Komentari

novapolitika.blog.hr

Dodaj komentar (57)

Marketing


  • catwoman

    Tako je.

    Semper, trebali bi štampati tvoju knjiižicu kada završiš projekt demistifikacije demistifikacije. :)

    avatar

    01.07.2011. (15:33)    -   -   -   -  

  • wintermute

    Pregled dokumenata iz pregovaračkog procesa : http://www.mvpei.hr/MVP..asp?pcpid=2663

    avatar

    01.07.2011. (18:37)    -   -   -   -  

  • Para(ne)normalan!

    ;)

    avatar

    01.07.2011. (23:15)    -   -   -   -  

  • Jupi

    Pregled dokumenta pregovora RH-EU koje nudi vlada RH :
    http://www.mvpei.hr/MVP.asp?pcpid=2663

    avatar

    02.07.2011. (07:52)    -   -   -   -  

  • blade777

    Nije toliko štetno samo realiziranje regulativa, koliko je za većinu građana štetno prebivanje u dosadašnjem sustavu bez adekvatnih regulativa.

    Zbog takvor sustava se u Hrvatskoj kroz proteklih dvadeset godina razvila klasna podjela građana Hrvatske, a uz vladajuću političku strukturu tvore neovlasteline slagalice kriminala.

    Imamo umjetno stvorenu višu klasu(uglavnom korumpirani političari, veleizdajnici, teški kriminalci iz sfera gospodarskog kriminala, krijumčari ljudi, krijumčari opijata, krijumčari cigareta, makroi, elitna prostitucija, i estradnjaci utajitelji poreza.)
    Umjetno stvorena niža klasa(svi oni koji su zbog poštenog rada ostali van dosega adekvatne zarade).

    Svi takvi(prva skupina) se zavaravaju, ako misle da će se sakriti u mnoštvu od 500 miliona stanovnika EU, i da će zadržati postojeće pozicije u društvu.

    Bogatstvo se ne stvara u dvadeset godina, od kojih je 5 godina bilo direktnog ratnog stradanja, a 15 godina obnove, koja i dan danas još traje. U takvih dvadeset godina, svatko od tajkuna je zapravo ratni profiter, a primjenom europskog uhitbenog naloga, nitko od njih i nigdje više neće biti siguran.

    Što se tiče uspostave regulative i standardizacije proizvoda namjenjenih za prodaju;
    meni je puno draže konzumirati proizvod koji podlježe određenim standardima, pogotovo kada ga moram platiti.

    Kada je nešto badave, onda "poklonjenom konju ne gledam u zube".

    Vrlo konkretno pravilo; ako nešto želiš prodati, onda to treba biti primjereno vrijednosti koju zauzvrat želiš dobiti.

    To su jasna pravila i od toga ne treba zazirati.

    avatar

    02.07.2011. (13:07)    -   -   -   -  

  • catwoman

    Zanimljivost iz našeg blog.hr info-boxa :
    https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/istrazivanje-u-europsku-uniju-ulazimo-s labo-zasticeni.html

    " Donosimo dio istraživanja Dnevnika Nove TV koje je provela agencija Ipsos Puls:

    Hrvatska Vlada jučer je objavila što je ispregovarala, no 38 posto građana misli kako je manjim dijelom Vlada zaštitila hrvatske interese.

    Njih 29 posto misli da nimalo nismo zaštitili, a 17 posto građana misli da je Vlada većinom sve zaštitila.

    Rezultate cjelokupnog istraživanja pogledajte u večerašnjem Dnevniku Nove TV u 19:15."

    avatar

    02.07.2011. (17:30)    -   -   -   -  

  • blade777

    Ugovor koji su naši pregovaraći potpisali bio je; "uzmi il' ostavi".
    Taj uvjet dala je EU, a hrvatski pregovaraći su se u skladu sa time i ponašali.
    Nema tu govora o zaštiti nacionalnih interesa.
    Hrvatska jednostavno nije kadra u trenutnoj situaciji zaštititi nešto il' nekoga .

    To je jedina činjenica koja je svakom građaninu ove zemlje jasna.
    Da nije tome tako, onda oni najzaslužniji za ostvarenje Hrvatske sada ne bi bili u Haagu ili po hrvatskih istražnim zatvorima na nalog tog Haaškog suda.

    Na drugu stranu ostaje blagodat koliko toliko jeftinijeg zaduživanja.
    Do sada smo se zaduživali sa kamatama od 7 i više%, a od jučer je to bilo 5,875 %.

    Nikakvo zaduživanje po meni nije dobrodošlo, ali kada imamo na jednu stranu građane koji plaćaju i 12% godišnje kamate na minuse tekućeg računa, onda ovakvo zaduženje države i nije tako skupo.

    Mi možemo kritizirati do mile volje, ali nikakva korist od kritike onih koji ne uvažavaju nešto što je dobro.

    avatar

    02.07.2011. (18:59)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @blade
    ...a što je to dobro što nam donosi ulazak u EU a što mi SAMI nismo mogli postići samo da smo htjeli (bili sposobni). Bojim se da je ipak glavni motiv forsiranja ulaska u EU želja da nam drugi rješavaju naše probleme. Radili smo to i tijekom tisuću godina naše povijesti i uvijek se pokazalo da takav pristup ne valja.

    Prenio sam sve dokumente koje je objavila Vlada jer se bojim da će uskoro nestati. I to je kod nas običaj. U popratnom tekstu naišao sam zgodan odlomak koji potvrđuje tvoje tvrdnje 'uzmi ili ostavi'.

    "Sadržaj pregovora
    Cjelokupna pravna stečevina Europske unije je za potrebe pregovora o pristupanju podijeljena u 35 tematskih poglavlja, koja se ujedno smatraju i poglavljima pregovora. Država kandidatkinja ne pregovara o pravnoj stečevini Europske unije, nego o uvjetima i rokovima njezina prenošenja u nacionalno zakonodavstvo te načinu njezine primjene. Upravo se iz tih razloga često pregovori o pristupanju i ne smatraju klasičnim pregovorima, već procesom prilagodbe države kandidatkinje vrijednosnomu, političkomu, pravnomu, gospodarskomu i društvenomu sustavu Europske unije.

    Prvo pitanje: zašto onda već 6 godina govorimo o pregovorima kad pregovora NEMA?
    Drugo pitanje: zašto bi se baš svi naši vrijednosni sudovi trebali prilagođavati vrijednosnim sudovima EU kad se pokazuje kao evidentna činjenica da oni nisu UVIJEK dobri?

    Za mene je odgovor jasan: u Europi ne smije biti oaze s drugačijim vrijednosnim sudovima nego što ga ima vladajuća garnitura Europe a preko nje i svijeta (Sud: Profit je Bog!). Zato sam uvjeren da će kad tad pasti i zemlje poput Švicarske, no to ne znači da su vrijednosni sudovi Švicarske krivi a EU birokrata ispravni.

    Primjer namještanja afere predsjedniku MMF-a koji je, navodno, proljetos najavio podizanje socijalne osjetljivosti MMF-a uz zalaganje da vječiti kvartet SAD, UK, Njemačka i Francuska dopuni i zemljama u gospodarskoj ekspanziji kao što su Kina, Indija, Brazil i Rusija, je vrlo indikativan u pogledu 'moralnih i etičkih vrijednosnih sustava' glavnih igrača u EU.

    A da li se mi, koji smo i onako skloni ulijetati u razne asocijacije, trebamo protiv toga boriti je drugo pitanje. No i u tom slučaju prvo treba naći odgovor na pitanje: zbog čega čim u neku asocijaciju uđemo, odmah započnemo borbu protiv nje uz veće ili manje žrtve?

    avatar

    02.07.2011. (23:32)    -   -   -   -  

  • catwoman

    @ Semper, hvala ogromna za ovaj zlata vrijedan citat.

    Da ostane samostalna, RH bi doista bila u poziciji pregovarati i postavljati svoje uvjete u nekim potrebitim ugovorima. Dakle, samo ta činjenica dovoljan je razlog da se ne ulijeće u EU.

    @ svi ...

    K. Mišak ima odličan post na svom blogu - Povratak u informirani svijet, naročito podnaslove : Vijesti u akciji i Politička korektnost

    Općenito gledavši, ova rečenica je rekla najbitnije :

    " Prema zamisli koja je postojala od samog početka, uniju je trebalo ustrojiti tako da različite zemlje razviju vlastitu specijalnost i da izgube sposobnost da budu samostalne."

    Zato se toliko inzistira na brandiranju, izgleda.

    A mi smo još uvijek s našim resursima samodostatni za preživjeti, te Živjeti čak kvalitetnije nego upleteni u mrežu i kakofoniju iluzornih potreba.

    Veli mi čovjek koji se sprijateljio s prodavačima u nekom robnom centru, da su mu povjerili ( inače to ne smiju reći ) kako se baca strahovito puno povrća što ne uspiju prodati, a uprava ne dozvoljava spustiti cijene. Koja je korist od toga ? Njima profit ostaje, ili je čak i manji nego da sve prodaju po nižim cijenama, ali - kvaka je u tome da se nas drži na egzistencijalnom rubu, da ne uspijemo ništa uštedjeti, pa otplatiti kredit odjednom ili ih uopće ne podizati. Banke od nedavno reklamiraju veću kamatu na depozite, očito je sve manje novaca za štednju.

    avatar

    03.07.2011. (00:12)    -   -   -   -  

  • Gordian Wolf

    Nametanje potpuno neljudskih vrijednosti je glavna ideja price - NOVAC JE BOG, ideja koja je USA bacila na koljena, i koja to radi i sa EU, ideja koja sluzi samo vrhu (i to je pitanje u kojoj mjeri), a vrijedja direktno one kojima je nametnuta, i koji su je prihvatili kao normalnu.
    Slicna je ideji da svi trebamo biti posvadjani, konkurencija jedni drugima, covjek je covjeku vuk, nikome ne vjeruj, i slicne nebuloze - sve slike jednog te istog pravila - zavadi pa vladaj.

    Pogledajte zemlje Juzne Amerike, Brazil, Argentinu, i ove manje, koje su doslovno izbacile zapadne korporacije iz svojih ekonomija, i to pobunama svojih gradjana, pa onda Egipat koji je odbio kredite MMFa, Rusiju, kojoj je bitnija dominacija i kontrola vlastite zemlje od prodaje i predaje, do Kine koja toliko igra svoju igru da joj nitko nista ne moze.

    U tom svijetu, naravno da su ove 4 zemlje koje su dominirale Europom i Amerikom, u panici i svaka nova krv im je dobrodosla. Dolazi do izrazaja ono pravilo od Lao Tse-a iz "Umijeca ratovanja": - nije bitno kakvo nadmocnije oruzje imas, dok ne osvojih srca gradjana, ne mozes pobijediti.

    Bombardiranjem, potkupljivanjem, placanjem, ne mogu odrzavati sistem vjecno, i to se sada vidi. Balkanci, nazalost, vole silu, moc, i pale se na sliku sile, no nemaju mudrosti da se pitaju sto ce dalje biti, i to je, nazalost, jos uvijek glavna struja Hr politike, i ovi "pregovori" su samo zadovoljenje potrebe dodvoravanja jacem, i zadovoljenja kratkorocne koristi, a mudrost ostaje nekim Brazilcima ili Kinezima.

    Par podataka, samo da vidite koliki je trenutni disbalans:
    - USA daje 46.5% ukupne svjetske potrosnje na vojsku, slijedeca je Kina sa samo 6.6%
    - USA trosi na vojsku vise nego Kina, Brazil, Indija, Japan i ostatak NATOa zajedno
    - samo jedan dan rata u Afganistanu kosta vise nego izgradnja Pentagona

    Inace, Balkan je uvijek bio kost u grlu velikih EU sila, pa me bas zanima kako ce se ovo zavrsiti, hehe, jer sada je i kasno za prodaju muda pod bubrege ;-)

    avatar

    03.07.2011. (00:19)    -   -   -   -  

  • Jupi

    Sumarno :

    - EU NE PREGOVARA nego ASIMILIRA

    - Cilj EU je UBITI NACIONALNE / DRŽAVNE SAMOOPSTOJNOSTI i to poticanjem nacionalnih komparativnih specifičnih prednosti uspostaviti KOMPARATIVNE PODJELE t.j. KOMPARTMENTALIZIRANE MEĐUZAVOSNOSTI (već provjereno na USA) čija sumarna rezultantanta jest EU i to opet kao ZAVISNI DIO NWO globalnog ustroja

    - Hrvatska kao DIKTATURA interesa političke elite, jednako kao Pavelić nekad, i opet izdaje svoj narod i politički suverenitet za NOVAC i POLITČKU SILU EU.

    - INTELEKTUALNA I MEDIJSKA ELITA Hrvatske MOZGOVA POČEŠLJANIH NOVCEM I JAVNNOM ČAŠĆU izražava POTPUNU LOJALNOST diktaturi Hrvatske političke vlasti i suglasno vlastima promovira opravdanost ulaska u EU

    - Obični ljudi, radi zaštite svoje privatne gole egzistencijalne opstojnosti, potpuno svijeseni duboke moralne i uopće životne izdaje od strane svojih političkih zastupnika, i intelektualne elite, nastoje ovu potpuno jasnu kurvanjsku izdaju suverenog dostojanstva nacionalnog i osobnog bića EU vladarima, protumačiti kao novu nadu za svoje osobno preživljavanje

    - Nepokorena manjina buni se, protestira, i traži DOSTOJANSTO.

    - novaTV i dalje kao zabavu forsira GLADIJATORSKE BORBE (Klićko - Haye), pucačke obračune, mučenja i silovanja.

    - djeca - na sve to stavljaju svoje upitnike; žele istražiti, i u svemu tome, eksperimentirajući meijdski i modno sugeriranim metaforama - žele pronaći i definirati sebe, potpuno nevina, ne sumljajući u ikakvo zlo.

    - Papa, ne sve to nam kaže - Ne bojte se! i onda podvikne "Hvaljen Izus i Maaarija

    avatar

    03.07.2011. (01:30)    -   -   -   -  

  • blade777

    Ako EU promatramo kao EEZ, onda je to dobra opcija za Hrvatsku(bolje ne može biti).
    Ako pak Uniju promatramo kao upravljanje sa svime iz jednog centra moći, onda je to pogubna ideja za Hrvatsku(Hrvati se sa tom opcijom nikada neće pomiriti). To smo imali kroz prihvaćanje unitarističke Jugoslavije(dogodilo se Hrvatsko proljeće, pa potom devedesete i Domovinski rat). Hrvatska i hrvatski čovjek jednostavno nikada neće prihvatiti unitarizam.

    Toga su trebali biti svjesni; svi oni koji su nas pokušavali ugurati u nekakvu neounitarističku tvorevinu i svi oni koji "prodaju muda pod bubrege".

    Po primjeru Grčke, može se vidjeti da EU zapravo nije nikakva unitaristička tvorevine, jer Grcima ostaje da sami otplate svoje dugove, a kako će to napraviti,(prodajom nacionalnog bogatstva il' velikim odricanjima) to je njihova stvar- njihov problem, njihov trošak.

    Mislite da će s nama biti drukčije?

    Sami ćemo morati plaćati svoje dugove-oprosta jednostavno nema.
    Jedino što možemo dobiti je regulativa, standardizacija i povoljnija mogućnost zaduživanja.

    Ono što gubimo je naša mogućnost samostalnog istupanja pred UN-om, ali to nije neka tragedija, jer i nismo imali nekakvog bitnog utjecaja na međunarodnu politiku.
    To će ubuduće za nas raditi predsjednik Vijeća EU ili visoko predstavnik/predstavnica za vanjsku politiku(sada je to ministrica).

    Najkvalitetnija stvar EU je uvažavanje ljudskih prava, sloboda kretanja i određivanje standarda za sve sa čime se trguje.

    Loše za nas je pretvaranje većinskog naroda u građane drugog reda i mogućnost najezde prekobrojnih azilanata koji su zatražili utočište u razvijenim državama EU(zbog prihvaćenog sporazuma i točke koja regulira rasterećenje vala azilanata i raspoređivanje istih po svim članicama Unije).

    Do sada, pa sve do konca 2014, je samo za rješavanje problematike povratka izbjeglih građana srpske nacionalnosti, predviđeno više od 150 miliona eura, a Međunarodna zajednica sudjeluje samo sa 5% sredstava.
    To znači još više odricanja i još više prava za braću Srbe, Rome i druge nacionalne manjine.
    Mi čemo u vlastitoj državi biti građani drugog reda, oni dobrice i bedaci koji omogućavaju drugima lijep život, a sami proživljavaju u neimaštini.

    To je politika mazohizma, a meni se to nimalo ne dopada.

    avatar

    03.07.2011. (09:41)    -   -   -   -  

  • Gordian

    @Blade

    To sto velis o Grcima, ipak, ako je njihov dug, i njihov nacin otplate duga je dokaz "neunitarnosti" - ne bih bas rekao.
    Ta EU pravi eure ni iz cega, unistila je nacionalnu financijsku neovisnost, znala je rezultate zaduzivanja, jer na trzistu ne postoji ta kolicina novca koji se mora vratiti, i to se zna - cilj je oduzimanje resursa i teritorija bez rata, i osiromasenje stanovnistva.
    Glede racunice "imacemo ovo, necemo imati ono", meni je tu jasno - tko god ide zbog sake eura/dolara jahati nekoga u tudju zemlju, ne zalim njegove lubanje, kad je doceka metak - od ozracenih i pobijenih NATO vojnika, preko njihovih dupeuvlakaca iz Poljske do hrvatskih kmetova, koji ce opet svoj kmetski mentalitet pokazati kroz vojsku/policiju odlazeci sluziti gospodare i gaziti domicilni narod, ne shvacajuci da su time oduzeli pravo samima sebi za ikakvu neovisnost, pravdu ili zivot.
    Sada kad se vidi jasno koja je igra, kada vecina naroda svijeta to vidi, a da se u Hrvatskoj prica o eventualnim gubicima ili dobicima ulaska u tu fasisticku tvorevinu, meni jasno govori da ovaj narod nema sanse za ikakvu evoluciju.

    Sreca da ankete pokazuju da narod Hrvatske ipak nije toliko glup.

    avatar

    03.07.2011. (11:01)    -   -   -   -  

  • Jupi

    Mnogo se dragocjenih zapažanja može vidjeti iz vaših komentara.

    Primjer Grčke je etalonski primjerak za Hrvatsku, s tom razlikom da Hrvati u velikoj mjeri naginju brato-izdajničkom lojalističkom kmetstvu, a manji broj nas su buntovni nepokoreni vjernici osobnog i narodnog dostojanstva, dok su Grci u velikoj mjeri radikalni nepokoreni buntovnici, koji će siguran sam znati obraniti dostojanstvo svog identiteta.

    avatar

    03.07.2011. (16:02)    -   -   -   -  

  • Jupi

    Evo što o EU perspektivi misli Željko Sačić.
    (zbog java scripta komentar ne prihvaća link)
    Dakle na http://www.hrsvijet.net/
    (na naslovnoj stranici ispod slajdshowa tematskih slika) pod crvenim barom Vijesti pročitajte naslov : Željko Sačić: Vlada se obavezala uhititi 210 zapovjednika i branitelja

    avatar

    03.07.2011. (16:24)    -   -   -   -  

  • catwoman

    @ Gordiane,

    potpisujem.

    @ Blade, što se s tobom događa ? Djeluješ jako demoralizirano, a to nije dobro širiti na druge ljude, znaš i sam : pozitivna energija i te tvoje spike. :-)

    Djeluješ kao da metodom sitnih koraka mijenjaš stranu, i to radiš vrlo lukavo. Kaj si dobio tajni zadatak demoralizirati unioskeptike ? ;-)) Tako mi djeluješ, obzirom da godinama pišeš o EU i nevolji koja s njom dolazi ( tvoj poslijednji post na blogu, komentar kod Mišaka,...) a ova promjena u tvojim komentarima djeluje kao da si krajem prošlog mjeseca dobio neku očajničku direktivu. ;-))

    Gle, ovakvi tvoji li-la, namjerno zbunjujući potezi na ovom blogu nisu ni malo dobro došli. Da si nov ovdje, ok, ali - nakon toliko vremena ne možeš nam glumiti. Odi negdje drugdje zarađivati na taj način.

    Već sam te ranije zamolila da argumentiraš te svoje nove spoznaje, pa si preskočio odgovoriti na to, a takav selektivan pristup konverzaciji na ovom blogu ne toleriram.

    avatar

    03.07.2011. (17:13)    -   -   -   -  

  • Jupi

    Masonska EU nam nikad oprostiti neće Hrvatsku samostalnost, i zato su nas odlučili razbiti iznutra i to :
    1. Podjelama
    2. Dugom

    Upravo Hrvatski DUG je glavni 99% uteg-razlog za EU put domaće političke oligarhije, jer dug se mora vratiti, a to je jedino moguće; da citiram Gordiana - zna se : oduzimanjem resursa i teritorija bez rata, i osiromasenje stanovnistva.

    avatar

    03.07.2011. (17:15)    -   -   -   -  

  • Gordian Wolf

    @Jupi

    Ove nakazne vlasti su u stanju zrtvovati sve za svoj probitak, ukljucivsi i ljude i zemlju, i uporno ce se praviti ludi za ono sto se desava izvan te njihove uske percepcije, jer jednostavno ne znaju drukcije.

    Glede Grka, zivim u Melbournu trenutno, koji ih ima poprilicno, i prilicno dobro ih znam, ima ih vise tipova, nizi tipovi su fiskali, gledaju kako bi koga iskoristili, no visi tipovi su mudri, sposobni i ne daju se manipulirati, jako dobro kuze kako svijet funkcionira. Nemaju osjecaj manje vrijednosti i kmetski mentalitet, i u rangu su drugih mudrih nacija, zidova, engleza i slicnih, i vjerujem da im zato neko pokoravanje i savijanje sije ne pada na pamet.

    Cak se za njih govorilo da su teoreticari zavjere, ali sada se o tome suti, jer su sve te teorije ispale istina :-)

    avatar

    03.07.2011. (17:18)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Upravo prije nego što otvorih komentare zapisao sam na papirić o tome kako su nekada velesile osvajale teritorije ratovima a danas to čine mnogo profinjenije: kapitalom zamotanim u demo(n)kraciju. Kad su na primjeru Hitlera@Co (i ne samo njih) uvidjeli da se vojskom ne može zadržati osvojeni teritorij i silom nametnuti 'robovski' poredak, uveli su demo(n)kraciju i kupovanje političara koji im onda omogućuju da na suptilan način njihove podanike pretvore u robove 'Profita'.
    A sada vidim da ste me već pretekli s vrlo sličnim stavovima pa neću na tu temu dalje.

    Dotakao bih se ukratko jedne od zadnjih izjava 'Cerice'.
    Obrazlažući korisnost ulaska u EU jedan od argumenata je izrazila riječima: "Daš dva dobiješ tri!" Pri tome je naravno mislila kako ćemo od EU fondova dobiti tri jedinice novca a dati dvije. To mu dođe kao ono u šoping centru: 'kupiš tri, platiš dva' i potrošačke ribice se hvataju na mamac.

    No da je to i točno postavlja se pitanje što ćemo mi s tim novcem.
    Vjerojatno znate za tzv Marshalov plan kad su Ameri nakon rata davali novac pobijeđenim zemljama da se 'podignu na noge'. O pravim razlozima sad neću. Navest ću samo slučaj o kojem se u mojoj mladosti puno pričalo.

    Ameri su novac, između inih, dali Njemačkoj i Turskoj. Nijemci su tim novcem sagradili tvornice traktora, a Turci su te traktore onda kupovali da bi obrađivali polja. Prošlo vrijeme, traktori se počeli kvariti, love za popravak nema, tvornice za nove traktore nemaju, nema više ni kupovine. Priča se da su polja u Turskoj bila puna napuštenih traktora.

    Bojim se da će se i kod nas desiti slično. Samo što mi tom lovom vjerojatno nećemo kupiti traktore već limuzine i jahte a sve u sklopu programa za razvoj turizma.

    @blade
    Nema 'ako'! Jedini ispravan način gledanja na EU je 'kao upravljanje sa svime iz jednog centra moći'! Pa zato je i izmišljena i zato se i stvara. Sve ostalo je kamuflaža. Tako ja mislim, ali ne tjeram nikoga da i on ima taj stav.

    avatar

    03.07.2011. (17:33)    -   -   -   -  

  • blade777

    @catwoman,

    Zatvaranjem očiju pred istinom nismo u mogućnosti rješavati realni problem.

    Jednoumljem nema uspostave realne demokracije, nego ostaje samo unitarizam i autokracija.

    Nadam se da ovaj blog ne namjeravaš pretvoriti u nekakvu tribinu jednoumlja.

    Ja sam jasno predstavio svoja osnovna načela, ali to ne znači da trebam oči zatvarati pred istinom i otupljivati osjetila prema želji svih građana Lijepe Naše.

    Boljitak i opstanak Hrvatske i Hrvata nam je temeljni cilj "maco", jel tak'?

    Za pridruživanje EU, građani ove zemlje platili su veliku cijenu, a plaćaju je i dan danas, izdvajanjem enormnih iznosa za manjince.
    Pristajanjem na apsurdna procesuiranja branitelja(heroja Domovinskog rata) također je plaćena previsoka cijena.
    I sada bi ta velika cijena po tebi bila uzaludna. Zašto?

    Misliš da heroj Gotovina nije mogao ishodovati rušenje vlasti i svojevrsni državni udar, neovisno o činjenici da je u kazamatu. To nije učinio jer bi njegova žrtva tada bila uzaludna.
    Kako ti nije jasno da 200 000 hrvatskih ratnika samo čeka njegovu zapovjed, a i ja sam među njima, neovisno o cijeni i neovisno o opasnosti po vlastiti život.

    Pogledaj oko sebe i vidjeti ćeš da nas pokušavaju ugurati u još pogubniju asocijaciju od ove za tebe omražene EU.

    To rade svi oni koji su nas proteklih 20 godina izrabljivali, a na čelu su im ishlapjeli političari veleizdajnici i prikriveni orjunaši.

    Kada već toliko zagovaraš samostalnu i neovisnu Hrvatsku van EU, onda bar poslušaj one koji su je stvarali i za nju bili spremni život dati.

    Shvati da postoje samo dvije opcije; ona koja je realna za boljitak i ona koja je realna za nekakvu orijunašku Hrvatsku, izigranu i utopljenu u neobalkanske asocijacije.

    avatar

    03.07.2011. (17:51)    -   -   -   -  

  • catwoman

    @ Blade, obzirom na fascinantnu nekonzistentnost tvog ponašanja od kraja prošlog mjeseca, a u svrhu očuvanja digniteta osobe koja je prije komentirala pod tim nickom i pisala blog, zabranjujem ti ovdje komentirati.

    Tvoj nevjerojatan obrat - komentaru što sam objavila kao post 25.06. i komentari na ovaj post. Kao da odnedavno pišeš s nečijim pištoljem uperenim u čelo.

    Pogledaj si opis bloga - uvjet korištenja je preciziran da nam se ne okupljaju ovdje EU apologete sa svojim dosadnim frazama, stoga piši ova svoja nova otkrića negdje drugdje.

    Imaš pravo promijeniti mišljenje, ali - bez argumenta, čistim floskulama, plašenjem ( i lažima ) nemaš pravo više vrijeđati ovdje inteligenciju sugovornika. Imaš za to svoj blog.

    Do neviđenja.

    avatar

    03.07.2011. (19:19)    -   -   -   -  

  • lunoprof

    europa da il ne

    u ovom trenutku cini mi se svejedno.. ekonomski kolaps je neminovan

    bez malo ranije, sa malo kasnije

    bar tako sada stvari stoje, da li ce se to promijeniti nekim vecim dozivljajem ne znam.

    Ujedinjenja Europa nije zeljela Hrvatsku kad smo po zadanim karakteristikama bili deset puta blizi, bolji od Slovenije, u trenutku njenog EU udruzivanja. Te godine je Slovenija bila pred ekonomskim krahom, taman je izgubila svrhu i nacin na koje je bazirala svoju ekonomiju. Drzava posrednik u trgovini. To joj se dogodilo jer se Srbija oslobodila i pocela kupovati ca 2003 sama po svijetu, kao i ostale istocnije zemlje.. Da ne kolabira, primili su je. Nije bilo vazno, 2.000.000ljudi nije nesto ni rizicno ni strasno vazno..

    Tada su primljene Rumunjska i Bugarska, u kojima je i danas stanje gore nego kod nas prije 2000..

    Nas hoce sada kad smo pred kolapsom. A nista se nije promijenilo, dapace.. ljudska prava na nuli, sudstvo, policija, politika korumpirana i lopovska, vecina imovine rasprodana..

    Nesto ne valja u cijeloj prici i to je vise nego ocito. Kad bi sve bilo u redu, sa pozitivnim predznakom .. bez obzira sto nismo integrirani pred 6 godina, sada nas nikako ne bi smjeli htjeti..

    Dakle ne stima i smrdi do beskraja sve.. Pitanje je samo kad..

    A to ima, ali i nema veze sa BB kojim upravlja svijetom.. no o tom nekom drugom prilikom

    avatar

    03.07.2011. (21:00)    -   -   -   -  

  • Gordian Wolf

    @luna

    Definitivno smrdi. Vec poslovicna kratka pamet Hr javnosti, za koju se izmjenjuju valovi medijskih prica, koje ne traju dulje od nekoliko dana, a javnost uglavnom reagira impulzivno, trenutno, emotivno, bez sjecanja na prethodnu pricu i bez osjecaja za cjelokupnu sliku.

    Do nedavno smo bili najkorumpiraniji u svemiru, a sada smo super. Malo cudno, a?
    Do nedavno su likovi plakali na trgu zbog Gotovine, a sada tisina, Zrce, sise, guzice i Big Brother (onaj na tv) su bitniji (a nikada ionako nije spominjao ostatak utamnicenih - zato i volim Seselja, iako je cetnik, jedini je dovoljno pametan da izvuce lovu od Haaga, jer je svjestan da je zatvoren kao i ostali - ilegalno).

    @Semper

    Jako si dobro opisao ovo trenutno stanje - poredbom sa 'snizenjima' u ducanima.
    I bas tako funkcionira.
    To je igranje na kratke staze, i u biti - prijevara.
    Platis 5, dobijes 6, ali kako onda da trgovac dobro zaradi.
    Ali imam osjecaj da ce se sjaj u ocima ovih likova koji su zaneseni sarenim stakalcima koje su im ponudili, vrlo brzo biti zamijenjen novim revoltom, jer dogadjaji imaju zaista visoku dinamiku, tim vise sto je koncetracija moci visoka, diskrepancija politicara i naroda cijelog svijeta ekstremno velika, a elita iz svih oruzja pokusava zadrzati utjecaj i nastaviti planirano.

    Meni je to dokaz da je ipak hrpa budala na vrhu, da su procitali "Art of War" znali bi da oruzjem ne mogu drzati zivot u pokornosti (glede Hitlera), no oni ne citaju.
    Isto tako bi znali da se svaki porez veci od 5% smatra tiranijom, i da je pitanje vremena kada ce se neprirodan parazitski sistem urusiri sam u sebe (Taoizam opet).
    A najljepse je ovo - "Karakteristika zla je da zivi od tudje energije. Ne treba se boriti protiv zla, vec cekati da dosegne svoj vrhunac, jer nakon toga neminovno pada, dolazi novi ciklus, a zlo izjede samo sebe".

    Kad su Nijemci ludovali po Rusiji, em ih je precizno oruzje zeznulo po ruskoj zimi, em su ih rusi pustili, neka samo dodju, em ih nisu htjeli napasti cijelu zimu, vec pred kraj, kada su bili iscrpljeni i gotovi.

    Koliko energije se trosi, laznog novca, koji gubi vrijednost (kao i US$) zbog enormnog printanja, treba odrzavati sve te mehanizme, placati ljude, a da ne govorim o ratovima, koliko losih ljudi koji su u strukturama moci treba placati i jos reklame, da bi se EU odrzavala - a vec se vidi da se ne odrzava.

    I jos da dodamo da je kompletna Africka Unija - sve zemlje Afrike - odbacila nadleznost medjunarodnog kaznenog suda - dakle, sistem je napregnut, i to je, po meni glavni razlog Hrvatskog ekspresnog "uspjeha".

    avatar

    04.07.2011. (02:20)    -   -   -   -  

  • blade777

    Nitko osim same osobe, za života iste, nije u mogućnosti očuvati dignitet te osobe.

    Kako je moguće razviti diskusiju, ako ne postoje teze, antiteze i na kraju,ako ne urodi kao plod, svojevrsna sinteza različitih mišljenja?

    Bez toga sve ispada jednoumlje, a jednoumlje nije nikakva ozbiljna javna rasprava.

    Ukoliko se ove stranice stvarno pretvaraju u neplodonosna lamentiranja i iznošenja samo jednoznačnih stavova, onda ja tu nemam što raditi.

    Milije su mi kvalitetne rasprave i plodonosne diskusije.

    Mogu vam na kraju samo zaželiti puno uspjeha u životu, a nadasve zdravlja i veselja.

    Živjeli!

    avatar

    04.07.2011. (09:10)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Blade 777 ovdje i Blade 777 na svom blogu. Je su li to iste osobnosti? Je li se radi o podvojenim ličnostima? Dok se s postom o Rimskom carstvu mogu gotovo u potpunosti složiti, ovdje imam utisak da piše neka druga osoba koja ne zna što je napisala na svom blogu.

    avatar

    04.07.2011. (14:15)    -   -   -   -  

učitavam...