Komentari

novapolitika.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


  • catwoman

    Hej, @ Semper, baš sam mislila na tebe danas, kako nedostaješ ... tnx. Čitam uskoro. :-)

    avatar

    18.06.2011. (15:23)    -   -   -   -  

  • catwoman

    Da, to je ono bitno na što upozorava i @ Blade u svom izvrsnom novom tekstu na blogu - preotimanje teritorija katastarskim putem, to je plan četvrtog Reicha, i kada se on realizira, Reich se može i raspasti, pa ćemo opet imati svoje "nacionalne" države bez teritorija, prirodnih resursa, ikakvog imutka uopće. Završit ćemo kao kraljević Arjuna u BhagavadGiti, što su ga izigrali zli rođaci. Povijesna klasika, na koju upozoravaju odavno i drevni spisi.

    Zato mi se sviđa Ivan Pernar jer zastupa ideju o slobodnom tržištu. Proizvodi što hoćeš, i koliko hoćeš, ako si loše procijenio, tvoj problem što ne možeš prodati. Nitko ti ne brani da dijeliš besplatno. To je koncept slobode i odgovornosti za nju. A ne ovaj neosocijalistički ( prikriveno: neofeudalini ) totalitarizam eu - koncepta, koncept porobljavanja preuzimanjem odgovornosti, što je, naravno, vrlo lukava fora, jer podilazi najnižim reptilskim instinktima kod čovjeka. "Sigurnost" pod svaku cijenu, pa makar s glavom u pijesku, a guzicom na vjetrometini.

    Ja mislim da je ogromnom broju populacije dozlogrdio taj već prerazvidni eu koncept ( nevladine statistike kažu : 85% ), i da je spreman ići u "rizik" nesjedinjenja. Zato je sada, mislim, najvažnije - spriječiti manipulacije referendumom.

    avatar

    18.06.2011. (16:40)    -   -   -   -  

  • catwoman

    Na blogu e-sabor postoji anketa za glasovanje o pristupu EU, s jednog računala može se glasati samo jednom.

    Link : http://esabor.blog.hr/

    avatar

    18.06.2011. (21:52)    -   -   -   -  

  • blade777

    Kvalitetna prezentacija smjernica kojim se ukazuje na štetnost određenih normi, koje za Hrvatsku ulaskom u Uniju postaju štetne.

    Za nas je porazna činjenica koja ukazuje na veliku mogućnost kupnje zemljišta od strane stranaca, a koji ulaskom Hrvatske u Uniju neće više biti stranci, nego građani debelih novčanika, sa prividno podjednakim pravima, a realno većim pravima.

    Tko ima novac ima i moć, a ljudska prava su samo "celofan", koji nam ne zaklanja vidik, ali sasvim dovoljno onemogućava realan dodir.

    U EU imaš onoliko prava koliko si financijski jak.

    Ljudska prava su jedno, a realizacija istih prava u svijetu u kojem korporacije kreiraju zakone, ta prava postaju pravo samo određenim pojedincima na kreaciju stvarnosti svih .

    Svi ostali imaju jedino pravo postojati i prilagoditi se sa što manje štetnih posljedica po one koje ta prava kreiraju.

    Ukratko:

    Građani Lijepe Naše bi imali približno onoliko prava kao i građani Unije, tek nakon izjednačavanja financijske nejednakosti.
    Izračun je vrlo lagan; 40 godina radnog vijeka pomnoženo sa otprilike peterostruka razlika u visini primanja. Rezultat razlike je pogodan za jednog, primjerice Bavarca, koji je u povoljnijem položaju za 8 miliona kuna, a kada uzmemo u obzir da su troškovi života u Bavarskoj dvostruko veći nego u Hrvatskoj, još uvijek ostaje razlika od 4 miliona kuna .
    To je ogromna prednost, koja tom Bavarcu omogućava apsolutnu prevlast i neograničenu moć.

    Resursi koje su gradile generacije trudbenika u krvi znoju i odricanju, sada postaju jeftina dobit za sve one koji su se našli na ovom našem ozemlju, poput gusara koji su naletjeli na nečuvano blago.

    Naši stari su nam ostavili vrijednosti-kakve takve, a mi ih sada nismo u stanju očuvati.

    Ne uspijemo li očuvati Hrvatsku i ostati svoji na svome, u budućnosti ćemo se samo moći sramiti svega što smo u svojim životima napravili. A naši potomci će nas pamtiti kao zatiratelje hrvatskih nacionalnih interesa.

    avatar

    19.06.2011. (08:57)    -   -   -   -  

  • Jupi

    To je ono: - svi mašu pravima ! Prava, Prava, Prava !
    A zanemaruje se SNAGA !!! da se ta sva prava UZMU i REALIZIRAJU !!!

    Kad se pak uzme u obzir SNAGA hrvatske zajednice i USPOREDI sa snagom drugih subjekata; individua i društava u Europi, jasno nam je da smo sa snagom u dubokom DEFICITU s obzirom na te druge Europske igrače !!!

    I ta UPRAVO NAŠA snaga je naš GLAVNI PROBLEM !!!
    Jer snažan čovjek se ne boji ući u ni jednu krćmu ! a slabome smeta svaka takmičarska komparacija !!!

    MI više nismo u stanju proizvoditi ni za naše državne potrebe, iz jednostavnog razloga što NISMO KONKURENTNI !
    A nismo konkurentni jer:

    - smo tehnološki iza razine vremena

    - istovremeno nam je tehnološki i ljudski / društveni standard prožet visokim zahtjevima, t.j. SKUP, t.j. - SKUPI SMO !!!

    - tradicionalno NEMAMO IZRAŽENU osobnu i društvenu MENTALNU ŽELJU da se takmičimo / POBJEĐUJEMO nego smo više skloni OSOBNOJ POTROŠNJI i SAMODOKAZIVANJU, t.j. - LICKANJU i MITOMANSTVU, jer kako nam je dobro poznato nikad nismo bili oni koji se SNAŽNO NAMEĆU drugima, t.j. nismo nikad bili OSVAJAČI / KOLONIZATORI - kao ostali europljani !!!

    U svemu tome najključnija je upravo ta naš MENTALNA platforma NEDOSTATKA ŽELJE da se pobjeđuje.
    Nego radije smo slobodarski DOKOLIČARI i SLADOKUSCI, po čemu smo i poznati !!! - i kao takvi zasigurno se možemo (turistički vrlo profitabilno) prodavati kao - ČUVARI DOBROG UKUSA i UMJERENOG ŽIVOTA ! Zapravo to i jest ono što strane turiste kod nas frapira i iznenađuje !!!
    To je naša KOMPARATIVNA PREDNOST !!!

    Osim te komparativne prednosti imamo, temeljem istog mentalnog sklopa i još jednu, a to je da smo kao dokoličari i vrlo svojeglavi radnici skloni pronalaziti i gnjaviti druge s našim GENIJALNIM RJEŠENJIMA i mi zapravo ni nećemo da radimo ako nije po našem !
    Zato smo također dokazani i kao VRHUNSKI INOVATORI !!! pa bi smo prema tome mogli biti vrlo prominentni PRODAVAČI ZNANJA, a to je ono što se danas VRHUNSKI CIJENI I KUPUJE !!! Posebno smo vrhunski snalaživlci NA LICU MJESTA, za razliku od frugih u Europi koji se oslanjaju na red sistema i visoko poštivanje protokola, mi smo nenadmašni IMPROVIZATORI.

    To su NAŠE KOMPARATIVNE PREDNOSTI pred ostalim europljanima i to je ono što ni smo mogli doista konkurentno prodavati !!!

    Istovremeno, naša je mana, naša INDIVIDUALISTIČKA NESLOGA da te svoje dobre strane prodajemo kroz naše hrvatske firme, nego RADIJE RADIMO ZA STRANCE !!!

    S druge pak strane, glavni nositelji promjena svijeta su oni koji su vlasnici NOVCA i TEHNOLOGIJA, i tu treba oštro primjetiti da TEHNOLOGIJE postaju KLJUČ KONKURENTNOSTI, a što se tiče tih vlasništava, tu smo u debelom deficitu !

    Za nadati se je da bi nas ova naša sadanja teška SILA PRILIKA (jer samo sila stanje mjenja) mogla osvijestiti da se UPOGONIMO ZA SEBE, jer inače nam nema opstanka !!!

    GLAVNA ZAPREKA našem KONKURENTNOM RAZVOJU je ova sadašnja POLITČKA ELITA koja se ponaša potpuno oligarhijski, čak DIKATATORSKI, jer su sa svojim MEDIJSKIM i INTELEKTUALNIM LAŠTIOCIMA postali NESMJENJIVI sa svojih pozicija na koje su ZASJELI, i narodu OTELI UPRAVU a nude nam IZDAJU stranim "INVESTITORIMA" zapravo STRANIM VLASNICIMA I INTERESIMA !!!
    Umjesto da se okrenu brizi i geniju vlastitog naroda, oni nam MISTIFIKANTNO I MITOMANSKI nude EU kao jedini izlaz, i naravno u okviru te EU vide svoje visokO plaćeno UHLJEBLJENJE i ČAST, i ZAŠTITU svoje doslovno KVISLINŠKE rabote !!!

    avatar

    19.06.2011. (12:21)    -   -   -   -  

  • Jupi

    @Blade777 - vrhunski ti je onaj tvoj post Obmane i Obećanja Svetog Rimskog Carstva na tvom blogu. Nisam znao da je ono s povjestima Reicha tako jednostavno i očito.
    Jednostavno to je to.
    Sad su mi neke stvari puno jasnije, odnosno i budućnost koja nas čeka.

    Sasvim je očito da je EU pokušaj Novog - Četvrtog Reicha, čiji su financijeri / vlasnici opet iz Amero-Cionističkog miljea i koji Četvrti Rech zapravo opet mora biti novi OKRIVLJENIK radi opravdanja za sječu naroda, i onda novo MJEŠANJE NARODA.

    Prema Ivanovoj Apokalipsi, procjenjujem da živimo u vremenu PRIJELAZA : kraja Prve Zvijeri, (koja mora biti teško ranjena) i nastanka Druge Zvijeri koja će napraviti onda ponovo Kip ove Prve, i nastaviti obožavanje isitih blasfemija života koje je proizvodila Prva Zvijer.

    Glavni Kip / Simbol Zvijeri je onaj visoki bijeli stup - OBELISK koji se nalazi u svim glavnim Euro prijestolnicama i u američkom Washingtonu.

    Druga Zvijer koja dolazi je Kineska prevlast kojom će nakon destrukcije Europe i naseljavanja ... cenzura... omogućiti nastanak Druge Zvijeri koja će po svemu biti jednaka Prvoj, t.j. ovoj sadašnjoj.

    avatar

    19.06.2011. (13:05)    -   -   -   -  

  • Jupi

    Iznio sam gore moje viđenje pozicije Hrvatske, i kako ja vidim planirane promjene silnika, u nadi da shvatimo kakvo nevrijeme nam se sprema, i da je krajnji čas, i potpuno agumentima zrelo vrijeme, da ponudimo pozitivne konkurentne programe koji mogu nadići brutalne interesne EU protokole.

    Na prvo mjesto je da ISKRENO POŽELIMO BOLJITAK, odnosno da sebe stavimo pred pitanje - što ja zaista želim - i odgvorimo na to pitanje.
    A onda, sukladno tom odgovru, na ostvarenju želje i radimo, ne zaboraviviši u radu, našu prvotnu želju.

    avatar

    19.06.2011. (16:37)    -   -   -   -  

  • catwoman

    @ Blade i @ Jupi ... izvrsno uočeno i rečeno !

    avatar

    20.06.2011. (01:19)    -   -   -   -  

  • blade777

    Ono što ja želim i nisam spreman na nikakve kompromise u svezi sa time je; poštivanje čl. 2 Ustava RH.

    Suverenitet Republike Hrvatske neotuđiv je, nedjeljiv i neprenosiv.


    Za to sam opet spreman ratovati i, ako treba za ostvarenje i očuvanje tog svetog cilja, po potrebi i svoj život dati.
    To je još jedino što vrijedi, a mogu svojim potomcima kroz žrtvu dati u nasljeđe.

    Sve drugo,što sam imao, beskrupulozni grabežljivci su popljuvali i prividno obezvrijedili.

    Oni pak koji su zaluđeni il slijepi, nek' znaju da postoje branitelji koji ispod tog cilja jednostavno ne žele ići.
    Ako neznaju, neka sto puta pročitaju Ustav, a onda samo jedanput Lisabonski ugovor, pa će im konačno ta mrena pasti s očiju.

    Živjeli!

    avatar

    21.06.2011. (09:25)    -   -   -   -  

  • Gordian Wolf

    @Blade777

    Bravo.

    Naime, ispod tog mizernog dupeuvlakackog ponasanja je velika doza neodgovornosti i sitne pohlepe, ako vec ne zele vjerovati u nacionalnu drzavu (u sto ja ni ne vjerujem, ali vjerujem da svatko u svakom kutku svijeta treba imati pravo da bude svoj na svome i da se hrani hranom koja raste na tom tlu, dok je svaki uvoz dozvoljen luksuz, a ne ova perverzija koja je trenuntno na snazi).

    Ovog Josipovica ne mogu gledati koliko je providan u svojim izjavama, al to mi govori nesto drugo - ti ljudi jednostavno ne znaju bolje i drugacije, i toliko su predvidljivi da od njih moze biti samo predvidljiviji izuzetno glup narod, sto ipak mislim da nismo u toj mjeri.

    avatar

    21.06.2011. (10:36)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...