu jednu kuću.halo,bezjaci? jesmo li popizdili malo ili šta?
    Avada Kedavra! neka si,pička im materina...kad stoka hoda uokolo i podjebava ne razmišljajući uopće da je čarobnjak pred njima možda naoružan onda to nije ubojstvo - to je porez na glupost.
    a glupih ljudi,zahvaljujući svijetu u kojem nemamo prirodnih neprijatelja,je zbilja previše!

    EJ! Bro! ma da,svaka čast,navuci bezjake i meni doma. baš ono što mi treba. ali nekako mislim da ni moji starci neće biti tamo.

    p.s. opet pišeš kratke postove,ccc,inače fun i napeto

    sincerely

    avatar

    22.10.2011. (22:25)    -   -   -   -  

  • Jailbait Jody

    komentirat ću ti sa ovog bloga a ne sa bellhoran jer mi se neda odlogirat
    starz :( miš mali, kako sam sad bila tužna zbog njega
    da, možda se malo prebrzo odigrala radnja, sumnjam da bi itko upoznat sa stanjem u svijetu išao kući u takvom trenutku, ali dobro, mene nitko ne bi mogao zaustaviti od mojih
    žao mi je što je na kraju izrekao kedavru umjesto neke kletve koja bi ih samo omamila ili onesvijestila, sigurno mu nije lako sad kad ima 2 ubojstva na duši
    baš me zanima što će biti dalje
    :-*

    avatar

    23.10.2011. (11:41)    -   -   -   -  

  • Angela

    Nisam na svom kompjuteru,a uzmemo li u obzir da ću izbrisati povijest i sve.. ono. Držim sve to tajno.
    Čini mi se kao da je sve jako brzo napisano.
    Uvod je dobar, ali kraj mi je.. hm. neobičan,recimo.
    Za početak, tko je rekao da oni nisu pobjegli. Ipak govorimo o čarobnjacima, a ne o nekome bezveze. Onda. Kako bi susjedi i znali da su baš oni čarobnjaci? I spliti kuću usred Lonodna? Ali okej, to je valjda normalno u svom metežu.
    Ne mogu ni zamisliti kako se on osjeća, i drago mi je, na neki način radi ubojstva.
    Nadam se da će nastavak bit brži. Fale mi dani kad je Starza netko ucjenjivao. :P
    Pozdravi!

    avatar

    23.10.2011. (15:56)    -   -   -   -  

  • Faith

    :)

    avatar

    23.10.2011. (18:49)    -   -   -   -  

  • Damian S.

    Znaš što,ne bih rekao da je Starz u mojoj priči bad guy. Više kao good guy koji je malo zastranio. Ima i on svoju stranu priče,ali o tom po tom.
    I molim te reci da si vidio komentar pod mojim prošlim postom "Tvoj Starz mi je bolji od Starzovog Starza" jer sam ja vrištao od smijeha i samo čekao kad ćeš ti to vidjeti :D Kad ono nula reakcije. Osjećam se iznevjereno,čovječe xD Imaš i fangirlsice ^^ Bokte ja bih trebao biti PR menadžer.

    Pitanja rado odgovaram,pogotovo pošto vidim da su jednostavna. (Puno je zajebanije kad mi netko ukaže da sam nešto profulao pa mi u biti cijela radnja ne štima, i ona spašavaj kako znaš.) Dakle,ono što se nalazilo u kosim zagradama /ovako/ to je bio prijevod za čitatelja. To nije ni bilo izgovarano. Tako da je svećenik cijelo vrijeme komunicirao na španjolskom s vješticom, a Damian je sjedio na stolcu nemajući ni blagog pojma o čemu oni to i što se događa. clueless as usuall. :) Prevodio sam španjolski VAMA jer sam očekivao da nisu svi gledali marisol i esmeraldu,jel? :D
    Odgovori vezani uz vješticu,coming' right up,hot & fresh. Tehnički,moći su joj oduzete njoj za uporabu; ali je zapravo preciznije reći da je pod čarolijom od strane ovog starog svećenika koji joj onemogućava da im se odupire, a njima omogućuje da koriste njene moći u svoju korist. Jer bez vještice Starz i Padre bi mogli samo klepetati (baš kao i uobičajeni svećenici,'nuff said), a ovako, mogu raditi prave obrade "protiv zla".Ideja je da je crkva s vremenom prestala mučiti i ubijati vještice i počela ih regrutivati radi ovakve vrste iskorištavanja. fun.
    U biti ti sad spojlam, ali hej, čovjek pita i ja odgovaram.
    Baš sam si Žuži Jelinek ^^

    sincerely

    avatar

    24.10.2011. (08:14)    -   -   -   -  

  • Damian S.

    bože,ne znam zašto na engleskom.valjda zato što mi je to na neki način jednako materinji jezik koliko i hrvatski, a isto tako je čini mi se i s većinom drugih blogera.ma znao sam da ćete se snaći nekako s mojim trkeljanjem.

    a daaaj,duguješ mi neprimjerenu reakciju koja će uzrokovati barem manji kaos, potres,vulkansku aktivnost i djevice koje padaju u nesvijest!!!
    veselio sam se tome! >:(
    nije fer...ti i tvoja đentlmenska primjerenost...

    http://www.emezeta.com/weblog/memes/fuuuu-rage-guy.png

    since rely

    avatar

    24.10.2011. (20:09)    -   -   -   -  

  • Damian S.

    i bolje ti je, skrable :D
    ne volim se manijakalno smijati očekujući kaos uzalud.

    sincerely

    avatar

    24.10.2011. (22:22)    -   -   -   -  

  • Seven

    Isprike zbog otezanja s komentarom, iako si me očito već otpisao jer mi za sedamnaesto poglavlje nije javljeno. Ali čemu sad komplicirati, ti to ionako ne voliš.

    16.
    Po strani od prijedloga da brojke pišeš slovima, gramatika je u ovom dijelu apsolutno savršena. Impresionirana sam, i to prilično. Imam dojam da si jako napredovao što se stila, forme i upotrebe gramatike tiče. Nastojim naći minus u pogledu toga, ali ga nema. Svaka pohvala.

    Narativan aspekt priče također zaslužuje pohvalu. Opis ambijenta me očarao; do maksimuma si iskoristio svoju sposobnost da ne pretjeraš, ali da budeš temeljit. Uz iznimku da si deskripciju u šesnaestom poglavlju doveo do maksimuma, no ipak nemam osjećaj viška. Sviđa mi se u potpunosti. Unio si se u čitavu situaciju, izgled okoline i zbunjujuću promjenu što se rane na nozi tiče.

    U vezi dijaloga, dojmovi su mi podvojeni. U prvi mah je, naravno, posve nevjerojatno da su bezjaci napali čarobnjake, i to u toliko mjeri uspješno, no kad se situacija malo analizira, momentalni atak zapravo i nije toliko čudan. Mattanov mogući doprinos pogoršavanju Dumbledoreovih zaštitnih čarolija oko dvorca (ako sam te na tom dijelu dobro shvatila) uz činjenicu da si dovitljivo iskoristio Damianovo neznanje o detaljima situacije postavlja realno pitanje o tome mogu li bezjačke bombe u takvoj situaciju doista nanijeti štetu Hogwartsu. Ako je suditi prema tvojim redovima, mogu, itekako. Moram reći, sad mi petnaesto poglavlje djeluje već mnogo jasnije, iako i dalje mislim da bi mrvica više eksplicitacije doprinijela kvaliteti prošlog poglavlja. No, ti si prilično privržen iznenađivanju, tako da mi sada već sve polako sjeda na svoje mjesto.

    Damianov i Starzov odnos djeluje prikladno situaciji, ali puno je tu neizgovorenih riječi. Trebaju li biti izgovorene ili ne, nisam u potpunosti sigurna. Puno je razloga za i protiv, tako da se zasad ostavljam te teme.

    Zamjerki nemam.

    17.
    Idealno dozirano. Paragraf više bi narušio onu nabijenost energijom.

    Iznenađujuće emocionalno; nemoguće je ne suosjećati s protagonistom. Potpuni krah izvan i unutar likova; teško mi je vizualizirati masovni napad na čarobnjačku zajednicu unutar bezjačke zajednice same. Taj mi je detalj zasad plus.
    Također mi se u ovom poglavlju sviđa grubi prijelaz sa događaja na događaj jer u mojoj glavi apsolutno odgovara sveokupnom kaosu. S mirnog dolaska pred Damianovu rezidenciju prelaziš na Starzovovo padanje na zemlju (koja je, usput budi rečeno, gotovo uvijek crna, osim u slučaju da im je kuća bila izgrađena na crvenici; no pretpostavljam da si želio aludirati na paljevinu tako da to ne uzimam za zlo) na kojoj je učio voziti bicikl (emotivna uspomena bez trunke patetike, dovoljno da intenzivira ugođaj ali bez melodramatike, bravo).

    "Naravno, odlično će mi koncentraciju potaknuti to što se ovog puta megadvorac ne urušava na mene."
    Kao istinski ljubitelj sarkazma moram reći da sam u potpunosti očarana.

    Očekujem novo.
    Pozdrav.

    avatar

    30.10.2011. (00:57)    -   -   -   -  

  • Mazzy.

    Hm, moram priznati da se nekako ne bih složila sa Seven da je nemoguće ne suosjećati sa Starzom. Jednim dijelom jer sam mislima na negdje sasvim desetom mjestu, ali jednim dijelom i zato jer me same riječi nisu previše dotaknule. Sama radnja mi je zbilja dobra, Starz gubi roditelje i dom i naslućujem da će se odlaskom u Damianovu kuću njegovi odnosi s njim popraviti, ali nekako mi riječi nisu dovoljno približile situaciju. No to nemoj shvatiti kao napad na tvoje pisanje, već samo izražavam mišljenje da možeš i bolje. :)

    Također, moram priznati da sam oduševljenna Damianovim likom. Otkako je nastao cijeli kaos s ratom i Hogwartsom, iz posta u post mi se sve više sviđa način na koji ga gradiš. Odrasta, i to je jedna jako pozitivna strana u tvojoj priči sada. Središte više ne držiš na samom Starzu, već polako odmičeš i na ostale likove i prikazuješ ih kako se razvijaju. To je mi je jedna velika novost u tvom pisanju.

    Jedino, imam jednu malu zamjerkicu na kraju, a tiče se dvostrukog ubojstva. Možda to Starz i jest uspio učiniti, ali ja se uvijek držim one Moodyjeve da je Avadu Kedavru lako izgovoriti, ali teško za izvesti jer je potrebna jako velika usredotočenost i nepokolebljivost. A nekako sumnjam da je Starz imao to sve dok je bio onako shrvan i uplakan zbog gubitka roditelja. No ne uzimam to sad za neko zlo, samo sam htjela iznijeti svoje nedoumice. :D

    avatar

    31.10.2011. (11:34)    -   -   -   -  

  • Mazzy.

    Novo.

    avatar

    01.11.2011. (10:52)    -   -   -   -  

  • dylanami.

    super mi je što, iako pričaš o magičnom svijetu i kako je većina toga riješivo magijom, pravilno doziraš s realnošću i nekim stvarima s kojima se mi, eto, smrtnici moramo nositi.
    sljedeće, ponovni razvoj odnosa s damianom - mislim da nam je svima drago vidjeti kako se malo - pomalo zbližavate pa makar to bilo i kroz kaos i nedaće.
    moram također pohvaliti neku novu dozu zrelosti u tvojim postovima, nisam sigurna zbog čega je to, ali nekako vjerujem da se radi o nekom novom načinu razmišljanja i stapanja istog u riječi. bravo:).

    javljam za novo i oprosti na kasnom komentaru !

    avatar

    02.11.2011. (19:36)    -   -   -   -  

  • Bianca

    Oprosti što ovako kasno komentiram, jednostavno nemam vremena. Onaj post je napisan iz puke... potrebe, i tog dana se bome nisam naspavala.

    Moram priznati da mi dio ovog poglavlja nije baš najjasniji, sve se brzo događa. Shvatila sam da je Starzova kuća srušena, valjda zato što je čarobnjak i sve to, ali zašto je onda Damianova čitava ako su tako blizu?

    I ima i pravo što ih je ubio (da je ovo u stvarnom životu najvjerojatnije bih pričala drugu priču al stavimo to sa strane). I stvarno, koliko glupi moraju biti da ne skuže da nije baš najpametnije napast naoružanog čarobnjaka koji je upravo vidio da su mu digli kuću u zrak i da mu roditelja nema? Potpisujem Damianovo - porez na glupost.

    Idem sad čitati sljedeće :)

    avatar

    07.11.2011. (20:05)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...