Komentari

maison.blog.hr

Dodaj komentar (15)

Marketing


  • patuljak

    Super :-)))))) Bravo :-)))))))))) Čekamo fotke! Nema odgađanja sve se treba rješavat :-))))))))

    avatar

    01.02.2011. (12:16)    -   -   -   -  

  • kamena

    baš iznenadna i odlična vijest, držin fige :))) ma, patuljka bi tribalo angažirat za savjetnika, nema u njega mrdanja, sve po vojničku :))))))))))))))

    avatar

    01.02.2011. (22:12)    -   -   -   -  

  • Građenje kuće

    Čestitam, puno sreće, ali oprez kod betoniranja. Moj savjet je da se ne betonira kada je manje od 5 stupnjeva, a pogotovo kada se smrzava. Što god izvođač rekao da se stavljaju kojekakvi aditivi, nakon par godina će ti se beton početi runiti, a zidovi će početi pucati jer se neravnomjerno sliježe kuća.
    Moj dogovor za nadzor je bio da dođe najmanje dva puta tjedno na gradilište i obavezno kada su veći radovi tipa betoniranje deke. I meni je u ponudi vode bio ugradbeni vodokotlić, marke Tesse.

    avatar

    02.02.2011. (10:01)    -   -   -   -  

  • patuljak

    @ kockica i kamena

    Tako je najbitnija je organizacija i bit će puno lakše ako se sve koordinira. Ja uvijek pokušavam unaprijed dogovoriti neke stvari tak da ima što manje praznog hoda i da majstori maksimalno komuniciraju između sebe tako da nema problema oko mjesta gdje im se poslovi preklapaju.

    @ kamena

    prvo me pogodiš sa pjesmom od Savskih valova, a sad s ovim vojnički iako nema veze s ovim kaj sad radim, ali tek toliko da se zna da imam čin poručnika u pričuvi :-)))))))))))))))))))))

    @ kockica i građenje kuće

    Slažem se s ovim oko betoniranja nisam ni ja pobornik tih aditiva bez obzira kaj im majstori vjeruju i bez obzira kaj smo svjedoci i u kontinentalnoj Hrvatskoj da ima dosta gradilišta gdje se cijelu zimu naveliko betonira i gradi!

    avatar

    02.02.2011. (11:15)    -   -   -   -  

  • Kockica

    Dečki, hvala na savjetima. nisam znala ovo za betoniranje ali vjerujem svom izvođaču tako da ako on kaže da je OK, valjda će biti OK. svejedno ne mogu to sad stopirati.

    Dogovorila sam nadzora koji će doći u petak, sve je malo navrat nanos jer zbog tog mog kašnjenja i odugovlačenja nadzor vjerojatno neće biti prisutan kod betoniranja temelja ali to obično bude tako kod mene, mogu samo držati fige da će sve biti OK.

    U petak se postavlja i temeljno uzemljenje, pa nekako razmišljam da uzmem dan godišnjeg i da malo "nadzirem".
    Btw još uvijek nisam stigla na gradilište ali budem večeras samo ne znam kakve ću fotke napraviti po mraku :)

    super mi je to da se na gradilištu radi na veliko a nitko od nas još to nije to vidio :)) (mislim, nije baš super ali šta ću kad svi radimo pa nikako se uskladit)

    avatar

    02.02.2011. (12:17)    -   -   -   -  

  • patuljak

    Znam da je velika želja da vidiš kaj se događa, ali moraš se pomiriti da većinu stvari ne budeš vidjela (barem je to tak kod mene bilo) jer naravno da moramo raditi jer inače ne bi ni bilo radova. Radovi se brzo odvijaju pogotovo u ovim prvim fazama tak da se za par dana čuda dogode. Kod mene su npr. iskopi počeli u srijedu, a ja sam na gradilište tek došao u subotu (jer sam bio na putu) kad je već sve bilo spremno za betoniranje temelja!

    avatar

    02.02.2011. (12:25)    -   -   -   -  

  • kamena

    @patuljak
    :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
    moram reći nešto na ovu temu organizacije... dakako da se mogu složiti s tobom... dapače, ja znam reći da je organizacija pola posla, ali da bismo nešto dobro organizirali, moramo biti potkovani znanjem i saznanjima o konkretnom poslu, moramo imati "stvar" u malom prstu, da bi mogli sve imati pod kontrolom... hoću reći, ustvari mislim tako, da ti zvučiš kao da si građevinac, ili da ti je to, u najmanju ruku, druga kuća koju gradiš :)))))))))))))
    iako je moj slučaj potpuno drugačiji, pokušavam staviti u taj kontekst, i, kolikogod ja sebi ne mogu predbaciti nikakve, ni greške, ni propuste, stoji ona: drugi put bi pametnije... hoću reći, neke stvari su kod mene mogle biti napravljene prije i brže da sam znala ono što znam danas, jer bi znala što moram "pritiskati" i "gurati" kod odvjetnice, a što mi ona nije rekla i objasnila na vrijeme... i kolikogod bi bilo bolje da nije tako, dođemo u većini slučajeva na onu: na greškama se uči...
    to je moje iskreno mišljenje, i nadam se da nećeš krivo shvatiti... meni je drago da barem kod tebe to nije tako, doista ti skidam kapu za trezvenost i dobru organizaciju, i mislim da možeš služiti za primjer drugima...
    a možda si ipak građevinac :)))))))))))))))))))))))))))
    ili ti je to treća kuća po redu :)))))))))))))))))))))))))))

    @kockica
    nadam se da se ne ljutiš zbog uzurpiranja prostora, normalno mi je bilo da kod tebe i odgovorim patuljku...

    avatar

    02.02.2011. (20:43)    -   -   -   -  

  • patuljak

    ovo mi je tek prva :-)))))))))))))))))) kažem tek jel mogu ti reći da mi se jako dopalo to sve skupa pa mi ne bi bilo teško opet sve prolaziti što više uživao bi u tome kao što i sad uživam. Što se tiće mog predznanja bilo je gotovo ravno nuli, ali ja sve pitam i ako treba istu osobu pitam pet puta dok si sve ne razjasnim do zadnje sitnice i tek tada krećem u daljne razmišljanje. Znam da je to nekad naporno onima koji mi odgovaraju, ali se na kraju ispostavi kao dobro jer se više ne vraćamo na te stvari nego idemo prema naprijed. Da se ne dobije kriva slika ima i kod mene dosta stvari koje su me izmučile i koje me još uvijek muče, ali se trudim što više takvih stvari riješiti. Ma kaj ti misliš da se kockica može na bilo kaj naljutiti ovih dana kad su joj krenuli radovi :-))))))))))))))))

    avatar

    02.02.2011. (21:31)    -   -   -   -  

  • kamena

    @patuljak
    majke mi, ak' si ti normalan :)))))) čudo od čovika :))))))) vanzemaljac :))))))))))) ja ne znam još nikoga da je gradio kuću, a da nije rek'o: sad i nikad više... ajde neka, još ti mene buš naučil kak' da savladam tu tehniku :))))))))))))))))))))))

    avatar

    02.02.2011. (22:10)    -   -   -   -  

  • patuljak

    Slažem se i ja kad gledam ovak sastrane rekel bi da mi nisu sve na broju :-))))))))))))))

    avatar

    02.02.2011. (22:39)    -   -   -   -  

  • kamena

    @patuljak
    ha ha ha, e sad više stvarno nemam kaj za reć'... a to si valjda i štel :)))))))))))

    avatar

    02.02.2011. (22:56)    -   -   -   -  

  • Kockica

    ma kako bih se ja mogla ljutiti kad sam upravo došla s gradilišta :) dečki rade, kopaju se temelji, aramtura je stigla, ja sam donijela traku za uzemljenje.... ptice cvrkuću :)))

    Uglavnom, Patuljak, ja mislim da su tvoje karakterene osobine- staložen, organiziran, temeljit (vidiš kak te dobro znam ;P ) - ključne u gradnji tvoje kuće, jer da nisi takav ne bi sve tako dobro pohvatao i vjerujem da ćeš uzbog toga imati minimalno problema kad se jednom useliš (jer si od starta sve dobro radio).
    dok se recimo za sebe malo bojim jer nisam baš pretemeljita i ne znam se postaviti pa se bojim da bi me mogli preveslati u nekim stvarima. Zato se uzdam u nadzora :)))

    no zbilja se nadam da ja neću nakon gradnje reći Sad i nikad više! Jer planiram život provesti u njoj i stvarno se nadam da ćemo to napraviti kako treba

    avatar

    03.02.2011. (10:00)    -   -   -   -  

  • Građenje kuće

    Male upute za traku za uzemljenje, iako to vjerovatno već znaju građevinci, moraš spojiti traku sa armaturom u temelju, i to mislim spojiti vijkom ili nekom čvrstom žicom da se to ne odvoji kada budu betonirali. Koliko trebaš imati izvoda traka za uzemljenje vjerovatni ti piše u električnom projektu, to su najčešće olučne vertikale (svaka vertikala), antena i ormarić za struju. Provjeri sa nadzorom oko temelja jer mnogi neće potpisati da je nešto obavljeno ako nisu vidjeli. Da ne budeš imala poslije problema sa završnim izvješćem.

    avatar

    03.02.2011. (11:07)    -   -   -   -  

  • patuljak

    Ma gle daleko od toga da je kod mene sve idealno, ali se trudim da ipak na kraju ta gradnja ispadne veselje, a ne muka. Iz današnje perspektive možda bi malo promijenili veličinu pojedinih prostorija, ali to spada u onu kategoriju da tek kad se napravi kuća ustavri vidiš kak će to izgledati i tek onda shvatiš sve stvari, ali velim teško je sve predviditi unaprijed! Najbitnije je ovo što si napisala na kraju da ćemo mi svi živjeti u tim kućama i veselit se tome i poslije sa smijehom se sjećati svih problema i problemčića oko gradnje :-))))))

    avatar

    03.02.2011. (11:57)    -   -   -   -  

  • Lepijander

    Zoveš na janje kad sagradiš??

    avatar

    05.02.2011. (15:28)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...