Komentari

malibratkarlo.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


 • Ali dražeN :)

  Shvatiti život preozbiljno, po meni, tek, gubljenje je vremena. Naša je popisivačica bila slatka kao med, ali obzirom da imam problema sa šećerom, ostao sam po strani, ali zato se moj sin cerekao kao poriluk na mjesečini :)))

  avatar

  09.04.2011. (23:20)    -   -   -   -  

 • mali brat

  Kratko i jasno. Na prvu ruku bravo Dražene.

  avatar

  10.04.2011. (18:32)    -   -   -   -  

 • mali brat

  U svom postu cini mi se da sam ispao malo "pravno preozbiljan". Zato želim stvar - stvarno popraviti na bolje - za sve nas.
  Zamjeram autorima popisa stanovništva kada su vec ulazili u detalje detalja svojim pitanjima -zašto nisu postavljali pitanja kao što slijedi. (jer tim pitanjima bi dobili još veci uvid u profil državljana Republike Hrvatske)
  1. Za koji sportski klub navijate?
  2. U kojoj ste stranci i za koga glasujete?
  3. Koje, i koliko gledate elektronske medije i njihove vijesti, a koje pisane tiskovine citate?Je li se osjecate kao da vam je poslije tih informacija opran ili popravljen mozak?
  3. Koliko puta tjedno idete u crkvu ili ostale religiozne institucije koje priznaje Republika Hrvatska i UN.
  4. Je li imate ljubavnicu ili ljubavnika?
  5. Je li se u ovoj recesiji švercujete autobusom,vlakom ili tramvajem? Imate li za kruh? Je li kopate po kontejnerima za preživiti?
  6. Je li ponekad zapjevate iz cista mira?
  I tako dalje i tako dalje. . .

  S druge strane mogli su se postavljati i pitanja, tipa:

  Koliko ste knjiga procitali?
  U koliko ste zemalja bili na svoj trošak, za razliku od mnogih politicara i slicnih tipova?!
  Tko Vam je uzor u ovom svijetu?
  Što Vam je smisao življenja?
  Gdje vidite izlaz u ovom svijetu koji tone?
  I tako dalje i tako dalje. . .
  Je li se ovakve stvari i krize u svijetu događaju slucajno ili se događa sve planski?

  Nikad nije kasno probuditi se.

  MIR LJUBAV I SVJETLOST SVIMA.

  avatar

  26.04.2011. (21:42)    -   -   -   -  

 • Ali dražeN :)

  "1. Za koji sportski klub navijate?"
  Za klubove Fer play, Viteštvo, Poštenje, Čast, ...

  "2. U kojoj ste stranci i za koga glasujete?"
  Glasam za one sa rubnih područja, a nikada nisam bio ni u jednoj stranci, dapače, još kao vrlo mlad čovjek ugrozio sam i školovanje i prvi posao ustrajnošću da ne uđem tamo gdje sam navodno po prirodi stvari trebao. Nećeš vjerovati, ali prvi posao mi je bio rukovodeći. Ja sam jedna od onih budala koje ginu za ideale, ali manje puškom, više inzistiranjem na određenim moralnim normama, ali dobro, kao što sam već nebrojeno puta rekao: "Nitko nije savršen" :)))

  "3. Koje, i koliko gledate elektronske medije i njihove vijesti, a koje pisane tiskovine čitate? Je li se osjećate kao da vam je poslije tih informacija opran ili popravljen mozak?"
  Sredstva masovnog dezinformiranja izbjegavam koliko već mogu, dapače, gotovo da sam i prihvatljivo uspješan u tome. Uz par sporadičnih iznimaka, televizor nisam upalio mjesecima, a zadnje novce za tiskani medij sam dao tamo negdje davnih 90-tih, jer su nešto kao pisali o meni, a ja kao i svaki prosječni flajpan, sliku svoju ljubim :)))

  "3. Koliko puta tjedno idete u crkvu ili ostale religiozne institucije koje priznaje Republika Hrvatska i UN."
  Sada ne znam baš da li Prirodu priznaje RH ili UN, ali eto, to je moja crkva, i Bogu hvala, družimo se gotovo pa intenzivno ;)

  "4. Je li imate ljubavnicu ili ljubavnika?"
  Imam, dapače, mislim da volim gro ovog ludog svijeta, tj. njegove žitelje, a još i više žitateljice :)))

  "5. Je li se u ovoj recesiji švercate autobusom, vlakom ili tramvajem? Imate li za kruh? Je li kopate po kontejnerima za preživjei?"
  Ne, ne, ne, da, ne, dapače, i to me najviše sram priznati, ali zapravo, živim kao bubreg u loju ;)

  "6. Je li ponekad zapjevate iz cista mira?"
  Da, i nije to tako rijetko, dapače, i to čak i sasvim trijezan ;)

  "Koliko ste knjiga pročitali?"
  Bome, broj im i nije baš mali, dapače, mnoge ne samo da sam pročitao, nego sam ih i vrlo studiozno proučio. I u ovom trenutku imam posuđeno jednu naučno fantastičnu Arthura Clarkea, jednu sa mislima Alberta Einsteina i gotovo već klasično, jedan od klasika Alana Forda. Uz to neke knjige zapravo imam stalno pored sebe i čitam ih po malo, i ponovno više puta. Iako se ne mogu pohvaliti pripadnošću standardnoj kršćanskoj zajednici, Biblija mi se i češće nego povremeno nađe u rukama, baš kao i neki sasvim drugi duhovni i religijski tekstovi. Nerijetko posežem za literaturom iz područja psihologije, uglavnom one koja se karakterizira kao popularna ili već tu negdje. Osobito cijenim mogućnost da pročitam siže nečijeg života u par desetina ili stotina stranica ;)

  "U koliko ste zemalja bili na svoj trošak, za razliku od mnogih političara i sličnih tipova?!"
  Prošao sam, osim bivše nam države, Grčku, sa jedne strane, i Italiju, Češku, Austriju, Njemačku, Švicarsku, Francusku, Španjolsku, recimo to sa druge. Nije puno, ali mene je baš veselilo. Uzgred, od političara sam upoznao Šeksa, i ostao mi je u izuzetno ugodnom sjećanju, a sa Jadrankom sam godinama dijelio istu plažu. U to doba, pokazala se samozatajnom, pomalo distanciranom i sasvim prihvatljivom i pozitivnom osobom, posebno u svijetlu činjenice da sam je viđao sa njenim sinom, vrlo dragim mladićem ;)

  "Tko Vam je uzor u ovom svijetu?"
  Teško mi je reći tko mi je uzor, jer i nisam baš nešto sklon autoritetima, ali svakako poštujem lik i djelo Mahatme Ghandija, Budhe, Sai Babe, Isusa Krista, Ivana Pavla II, Franje Kuharića,. Zlatka Suca, Majke Tereze, i još nekih koji su ispred osobnih afiniteta jasno iskazali stremljenje općim idealima. Uz ove poznatije tu je i cijeli niz ljudi koji me fascinirao svojom ljudskošću i istinskom veličinom ;)

  "Što Vam je smisao življenja?"
  Ljubav, ali u smislu stanja, i odnosa prema sebi i svemu što me okružuje, a ne tek emocije. Ljubav je jedini istinski život, sve ostalo je pusta mehanika, tj. fizika, nešto biologije, kemije, povremeno i u već nekom obliku, Obrane i društvene zaštite, Teorije i prakse samoupravnog socijalizma, da ne kažem religije na puto do vjere, ili obratno, i već tome slično. U tom kontekstu mogu reći da je prvo ime za mog Boga upravo Ljubav. Uz to, omiljena misao vodilja mi je: "Dobar dan, donosi miran sam, baš kao što i ispunjen život donosi spokojnu smrt!" ;)

  "Gdje vidite izlaz u ovom svijetu koji tone?"
  Ne mislim da ovaj svijet uopće tone, dapače, mislim da je danas puno bolji nego prije deset, sto, tisuću ili milion godina. Ako preživi sam sebe, jednom, biti će savršen, ili bar tu negdje ;)

  "Je li se ovakve stvari i krize u svijetu događaju slučajno ili se događa sve planski?"
  Gotovo da sam siguran da se gotovo ništa bitno ne dešava slučajno ;)

  "Nikad nije kasno probuditi se."
  Istina, ali ipak, valja nam i spavati, tj. dobro se odmoriti i skupiti snage za novi dan, i upravo krećem u tom pravcu ;)

  Mir, ljubav i svijetlo, i s tobom, i dušom tvojom, i sa svima nama :)

  avatar

  27.04.2011. (00:44)    -   -   -   -  

 • Ali dražeN :)

  P.S. Na službenom popisu se nisam htio izjasniti po svim pitanjima, ali eto, ovim tvojima nisam mogao odoljeti :)))

  avatar

  27.04.2011. (00:45)    -   -   -   -  

 • Valcer

  U post dodaj naknadno pitanja koja si dolje postavio, i bit će sjajan post!

  avatar

  05.05.2011. (19:45)    -   -   -   -  

 • propheta nemo

  Sad barem znamo da su popisi stanovništva u biti izvori dezinformacija.
  *Linné pojma nije imao koliko će upravo njegova klasifikacija biti korisna u kasnijem razvoju evolucije. Niti je o klasifikaciji razmišljao kao o ičemu što vodi dalje - čak je negdje zapisao: Deus creavit, Linnaeus disposuit.

  avatar

  07.05.2011. (23:04)    -   -   -   -  

 • Valcer

  A moju drugu knjigu "Rumba" možeš besplatno skinuti sa

  http://www.box.net/shared/aolnjfy4hy

  avatar

  18.05.2011. (06:40)    -   -   -   -  

 • mali brat

  Hvala svima na komentarima.Mir, ljubav i svjetlost svima.

  avatar

  24.05.2011. (21:24)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se