Komentari

2012-transformacijasvijesti.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • Smisao Života

    ...htio sam ostaviti komentar, ali sam ga na kraju zbog dužine teksta objavio kao post na svom blogu, naj zameriti :)))... pozdrav :)...

    avatar

    02.02.2011. (04:00)    -   -   -   -  

  • ksenija

    kada ispališ foton on se može ponašati kao val ili čestica ovisno o promatraču.i šta kažeš što je on val ili čestica?zašto se tako ponaša i koja je njegova ovisnost o promatraču?

    avatar

    02.02.2011. (13:13)    -   -   -   -  

  • TransformacijaSvijesti

    @ksenija
    Postoje stvari koje znamo i postoje stvari za koje vjerujemo da ih znamo, ali sama vjera ukazuje na to da ih ne znamo, jer da znamo, ne bi bilo mjesta vjeri.
    Na tvoje pitanje ne mogu dati odgovor, mogu samo dati neku od svojih teorija u koje vjerujem, ali pošto je to samo teorija, a ne znanje, neću ti odgovoriti na pitanje, jer ne mogu stati iza tog odgovora, tim odgovorom jedino mogu hraniti vlastiti ego, i što je najgore, onog koji će čitati taj odgovor mogu usmjeriti u krivome smjeru, u koliko povjeruje u njega.
    Što se tiče mog posta, iza njega stojim. Post je proizašao iz mojih spoznaja i onoga što osjećam, a ne iz mojih vjerovanja.
    Današnji čovjek živi u laži, odnosno današnji čovjek je pomoću vjere prihvatio laž kao istinu a samim time istinu kao laž, tako je vjera u laž postala manifestatorom patnje, neslobode, nasilja, mržnje, krivnje, straha, ega, želje za kontrolom, posjedovanjem, moći ...itd. Stoga više neću pisati teorije, ono u što vjerujem da znam, i time hraniti vlastiti ego, vlastitu laž, već ću pisati ono što znam, a odgovor na tvoje pitanje nije u okviru moga znanja, već u okviru mojih vjerovanja.

    avatar

    02.02.2011. (15:57)    -   -   -   -  

  • ksenija

    samo sam željela reći da neke stvari ne možemo znati!znanje?što se tiće vjerovanja ono nema nikakve veze sa znanjem jer sama riječ govori vjerujem(ne znam).nije bila svrha pobijati samo komentirati.krhko je naše znanje...

    avatar

    02.02.2011. (19:39)    -   -   -   -  

  • ksenija

    e da ,što se tiče vjere-vjerujem u sebe ,život ljubav..svoju djecu, obitelj...vjerujem u boga samo ne onoga kojeg su mi podastrali nego onog kojeg sam upoznala,iskusila,doživjela...glupo ga je imenovati jer nema ime,nema ni spol pa ne znam zašto pišem u muškom rodu...ali ono što znam jest da je neizreciv

    avatar

    02.02.2011. (19:43)    -   -   -   -  

  • TransformacijaSvijesti

    Da, krhko je naše znanje, to me je i potaknulo da napišem ovaj post. Današnji čovjek živi u laži, a tu laž je pomoću vjere u laž prihvatio kao istinu.
    Laž je nešto što ne postoji, dakle, ako vjerujemo u laž, prihvatimo laž kao istinu, prihvatili smo ono što ne postoji, dakle iluziju kao istinu, stvarnost. Iluzija, odnosno laž je prekrivanje naše biti, onog što jesmo, a samim time i izvor patnje u svim oblicima na ovoj planeti.

    A što se tiče vjere, vjera možda trenutno i ima neku svrhu, naravno ako je usmjerena na istinu, ali opet, istina nema potrebe za vjerom, istina je bila i bude, vjerovali mi u nju ili ne. Zašto osjećam da vjera nema svrhu, osim da nas odvede u krivome smjeru.

    Ako si zamislim društvo, društvo u kojem nema laži, društvo koje je zasnovano na istini, a samim time i je i zasnovano na slobodi, odgovornosti, odnosno ljubavi, jer ljubav jest istina, u tom društvu ne vidim potrebe za vjerom, u tom društvu neće niti postojati riječ vjera, isto kao niti riječ laž, jer to društvo znade samo za ljubav, slobodu, odgovornost, odnosno istinu, a istina je istina, istina nema potrebu za vjerom, laž potrebuje vjeru, jer bez vjere u laž, laž ne postoji. Uzrok i posljedica, jedno ne postoji bez drugog. :) Laž i vjera, nema laži bez vjere u laž, isto kako i vjere u laž bez laži.

    avatar

    03.02.2011. (09:42)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Znanje, laž, vjera, istina.
    Tako jednostavne riječi a toliko se iza njih krije.

    Što je znanje?
    Sposobnost da zamijenim pregorjelu žarulju? Umijeće da skuham ručak? Da shvatim kako je nastao život? Proniknem u tajnu stvaranja svemira? Možda ništa od toga, a možda sve.

    Što je laž?
    Nekome reći da znam zamijeniti žarulju iako ne znam? Nekome obećati skuhati ručak a nemam pojma kako se to radi? Uvjeravati nekog da je život nastao slijedeći teoriju evolucije a da ju sâm nikad nisam shvatio? Govoriti kako je svijet stvoren u velikom prasku kojeg nisam vidio? Možda ništa od toga, a možda mnogo više od toga.

    Što je vjera?
    Vjerovati da mogu zamijeniti žarulju iako to nikad nisam pokušao? Vjerovati da će ručak kojeg skuham biti jestiv iako nikada nisam kuhao? Vjerovati da je Bog stvorio sav život u svemiru a da za to nemam osim svog vjerovanja nikakav pokazatelj? Vjerovati da je jednako tako stvoren Svemir a da nemam pojma zašto? Možda ništa od toga, a možda i mnogo više.

    Što je to istina?
    Istina je da ja ne znam ni što je znanje, ni što je laž, ni što je vjera. Samo zamišljam da znam, samo pretpostavljam da znam!

    avatar

    03.02.2011. (23:43)    -   -   -   -  

  • ksenija

    pitanje je što kome znači riječ vjera?ne mislim vjerujem u nešto da bih tvrdila da postoji već vjerujem u ljubav jer je živim, vjerujem u život jer ga živim, vjerujem u sebe jer imam sebe...vjerujem u sve ono što sam iskusila...i riječ uopće nije bitna ...upitaj se čemu težiš,zašto pišeš o ovim temama,u kojem smjeru kopaš,što to želiš dokazati,objasniti sebi,što te to u tebi goni,žašto pišeš o vjeri,istini,laži? a ne o autu,traktoru i kamionu?nemoj mi reći da te bolje vidim nego sam sebe?

    avatar

    04.02.2011. (09:14)    -   -   -   -  

  • mimi

    ljudima pokušavaš objasniti nešto što već znaju na način da zakompliciraš stvar.Nemam što puno reči osim da si retardirani majmun

    avatar

    24.02.2011. (10:24)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...