Komentari

crostojkovic1958.blog.hr

Dodaj komentar (0)

Marketing


  • aaaaaaaaaaaa

    Upraviteljica Zaklade za humanitarno razminiranje Hrvatske, troši novac iz donacije za svoje potrebe

    Đurđa Adlešič, upraviteljica „Hrvatska bez mina“-Zaklade za humanitarno razminiranje i bivša pod-predsjednica Vlade Republike Hrvatske, dobila je poslovni prostor površine 145,00 m2 na temelju Ugovora o privremenom korištenju - Klasa: 372-01/10-01/1372, od Grada Zagreba.

    Ne bi tu bilo ništa sporno oko ugovora i tog prostora koji se nalazi u Zvonimirovoj 6., da ta zaklada nije preuredila gradski prostor bez znanja Gradskog ureda za pravne i imovinske poslove grada, odnosno Sektora za poslovni prostor i poslovne zakupe.

    Kontrolom i očevidom je utvrđeno dana 16. svibnja 2011. godine, da je Zaklada na svoju ruku preuredila prostor, gdje izvršeni u građevinski radovi u vidu pregradne velike prostorije. Između ostaloga izvršeni su sobo-slikarski, keramičarski, vodoinstalaterski i stolarski radovi...

    Glede nužnih radova vezanih za uređenje prostora, Zaklada za humanitarno razminiranje, nije u kladu sa Ugovorom iz članka 11. podnijela zahtjev, niti zatražila pismenu suglasnost, nego je u radove na svoju ruku utrošila 70.000,00 kuna. (KLASA: 372-01/10-001/1372) (UR.BROJ:251-14-22/103-11-17) Zaagreb, 26. svibnja 2011. godine.

    Međutim, Republika Hrvatska - Grad Zagreb, Gradski ured - za pravne poslove nije htio naknadno dati dokument, tj. suglasnost za izvedene građevinarke i sve druge radove, koji imaju za posljedicu preinaku poslovnog prostora na svoju ruku, odnosno promijenjenu strukturu - poslovnog prostora upisanog u članku 3, Ugovora.

    Preinakom poslovnog prostora bez potrebne dokumentacije, o zahtjevu u prostoru i suglasnosti gradonačelnika Milana Bandića, Zaklada ja postupila protivno odredbama Zakona i pozitivnih propisa i sklopljenog Ugovora o privremeno korištenju prostora, te Gradska uprava je naložila da se prostor vrati u prvobitno stanje, odnosno u tanje iz Ugovora, u protivnom prema odredbi članka 15., to predstavlja razlog za otkaz Ugovora.

    Zaklada za humanitarno razminiranje Hrvatske, čija je upraviteljica Đurđa Adlešić, i njezin zamjenik Stjepan Mesić, dobili su pravni lijek: naputkom u izvješću da sukladno članka 12. Ugovora nemaju pravo potraživati naknadu za uložena sredstva u poslovni prostor, s bilo koje osnove, bez obzira da li su sredstva uložena u poslovni prostor, bez suglasnosti Grada Zagreba.

    Hrvatska udruga za ljudska prava ŠTIT
    BJELOVAR / CROATIA
    Predsjednik:
    BRANKO STOJKOVIĆ
    http://crostojkovi1958.blog.hr
    095/814-82-90
    brankostojkovic152@yah oo.com
    -------------------------------------------------------
    Napomena: Pokret ŠTIT posjeduje u svojoj arhivi golemu dokumentaciju o Zakladi za humanitarna razminiranja Hrvatske. Sva dokumentacija u "serijama" izlaziti će van, na našim stranicama; (http://crostojkovic1958.blog.hr)
    ------------------------------------------------------

    avatar

    29.02.2012. (20:23)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...