Komentari

glasamerike.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


  • Neverin

    baš se pravi našao govoriti o demokraciji...

    avatar

    24.02.2011. (09:05)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    ...Naravno, kalifat sa šerijatskim zakonom, koji će se prostirati čitavom južnom obalom sredozemlja, te dalje na bliži i dalji istok, mu je svakako prihvatljivija opcija...:))))))))

    avatar

    24.02.2011. (11:17)    -   -   -   -  

  • john

    Ma, moram malo reagirati na ovu temu. Naime, ne slažem se sa skepsom oko politike Amerike koja već par godina vlada ovdje u Hrvatskoj. Ja osobno imam dojam da smo mi Hrvati zadnjih godina zaboravili što i koliko nam je Amerika značila u trenucima stvaranja države. Da Glas Amerike malo i obavijestim, dobar dio građana ovdje, ne svojom krivnjom, već krivnjom politike, ima informacije o američkoj politici kao o politici pretenzije na tuđi teritorij, što naravno nije točno, niti ima ikakve veze sa zdravim razumom. No, meni osobno se čini da do posljednje "invazije" naše diplomacije na Washington, posljednjih godina nije ništa napravljeno kako bi se dokazalo da je Hrvatska uvijek bila i bit će, usudit ću se reći gotovo "prirodan" saveznik SAD-u. Recimo da po Daytonskom sporazumu na ovim prostorima svi pljuju, ali većina zaboravlja da je u BiH danas kakav-takav mir i stvorena je pretpostavka za - RAZGOVOROM kako i što dalje. Zahvaljujući čijoj diplomaciji? Naravno, po mom skromnom mišljenju - američkoj. Dakle, Amerika je za mene svakako faktor mira i stabilnosti.
    S ovim dužim tekstom pocvlačim paralelu i s aktualnim događajima u Libiji. I u ovom slučaju, jedino američka politika normalno razmišlja što i kako se postaviti u tom slučaju. Europska je totalno izgubljena. Teze kako Amerika "vreba" na naftna polja ne stoje. I licemjerno je od nekih što takvo što i spominju, kad nijedna kriza nije prošla bez pomoći Amerike. Naftne interese imaju i mnoge europske zemlje. No, po mom mišljenju, jedina sposobna za rješavanje i ovog problema jest - američka administracija.

    avatar

    25.02.2011. (22:26)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...