Komentari

allaboutstarzskrable.blog.hr

Dodaj komentar (30)

Marketing


  • Amy

    ništa osobno, nisam uopće javljala, možda kasnije. :P

    pa, i ja sam se poput maxa pitala kakve koristi od aparacije. mislim, svakako u hogwartsu se ne mogu aparatirati, ali vidiš da, ako se probije zašitita...znači da je više ni nema. sviđa mi se što u svakom postu donosiš nešto novo. :)

    i bravo za vilenjake! 100:1 u pobjedama ili tako nešto, ali dobro za početak. oduvijek su mi vilenjaci simpatični, još otkako sam pročitala odaju tajni. ;)

    avatar

    07.09.2011. (15:58)    -   -   -   -  

  • Amy

    ej i vidi, prva sam!

    avatar

    07.09.2011. (17:27)    -   -   -   -  

  • ....May Stox....

    Uvau :O Meni je ovaj zadnji dio sa aparacijom super ! Kako spominju da će i petaši i četvrtaši morat spašavat mlađe učenike jer će im falit ljudi. Ma mislim, osjetila sam baš onu ratnu energiju kako izbija- kako se približava nešto.

    *imam osjećaj da moji komentari više nisu kao što ću nekoć bili* Oh, well. *maše rukom* Moving on. :3

    Ovo s Petrom i Starzom je bilo baš dirljivo. I ja se pitam što bi on učinio, ali nešto mi govori da ni on sam ne zna. Nije siguran u to sve to, ne zna više što osjeća i normalna stvar je da onda ne zna ni što reći. Ali sada ulazim u malo dublje vode... Prestat ću. :)

    Tomek, još jednom sretno i rasturi to :* Hjoj ej, čim si spomenuo kako ti je sjeban raspored spavanja radi škole- odmah sam osjetila suosjećanje. Ajmee eej, kad meni krenu one lude satnice predavanja again... Đizes, tko će to proć opet ej :O Hahaha, međusobno ćemo se tješit xD :3

    Pusekiii :**

    avatar

    07.09.2011. (19:13)    -   -   -   -  

  • Miris marelica

    Uklonila sam ga zato što nisam bila zadovoljna napisanim. Već neko vrijeme pokušavam napisati novi post i ništa, jednostavno nemam inspiracije za hppf pa ću početi pisati novu, "bezjačku" priču :)

    Meni se ideja da i mlađi učenici uče aparaciju čini više štetnom, nego korisnom. Bit će mlađih učenika koji će je dobro savladati, no teško da će većina uspjeti isto, ako znamo da i stariji učenici teško savladaju taj ispit. Ipak, cijenim ravnateljevu namjeru da se učenici osiguraju.

    Sviđa mi se pisanje u trećem licu. Ironično je to što više volim čitati u trećem licu, no lakše mi je pisati u prvom. Ipak, tebi preporučam pisanje u trećem licu. :)

    avatar

    07.09.2011. (23:01)    -   -   -   -  

  • Mazzy.

    Postupno otkrivaš opasnost koja će uslijediti kroz tvoju radnju, a koja nema nikakve veze s dosadašnjim epicentrom radnje, tj. Chanellinom smrću i tim više radnja nekako postaje intrigantnija. To se da naslutiti i iz tvog pisanja, više svojim glavnim likovima ne daješ toliko pažnje kao u prethodnim postovima (imam dvije pretpostavke vezane uz to; 1. upravo zbog proširivanja radnje s tinejđerske ekipe na ostatak čarobnjačkog svijeta si odlučio prebaciti se u 3. lice, 2. igrom slučaja je 3. lice rezultiralo ovakvim razvojem događaja) i likove sada gledamo iz objektivnije perspektive.

    Iako, imam i dvije zamjerke.
    "- Ministarstvo je osmislilo cijeli nekakav plan zaštite Hogwartsovih učenika pa nas Dumbledore obavještava o tome.- rekla je i podigla obrve, rekao bih da se u njoj vodi neki sukob."
    Zbunilo me prvo lice ovdje, mislila sam da ćeš se možda prebacivati s prvog lica na drugi.
    Druga zamjerka se tiče bitke između goblina i rata. Prvo mi je čudno što se vijest o bitci proširila tako brzo, uzeći u obzir da se odigrala samo par sati prije. Drugo, bitke ne traju jednu noć, bitke se otegnu na puno dulje, nebitno radi li se o magićnim stvorenjima ili ljudima. Studentica sam povijesti pa mi je to malo zapelo za oko, inače ništa strašno.

    Još uvijek pokušavam prokljuviti ulogu Mattana u ovoj zavrzlami, tim više jer mu Dumbledore očito vjeruje do te mjere da mu je dozvolio da baci i zaštitu svoje vrste na Hogwarts. Time zaključujem da će sse zbilja nešto gore od ubojstva jedne maloljetnice dogoditi. Iako, moram zamjeriti Dumbledoru odluku da proširi učenje aparacije na 4. i 5. godinu. Razumijem svrhu toga, iskalkulirala sam koliko bi učenika bilo potrebno da se svi školarci spase, ali mislim da je to ipak preveliki zalogaj, nemaju dovoljno predznanja za takve stvari i vjerujem da čak umno nisu dovoljno razvijeni. Ta ipak, ni neki učenici sa 6. godine nisu u stanju savladati aparaciju iz prve.

    Scena između Petre i Starza mi je bila...pa, rekla bih da je treće lice ipak u nekoj mjeri ublažilo patetiku koju sam vidjela. Sve razumijem, ljubavne zavrzlame neće pobjeći samo zato jer je Chanell sada mrtva, ali nekako nisam navikla na takve stvari u osobnom životu pa mi djeluje malo aljkavo. Plus, nekako mi ne priliči Petrinom karakteru, ali opet, možda sam se samo zaletila u zaključcima, ne bi mi bio prvi put.

    avatar

    08.09.2011. (12:20)    -   -   -   -  

  • Ilse.

    Osobno više volim pisati, ali i čitati u trećem licu. Ne bih znala objasniti kako, niti zašto, ali ima nešto u pripovijedanju u prvom licu što me često tjera da omrznem glavnog lika. Čudno, da, ali nekada biva tako. Što se konkretno tvoje priče tiče, mislim da je i treće lice dosta dobro, ali da još moraš poraditi na njemu. I baš ti zato preporučam da nastaviš tako pisati. Možda povremeno ubaciti one Starzove sarkastične opaske kao misli, jer znaju biti urnebesne, ali držati se pripovijedanja u trećem licu. Ako ništa, otvara puno više mogućnosti, bar po mome mišljenju. I moram priznati da mi je u prošlom postu bolje sjelo nego u ovome. Vjerojatno zato što sam navikla čitati o Starzu i ekipi u prvom licu, ali pojedini dijelovi su ispali zbrzano, nabacano - početak, na prvom mjestu. Više bih voljela da si nam pokazao nešto važno kao što je ta bitka (dijalogom, primjerice), nego što si nam tek tako rekao da se zbila i da su vilenjaci - na neki način - trijumfovali. Ovako nisam uopće doživjela tu informaciju i samo sam slegnula ramenima na nju, iako znam da bi mogla značiti preokret. Ili bar "buđenje" vilenjaka.

    Međutim, puno bolji posao si napravio oko drugog važnog dijela posta - satova aparacije. Što May reče, osjeti se ta ratna energija i postaje očito da će i čarobnjaci biti itekako ugroženi kako rat bude odmicao. I dalje držim da će biti prisiljeni odabrati stranu. Koliku će Mattano imati ulogu u tome, vidjet ćemo, ali postaje mi sve zanimljiviji. I on, i njegov odnos sa Dumbledoreom. Već smo se uvjerili da Dumbledore ima jako dobre razloge da vjeruje ljudima kojima vjeruje. Čime li je Mattano zaslužio njegove povjerenje?

    Iako je proširivanje radnje i na druge likove i događaje bilo pun pogodak, moram se malo vratiti i na onaj tinejdžerski dio Hogwartsa. Petra mi se činila tako jadnom i patetičnom tijekom prepričavanja svoga sna, ali sam san je jako efektan, jer odlično opisuje taj ljubavni trokut koji daje dubinu tvojim glavnim likovima. I ono Petrino pitanje koje je ostalo u zraku... odlično. Sviđa mi se što Chanell, iako je mrtva, i dalje igra tako važnu ulogu u njihovim životima i što se njezina sjena ispriječila Starzovoj sreći s Petrom, možda zauvijek. Čak sam u jednom trenutku počela razmišljati što bi bilo da se doista "vrati". Znam da je nemoguće, ali voljela bih vidjeti tu scenu.

    Svjesna sam da je komentar malo traljav, ali još uvijek sam umorna. Ne zamjeri :)

    avatar

    08.09.2011. (18:31)    -   -   -   -  

  • Laura

    Prvo lice,prvo lice,prvoooooo.
    Okej,lakše je pisati u trećem,ali ja...gle,morat ćeš odlučiti sam. Ili poslušati one ^ komentare,ja ti stvarno nemam ništa pametno za reći,as usual.

    Ovo će biti jako kratak komentar; aparacija..hm. ako se ta dječica budu znala raspoliti, svaka im čast, ali, zašto davati bolničarkama, pardon.vidarima, više posla nego što je potrebno?
    ljubavna scena; hm. e moj starz, i onda kao ja slamam srca. tvoji likovi su gori. :P
    to pitanje bez odgovora i upad maxa mi malo vuče na sapunicu,ali..dojmljivo je :D
    Moram ti reći da odlično skidaš Dumblesa. Stvarno :D

    Ostavljam pozdrave, sorry na glupom komentaru, ne da mi se ni živit ovih dana. Puse.

    avatar

    08.09.2011. (19:12)    -   -   -   -  

  • Vic Rainx

    Više mi se sviđa pisanje u trećem licu jer nekako tako dobijem bolji uvid u sve, barem u tvojoj priči.

    U vezi radnje...
    Imam osjećaj da će upravo pojačanje Hogwartsove zaštite dovesti do svakakvih zavrzlama i nadam se da nisam u krivu.
    ]Petra mi se činila tako jadnom i patetičnom - slažem se sa time što je Ilse napisala.
    Petra mi se zapravo od početka ne uklapa previše u cijelu ovu sliku, nekako je baš i nisam doživljavala.
    Uživila sam se u radnju i stvarno me zanima kako će sve ići dalje. cijela ova situacija sa ratom je zanimljiva, a i sama činjenica da će i čarobnjaci uskoro biti upleteni. :)

    avatar

    08.09.2011. (19:30)    -   -   -   -  

  • Seven

    Ohoho, vilenjaci dobiše bitku. Hoće li i rat? Hm, nekako sumnjam.

    Tipično za tebe, ideš u svojem smjeru. Spomenuti rat, ubijena učenica, optužen profesor i to profesor Snape, ucjenjivač (Kad smo već kod toga, gdje li nam je on nestao? Smirio se otkad Snape sniva u Azkabanu?), goblin kao profesor i ovoga puta maloljetna aparacija. Čini mi se da je zapravo treći dio poglavlja ključan, kao da je sve oko njega okvir. Što se drugog dijela tiče, o tom-potom.

    Dakle, dozvola maloljetničke aparacije je vrlo alarmatni novitet, barem se meni tako čini. Goblini su izgubili u bitci (usprkos mnogim ubijenim vilenjacima), tako da - od koga Dumbledore pokušava zaštiti Hogwarts? Od goblina, unatoč svemu? Ili od horde bijesnih kućnih vilenjaka? Nijedno od navednog mi ne djeluje vjerojatno, no postoji znatna mogućnost da sam previdjela nešto. U svakom slučaju, ovo je poprilično riskantan potez. Maxov komentar itekako drži vodu. Naučiti aparaciju je problem i šestašima, a mlađima? Čini se da Dumbledore nastoji djelovati brzo i efikasno, što znači da očekuje nekakav problem u dogledno vrijeme. No dozvoliti kršenje pravila u vezi čarobnjačke maloljetnosti? Nešto opako ne valja. Kakva bi to vojska mogla napasti Hogwarts da bi bijeg trebao biti pitanje sekunde? Puno mi se upitnika roji nad glavom i željno čekam novo poglavlje.

    Petri i dalje ne vjerujem. Postoji određena nota izvještačenosti i lažne melodramatike u načinu na koji se ponaša , barem se meni tako čini. Kao da silom želi izvući od Starza da bi, između nje i Chanell, izabrao Petru. Ako joj namjere i nisu bile loše, zašto bez razloga podiže pitanje Chanell... nije li ona dva metra pod zemljom? I nije li bila Starzova velika ljubav i bolna točka? Sve mi se čini da će se Petra prilično šokirati kad jednog dana shvati da se planeti ne orjentiraju oko točke na kojoj ona stoji.

    Gramatički si sve bolji. Izuzetak je jedino dio u kojem nehotice ubacuješ misao u prvom licu, no rekla bih da je to nesvjesno naginjanje ka pisanju u prvom licu. Što se tiče tog aspekta, u vezi kojeg si molio da se izjasnimo u komentarima, ovo je moje mišljenje: dokazao si da izvrsno barataš prvim licem. Treće lice ne daje onoliko intenzitet kao ich-forma iz tvojeg pera.
    Mene zanima, možeš li doći do točke u kojoj briljiraš u er-formi?

    Pozdravljam.

    avatar

    08.09.2011. (22:46)    -   -   -   -  

  • dylanami.

    iskreno, kad pišem više preferiram treće lice. mogu ti priznati da me ponekad sram kad pišem u prvom licu, osjećam se golo. prije to tako nije bilo, no nešto se s godinama promijenilo. no, pri čitanju nemam favorita. svejedno mi je - dokle god osjećaš prvenstveno ono što glavni lik osjeća a onda i ostali likovi.
    promjena zakona što se tiče aparacije. ne bi mi bilo svejedno na njihovom mjestu. radije bih bila učenica prve tri godine tako da ne moram razmišljati o tome.
    i da, nešto mi je fishy što se tiče petre. možda je do njenog izravnog iznošenja svojih osjećaja prema starzu ili nekako možda čak manipulirane geste, nisam sigurna. no nešto sumnjam.
    čekam novoo.

    avatar

    08.09.2011. (22:52)    -   -   -   -  

  • Amy

    pa, pronicljiv si, u svakom slučaju. :)

    avatar

    09.09.2011. (17:52)    -   -   -   -  

  • Miris marelica

    Novo :)

    avatar

    09.09.2011. (18:44)    -   -   -   -  

  • Magdalyn.

    Hah evo i mene :) Živa sam (iako iskreno sumnjam da se itko zabrinuo). Uglavnom prvo sam pročitala ovo za prvo i treće lice pa se odmah bacam na čitanje, da vidim u čemu je fazon.

    Eh odmah da mi ovo se za aparacijom zvuči kao loš omen. Ne znam, imam osjećaj da će se neko sranje desiti, a ne mogu tačno reći koje. I ovaj goblin u Hogwartsu mi je sumnjiv i sve mi je sumnjivo. Sviđa mi se to.

    Što se tiče lica, inače sam veći poklonik trećeg lica, međutim u ovom slučaju preferiram Starza čitati u prvom licu. Ne smeta mi iskakanje npr. opisi sa ministrom i tako, ali sada da njega čitam u trećem licu, nikako mi nije to to. Ne zvuči mi kao on. Priča mi je djelujovala mračnije u prvom licu. Ne mogu tačno reći zbog čega, ali valjda sam se navikla na to.

    Ali opet tvoj izbor na kraju, piši kako god se tebi više sviđa. Iako iskreno, neki veliki skok u sred priče nije baš preporučljiv. Ali opet, ovo je ionako za užitak tako da....

    I nemoj da i sljedeći post čekam sto godina, pa da zaboravim šta se dešava.

    Hug

    avatar

    11.09.2011. (14:21)    -   -   -   -  

  • Mazzy.

    Novo.

    avatar

    11.09.2011. (17:40)    -   -   -   -  

  • Magdalyn.

    Post :)

    avatar

    11.09.2011. (23:13)    -   -   -   -  

  • Miris marelica

    Možda postoje dva prozora, nisi razmišljao o tome? :)

    avatar

    12.09.2011. (00:01)    -   -   -   -  

  • Laura

    Novo :D

    avatar

    12.09.2011. (18:06)    -   -   -   -  

  • Fire and Ice

    Novo

    avatar

    12.09.2011. (21:41)    -   -   -   -  

  • BellHoran

    omg ne mogu vjerovat da san našla jedan blog koji sam čitala prije kad sam pisala druge hpff priče da je još aktivan
    definitivno te čitam
    pozz :D

    avatar

    12.09.2011. (21:51)    -   -   -   -  

  • ....May Stox....

    I kako ide privikavanje novog rasporeda spavanja ? >.>

    avatar

    13.09.2011. (09:56)    -   -   -   -  

  • Laura

    Ja sam 1. srednje, rođena 25.10.96. Ti? *ne da joj se kopat po fejsu sad*
    Hihi. :3
    Blah, ja nemam živaca za kašnjenje. I 17 minuta il koliko već napisah nije malo.
    Teresa i Tomo (God,kako to zvuči,uzevši u obzir da Teresa predstavlja mene) imaju oko 18,19,štajaznam. Anton je prvi srednje.

    Možda je potraži,možda ne. Ne znam. U svakom slučaju,moram napisati novo. Mrzim ući u komentare i vidjeti kako me April oprala a ne želim joj odgovoriti jer ću se izderati na nju da je pola stvari krio shvatila.da su mi se tresle ruke zbog škole etc.
    U svakom slučaju, ostavljam pozdrave. Zanemari ovo gore,nisi mi psholog. Odoh na kemiju.
    :**

    avatar

    14.09.2011. (20:26)    -   -   -   -  

  • Jailbait Jody

    Zamislila sam si to kao da Malfoyevi više ne smiju imati kućnog vilenjaka otkad su izgubili poslugu, a i zbog svojih grešaka su samo sluge u Voldemortovim očima :)
    istina je da već dugo nisam uspjela ostati zainteresirana za neku svoju priču, od svoje točnije (serenu sam pisala godinama)
    potrudit ću se dokazati ti suprotno ;)
    pozdrav :D

    avatar

    14.09.2011. (21:04)    -   -   -   -  

  • cup. of. belle.

    Vjerujem. :S

    Pravi sjebatitis.

    avatar

    14.09.2011. (23:18)    -   -   -   -  

  • Miris marelica

    Naletjela sam na tvoj komentar koji si ostavio kod Eleni. Ako već misliš kritizirati, onda pripazi što pišeš jer Malfoyevi su sve samo ne bezjačka obitelj.

    avatar

    15.09.2011. (12:28)    -   -   -   -  

  • Laura

    I ..čemu to pitanje uopće? Pogotovo sa uskličnikom i upitnikom.
    *jako je znatiželjna i misli da će drugim komerntarom ubrzati odgovor. da,baš,Bl-.-*

    avatar

    15.09.2011. (15:38)    -   -   -   -  

učitavam...