Komentari

fanny7.blog.hr

Dodaj komentar (13)

Marketing


  • katrida

    ponedjeljak, 03.10.2011.
    opasnost, opasnost......

    Grad Kaštela

    Branko Radačić, vijećnik HSLS, izražava čuđenje i zabrinutost zbog izmjena Zakona o otpadu
    Vlada Republike Hrvatske prijedlogom Nacrta izmjena Zakona o otpadu Republiku Hrvatsku pretvara u Regionalnu spalionicu opasnog otpada

    Branko Radačić, vijećnik HSLS, izražava čuđenje i zabrinutost zbog izmjena Zakona o otpadu kojim se između ostalog omogućuje i uvoz otpada za spaljivanje, i traži dodatno objašnjenje nadležnog ministra g. Bačića o razlozima izmjene Zakona o otpadu.
    U tijeku je uvid i javna rasprava u Nacrtu prijedloga Zakona o otpadu, objavljenom na internet stranicama Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva. Prijedlog izmjena navedenog zakona se događa u izborno vrijeme kad je pažnja javnosti usmjerena na započetu predizbornu kampanju za Sabor RH, daleko od očiju javnosti, i bez učešća ekoloških udruga, i ekološki osvještenih pojedinaca i stručnjaka.

    Sada je posve jasno i vidljivo da vlada vodi dvoličnu, i licemjernu politiku kad je u pitanju ekologija.
    Deklarativno dva mjeseca prije izbora vlada je donijela Strategiju "Zelenog razvoja" države, dokument u kojem se navodi što je sve potrebno učiniti kako bi Hrvatska postala ekološka oaza na Zemlji, a sa druge strane u praksi mijenja Zakon o otpadu i omogućuje uvoz opasnog otpada za spaljivanje.

    Vezano za spomenuto spaljivanje, dosadasnji zakon je izričito zabranjivao uvoz otpadnog otpada i odlaganja i korištenja u energetske svrhe, glasio je:

    Članak 47.
    (1) Zabranjuje se uvoz opasnog otpada.
    (2) Zabranjuje se uvoz otpada radi odlaganja i korištenja u energetske svrhe.

    Prijedlogom Nacrta izmjenjenog zakona u članku 84. izričito se predlaže:

    Članak 84.
    (2) Dopušta se uvoz otpada čijom se materijalnom oporabom dobiva novi proizvod ili sirovina ili u svrhu energetske oporabe ako za to postoje osobe koje imaju Dozvolu ili ovlašteni obrađivači za oporabu te vrste otpada u Republici Hrvatskoj.

    Nedopustivo je i izvan svake pameti da vlada i nadležno ministarstvo bez ikakvog obrazloženja radikalno mjenjaju sporni zakon, i na štetu okoliša. To pitanje dodatno aktualizira i rasvjetljava stvarne razloge izgradnje po izvore pitke vode opasnog Regionalnog centra za gospodarenje komunalnim otpadom u Lećevici, te sa time povezane namjere Cemexa da u svojim pećima spaljuje opasni komunalni i industrijski otpad, željezničke pragove i drvni namještaj.

    Pozivam sve političke stranke, liste i pojedince koji će sudjelovati u izborima i biti na listama da se izjasne o spornim izmjenama zakona kao i pretvaranju cementara u Hrvatskoj u spalionice opasnog komunalnog otpada i industrijskog otpada, te stav oko Regionalnog centra u Lećevici. Ovo je važno zbog zbog toga kako bi birači imali uvida u stavove stranaka i lista koje sudjeluju na izborima, i kako bi se temeljem toga mogli odrediti kad se suoče sa izbornim listićem, smatra Branko Radačić, vijećnik HSLS.

    avatar

    03.10.2011. (08:03)    -   -   -   -  

  • gogoo

    Baš lijepe Zmajkine fotke sa Zlatnog otoka, doživljaj je vidjeti dupine. Sad je ugodno na moru, toplo kao ljeti a nema gužve.

    avatar

    03.10.2011. (13:40)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    i ja usporavam, komentiram sve manje, sve manje lunjam po blogovima, pišem kad mi šune, a i to sve više sliči na autizam. vrijeme ide, obveze oduzimaju previše vremena, dur dokle dur ;0)

    avatar

    03.10.2011. (19:54)    -   -   -   -  

  • Bocaccio

    pronaći mir uz šum mora i biti u savršentvu, ravnoteži s njime ...
    ja uglavnom dotjerujem stare novele i pripremam ih za tisak ... na godinu
    ;)

    avatar

    03.10.2011. (23:02)    -   -   -   -  

  • luki 2

    Fotografije su predivne; Juniorka vesela i radišna - što više poželjeti?!
    Hvala Ti na lijepom koemntaru kod mene. Još samo - mislim da smo kasno osvijestili da treba štedjeti...
    Pozdrav, Luki+Goldie

    avatar

    04.10.2011. (22:02)    -   -   -   -  

  • obadzo

    Totalno te razumim...:)
    ...lip pozdrav

    avatar

    05.10.2011. (13:59)    -   -   -   -  

  • airsoft pokret Plaćenici

    Ako ništa drugo stavila si odlične slike za oproštaj. Ne zaboravi da sam se i ja 2008 oprostio sa blogosferom na sličan način... a ovo što se sada fura je isključivo sport i razonoda. Čujemo se tu i tamo ;)

    avatar

    05.10.2011. (18:58)    -   -   -   -  

  • bastet

    Iteako znam kako se osjećaš. Jedino što je mene ta inspiracijska praznina dočekala puno ranije nego tebe. No, ja sam se vratila, pa se tako nadam da ćeš i ti. Jer blogopisanje ti se zavuče negdje duboko pod kožu i tamo čuči da iskoči prvom mogućom prilikom. Ostani s nama barem u komentarima.... Lijepi pozdrav! :))))

    avatar

    05.10.2011. (20:13)    -   -   -   -  

  • Vitae...

    Nemoj daleko! Rastužilo bi me to ..jako:(
    Pusa , a svaka čast za fotke i za odabir :))
    Prekrasne su...

    avatar

    05.10.2011. (23:31)    -   -   -   -  

  • airsoft pokret Plaćenici

    I mene to lovi u zadnje vrijeme. No srećom uvijek ima plaćenika na koje to možeš malo prebacit. Jedna od prednosti borbenog kolektiva ;)

    avatar

    07.10.2011. (09:50)    -   -   -   -  

  • rU

    7 godina?
    moj je blog nedavno navršio 5-u ...
    a u blogosferi to je čitava vječnost.

    p.s. potpisujem vitin komentar.

    avatar

    09.10.2011. (09:52)    -   -   -   -  

  • More ljubavi

    Dođe to tako s vremenom. I Draga je prestala raditi na blogovima. Meni su moji blogovi moja galerija. Da ih nema ne bih imao kome pokazati fotografije u kojima uživam. A tu i tamo ponešto i napišem. Puno je truda u njih uloženo i bilo bi mi žao ugasiti ih, kao da se odričem dijela sebe.
    Puno se bivših blogera uteklo kojekakvim ličnjacima i sve je manje starih i upornih. Meni otvaranje ličnjaka (pacerbuka) ne pada ni na kraj pameti. Ovdije sam počeo prije šest godina i ostajem vjeran do kraja.

    avatar

    15.10.2011. (23:06)    -   -   -   -  

  • Dag Dagoberovic

    krasno :)
    pozdravi tebi i tvojima :)

    avatar

    18.10.2011. (22:57)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...