Komentari

2012-transformacijasvijesti.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • TransformacijaSvijesti

    Cilj ovog posta je ukazati na laži koje širi i nameće religija, nikako ne dokazivanje nepostojanja Boga. Bog nije religija ili neki zbir tekstova koje netko naziva svetima. To što je netko Bibliju nazvao svetom ne znači da je od Boga.
    No kao i uvijek, tamo gdje su laži ne može a da se ne govori konstantno o vjeri o istini i vjeri u tu istinu. Istini nije potrebna vjera, istina je istina vjerovali ili ne u nju.
    Religija je vjerovanje u Boga, religija od nas traži vjeru, ali samo traženje, zahtijevanje vjere ukazuje na laž.
    Istini je nebitno dali mi vjerujemo ili ne vjerujemo u nju, istina se ne boji, jer naše nevjerovanje ne može ugroziti istinu. Istina nema potrebe, ne traži da se u nju vjeruje, ona jednostavno jest, bila i bude. 
    Laži je potrebna vjera da bi se održala, postojala. Laž ne postoji bez vjere, isto kako vjera ne postoji bez laži. Ako ne postoji laž, ne postoji ni vjera, jer vjera proizlazi iz laži.
     
    Zašto se religija temelji na vjeri, zato što je laž.
     
    Bog, ili kako ga neki nazivaju energija, svijest (sve je energija, svijest) .... ne postoji ako mi vjerujemo da postoji, ili ne postoji ako mi vjerujemo da ne postoji. Energija, svijest (sve)... postoji vjerovali mi ili ne. Tu je, bila i bude. Ono što jest, nema potrebe za vjerom. Lažima i iluzijama koje proizlaze iz laži, potrebuju vjeru.
     
    Religija, odnosno vjerovanje u Boga (u ovom slučaju lažnog) se temelji na STRAHU, svi znamo da je strah suprotnost ljubavi. Strahu od kazne zbog neposlušnosti, ne poštivanja zapovjedi (zakona), ne vjerovanja, ne odlaska u crkvu. Strah od posljednjeg suda, vječnog pakla....itd.
    Sa jedne strane religija nas ući kako je Bog ljubav, kako je svemoguć, a sa druge prikazuje Boga kao suca, krvnika .... kao nekog tko uz svu svoju svemogućnost ima potreba za posrednikom između sebe i čovjeka.

    Ovo su naj, naj veće laži koje su ikada ispričane. Religije nas uči da se bojimo LJUBAVI (Boga)!! I to je potkrijepila sa 2 391 421 ubojstva koja su istaknuta u bibliji kao od strane samoga Boga
     
    Bog je istina, energija, svijest (sve) ... odnosno ljubav. Bog nema potrebe za vjerom, religijama, svetim knjigama i koje kakvim religijskim izmišljotinama. Vjerovali mi ili ne u njega on jest, bio i bude i baš mu je svejedno dali mu se molimo ili ne molimo. On je ljubav, bezuvjetna ljubav, što znači da nema potrebe za ničim, za nikakvim religijama, crkvama, molitvama, obožavanjima, svetim knjigama, vjerovanjima, zapovijedima, suđenjem......
    Strahu su potrebna vjerovanja, religije, knjige, molitve, obožavanja, zakoni, krivnja ... kako bi se i dalje manifestirao, održavao. Ljubav je sloboda, slobodna volja, istina .... i kao takva nema potrebe, jednostavno jest.

    avatar

    20.11.2010. (15:52)    -   -   -   -  

  • Boris

    Veki - opet stavljaš religiju i vjeru u isti koš ( prema tvom komentaru ). Rezultat mora biti negativan. To su dvije različite teme. Razdvoji raspravu.

    avatar

    20.11.2010. (16:41)    -   -   -   -  

  • TransformacijaSvijesti

    Vjerovanje u boga zove se religija, a obredi u njegovu čast bogoslužje.
    Izvor: Wikipedija

    Ali to nije ni važno. Važno je ono što piše u bibliji, a kršćani je smatraju svetom knjigom, od Boga nadahnutom. Možda od Boga STRAHA (zla)

    avatar

    20.11.2010. (18:42)    -   -   -   -  

  • Para(ne)normalan!

    ?!?
    POZDRAV!
    (:-))

    avatar

    24.11.2010. (00:50)    -   -   -   -  

  • Boris

    @Veki - čovjek mora biti lud da se upusti u raspravu ove teme ( posta ), vidljivo po činjenici da nitko ne želi dat komentar. Možda zbog toga što si premašio granice dozvoljenoga. Ako je u pitanju Božji strah ( jedan od temelja vjere ) onda je to dobar znak. A kada je riječ o Suncu kao metafori za Isusa, divim se našim precima koji su nam otkrili Istinu ( Zeitgeist ). Biblija samo to potvrđuje -Die Sonne der Gerechtigkeit und Heilung... Malahija 3,20. Dakle, u svim vremenima i prostorima do dana današnjeg ista činjenica ( kako bijaše na početku... ). Sve to govori činjenicu da je Isus početak i kraj vremena. S njim počinje i završava povijest čovječanstva. Je li moguć život bez Sunca ? Odgovori mi na ovo pitanje jednostavno s DA ili NE, i sve će nam biti jasno.

    avatar

    24.11.2010. (14:22)    -   -   -   -  

  • Boris

    @Veki, budući da svi učimo u ovome procesu, stavio bih opasku na tvoju rečenicu " Zašto se religija temelji na vjeri, zato što je laž". Ja bih radije rekao da se religija temelji na uvjerenju, a ne na vjeri.Postoji više teorija o tome kako je nastala religija. Ja sam najbliži onoj koja govori o "trajnoj egzistencionalnoj karakteristici ljudskog bića", a svakako i o onoj koja govori o potrebi " umilostiviti više sile" ( neznanje, strah ). Rituali su nastali kao posljedica toga. Kada ti govoriš da je vjera laž i da se religija temelji na vjeri, onda zbog uobičajenog relativizma činiš veliku pojmovnu pogrešku. To se da zaključiti iz činjenica što postoji bezbroj vrsta religija - politeizam, a samo je jedna religija ispravna, ona koja upućuje na postojanje jednoga boga. Vjera u jednoga Boga je razumski čin čovjeka. To je izbor pojedinca i privatni čin slobodne volje stupanja u određeni odnos s drugom osobom, te kao takav direktno ne zadire ( indirektno da i to pozitivno ) u tuđe odnose, pa je rasprava o laži ili istini nepotrebna ( iluzorna ).

    avatar

    29.11.2010. (03:27)    -   -   -   -  

  • Ateist

    Religija?
    Bljuje mi se na taj pojam, jer mi se bljuje na Sadrzaj Biblije! Strah, to
    je temelj Religije, a onaj tko voli strah, voli i genocidnog "Boga" Bibli
    je! Kritika Biblije je vezana nasim Odgojem i Kulturom, koju mi ima
    mo, a ona je ratnog karaktera! Ubijanje je temelj Krscanstva, jer
    ubijanje je Sadrzaj Biblije!

    Ateist!

    avatar

    21.02.2014. (14:42)    -   -   -   -  

  • Ateist

    Citam ovdje izuzetno prazno-glupe komentare!!!
    Bacimo pogled na Obaminu Politiku, vezana je nuklearnim Ratom u
    Afganistanu, koji traje vec 13 Godina! Obama je svoje dvije predsjed
    nicke inauguracije absolvirao dvjema Biblijama! Dakle Obama je ubi
    jedjeni Krscanin i Vjernik, vjeruje u "Isusa Krista", istodobno Drono
    vima je do sada pobio 1650 nevinih Osoba, mahom po islamskim
    Zemljama! Moralni Zakon C.I.A. je Biblija, sto mnogi ne znaju! Prim
    jerice Ukrajina gori, tko je umijesao prste? C.I.A. Oper ona Organiza
    cija, koja ubija Ljude diljem Svijeta, rusi Drzave diljem Svijeta, kao i
    njihove sisteme! I toj Organizaciji je Biblija moralno slovo! Ja ne tra
    cim vrijeme postojanjem ili nepostojanjem "Boga", vec sakupljam
    povjesne cinjenice Clancima, koji mi govore o americkoj kriminal
    no-teroristickoj Politici, koja se izravno bazira na Bibliji!

    Ateist!

    avatar

    21.02.2014. (14:50)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...