Komentari

sagittariusclassic.blog.hr

Dodaj komentar (25)

Marketing


  • cistiliste

    da, dragi,,,u pravu si...dakle danas je srijeda...zborno mjesto je 18 h cvjetni...ili će biti:.. ali...paaa ovaaj, khm..i sve tak..?

    avatar

    23.03.2011. (10:51)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    ...imam ja u familiji osobu koja je "zadužena" za pizdarije. Ja za šetnju u tim terminima nemam vremena..:)))))))))))))

    avatar

    24.03.2011. (21:49)    -   -   -   -  

  • fanny

    Za tvoju informaciju - ministar Popijač bio je obrtnik u našem selu malom, koji je postavljao satelitske antene. Kao vrlo sposoban gospodarstvenik, otišao je u Vladu, za ministra :)
    Šalu na stranu - svaka čast obrtnicima koji u ovoj anarhiji i bezvlađu opstaju i još k tome zapošljavaju...
    Inače, više nemam volje ni živaca komentirati ovo što se događa, potpuno sam se ispraznila, mlatimo praznu slamu, a ovi nikako da sjašu...i neće do kraja mandata.

    Nego - ja sinoć obišla sve teletekstove sportskih kanala na kablovskoj. Nigdje prijenosa F1, čak ni na pop tv, čak bi i janeze prežvakala...kaj bumo sad?
    :)))

    avatar

    26.03.2011. (21:13)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    ...prištekal sam si dobri stari analogni satelitski prijemnik na plazmu i gledam švapski RTL, oni imaju prenos...:)))))

    avatar

    26.03.2011. (21:38)    -   -   -   -  

  • fanny

    Pametno moje, ja si nisam ništa prištekala, psmtr HTV-u &$*$&%#&$*#&%
    Kmica mi ima 18 bodova jeeeee :)

    avatar

    27.03.2011. (12:38)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    ...radio sam jutros, pa sam pogledao samo start. Popodne sam uključio tanjur taman na reprizu. Nakon 18. kruga sam zaspal! Probudil sam se na kraju. Prvi utisak, dosadna utrka jednih od najružnijih bolida u povjesti F1...:)))

    avatar

    27.03.2011. (19:42)    -   -   -   -  

  • fanny

    Čitam malo pažljivije ovaj tvoj post i prisjećam se Pajinih obrtničkih dana i noći. Naime, radio je posao bez radnog vremena, dolazio kući, otuširao se, legao, i zaspao istog trena. Da ne govorim o vožnjama zimi, poledicama, njegovom radnom vremenu koje je počinjalo u 20 h navečer, izlazio je van kad normalan čovjek ne bi ni cucka pustio. O kako dobro znam o čemu pričaš. Fleksibilnost...ponekad je znao doći kući, mušterija nazove na mobitel i već za pet minuta bio je ponovno u autu...
    Ja sam provodila besane noći, dočekivala ga i otpremala...

    Institucije i javne službe koje nam gutaju lovu iz proračuna...prošlo ljeto sam skupljala papire za svog invalida, kod kojeg sam radila. Po kancelarijama u Županiji, barem 50 njih je bespotreban "ukras", sjede za stolom, jest da dobro izgledaju - nakvarcane, izazovne, našminkane i elegantne. Sjedila sam u kancelariji posmatrala "ukras" kako čita narodne novine i razmišljala baš o ovome o čemu ti pišeš - mali obrtnik radi danonoćno, uplaćuje poreze, prireze i sve moguće namete, a ova kokoš čita narodne novine i vegetira...

    Btw - Paji još uvijek stižu kvartalne uplatnice za komorski doprinos, iako je obrt odjavio još davne 2002. Tko je lud u ovoj državi, oni ili mi... Bit će da smo najluđi narod na svijetu, kad još sjedimo doma i čekamo da trava naraste...

    avatar

    28.03.2011. (13:39)    -   -   -   -  

  • catwoman

    Briljantan zdravom, logičnom jednostavnošću i delikatno šarmantan post, obzirom na krajnje ljubazno i ljupko odabrane stilske figure u opisu države i vlasti ... ( tu ti zavidim na dobrodušnosti, svaka čast ! )

    Smije li taj post biti objavljen na NP ? U kombinaciji s postom I. Pernara o ekonomskim pitanjima http://zelenapolitika.wordpress.com/2011/03/21/zasto-moramo-nacionalizirat i-bankei intervjuom za TV Bujicu http://zelenapolitika.wordpress.com/2011/03/17/poruka-urednicima-net-hr-a- i-tportala/.

    Pitam te, jer neki ljudi imaju animozitet prema tom mladom čovjeku zbog, pazi : "luđačkog sjaja" u očima ... pa pitam za svaki slučaj :)))

    Iz teksta gospođe Srdoč vidljiva je ta NWO agenda ekonomskog porobljavanja kroz niz desetljeća i više društvenoekonomskih sustava ( jedno sr***, drugo pakovanje ), iako vjerujem da ona nije "teoretičar zavjera", već samo bistar i pošten, stručan analitičar ekonomskog stanja. Tim više "teorija zavjera" dobiva na snazi.

    Jedino mi nije posve jasno kako bi ona sve to ponovno individualizirala, tj. pošteno isprivatizirala. Naime, činjenica jest kako su neke ex Yu tvrtke iz društvenog vlasništva ponovno prešle u ruke prethodno obespravljenih vlasnika, Tijekom tog socijalizma radnici su jako puno uložili u bizinis ( primjer s "Gavrilovićem", koji je bio mala tvornica poslije 2. svj. rata, pa je "predan radnicima", koji su doista puno uložili tijekom tih 35 godina ), a zahvaljujući Tuđmanovoj privatizaciji ostali bez svega toga uloženoga, jer je tvrtka za bagatelu ( a tako debelo kapitalizirana u međuvremenu ) , zbog " simpatičnosti ", kako kažeš, vraćena potomku bivšeg vlasnika, koji sada kupuje nekretnine po RH ( cijela sela ), a sve to - ne porastom proizvodnje i širenjem tržišta, već činjenicom da je radnicima prepolovio plaće, a propisao dvostruko veću radnu normu.

    Zanima me kako bi ovo sada riješila gospođa Srdoč.

    Ja bih Gavriloviću ostavila samo ono koliko je vrijedila njegova stara tvornica u stanju nakon 2. svj. rata + ako se dokaže da je nakon preuzimanja socijalistički transformirane i nakapitalizirane tvornice još nešto uložio i dobro igrao na tržištu. Ovo zarađeno na izrabljivanju radnika je kazneno djelo, i sve stečeno na taj način trebalo bi oduzeti, postoji i zakon o tome : “oduzimanje imovinske koristi ostvarene kaznenim djelom” čl 82 KZ-a. a koji u stavu (1) navodi “Nitko ne može zadržati imovinsku korist ostvarenu kaznenim djelom”.

    A ostalo bih podijelila radnicima, kao dionice, prema godinama staža ( ne i plaćama, jer nisu bile pravedne ), pa neka radnici budu ujedno i kapitalisti. Utakmica strogo tržišna, da se trude raditi marljivo, kvalitetno i inventivno. Naime, znam po pričama tamo zaposlene prijateljice kako su žene u nekim stvarima daleko učinkovitije i brže, a manje se umore, ukoliko se samostalno organiziraju, umjesto da im neki šefić ili šef nameće proceduru rada. Isto tako ima ulizica i ljenguza koje vegetiraju tehnikom uvlačenja, a takve bi u atmosferi zajedničkog vlasništva odmah bile eliminirane od kolegica, jer nitko ne želi raditi za drugoga, ako je sam svoj šef, pa makar i dionički gledano.

    Ukoliko bi se gospođa Srdoč složila s ovakvim načinom reprivatizacije velikih poduzeća, onda bih se i ja složila s njenim tekstom, jer taj dio priče iz njega mi nije bio razvidan. Možda si ti to uočio, pa mi citiraj, jer već sam dugo za računalom i pada mi koncentracija ...

    .

    avatar

    29.03.2011. (01:03)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    ...@ Cat, treba sve čitati i sve poslušati. Kao što nikad nitko nije apsolutno u svemu u pravu, tako ni nikad nitko nije u svemu u krivu. Prema tome, svaka tema je podložna diskusiji. Čim više različitih mišljenja akceptiramo, lakše nam je dokućiti objektivniji zaključak. Naravno, oko nekih stvari u članku gospođe Srdoč bi se dalo polemizirati, ali mene je na reakciju ponukala činjenica da sam njen tekst doživio kao radikalan zaokret u, po meni, pravom smjeru. Pa valjda je svima jasno da je smjer u kojem idemo pogrešan. Ona moja opaska o američkoj privredi poslije drugog svj. rata nije slučajan. U grubo, amerika je izašla iz rata sa gotovo 100% ratnom proizvodnjom. Svu tu proizvodnju tada je trebalo prebaciti u mirnodopsku. Predviđanja su bila katastrofična, masovna otpuštanja i prekid proizvodnje gotovo svega. Onda su liberalizirali privatni sektor, oslobodili ga svega i u godinu dana on je apsorbirao svu radnu snagu iz vojne industrije bez ikakvih stresova, pretvorivši ameriku u vodeću industrijsku silu svijeta...:)
    ps. već sam ti rekao da možeš koristiti moje postove...:)

    avatar

    30.03.2011. (19:06)    -   -   -   -  

  • catwoman

    Hvala ti, neću više dosađivati pitanjima za dozvolu. ;)

    U ovom segmentu što ga ti dotičeš savršeno se slažem, jedino, kao što rekoh, treba još vidjeti što s ovim drugim " vrućim krumpirom ", pa da dobijemo neku kompletniju sliku i isto takva rješenja ...

    Ovo s Amerikom je dokaz, kada "eliti" odgovara da privremeno odustane od kontrole, tj. prepusti gospodarstvo ovakvom liberalnom modelu - vrlo brzo se izlazi iz krize. To ti je izvrsno, izvrsno zapažanje, takvo jednostavno rješenje skriveno pred očima zamućenim brdom dez / informacija. Ti si zaista talent za gospodarske teme. :)

    Čitamo se uskoro na NP, javim ti kada post bude tamo. :)

    avatar

    31.03.2011. (21:36)    -   -   -   -  

  • airsoft pokret Plaćenici

    Sagi zaboravio si napomennut da je skoro svaki zatvoreni obrt u biti otišao undergound i time radi price dumping onima koji još državi plaćaju poreze i dadžbine, tjerajući i njih na isti put bez povratka.
    U konačnici imat ćemo opet robno-robnu razmjenu i to je to... ;)))

    avatar

    01.04.2011. (11:59)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    ...@Manga, nema više "undergrounda", nema love, nema potrošnje. Svaki dan imam špancirung zidara i inih građevinaraca koji ne mogu nać nikakav posao...

    avatar

    01.04.2011. (22:06)    -   -   -   -  

  • airsoft pokret Plaćenici

    Građevina je najgore pogođena, ali to ne znači da nema fuša. Ne gradi se ništa novo jer je tržište prepuno neprodanih nekretnina, ali to ne znači da nećeš pozvat majstora ako ti se sruši zid ili zaštopa neki kua. Odrađuje se samo ono što moraš.
    Jbg kosa raste, auti se kvare, moraš jest i to ti je taj underground... ;)

    avatar

    04.04.2011. (10:20)    -   -   -   -  

  • cistiliste

    ali da...imala sam obrt..i da, ubijali me ovi na crnjaka..ali nekak sam ipak ja popravljala stvar iza te nelojalne konkurencije...ponekad...a onda me ubili ne- platiše...i to veliki...i sam se iznenadiš kad skužiš da su- ime.-marka-.a ne plaćaju.:(((..a ja sve uredno poplaćala državi..i angažiranim osobama...pa se ti žali...kome?svojevremeno je bila spika..akceptni nalog...al s tim si si mogal rit obrisati i sve tak...joj..a sva ostala davanja...majkoooo...nema kraja...mudrolijama...

    btw. kaj u tvom kvartu stvarno tako..sa ovrhama već?...đizzs

    avatar

    04.04.2011. (13:06)    -   -   -   -  

  • fanny

    Na kraju mi susjed reče da je bio prijenos na Sloveniji 2.
    Ako moš uhvatiti Sloveniju 2, u subotu je direktna snimka kvalifikacije u 9.30. U nedjelju je direktno trka u 9.55...
    Jeeee, imam na kablovskoj Slo 2 :)))))

    avatar

    06.04.2011. (14:56)    -   -   -   -  

  • fanny

    Da čujem komentar???

    avatar

    10.04.2011. (17:29)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    ...Svaku nedjelju ujutro - radim. Od 8,30 do 10,30 sam pokušavao u lokalu dobiti signal NeT televizije na laptopu, ali je ispalo da ga je nemoguće uhvatiti ( kriva strana ulice ), tako da sam propustio utrku. Žao mi je...:((((((((

    avatar

    10.04.2011. (19:56)    -   -   -   -  

  • fanny

    Počela su sranja, mom Kmici opet njegova vlastita ekipa ide na ruku - bio je u boksu - 4 puta (!!??)

    avatar

    11.04.2011. (20:02)    -   -   -   -  

  • catwoman

    Evo, konačno objavih tvoj post u kompilaciji s više postova ekonomske tematike na NP. Pa, ako uhvatiš vremena, pogledaj što pišu drugi o nacionalizaciji banaka, gospodarskom oporavku Hrvatske, što veli Kulić o Rohatinskom i sl.

    Pozdrav ! :))

    avatar

    11.04.2011. (21:27)    -   -   -   -  

  • catwoman

    Vidim da si na NP u 23: 23 objavio 23. komentar ( sveto trojstvo brojeva ). Dakle - vrlo znakovita numerološka / kozmička podrška poante ! :)

    avatar

    15.04.2011. (00:27)    -   -   -   -  

  • fanny

    Napokon fijuuuuuuu :)))

    avatar

    17.04.2011. (10:46)    -   -   -   -  

  • fanny

    Sve najbolje tebi i obitelji povodom Uskrsnih blagdana :)

    avatar

    22.04.2011. (19:35)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    ...Svim štovanim posjetiteljima ovog bloga, blagoslovljen Uskrs želim!...:)

    avatar

    24.04.2011. (08:07)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    ...Fanny, proveo sam vikend na moru, pak nisam gledal formulu...:)))))))))

    avatar

    01.05.2011. (22:20)    -   -   -   -  

  • airsoft pokret Plaćenici

    Ma ova vlada je super. Onaj fikus na Pantovščaku je još bolji. A Evropa je tek milina prava... Njihovim udruženim djelovanjem sigurno stremimo ka kamenom dobu ;)
    Ne znam jesi čuo, uskoro se gasi HRZ kao vid OS. Već su poginuli Antonovi 32, a pitanje kad ćemo ostat i bez lovačke komponente. Konačno su mislioci u djelo proveli ono što im se servira dugi niz godina. Dvije helikopterske transportne eskadrile i pp-avioni je sve što će nam na kraju ostati, a nekoć ponosni plavci postaju privjesak KoV-u...

    avatar

    05.05.2011. (13:39)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...