Komentari

novapolitika.blog.hr

Dodaj komentar (17)

Marketing


  • catwoman

    Kao savršen komentar na ovaj post prisjetih se prvog dijela posta objavljenog na ovom blogu ( prethodno kao komentara na jedan od prethodećih postova ) : http://novapolitika.blog.hr/2011/06/1629320806/hrvatska-konkuretntnost-pro cjene-i-konkretne-smjernice-za-kreiranje-pozitivnog-trenda.html

    @ Semper, možda Sotona iz tvog "bajkovitog" posta upravo želi to - cijeli ovaj Planet za svoj Hotel Pakao. Čini mi se savršeno logično kao nastavak priče u budućnosti, ukoliko se neki likovi iz Nedođije i sličnih krajeva prethodno i na vrijeme ne odluče napraviti neke svoje lokalne rajske ili barem čistilišne hotelčiće. Čistilišni su realniji za izvedbu, obzirom na okolnosti, priznajem, ali svakako omogućuju neke evolutivne perspektive, za razliku od ove kamatno pristupačnije desetogodišnje odgode Pakla u ime privremeno još donekle komotnog života naše djece, a protiv svih njihovih budućih šansi za kvalitetan i human život.

    Dok imamo svoje tlo, vode i šume, te prirodno sjeme, imamo što jesti, piti i možemo se grijati neovisno o bilo kojem faktoru izvana. Bez svega ostalog se može. No, neki više vole poživjeti još deset godina u okrilju navika konzumerizma, pa onda kasnije doslovno ostati bez svega svoga, i kopati po smeću. Ili misle da se to događa samo Amerima.

    avatar

    07.07.2011. (23:13)    -   -   -   -  

  • lunoprof

    Hrvatska tj. privatni vlasnici prodaju 688 otoka ali ih ne mogu prodati, no budu samo je pitanje vremena.

    Drzava nije bila zainteresirana za otkup, dakle kupiti ce stranci.

    avatar

    07.07.2011. (23:52)    -   -   -   -  

  • Jupi

    Još o temljima EU - HR ugovora

    1. Interes je obostran : Hr vlast hoće HR u EU, i isto tako EU želi ući u HR

    2. Točka jedan zapravo glasi dijaloški ovako:
    - Eu kaže : Predajte se. opkoljeni ste, poštedjet će mo vam živote. Mi postavljamo uvjete. U suprotnom nemate šanse da preživite.
    - Hr kaže : dobro nam došli osloboditelji !!!
    - EU kaže : Gospdo Hrvati vi već dugujete podosta novca kojeg ne vraćate nego se i dalje zadužujete
    - Hr kaže : ma nema nikakvog problema da to ne vratimo, pa pogledajte koje pametne ljude i koju prekrasnu zemlju mi imamo, a vi imate novac i znanje
    - EU kaže : je, ali puno ste skupi. No, rješit će mo to - imamo mi jeftinije radnike

    ... dalje scenarij pregovora i razvoja situacije napišite sami

    No ja mislim da postoje realni događaji koji prijete da ništa od tog neće doći tamo kuda ide, jer oblaci se vulkanskog i tehnološkog pepela ukazuju na obzorju, i sva bi ta sila mogla ostati prizemljena i raspadnuta u glibu, a kad se nakon mnogo godina oblaci raziđu, magarci natovreni ljutitim i gladnim ljudima, koji nešto viču, mogli bi prijeći će Alpe.

    Nadajmo se da se ništa od ovga neće ostvariti.

    Zapravo ! Je li to meni uopće važno ?!

    avatar

    08.07.2011. (00:27)    -   -   -   -  

  • Miklenić

    Ostavite se vi EU to nisu vaša posla, kad bi PAPA, ENGLESKA KRALjICA I OBAMA svakoj šuši buši morali polagati račune kakav bi to bio svijet.
    Svako stado ima svoga pastira, sve je zapravo u redu ELITE donose planove za dobrobit svih i što sada tu treba nešto izmišljati.

    Uvjeren sam kako ova trojka s milošću u srcu promatra svoje ovčice, koje se boje kako ih pastiri vode na krivi put, al to nije istina, pa ne može biti, živimu u jednom prekrasnom i nježnom svijetu u kojemu je sve podređeno dobrobiti sviju.

    A ovi što se bune su najobičnije komunjare i udbaši, eto vam na.

    avatar

    08.07.2011. (12:37)    -   -   -   -  

  • lunoprof

    europu cekaju izbori.. pitanje je sto ce se dogoditi..

    sarkozy odlazi, merkl se ljulja malo gore malo dole..
    hypo nije samo kod nas, vec je posegnuo duboko u europski sustav, te se i oni s njim bore. tko je tu tko, mislim da nitko ne zna.

    bez obzira na euroskepticizam ili eurofobiju mi cemo biti integrirani. na onom dijelu koji se nas samih tice bi trebali puno vise raditi nego na razmisljanju o predstojecoj integraciji.

    to ne znaci da mi se ona svida ili ne svida. znaci samo da na nju ne mogu utjecati.

    ako malo pogledate izvjestaje o stanju europskih naroda, da se uociti sveprisutna depresija, politika koja je bez obzira lijevo ili desno, vrlo medusobno slicna.. dakle stanje malo bolje od naseg, jer imaju malo manje divljih ili ih jos uvijek bolje obuzdavaju.

    doslo je, mislim vrijeme za stvaranje novih politickih pokreta, sasvim drugacije koncipiranih nego sto su sada stranke. pitanje je vremena kad ce se omasoviti, jer taj trend je vidljiv i kod nas, a i u europi.

    i baziran na slobodi individe.

    preporucam procitati misljenje francuskog filozofa Alaina Badioua o tamnosnjem stanju:
    "Treba nam nova politička snaga i tu smo na samim počecima. Za mene je ključno pitanje mogu li se i kako povezati mladi intelektualci s ostatkom svoje generacije koja postaje sve izgubljenija. Ili, mogu li se povezati s imigrantima koji dolaze iz afričkih zemalja. Nalazimo se u situaciji kao s početka 19. stojeća. Dvije stvari treba učiniti. Prvo, razraditi novu političku ideju, koja će biti izložena tako da je svi mogu razumjeti, i drugo, nove načine organizacije i akcije u postojećem sustavu političkih institucija ne bi li je se provelo u djelo. Naravno, ideja mora biti jaka, inače nitko neće za nju ništa učiniti."

    avatar

    08.07.2011. (13:01)    -   -   -   -  

  • blade777

    Mišljenja sam da je u mogućnosti rasprodaje samo onih vrijednosti koje su vlastitim radom stvorene, opisana puna bit mudrog gospodarenja.
    To je tako od vajkada, a znaju to dobri gazde, kojima je rasprodaja djedovine gora od vlastite smrti.
    Jer kroz vlastitu smrt ostavljamo u nasljeđe unucima svoju djedovinu i sve ono što smo stvorili, a rasprodajom djedovine, uništava se ono stablo iz kojeg smo izrasli. Uništavanjem tog stabla(rodoslovlja), mi zapravo realiziramo uništenje vlastitih korjena-zatiremo svoj rod.

    Političari su u proteklom 20 godišnjem razdoblju(rasprodajom bitnih gospodarskih čimbenika), uvjetovali zatiranju hrvatskog nacionalnog bića.

    Kada želite uništiti jedno rodoslovlje, onda to počnete kupovinom djedovine onoga koga želite uništiti.

    avatar

    08.07.2011. (15:13)    -   -   -   -  

  • catwoman

    @ Mikleniću ... najradije bih taj tvoj komentar ubacila na naslovnicu, kao Naše mišljenje, nek' se vidi ak' smo komunjare i udbaši, barem nismo jednoumni !

    avatar

    08.07.2011. (17:22)    -   -   -   -  

  • Gordian Wolf

    http://netrightdaily.com/2011/04/iceland-declares-independence-from-intern ational-banks/

    Island, naravno :-)

    avatar

    08.07.2011. (17:40)    -   -   -   -  

  • catwoman

    Gle, Gordy ... i tebi je ostala rupa u linku, kao i Jupiju onda, nešto nije ok s tim ukopiranjem linkova u ovaj obrazac.

    Samo velim za svaki slučaj kada će netko kopirati da zna zašto mu ne šljaka, pa da korigira.

    avatar

    08.07.2011. (18:01)    -   -   -   -  

  • Gordian Wolf

    ;-) sad je gud

    http://netrightdaily.com/2011/04/iceland-declares-independence-from-int ernational-banks/

    avatar

    08.07.2011. (18:09)    -   -   -   -  

  • catwoman

    Aj da vidimo ovaj : http://zelenapolitika.wordpress.com/2011/07/08/koalicija-protiv-ulaska-u-e u/#comment-1490

    Usput, je li onaj Ron Paul iz Kentuckya ?

    avatar

    08.07.2011. (18:16)    -   -   -   -  

  • Gordy

    @cat

    Ron Paul je iz Texasa.
    Texas ce ti biti prvi da se odcijepi, ionako su gotovo drzava za sebe, a ne mogu smisliti ove geyeve iz NY i Californije.

    avatar

    09.07.2011. (08:30)    -   -   -   -  

  • Jupi

    Dug, Dug, i samo Dug je glavni problem ove države.
    Kako, ČIME / ODAKLE odplatiti dug koji je društvo HR napravilo u ovih zadnjih 15-tak godina ???
    Taj dug glavni je razlog zašto EU želi ući u HR.

    A zemlje bivše SFRJ-još nisu napravile sukcesiju, odakle bi HR društvo moglo imati dio sredstava,
    - vidi : http://www.glas-slavonije.hr/vijest.asp?rub=1&ID_VIJESTI=140691


    Također Hr društvo nije uspjelo dobiti nikakvu ratnu odštetu iako je sasvim očit rat i razaranje vođeno na njenom teritoriju.

    HR društvo u svoj toj gunguli raspada bivše SFRJ najgore je prošlo, dok su se Slovenci izvukli relativno neloše, i također opljačkali dio Hrvatskih građana.

    Svo to stanje uzrokovano je DEBILNOM POLITKOM POPUŠTANJA i NEBRIGE HR vlasti kako prema HR državi tako i prema građanima HR.

    Ako je HR već u pregovorima sa EU, i lokomotiva ulaska balkanskih država u EU, zar nije bilo nužno ishoditi / uvjetovati od tih EU snagatora da se preko Rusije (čiji je Srbija bespogovorni poslušnik) izvrši pritisak na Srbiju da se izvrši sukcesija imovine bivše SFRJ, jer Srbija je bila ta koja je upala u devizne rezerve SFRJ i prisvojila ih.

    Također zašto Hr kad već ulazi u EU ne potegne pitanje duga štediša Ljubljlanske banke !!!

    Na svu tu krađu i razaranje što je naparvljeno nad Hrvatskom, domaća politka jedino što je vodila mitomasku idolizaciju Franje Tuđmana, i dopustila njegovu doktrinu političke ekonomije; da politka određuje kojim političkim podobnicima ide imetak, a tko da bude u stališu sluge.

    Takvom političkom filozofijom, raspoloženjem i praksom, doslovno je utemlejna POLITIČKA KORUPCIJA koja je do dana današnjega ostala glavni moto i način djelovanja ove HDZ-ove vlasti. Ivo Snader je samo izvješeni egzemplar - pedro te političke doktrine, koja se ni kod Kosorice nije ni za dlaku promjenila.

    Zakoni koje je donijela takva vlast i danas su izvor i štit svemu i svakovrsnom zlu u Hrvatskoj. Upravo ti zakoni su glavni generator financijske nediscipline odnosno unutrašnjeg, a onda i vanjskog duga odnosno zaduživanja.

    Primjerice: članak 8 Zakona o općoj poreznoj upravi, doslovno uplate trgovačkih društava za MIO doprinose, poreze i osiguranja određuje TAJNOM, i time brani meni da ja kao privatna osoba vidim je li mi poslodavac uplatio MOJE POTPISANE i ZARAĐENE DOPRINOSE, odnosno USKRAĆUJE mi da ja kontorliram moj zarađeni novac koji je moje privatno vlasništvo !!! Ima toga još, ali to je kardinalan primjer gdje je državna vlast zakonom odstranila MENI MOJ PRIVATNI INTERES nad MOJIM zarađenim novcem koji je MOJE PRIVATNO VLASNIŠTVO, a kontrolu nad tim novcem uzela sebi, i koristila za potrebe političke korupcije !!!

    Da dalje ne duljim Pernar to ispravno detektira i naziva soc-kriminalnom državom.
    Blade777 je te dugove također odlično elaborirao u zadnjem komentaru na prethodni post, pa se nadam da se dobro razumijemo.

    I sad, naravno, da je ova naša udavača brošerica, kad su spiskali sav novac u domačoj kući na političku korupciju, proizvevši ogromne unutrašnje i vanjske dugopve, zinula na novac iz EU.
    A naravno da su ti EU fondovi samo meka za miša, odnsno državno pravni instrumentarij kako da se u HR naplate dugovi koje smo stvorili kao sveukupni državni dug, a pogotovo sada nakon ovakvih nemira u Grčkoj, i Islandskog odbacivanja dugova usljed bankrota islandskih banaka.

    Ta EU napalta u Hr bi trebala glatko proći.

    avatar

    10.07.2011. (00:28)    -   -   -   -  

  • Jupi

    Treba još dodati:

    Hrvatska je zemlja u kojoj već 20 dodina nema niti jednog referenduma !!!

    Hrvatska je zemlja u kojoj birača imakoliko i prijavljenih stanovnika, i u kojoj de glasuje dvostruko, i u kojoj glasuju i mrtvi.

    Hrvatska je zemlja u kojoj je politička oligarhija doslvno silovala i Ustav tako da je počinila izdaju prava naroda da određuje međudržavna udruženja.

    Hrvatska je zemlja u kojoj je javni državni medij HRTV potpuno pod kontrolom političke oligargije i blokira sve vijesti o događajima i stranakam koje su novoosnovane i traže promjenu postojeće politčke oligargije.

    Medijski prezentirana intelktualna elita zapravo je igrač vlasti i svojih grupaških interesa.

    Zato je potpuno opravdano reći da je u Hrvatskoj danas na stanju DIKTATUTRA koja je nakanila zatrti i vlastite građane radi obrane vlastitih političkih i grupaških interesa.

    avatar

    10.07.2011. (00:44)    -   -   -   -  

  • blade777

    @Jupi,

    Slažem se sa prezentiranim stavovima.
    Toliko si izvrsno sve elaborirao, da ja zapravo nemam što dodati.

    avatar

    10.07.2011. (09:33)    -   -   -   -  

  • Gordian Knot

    @Shime

    Previse je pajceka oko kopanje, a napoja usfalilo ;-)

    avatar

    10.07.2011. (15:00)    -   -   -   -  

  • Jupi

    Je, @Gordiane, 'ko će ih sve priranit !
    Ma ljudi koja je to sotonska diktatura da nas je dovela u stanje da desetci tisuća ljudi koji rade ne primaju plaću - a oni koji ne rade primaju plaće.
    Zato i jesmo u ovakvom stanju.

    avatar

    10.07.2011. (22:52)    -   -   -   -  

  • catwoman

    To je, @ Jupi zato što oni koji ne primaju plaću, i dalje rade, i nadaju se ... A oni koji ne rade, od toga ubiru svoje plaće, skraćeno rečeno. Dok je budala, pametni profitiraju, veli moj bratić. Dakle - sotonska diktatura je ta koja ljudima ulijeva nadu da rade za badave.

    Uskoro o tome ukratko referira @ Gordian ( baš se dobro poklopilo. ).

    avatar

    11.07.2011. (00:25)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...