Komentari

maison.blog.hr

Dodaj komentar (12)

Marketing


  • Kiko

    pa jako duboki su temelji u kombinaciji sa nadtemeljima, sigurno 1.5m+ ne? vidim da su jamu za bazen iskopali. Dakle sad kad to slože na to ide prva deka koja će doći u razini ceste odnosno nešto malo više. Ali opet, zašto tako duboko.
    Pretpostavljam da je zemlja loša? Ili?

    avatar

    13.02.2011. (09:00)    -   -   -   -  

  • Kockica

    Kiko, nakon sto smo napravili geomehanicko ispitivanje s dvije sonde staticar je odlucio produbiti temelje za cijeli metar. Tlo je prilicno lose. To je dio grada gdje je prije bilo nekakvo jezero i vode su dosta visoko bla bla. Sreca da je arhitekt inzistirao na tom ispitivanju, nije nam bilo obavezno to raditi za dobivanje dozvole al on je baš forsao jer je znao da je tlo li-la :))

    avatar

    13.02.2011. (13:06)    -   -   -   -  

  • Home Sweet Home G

    Evo da se i ja malo javim i čestitam na početku radova.
    Baš sam se ugodno iznenadila kad sam vidjela slike i mislim da je najteže dočekati da se stavri pokrenu s mrtve točke.

    avatar

    14.02.2011. (11:18)    -   -   -   -  

  • patuljak

    Super je osjećaj kad dođeš i vidiš nekaj novog. Samo nek dečki rade! Što se temelja i nadtemelja tiće stvarno se vidi sa se išlo duboko, ali neka jer ako je to pokazalo geomehaničko ispitivanje bolje je ne riskirati jer temelji drže cijelu kuću i tu se ne smije ići sa kompromisom. S obzirom na toliku visinu nadtemelja da li si razmišljala o podrumu?

    avatar

    15.02.2011. (21:43)    -   -   -   -  

  • Kockica

    Mi smo odmah na početku, i prije projekta, dogovorili da nećemo ići s podrumom jer s obzirom na veličinu terena nemamo mogućnosti za veću kvadraturu od napravljene. Mogli smo ići da ne prijavimo podrum ko neki naši frendovi no ja se ne usudim raditi takve stvari, nek je sve po zakonu pa da ja mirno spavam :)
    Drugi razlog je što podrum jako poskupljuje gradnju, no sad zapravo vidim koliko smo pljusnuli na temelje da smo ga komotno mogli staviti, no ipak je gore navedeni razlog prevladao.
    Kad smo napravili geomehaničko ispitivanje cijeli projekt je već bio gotov pa da smo mijenjali to bi se odužilo...

    avatar

    16.02.2011. (09:44)    -   -   -   -  

  • patuljak

    Mislim da se podrum posebno obračunava što se tiće kvadrature, ali nije to toliko bitno. Podrum poskupljuje gradnju, ali tebi nebi to bila još prevelika stavka kad već imaš ovako visoke nadtemelje, ali nema veze sad ste krenuli ovako i više ne razmišljaj o tome! Treba gledat unaprijed, a ne unatrag! :-)))))

    avatar

    16.02.2011. (10:31)    -   -   -   -  

  • Građenje kuće

    Ne vidim iz slika, da li su ti stavili hidroizolaciju prema susjedu da ti ne prelazi eventualna vlaga sa susjedove kuće na tvoju, iako mi i ona izgleda nova pa ne bi trebalo biti problema oko toga.

    avatar

    16.02.2011. (12:45)    -   -   -   -  

  • Kockica

    mislis hidroizolaciju temelja? e iskreno, to ne znam. Znam da ce biti neka izolacija između naših kuća kako se naša bude dizala ali za temelje nemam pojma.
    da, on je svoju nesto nedavno preuređivao, stavljao novu fasadu i to, al meni je iskreno njegova kuća primjer "uradi sam" A JE TO. možete samo zaključiti što to znači :)))
    provjerit ću za temelje i izolaciju.

    avatar

    16.02.2011. (13:56)    -   -   -   -  

  • patuljak

    Mislim da su nadtemelji već gotovi, ali to ne vidim :-)))))

    avatar

    17.02.2011. (20:26)    -   -   -   -  

  • Kockica

    hahah i ja mislim da su gotovi ali nisam uopće ovaj tjedan bila, kiša je padala pa sam mislila da se neće ništa raditi, ali sam čula da su skinuli oplate.
    Ispravit ću taj propust, slike stižu čim prije :)))

    avatar

    18.02.2011. (08:37)    -   -   -   -  

  • kamena

    tvoj odgovor patuljku me podsjetio na jedno, možda banalno, pitanje, koje se, ustvari, može odnositi na sve blog-graditelje... pošto se dosta radova napravi, a da ih ne vidite, jer, dakako, ne možete biti stalno na gradilištu, jel' imate neki dogovor s nekim, da to sve ipak bude uslikano, i ne mislim sad, samo radi bloga... naime, i mi smo kod preuređenja stana, sve slikavali, da znamo kud idu instalacije, i baš nedavno nam je to što imamo slike, bilo od značajne pomoći...

    avatar

    19.02.2011. (16:38)    -   -   -   -  

  • Kockica

    Kućice, ja nemam ni sa kime dogovor o fotkanju. Što ja poslikam, to je to. Nisam si baš tako dobra sa susjedima, a i ovaj jedan koji je uz nas mi već radi brdo usluga pa mi je blesavo još ga i to tražiti.
    No nadam se da je i ovo što ja poslikam dovoljno. Sreća pa mi je gradilište prilično blizu doma pa se često zaletim... Iako da, bilo bi dobro kada bi netko baš svaki dan pratio svaki korak, no šta je tu je :)

    avatar

    21.02.2011. (15:39)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...