Komentari

primladenu.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


  • romantika

    Lijepo rečeno.... radost i sreća neka vas prate na putu....ono što je najbitniji čimbenik čitave teze o životu je to da samo sretni ljudi vide istinu a nesretni gledaju s tamnim velom preko lica ...dakle....radost i sreća nek i tebe prati u svakom tvom danu ...lijepi pozdrav ti šalejm :)))

    avatar

    31.08.2010. (18:26)    -   -   -   -  

  • Mladen

    @romantika - Samo sretni vide istinu, a to je već i stoga da su imali sreću vidjeti je. A vidjeti je, nije samo zbog sreće viđenjem, već time što njena spoznaja jest osnova sreće. Njome se bude u ravnoteži, jer se slijedi njen put na kojem sve je upravo takovo kakovo jest. Nestaju dvojnosti i neodlučnosti i ne nastoji se dokazivazti sebe. Zašto dokazivati ono što jest? Ta ono jest. Onima koji traže put treba pomoći, mada mnogima to izgleda kao dokazivanje. Viđenjem i to se razjasni. Vrijednije je prizivati svijest o njoj, čime se otvara prostor i spremnost za nju. Čudovito je kako u istini svaki dio dokazuje cjelinu. Ti si to jednostavno kazala, a ja se poigrah time. Hvala i svako Ti dobro ... :)

    avatar

    31.08.2010. (20:00)    -   -   -   -  

  • smotani

    znaš da si me zamislio.... bio sam već, upio tvoje retke, razmišljao.....
    ponekad mislim da previše mislim o životu, da previše tražim istine, činjenice. ma kako nazvali - a onda, onda mi ti zapravo kažeš da nikada ne razmišljamo dovoljno. i t je istina. previše olako shvaćamo i prihvaćamo stvari ( mislim, globalno - djelujem za sebe;), kao da smo se pogubili u tom mnoštvu istina, djelovanja - iu svemu tome zaboravili na jedinu iskonsku vrijednost - život, mi sami u njemu
    sada sam siguran da nikada neću "pretjereti" u tim i takvim razmišljanjima već samo, nadam se, pomoći shvatiti i razumjeti.....
    prijatelju, neka su i tebi radost i sreća pratilje na životnom putu ...;)
    lijep ti pozdrav :)

    avatar

    07.09.2010. (09:12)    -   -   -   -  

  • Mladen

    @smotani - prijatelju, i sve to, i opet, izgleda uslovljeno u životnom slijedu. Druga je stvar što to nama izgleda kao naše stvaranje. U našoj dimenziji to i je tako, ali u nesagledavanju viših dimenzija toga nismo svijesni. A zašto bi i morali, osim ako je uslovljeno. Zanimljivo i izgleda kako je to tek djelić stvarnosti u jednom od koraka nastojanja viđenja.
    Srdačno i svako ti dobro ... :)

    avatar

    07.09.2010. (17:06)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...