Komentari

2012-transformacijasvijesti.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


  • Spin

    Da li ti VJERUJEŠ u ovo što ovdje piše i da li se NADAŠ da će doći do transformacije svijesti?

    Ti to vjerojatno ZNAŠ i blago tebi ali ako ispadne da to sve nije tako to će značiti da si ti pogrešno ZNAO ili pak da si pogrešno VJEROVAO tj NADAO se da je sve to istina.

    Vidiš kako je baratanje pojmovima nezgodno, zato oprez.

    avatar

    10.01.2011. (22:54)    -   -   -   -  

  • TransformacijaSvijesti

    Istina Spin, ali ja se nit nadam nit vjerujem, ja samo pišem ono što vidim. Mogu ja vjerovat i nadati se transformaciji svijesti, ili da neće biti transformacije svijesti, ali dali će biti ili neće ne ovisi o mojoj nadi ili vjeri.
    Postoji mnogo mogućnosti, vjera i nada su ograničavanje samo na jednu, dakle za ostale postajemo slijepi.

    Najbolji rob je onaj koji vjeruje da je slobodan. Kako se boriti protiv ropstva kada vjerujemo da smo slobodni, eto koliko je vjera moćna, ropstvo može pretvoriti u slobodu, odnosno uvjeriti nas da smo slobodni. Robovi smo a da to niti ne znamo, vjerom smo se ograničili na slobodu, pa nam niti ne pada na pamet da smo možda robovi, da se pobunimo.
    Nekad su robovi radili za hranu i krov nad glavom, sada rade za novac kojim kupuju hranu i krov nad glavom. Znati da si rob, ili vjerovati da si slobodan a rob si, ogromna je razlika. Rob će se pobuniti, ali onaj koji vjeruje da je slobodan nema razlog da se pobuni.

    Ja ne mogu nikom reći što jest a što nije istina, baš kad bi i napisao ovo je istina, ali mogu potaknuti ljude na preispitivanje onoga u što vjeruju da je ili da nije istina, a to je upravo ono što i činim, potičem ljude na preispitivanje, a ne da vjeruju, smatraju ono što pišem istinom. Neka preispituju i sami zaključe.

    avatar

    11.01.2011. (00:07)    -   -   -   -  

  • Boris

    @Veki, od danas ću biti kratak. Samo s "očima vjere" može se vidjeti nevidljivo, a to si ti, koliko god sam sebe negirao. Slušaj Spina što ti govori!

    avatar

    11.01.2011. (16:52)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...