Komentari

alkemicarka-u-usponu.blog.hr

Dodaj komentar (13)

Marketing


  • ed

    E tako sam i ja razmišljala prije negoli mi je došla popisivačica doma. Danima sam se inatila ko kakvo razmaženo derište da se neću deklarirati kao katolkinja jer sam ljuta na katoličku crkvu, u kojoj je licemjerja na izvoz. Nažalost ne znam točan iznos koji im ide iz državnog proračuna direktno na konto, ali znam da bi se dio tog novca mogao uprotrijebiti puno pametnije i svrsishodnije. Smeta me sljepilo hrvatskih građana, koji ne shvaćaju da to nema nikakve veze s vjerom u boga i duhovnošću... I da, na kraju se zaista nisam izjasnila kao katolkinja, ali kad je i to završilo shvatila sam da to zapravo nije ni važno (kako se deklarirati)... Kome je to važno? Ali, ako im lova ide po broju vjernika, onda mi je drago da moje 'članstvo' nisu dobili.
    A što se tiče nove riječi - prejebao - preeedooobra je! Treba to u riječnike, nego šta!

    avatar

    29.04.2011. (16:47)    -   -   -   -  

  • lijep je dan

    oćeš li ti to reći da se nisi popisala? onda ti slijedi kazna, garant!! sada se vraćam na početaK. post za prste polizat! glagol projebati mi sliči glagolu prokuhati. kada bi išli u dubinu (jezičnu) mislim da bi došli do istog korijena (jezičnog). kada je riječ o metalnim ljubimcima mislim sljedeće: veliki crni auto = mali bijeli pišo! ako netko zna da nije tako neka me demantira.... piši, samo piši!

    avatar

    30.04.2011. (01:10)    -   -   -   -  

  • lijep je dan

    ed, nije prejebao nego projebao - to ti je ful različito!!!

    avatar

    30.04.2011. (01:14)    -   -   -   -  

  • alkemicarka u usponu

    @Ed: Eto tako sam se i ja inatila, a na kraju me popisalo bez pitanja. Ali baš kao i tebi, na kraju mi je sasvim svejedno. Što se tiče love, nije mi, kao ni tebi svejedno, jer se bezobrazno rasipaju na naš račun.
    @Lijep je dan: Ja bila na putovanju, nedostupna, muž me upisao kao katolkinju, kaže: a šta ću drugo?! Ja sam rekla: it's ok. Zato sam napisala 'mislite li da je crkva sretna jer je dobila još jednu ovčicu'. Ali ipak moram uć u text da pojasnim ovaj epilog koji je izgubio svoj smisao jer je nejasan i postao upilog.

    avatar

    30.04.2011. (09:16)    -   -   -   -  

  • ed

    ajme imaš pravo 'lijep je dan' to su dva potpuno različita glagola!
    c,c,c, bio je to lapsus calami
    al zna se na što sam mislila :)))

    avatar

    30.04.2011. (11:48)    -   -   -   -  

  • mali brat

    Htio sam biti epski dug u komentaru, ali ću ipak biti haiku kratak i jasan: MI NAPROSTO JESMO!

    p.s. Mir , ljubav i svjetlost u Vašem jestvu Vam želim.

    avatar

    09.05.2011. (21:41)    -   -   -   -  

  • mali brat

    U p.s. je greška- lapsus manus - mislio sam na jastvo.

    avatar

    09.05.2011. (21:43)    -   -   -   -  

  • alkemicarka u usponu

    Mali brate, meni je baš simpatičan lapsus mani, to jestvo se baš slaže uz moj post ;)
    Svi mi naprosto jesmo, slažem se! Pozdrav :))

    avatar

    10.05.2011. (22:15)    -   -   -   -  

  • mali brat

    A sada želim biti ni epski ni haiku artikuliran , ali želim biti jasan. O cemu se radi?
    Kada sam se rodio , jasno da sam bio mal i nisam "ništa" razumio. Odmah su mi dali ime i prezime. kao i svima,, cak sam i kršten iz posebnog razloga, jer je tako moja majka želila. Laka njoj zemlja. Idemo dalje. Kada sam postao veci pohađao sam školu. Ali da preskocim sve indoktrinacije u osnovnoj školi, gimnaziji, na fakultetu i na post diplomskom i u životu. Jednostavno želim kazati kao u pjesmi : Uzalud Vam svirci, to ne ide. O cemu se radi? A što je s Vama bilo u tom smislu dragi moji. Ne morate odgovoriti citatelji? To je Vaše pitanje. Zar ne?Ćovjek se rađa sam i sam odlazi sam u drugu dimenziju. Zar ne ?Rađamo se sami bez imena i prezimena. Velika vecina beba zaplace u rođenju.Žao mi je što nisam pitao majku kako sam ja reagirao u tom trenutku. Ali pustimo to. Onda nam poslije našeg rođenja daju ime i normalno prezime. A stvar nacije i vjere se podrazumijeva samim našim rođenjem. Krasno! A tko nas to pita.- To je , nažalost, bilo u cijelom svijetu vec dugo. Ali možda od pamtivjeka? Ali ne vjerujem da je to bilo tako prije pamtivjeka! Jer kad su nacije nastale utvrđene u vjeri'?Pitam se ?
    A kada čovjek dovoljno odraste onda su ga slali u vojsku da se bori za svoju državu i vjeru, a da ti mladi vojnici nisu ni znali ni protiv koga, ni za koga se bore u krajnoj ideji.

    Na kraju sam shvatio da je ćovjek vlasništvo države , ma u kojoj zemlji. Prije u prekomorskim zemljama nije bilo tako. Mi smo trenutno ovdje samo OIB i JMBG. Mada je sve tajni broj, ipak je sve tako proskribirano - protivno Ustavu i prirodnom Zakonu. Građanin Hrvatske, a sada i svijeta, ne postoji kao osobnost , nego samo kao indetifikacijski broj. Zar to nije protivustavno, ljudski i prirodno upitno. Ali to nitko nema muda kazati moji vrli građani Hrvatske i svijeta, i stranacki celnici, ma koje provinjencije po svijetu.

    Jedina je mogucnost , da možda , ljudi kao - FENOMEN ipak postoje.
    Možda bi trebalo pitati VRLE SVJETSKE FILOZOFE da nam to objasne.

    Ali u svakom slucaju:

    MIR LJUBAV I SVJETLOST SVIMA NA VAŠEM PUTU!
    .

    avatar

    14.05.2011. (01:42)    -   -   -   -  

  • mali brat

    DODATAK

    Je li država postoji zbog svojih građana ili građani zbog države. Pitam se , pitam vas.?Je li država treba biti servis građanima ili oni servis državi? To su, između ostalog, prava pitanja , moji dragi sociolizi, politolozi i ini "carobnjaci" ove sadašnjice , prošlosti i buducnosti.

    Mir, ljubav i svjetlost, na Vašem putu Vam želim.

    avatar

    17.05.2011. (23:45)    -   -   -   -  

  • lijep je dan

    evo, mali se brat uselio na blog. ovo je valjda prvi primjerak podstanarstva

    avatar

    18.05.2011. (00:10)    -   -   -   -  

  • mali brat

    Stvarno je lijep da za useliti u sebe. Ali u svakom slucaju pozdrav lijepom danu.

    avatar

    18.05.2011. (01:20)    -   -   -   -  

  • Neverin

    bog koji žica pare, pa nek se prijavi kao socijalni slučaj i ciao

    avatar

    19.10.2011. (22:41)    -   -   -   -  

  • Neverin

    volim brat i onda pojist šparoge, mućki šutim kad me pitaju gdje je moj plac gdje ih berem :)

    nego... ja sam starcima u odsutnosti rekao da kažu da sam po nacionalnosti španjolac a po vjeroispovijesti klokan ali eto na kraju sam završio kao katolik jer se nisu htjeli bedirat

    e jebemu miša

    avatar

    19.10.2011. (22:42)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...