Komentari

skolioza.blog.hr

Dodaj komentar (23)

Marketing


  • maja

    evo samo da se javim, ja danas dosla kuci i za sada mogu samo reci da mi je uzasno zao sto nisam poslusala kovaca i prije to rijesila. sve je super, mislim boli, ali izdrzivo je. imala sam veliki dren a maknuli su mi ga nakon samo 5 dana, stvarno je taj 'oporavak' u bolnici brzo prosao. kad se samo sjetim koliko sam se bojala operacije, a sada pogledam - stvarno nije strasno.

    nego, da vas upitam. tko vadi konce i jel to jako boli? i jeste i vi imale probleme sa podizanjem sa kreveta? meni je to sad bolna tocka, tesko mi je dici se.

    pozz

    avatar

    26.09.2011. (20:08)    -   -   -   -  

  • Ex-skolioza

    jej mama bravooo! svaka cast :))) bas mi je drago da je dobro proslo.

    meni je konce vadila sestra, tako negdje 3 tjedna nakon sto sam izasla iz bolnice. to je ujedno bio i prvi pregled nakon op. mene je jako bolilo. toliko da su mi isle suze same od sebe. mislim da se ta sestra iz nekog razloga namjerno izivljavala na meni, jer cujem od ekipe da to vadjenje inace nije tako bolno. meni su nedavno vadili konce na nozi i nije bolilo.

    avatar

    27.09.2011. (09:16)    -   -   -   -  

  • Ex-skolioza

    podizanje iz kreveta je najbolje onako kako su te ucili u bolnici. na bok i onda se dignes uz pomoc suprotne ruke. ako je npr lijevi bok dignes se tako da se odgurnes desnom rukom. a lijeva nek ti bude ispod glave. to je meni najbolje dizanje ikad i dandanas se tako dizem. to dizanje me stvarno nije nikad bolilo, samo nekad bi mi se znalo zamantati. sretno sa svim!!!!! contractubex za oziljak :D

    avatar

    27.09.2011. (09:19)    -   -   -   -  

  • maja

    super, hvala puno!

    avatar

    27.09.2011. (12:15)    -   -   -   -  

  • Marijana

    Bok,

    pozdrav Maji.Koliko imaš godina i koliko si imala stupnjeva?
    Vađenje konaca ne boli.

    avatar

    27.09.2011. (14:10)    -   -   -   -  

  • d_

    alo skoliozice :)
    ja imam 50 stupnjeva zakrivljenosti i nakon 2 odbijena puta pristala sam ići na operaciju...strah me moram priznat,još s bojim da ču odustati....
    dosta sam čitala,al više mi se sve pobrkalo,pa ako može koji korisni savjet...nakon koliko ću na noge,kad ste se vi priviknuli na novu ravnotežu,oču li bit skroz ravna s obzirom da nisam ni ovako puno kriva..?
    hvala unaprid, pozdrav

    avatar

    28.09.2011. (15:12)    -   -   -   -  

  • maja

    bok marijana, ja sam malo mlađa od vas, imam 16 godina, a za stupnjeve ne znam sigurno. kovač je zadnji put rekao da se to pogoršalo na 70 stupnjeva, ali ja ne vjerujem da sam imala toliko. sada sam 100% ravna :D

    evo, mogu i priložiti par slika, znam da nije neka kvaliteta, ali čisto za usporedbu.

    nadam se da će te moći vidjeti slike.
    još je sve to uvijek svježe, ali sam ja super zadovoljna korekcijom jer sam se bojala da će mi ta lopatica stršiti još više, ali uopće ne strši i ramena su mi jednaka, a i stvarno se dobro osjećam.

    pozz

    avatar

    29.09.2011. (16:24)    -   -   -   -  

  • maja

    ništa od slika jer blog misli da pokušavam slati spam, ali nema veze.
    :)

    avatar

    29.09.2011. (16:26)    -   -   -   -  

  • Ex-skolioza

    da, ne da blog slike iz komentara, ali ako hoces posalji mi na s_kolioza@yahoo.co.uk pa cu uploadati :)

    avatar

    29.09.2011. (21:33)    -   -   -   -  

  • Marijana

    Pozdrav, danas sam bila na drugoj kontroli nakon operacije. Nalaz je zadovoljavajući, rtg ukazuje na manje dislokacije implatata bez većeg značenja. Moram na kontrolu za par mjeseci, inače sve me boli premorila sam se koma.

    avatar

    05.10.2011. (19:39)    -   -   -   -  

  • Ex-skolioza

    jel ti sto rekao za gibektomiju?

    avatar

    07.10.2011. (02:00)    -   -   -   -  

  • Marijana

    Nisam ga ništa pitala za gibektomiju, jer me boli donji dio leđa na lijevu stranu, kad hoću legnut iz sjedećeg položaja nešto se zategne i boli, i boli me u grbi.To sam rekla doktoru, on je rekao da boli di ne očekuješ, a da ne boli di bi se moglo očekivat.Idem na kontrolu za par mj.rekao je da bi do tad bolovi trebali prestat.Inače, mi je rekao da odlično izgledam i to je to.Malo me zabrinjava to pomicanje, on kaže da to nije ništa.Moja dokt.me šalje fizijatru jer smatra da trebam na terapiju ili toplice,ona kaže da su mi mišići koma i da me zato boli.
    Bila sam na odjelu i tamo sam vidila curicu koja je drugi put na halotrakciji i to je moguće.
    Meni je samo žao što nisam op.prije 20 god,sve bi bilo lakše i bolje.

    avatar

    09.10.2011. (08:54)    -   -   -   -  

  • skoliozabih

    Marijana, ja se dugo nisam javila, ali ako procitas, moram ti reci da tvoja ledja izgledaju super. Vidjela sam tvoje slike i ti u stojecem i upolusavijenom polozaju nemas nikakvu grbu, dakle - mozes obuci bilo sta i najuze majice, strukirane stvari i sta god pozelis. Grba iskoci samo kada se savijes do zemlje, a nema razloga da se u javnost savijas do zemlje.
    U stojecem polozaju sve je normalno, ravno, izbalansirano, kukovi, ramena, ma sve je super i svida mi se to sto je rekao Kovac - boli tamo gdje ne ocekujes, a ne boli gdje ocekujes.
    Super je to Marijana, mpzes se normalno kretati i funkcionisati kao najnormalnije ljudsko bice, a u gradu i na poslu nema razloga da se savijas do zemlje, pa da ta grba iskoci i da se vidi.
    Kovac je to dobro odradio.

    avatar

    09.10.2011. (10:36)    -   -   -   -  

  • Marijana

    Bok,

    kukovi i ramena i prije su bili ok i mogla sam uvijek nosit uske majice - samo kad sam se udebljala ne.Grba mi se sad više vidi i u odjeći, jer je povučena prema van i oštra.Gledam RTG sliku sa zadnje kontrole i vidim da mi je ostalo jako puno stupnjeva.Treći put sam pitala dokt.koliko mi je ostalo - uvijek kaže da to nije bitno.Pa što je onda bitno???
    Nisam zadovoljna.....
    Ostala je ružna, oštra grba, puno stupnjeva i bolovi.Osjećam težinu na leđima,imam ukočene pokrete, čudne.Još mi i ta šipka viri kad se sagnem - podigne kožu.Možete li vi trčat?
    Odlučila sam da idem privatno kod nekog ortopeda da mi reče koliko mi je ostalo stupnjeva i što misli o svemu ovom.

    avatar

    12.10.2011. (11:56)    -   -   -   -  

  • Ex-skolioza

    halooo, da kovac skriva te stupnjeve ko zmija noge. meni prije op nije htio reci koliko imam stupnjeva - rekao je negdje pedesetak (a to moze biti bilo gdje izmedju 40 i 60), a poslije je rekao da imam otprilike upola manje. 2008. kad sam bila u Engleskoj na kontroli su mi izmjerili 27 stupnjeva. bas me zanima koliko sad imam - ful me zanima kako je joga utjecala, ali morat cu za to cekati da dodjem u HR jer ovdje u Engl ce me ortoped jedino primiti ako mi se stanje pogorsa, sipka pukne ili budem umirala.

    drz se, evo i mene danas boli grba - mislim da sam nesto radila krivo na jogi. a gle, ja ti ovako gledam na to: tako je kako je, napravila si/ radis sve sto mozes za svoju kicmu i nemas nikome nista predbacivati. i zato nema se smisla bacati u depru, zivot nije samo kicma, ima toliko drugih lijepih stvari na ovom svijetu. nemam ni vremena ni zivaca da trosim svoje vrijeme i energiju na nesto sto ne mogu promijeniti. npr zasto bih ocajavala sto nemam krila i ne mogu letiti. ne mogu i sta sad. mogu druge stvari.

    avatar

    12.10.2011. (16:22)    -   -   -   -  

  • skol05

    Hej ljudi, evo još jedne u masi.....Hvala dr. Kovaču i svima iz KB Dubrava, sve su to anđeli! Imala sam nekih 40-ak st., i mislila da ću zauvijek osjećati nelagodu i bolove u kralježnici. Kamo sreće da sam se odmah odlučila na operaciju, uštedila bih si mnogo živaca, boli,novaca!
    No, trenutno imam problema sa donjim dijelom. Mislim da se to nije smjelo tek tako operirati, a u zadnje vrijeme bol i trnci mi se šire kroz nogu, kuk itd., pa me zanima da li postoji netko sa sličnim problemom i da li ga je uspio riješiti?

    avatar

    15.10.2011. (10:59)    -   -   -   -  

  • Krivis

    Ljudi moji, imam jedno pitanje za vas. Pocet cu ko i svi ostali: imam skoliozu. Otkrivena je u 8.razredu i bila je 35 stupnjeva, danas imam 17 godina a skolioza 40-ak stupnjeva. Bila sam kod Kovaca i on mi je preporucio operaciju, ali je rekao da on vise nema (kako on to naziva) repromaterijala(vijci,šipke, sta vec…) jer je potrosio svoj budzet za ovu godinu te bi ja to, ako se zelim operirati, trebala sama platiti. Naravno, cekanje je nepoznata stvar ako se plati. E pa mene zanima jel to stvarno istina(da nema repromaterijala), jel se nekome od vas to dogodilo ili je to samo prazna prica u kojoj on zeli novac?! Hvala vam puuuno :***

    avatar

    10.11.2011. (21:04)    -   -   -   -  

  • -delena-

    Da, oni imaju ograničenu lovu a ujedno i broj operacija kroz godinu. Kada samja bila na odjelu samo nas je dvoje bilo preko zdravstvenog i to moja naglo progresivna skolioza u 30-im godina što nije uobičajemo jer kičma se nakon puberteta kriviidalje ali jako polako a menise je usvije godine iskrivila za preko 40 stupnjeva, plus onih 40 što sami mala sa krajem rasta, dakle oko 80 na dan operacije. A na odjelu je bila je ijedna malena curica od 3 godine i ona je operirana preko zdravstvenog. Ostali su svi platili operaciju. Dakle ogranjčenja ipak postoje.

    Evo meni je prošla godina dana nakon operacije. Ok,sam,malo me donji dio više boli,sigurno zato što je više opterečen sada, i ponekad se javi bol na nogu...kao išijas ali ne do kraja noge nego samo u bedrenoj kosti. Eto tako Vam je to.

    Što se tiče trnaca to je i meni bilonakon operacije u prvo vrijeme. Događa se jer se živci oporacljaju, ipaksu oni dirani,...kako dr.kaže odljepljivanji pa se vračajuna voje. To će proći nema mjesta panici.

    Pusa svim skoliozicama!

    p.s. Ako su negdje riječi spojene toje zato što me zeza razmak na tipkovnici pa se ispričavam.

    avatar

    13.11.2011. (20:24)    -   -   -   -  

  • Krivis

    Ajme puno, puno hvala! :**
    Da nema ovog bloga i interneta ne bi imala pojma sta me ceka za neka 3-4 tjedna... onako malo se bojim, ne same operacije, nego toga da cu bit puno zakinuta za neke stvari koje sad radim(obozavam sport)...nakon koliko vremena ste prvi put isli u setnju, onako oko zgrade ili slicno? zanima me to jer znam da cu poludit zatvorena u kuci :OO

    avatar

    14.11.2011. (21:42)    -   -   -   -  

  • Ex-skolioza

    krivis, ja bih rekla idi sto vise cim prije. sumnjam da ces pretjerati. bolovi i umor ce odraditi svoje. ali budi svjesna toga da ipak moras paziti. npr ja sam pazila, ali opet su mi uspjela punkuti 3 sarafa u vremenu dok je to sve okoscivalo. sestra u bolnici mi je rekla da sam bila nestasna; nemam pojma, ja sam lijep isla raditi u ured 2ipo mjeseca nakon operacije, i to 8 sati dnevno, pa sam i putovala, imala saobracajku i tako - sve u roku od 6 mjeseci od operacije.

    trnci u nogama - oui, i ja sam ih imala - negdje do mjesec dana nakon op, pogledaj malo po blogu, mislim da sam cak o tome pisala.

    pozdrav svima, drzite se uspravno, znam da je tesko pogotovo po ovoj zimi!!!

    avatar

    17.12.2011. (22:07)    -   -   -   -  

  • krivis

    Ajme hvala ti puno, puno! Stvarno je prekrasno od tebe sto nam svima sve objasnjavas kad vec doktori nisu :)))

    avatar

    20.12.2011. (20:30)    -   -   -   -  

  • Ex-skolioza

    ma nema frke, ali ne zaboravi delenu i ostale! hvala vam svima sto dijelite svoja iskustva, muke, patnje, nesigurnosti :). niste sami pusa!

    avatar

    22.12.2011. (22:40)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...