Komentari

maison.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • patuljak

    Sad nam je sve jasnije :-))))) Ide to kod tebe sve brzo dobro si isplanirala! Samo tako naprijed!

    avatar

    14.07.2011. (23:16)    -   -   -   -  

  • Kiko

    e to je sad već nekaj sasvim drugo :)

    nego, kupaonica u prizemlju...koliko je širok dio kod prozora? koliko je rupa prozora dimenzije?
    pitam jer veliš da tamo ide tuš, a ja imam sličan "problem" u kupaonici jer smo tam htjeli stavit tuš kabinu odnosno samo pregradno staklo i u ravnini s pločicama tj. 2-3 cm niže od pločica da voda ne ide van, ali sad me zbog prozora to muči pa gledam da tu metnem kutnu kadu, a tuš kabinu na drugi kraj kupaone.

    Kupaona mi je cijelom dužinom široka 2.20 m

    avatar

    15.07.2011. (00:10)    -   -   -   -  

  • Kockica

    Kiko,
    ukupne dimenzije te kupaone su 3,78 x 1,50 m, dakle total 5,67 m2.
    prozor je 50 cm širine. ja ne vidim tu problem, tuš će biti uz prozor, osim ako ti imaš puno manje mjesta, al meni je to baš fora!
    Šteta kaj to nije moj stan, ta kupaona mi je trn u oku :)))
    Ne znam napamet koliki je širok dio oko prozora jer je ovo udubljenje ali rekla bih, ovako od oka, cca 1,20 m.

    avatar

    15.07.2011. (11:48)    -   -   -   -  

  • Kiko

    ok dakle pretpostavljam da ćeš ti taj cijeli mali suženi dio zatvorit u tuš, dakle prozor će vjerojatno bit unutar tuš kabine.

    Napisao sam kod sebe post o kupaoni kod mene, tj. kakva mi je situacija. Imam živu nedoumicu pa evo baci oko i reci kaj ti misliš.

    Svi ostali koji ovo čitate, također ste pozvani da komentirate http://kiko.dugave.net kupaonicu. Pojest ću se skroz, ne znam kak bi posložil sve unutra.

    avatar

    15.07.2011. (12:50)    -   -   -   -  

  • Kockica

    da, točno, tako ćemo napraviti.
    Ajde sad ću pogledat tvoju situaciju, znam kak je kad se nemreš odlučit :))

    avatar

    15.07.2011. (13:13)    -   -   -   -  

  • Građenje kuće

    Par napomena, ispod spremnika vode ne stavljaj stiropor u glazuri.

    avatar

    15.07.2011. (22:47)    -   -   -   -  

  • kamena

    vidim, dok sam ja bančila, ti si radila... bravo :)))) pa sam, evo, iščitala zaostatke...
    ... uglavnom, zanima me ovo oko solarnog, koliki ti spremnici moraju biti, mogu li manji ili veći, i o čemu to ovisi, a i ovo da moraju biti uz plinske bojlere!?, mi je nejasno... ako nemamo plinski bojler, di onda idu?! :))))))))))
    ... a interesantan mi je i ovaj "tuš", pročitala sam raspravu i kod tebe, i kod Kika... nisam razmišljala o toj varijanti, ali mi se čini jako zgodna, i sviđa mi se, samo mi nije baš sve jasno :)... da li će tuš-kabina biti "ukopana" u razinu poda tj, pločica, ili je neće ni biti, već samo pločice sa padom prema sredini i odvodom, i "pragom" ispod "vrata", da voda ne ide van "kabine"... i kakav će biti taj prozor, s obzirom na direktno štrcanje vode od tuša, a i pogled s ulice :))))))))))))))
    ... a ovaj raspored kupaonice, što muči Kika, htjela sam pitati i tebe i njega... pa zar nije raspored potrebno znati i odrediti već kod pravljenja projekta, s obzirom na instalacije, a kasnije se, eventualno, možda i može nešto mijenjati, ali ne previše :))))))))))))))))
    ... i kako vidiš, napisala ja roman :)))))))))))))))))))

    avatar

    19.07.2011. (12:15)    -   -   -   -  

  • Kockica

    Kamena, što se tiče veličine bojlera oni su veliki ovisno o potrebama kućanstva...ako vas je više, bit će veći i obrnuto.
    To da moraju biti uz plinske bojlere je očito dezinformacija o kojoj ću nešto više reći u sljedećm postu, ali ne, ne moraju biti uz plinski bojler! Ja sam bila nešto krivo shvatila :)))
    Moja tuš kabina bit će samo pločice koje će imati nagib (dakle nemam kabinu kao takvu, samo pločice i staklena vrata), a trebam ugraditi posebnu kanalicu koja je dugačka i koja ide duž pločica na kraju tog pada! Vrata se posebno rade staklena za tu namjenu, sa tom nekom brtvom na dnu, ali vrata ne bi trebala biti ta koja sprečavaju vodu već nagib ide ka toj kanalici u koju voda ide (Kiko, ispravi me ako griješim :)) )
    Ah, prozor će u baš toj kupaoni biti stalno šprican vodom, iako voda ne ide direktno u njega već ja mislim od njega. no špricanje se neće moći izbjeć :)

    Što se tiče rasporeda, on treba biti napravljen kod projekta no naravno ja sam skoro pa sve izmijenjala u međuvremenu (osim pozicija wc školjke, nisam sigurna da bi to uspjela mijenjat da sam htjela..). Imaš naravno neke fiksne stvari koje se naprave kod gradnje ali dosta toga je fleksibilno, barem prema mom iskustvu.
    Samo ti piši... tvoja pitanja su konstruktivna i mene dovode do nekih novih pitanja :)))

    avatar

    19.07.2011. (12:47)    -   -   -   -  

  • patuljak

    Bilo bi idealno kad bi čovjek znao raspored za sav namještaj u sobama i kupaonama prije gradnje pa ne bi bilo nikakvih komplikacija oko instalacija. Kod projekta si nekaj zamisliš, ali kad dođe kuća pod krov i kad imaš sve prostorije onda tek počneš vrtit i kombinirati.

    avatar

    19.07.2011. (19:10)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...