Komentari

kamena-kucica-na-skoju.blog.hr

Dodaj komentar (21)

Marketing


  • gustirna

    ide te ovi elemenat! Bravo! :-))

    avatar

    03.11.2010. (22:53)    -   -   -   -  

  • gogoo

    Lijepe sličice!

    avatar

    03.11.2010. (23:04)    -   -   -   -  

  • alexxl

    dadadadadadadada

    avatar

    04.11.2010. (06:41)    -   -   -   -  

  • kamena

    @ svima
    malo sam se zaigrala kombiniranjem sličica... ako vam se sviđa, super :)))))

    avatar

    04.11.2010. (07:11)    -   -   -   -  

  • Marina kuharica

    kamena kucice, lijepe su ti slike :)

    avatar

    04.11.2010. (14:19)    -   -   -   -  

  • bracanka

    Kamena, gradim u Stivanu kucu a izvodjac mi je iz mista(da ne spominjem njegovo ime ovdje) ako si sa Braca onda ces znati o kome je rijec jer se vodi kao jedna od najvecih i najskupljih firma na Bracu za gradnju kuca). Tip je pun prica, izmisljotina, neorganiziran, fraze su mu uvik iste" izad mene stoje dijela" a kad sam se isla malo rapitat za ta njegova "dijela" cula sam puno negativnih prica(poplave u kuce, nedovrseni radovi, naplati ti najskuplje a stavi najjeftiniji materijal) hej pricam samo o nekim kucama koje je gradio po Sutivanu a za ostalo neznam, vjerojatno isto...E da to nebi samo ostalo na rekla kazala mi smo lipo doveli sudskog vjestaka koji je bogami ima sta vidit i zapisat(sokantno) e bogami na to nece ostat jer nemozes im dozvolit da radu ovakve stvari, treba ovome stati na kraj, e bogami necemo mu tako lako oprostit. Jako smo ljuti, nedaj boze da se ovo jos kome desi a vjerojatno hoce jer tip je jak na jeziku, pun prica, za sve nadje opravdanje, svi smo krivi samo on n ije.. Naravno prekinuli smo sricom ugovor na vrime sa njim prije nego je napravio jos vise stete na kucu, nasli smo novu firmu iz Pozege i viruj mi prezadovoljni smo. Puno su jeftiniji, kvaliteta rada, radisni ljudi, cak i vikendom radu, organizirani i uvik su u kontakt sa nasim arhitektom sto je vrlo vazno jer ovaj bivsi izvodjac je sve radio na svoju ruku, i za svaku gresku koju je napravio, srusio bi i onda nama naplatio a da ne govorim koje su nam poplave bile u prizemlje, greske na fasadu, velike stete, a nazalost nadzorni organ je sve to znao i vidio i nikada nas nije obavjesti(kompanjoni). Bivsi izvodjac seta po mistu i prica da se racuni nisu tili placat pa da je prekinuo radove. Ma koristi uvik iste fraze ali mu bogami vise ne pali. Eto toliko, ako te jos sta interesira samo pitaj...

    avatar

    04.11.2010. (22:44)    -   -   -   -  

  • kamena

    @bračanka
    žao mi je zbog tebe, i potpuno te podržavam i slažem se da takve treba barem raskrinkati, i ne pustiti da im prođe lišo... e, da nam je pravosuđe barem malo učinkovitije, bilo bi i takvih stvari manje, a ovako se nemaju koga bojat', i rade šta ih voja... a slabo ti ja znam, jer nisam puno na Braču... ako uredim kućicu, što se nadam, sigurno ću biti više... u tom smislu i meni znači tvoje iskustvo, jer bi sigurno nastojala izbjeći takve "graditelje"... i kako sam rekla, želim ti istjerivanje pravde u što kraćem roku... a možda se mi već i "znamo" od prije, ako si se javljala kod mene kao stivanka... stoj mi dobro :)))

    avatar

    04.11.2010. (23:39)    -   -   -   -  

  • Foto Natječaj

    odlične su ti slikice :))))

    avatar

    05.11.2010. (00:06)    -   -   -   -  

  • LoveToRead

    Ja bi na more:). Lijepe fotke!

    avatar

    05.11.2010. (14:28)    -   -   -   -  

  • kamena

    @Foto Natječaj
    hvala :))) i priznajem da mi, kao amateru, godi pohvala znalaca :))) iako znam ja gdje sam u fotografiji, više je to škljocanje, nego znanje, al' mene zadovoljava... guštam u svom amaterizmu :)))) a još nisam nabavila ni malo bolji fotoaparat... budem valjda... eee, sad mi sinula ideja, da napišem ja pismo za poklončić ispod bora... pa da, mogla bi, dobra sam bila cijelu godinu:))))))))))))))))))))))))))

    @Love ToRead
    hvala :))) i dođi na more :)))

    avatar

    05.11.2010. (18:25)    -   -   -   -  

  • Unajmi prijatelja

    eh, gdje je kolovoz...
    već gotovo zaboravljen.
    neka, čekamo sljedeći! :)

    avatar

    06.11.2010. (14:35)    -   -   -   -  

  • geomir

    @kućico, drago mi je da tvoja bitka sa sudom, katastrom i rođacima nije u mom ataru! :-))
    Jer uvik, svi koji učestvuju i snose veći ili manji dio krivice za petljavinu koju imaš!
    Nije mi drago da uopće imaš takve (i ikakve druge) probleme, ali život je takav da se uvijek moramo borit .
    Možda ne bi ni bilo interesantno da je sve potaman! :-))))

    Mogu, ako je potriba, pomoć po geodetskim pitanjima.

    A ti meni pomogni savjetom kako stavljati višestruke slike, kao što si ovdje napravila.
    PS. Tvoje slike se naravno sviđaju i meni amateru! :-))

    avatar

    07.11.2010. (10:17)    -   -   -   -  

  • smotani

    slike su predivne ;)
    oblaci i zalasci sunca su nešto što me je oduvjek fasciniralo.... te boje... ma prekrasno;)
    hvala ti što si ih podijelila s nama;))))))
    veliki ti pozdrav i ugodna ti nedjelja;)

    avatar

    07.11.2010. (16:06)    -   -   -   -  

  • kamena

    @Unajmi prijatelja
    eh, leti vrime, leti... a ljeto uvik čekam s guštom :)

    @geomir
    sve si lipo reka, da moremo birat', kako ti reče potaman, 'ko bi pametan izabra ovo u svom ataru... a dopalo me tako, moglo je bit' ili ja, ili ni'ko, pa nek' ide sva didovina "u prdec" (izvini na našem domaćem izrazu, kolikogod kome bio javno prihvatljiv ili ne)... a i za krivicu si dobro reka, ne snose je svi jednako, ali je snose, velikim dijelom zbog neznanja, ali i zbog "turanja problema pod tapet", jer je to uvik puno lakše od njegovog rješavanja...
    i zar sumnjaš da u mene nema i geodetskih problema... nema čega nema u mene, al' da sad ne dužim, o tome će biti riječi i na blogu... i hvala ti puno na ponuđenoj pomoći, to je uvik dobrodošlo... smijem te, dakle, pitati za savjet ili mišljenje?
    a što se sličica tiče, dapače, i nema nikakve potrebe da si to jedan drugome "vraćamo", pa mi baš malo i krivo, da sad kao ne ispadne "usluga za uslugu", ja to tako ne mislim, kamo sreće da samo možemo slagati sličice, ko sretniji od mene :))))
    dakle, za spojiti sličice ti budem sve šta treba pokazala, samo mi reci koji program za obradu slika imaš, ako ti je photoscape, kao u mene, onda ćemo lako :)))))

    avatar

    07.11.2010. (16:27)    -   -   -   -  

  • geomir

    Imam Adobe Photoshop, ali ne zna baš s njim. Moran nabavit neke njegove upute.
    Znači tamo triba više slika spojit u "jednu" i onda kao takvu prebacit na blog!!???

    avatar

    07.11.2010. (17:18)    -   -   -   -  

  • kamena

    @smotani
    hvala ti... i svako ti dobro :)

    @geomir
    izgleda imamo različite programe, nažalost, ali pod pretpostavkom da su svi ti programi slični, pokuša'ću ti ukratko objasniti postupak...
    preko pozicije editor, koju sam ja do sada jedino i koristila, jer i ja malo znam, i nemam upute kao ni ti, smanjila bi sliku i ubacila potpis, za stavljanje na blog (na toj poziciji još mogu sliku izoštriti, izravnati, kidati itd)
    ovo spajanje sam "otkrila" na poziciji page, koja nudi veliki izbor kombinacija položaja i broja slika... izabereš "kombinaciju" koju želiš, i klikom na svaki photo u prikazanoj "kombinaciji" otvara ti se datoteka slika, izabereš sliku koju želiš na tom mjestu, i OK... i slika ti je tu ubačena... ukoliko je veća, a obično je, možeš je "vući" gore-dole ili lijevo-desno, i tako namjestiti da ti se od slike vidi baš ono što ti želiš... postupak ponoviš za ostale photo u "kombinaciji"... na kraju možeš (i ne moraš) ubaciti margin i background (boju) između slika... nakon toga možeš samo tako spremiti, pa kasnije "uređivati" za blog, a možeš i odmah, klikom na edit, prebaci te na poziciju da promijeniš veličinu slike, i onda takvu spremiš...
    preko pozicije combine, koju još nisam isprobala, vidim da se mogu kombinirati slike i u nizu, vodoravno ili okomito...
    meni se ovaj moj program čini super, ali vjerujem da sve to ima i u adobe photoshop-u, pa se nadam da će ti moja "uputa" biti od pomoći...
    i ako treba još nešto razjasniti, samo pitaj, bez ustručavanja...:)))
    a ovo što kažeš za upute, mislim da nam je to većini zajednički problem, ja trenutno za jedan drugi program muku mučim, kako ga naučit'...:)))

    avatar

    07.11.2010. (18:28)    -   -   -   -  

  • kamena

    @geomir
    sad tek vidim da ti ustvari nisam konkretno odgovorila na pitanje... da, u programu moraš spojiti više slika u jednu, kao takvu (jednu) je spremiti, i kao takvu je prebaciti na blog :)))

    avatar

    07.11.2010. (21:26)    -   -   -   -  

  • geomir

    Hvala, sve razumio.
    Sad treba samo da naučin baratat s photoshopom
    ili kojim drugin programom za obradu fotografija!

    avatar

    07.11.2010. (21:37)    -   -   -   -  

  • bracanka

    da kamena, to sam ti ja Stivanka...

    avatar

    09.11.2010. (00:43)    -   -   -   -  

  • kamena

    @geomir
    ajde, drago mi je... malo truda i bi'će to uspješno, sigurna sam :)))

    @bracanka
    e, onda smo mi stare prijateljice, jel'da :))) drago mi je da si to ti, jedino žaj zbog tvojih problema... al' šta da se radi, triba se borit', a vidiš šta je i mene dopalo puste godine i ne vidin kraja... drž' se :)))

    avatar

    09.11.2010. (14:15)    -   -   -   -  

  • kamena

    @Mare: šta bi se reklo, fala in :)))
    (kamena kućica na škoju 04.11.2010. 18:25)

    avatar

    08.10.2012. (23:51)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...