Komentari

nepoznatizagreb.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


  • Podsusedaš

    Wow, odlično, obožavam Trešnjevku i njene skrivene uličice sa starim kućama. Još ovakvih postova!

    avatar

    29.04.2011. (13:04)    -   -   -   -  

  • nepoznatizagreb

    Pozor, zabunom sam za drugu šetnju stavio vrijeme polaska u 13h, u stvari je u 12:30h (već sam ispravio u postu!)!

    avatar

    29.04.2011. (16:25)    -   -   -   -  

  • NF

    naprijed naši, nek se počnu širiti i van zagreba, kod nas u rijeci sve izravne akcije tiho utihnu

    avatar

    30.04.2011. (10:29)    -   -   -   -  

  • Sa dva prsta po tipkovnici

    POzdravljam ideju...imate i moju podršku,ako treba i pomoć :-))))

    avatar

    30.04.2011. (10:33)    -   -   -   -  

  • John Doe

    Bravo, prava stvar s idejom o šetnji kroz Trešnjevku. Svakako bi trebalo pogledati "rupu" u zidu uz Magazinsku (zid prema Zapadnom kolodvoru; ovaj na slici gore!) - nalazi se približno sjeverno od istočnog nogostupa uz Dom sportova (ako ta rupa još uvijek postoji?!). Najme kaj, to je bio jedan zgodan prolaz s Trešnjevke prema Černomercu, za one kojima je Vodovodna, ili ona rampa nasuprot Austrijske "predaleko". I sam sam mnogo puta prošao kroz nju idući na posao i s posla, a mnogo je koriste oni koji primjerice rade u istoj firmi kao i Vanja, a koriste vlak za dolazak / odlazak. Zašto uopće spominjem tu "rupu"? Ponajviše zbog toga, jer se sjećam kako su je, valjda "željezničari", nekoliko puta pokušali zatvoriti, ali bez uspjeha. Jednom su bili naslagali one pružne pragove, a oni bogme nisu lagani, no to je kratko trajalo!

    avatar

    30.04.2011. (16:21)    -   -   -   -  

  • ZlicaOdOpaka

    Izvrsne ideje :-)).

    avatar

    30.04.2011. (22:22)    -   -   -   -  

  • nepoznatizagreb

    Podsusedaš, bit će još toga, pogotovo sad kad krene akcija! (no, postova sa ovakvim temama s područja Trešnjevke je već i do sada bilo poveći broj, recimo, sve ove fotke osim jedne su se već pojavile u prijašnjim postovima ;o) )

    NF, nadam se da će i Rijeka dobiti sličnu inicijativu ... ja se uvijek sjećam Rijeka kao grada koji je imao jaku nezavisnu scenu pa bih nekako očekivao da bi se i za ovakve stvari našlo interesa, valjda će tako i biti!
    (baš sam lani proveo par sati u Rijeci lutajući gradom i uočavajući razne gradske zanimljivosti ... recimo, fascinira me onaj dječji labirint malo ispod muzeja ili pak onaj prvi željeznički tunel u smjeru Zagreba po kojem se šetkaju prolaznici skoro svaki put kad tamo prođem.)

    S dva prsta ..., hvala na podršci, nadam se da ćeš sudjelovati u nekoj od akcija!

    John Doe, baš sam jučer gledao fotke tog zida i imam nekoliko fotki te zanimljive rupe, da baš je fenomen! Proći ćemo tamo tokom subotnje šetnje!

    Zlice, valjda će jednom doći red i na tvoj kvart! ;o)

    avatar

    01.05.2011. (09:03)    -   -   -   -  

  • zoe

    Pitam se hoće li se kad moj bivši kvart naći na tvojim fotkama?

    Ja sama taj dio grada nisam doživljavala kao da doista pripada Zagrebu, ne geografski jer je geografski neupitno u Zagrebu, nego ... "mentalno" ... pa se ne čudim ako i drugima tako izgleda... pa eto

    čisto sam radoznala: Kakav je tvoj pogled na Kozari Bok?

    Mnogim je zagrepčanima taj kvart nešto strano, nešto što je predmet sprdnje, nešto čega se treba sramit...

    Možda ne bi bilo loše da i odande dođe koja fotka ? :-)
    il' je već bila, a ja propustila?

    avatar

    02.05.2011. (14:59)    -   -   -   -  

  • nepoznatizagreb

    zoe, bilo je na blogu nešto malo Kozari boka, u stvari onog drek-rivera i novog prečistača. No, vrlo malo, bit će toga više ... problem je sa tim daljim kvartovima (Sesvete, Resnik, Ivanja Reka, Kozari Bok, Žitnjak) što su mi izvan dometa bicikla (odnosno, moram potrošiti cijeli dan ako hoću doći tamo, biti tamo neko vrijeme i vratiti se), a nisu mi ni usput kad idem nekud autom. No, Sesvete sam sad već počeo pomalo "grickati", a i tvoj bivši kvart je zajedno sa Resnikom u planu. Dok sam stanovao u Maksimiru, bio sam tamo češće, prošao skoro sve ulice i uličice, no otkako sam na dalekom zapadu zaista me nije dugo bilo ...

    avatar

    02.05.2011. (21:41)    -   -   -   -  

  • crna kraljica

    Jako dobro, iako sam dugo živjela u Centru, ni Trešnjevka mi nije nepoznata, obožavam lutati tim malim nepoznatim djelovima grada, koje ti tako lijepo prikazuješ....Kućice na Trnju, Gornji grad.....Toliko skrivene ljepote.....Pozdrav, C.K

    avatar

    06.05.2011. (21:53)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...