Komentari

primladenu.blog.hr

Dodaj komentar (14)

Marketing


  • pupoljak

    nova sam tu,malo se šetam.

    avatar

    13.08.2010. (19:33)    -   -   -   -  

  • Mladen

    @pupoljak - Svi smo mi na neki način novi. Samo naprijed i svako ti dobro ... :)

    avatar

    13.08.2010. (20:46)    -   -   -   -  

  • pupoljak

    hvala za ove riječi,meni ipak novoj dosta znače.

    avatar

    13.08.2010. (21:04)    -   -   -   -  

  • Mladen

    @pupoljak - Bogu hvala, jer Njime su datosti sve. Svako dobro jest djelo Njegovo, a time i moja radost što sam sviješću sudjelovao. Nema velikih i malih stvari. Svaka točka svemira svjedoći postojanjem darove Njegove. Radosti tebi ... :)

    avatar

    13.08.2010. (21:42)    -   -   -   -  

  • romantika

    Istina je realno stanje u kojem spoznajemo svoju nutrinu, onakva kakva jeste. Mi smo bića koja imaju energiju skrivenu od nas samih i ponekad nismo svjesni da nas ona vodi. Postoje oni, koji kroz život nikada nisu upoznali sebe i često su samo pasivni promatrači sebe samih. Uživati u svemu što nam je dostupno a da pri tom ne izgubimo sebe, to je umjetnost. Umjetnost življenja i svijesti onoga što ostavljamo iza nas. Ljubav,bol, ugodu,mržnju...emocije koje su slika svih nas ponaosob. Emocije s kojima se nosimo i koje nas čine ovakvima, pitanje je koja će od njih prevladati više a koja manje ....lijepi pozdrav ti šaljem :)))))

    avatar

    14.08.2010. (18:09)    -   -   -   -  

  • Mladen

    @romantika - ... a ja, i kada je nešto realno, se pitam što to znači 'realmo'? Što je sve to što osjećam, mislim, vidim...? Vidim procese kojima je to rezultat i svrha. Pa što onda sve to je?
    Znam da sam ograničen, ali svijest o tome naslučuje granoice i svijet kakav ne vidi, Polušavam vidjeti i to znajući da he za to potrebna drugačija kvaliterta. I taj sitni poriv meni 'točkici u svemiru' to je dar kretanja u svijetu misli i osjećaja. Ta zar i ovaj uobičajen život nije istim darom?
    Svako ti dobro ... :)

    avatar

    14.08.2010. (21:42)    -   -   -   -  

  • pupoljak

    nekad se zaputimo, zaokupljeni mislima, problemima
    nekim događajem ili osobom, tako da ni ne
    primjetimo da smo sreću zapostavili, idući
    stranputicom.....

    avatar

    14.08.2010. (22:30)    -   -   -   -  

  • Mladen

    @pupoljak - ... a sewča pto je? Po mnogim porazima često sam se pitao što je to? Đto to čini me sretnim, a što nesretnim? Čak i bol znao bi razgrađivati sve do one čistine na lojoj se pitah tko san? Vidjeh da ta stanja u meni imaju vezu i potiču jedna druga. Slično kao u svijetu stvari i pojava. Vidjeh kako lako se gubi slijed i nekui nadzor. Mnogo toga ne odlučijem, ali o stanju svom trebao bi moći. Ako ne, onda kao da i ne postojim u slijedu bola, nesreće i nemoći. Ponirući tako primjetio sam one spone u kojima energija počiva. Kao mjesto u kojemu jest moć svijeta sakupljena i tamo gdje ništa nije moje, ali ujedno gdje mogu ostaviti nemoć svoju i darom svijeta postojati. I tako ništa ne mora biti po mislima i željama mojim, a spoznaja ta mirom me ispunjava. Tada mišta izgubiti ne mogu. Dar viđšenja i spoznaja jest, ne moj, već jest ... Svako ti dobro ... :)

    avatar

    14.08.2010. (23:01)    -   -   -   -  

  • smotani

    tvoja razmišljanja uvijek pogađaju u bit života... i sam se pitam da li ću ga ikada upoznati i spoznat u svim njegovim oblicima? ne. neću nikada - toga sam svjestan..... možda ne koliko ti, ali, život mi je pokazao sve svoje strane.... i, nastojao sam uvijek zadržati ono nešto... ne znam. čini mi se da sam pomalo izmučen, da nemam više volje, snage težiti nekom smirenju... ma kako ga nazvali... zato možda moj bijeg u moj mali dio svemira, u kojem baš kao i ti, imam velikih razgovora sa svime što me okružuje, možda baš u njemu nađem taj, toliko potreban nam mir..... no, nekako, kao da su neki krivi puti okružili moj život...malodušnost? predaja? ne znam ... ali, kao da mi, bez cilja i motiva, sve postaje svejedno......
    lijep ti pozdrav prijatelju ;)

    avatar

    14.08.2010. (23:32)    -   -   -   -  

  • pupoljak

    baš mi drago što sam te otkrila,imaš dobra štiva.

    avatar

    15.08.2010. (22:05)    -   -   -   -  

  • pupoljak

    ;)

    avatar

    16.08.2010. (20:29)    -   -   -   -  

  • Mladen

    @smotani - Tražimo put, a ustvari jedva da krenemo. Uvijek smo tu u sebi na mjestu istome. Sve je u odnosu prema nama koji kao da jesmo ono isto. Tako nam se život otvara, a mi uvijek ti koji jesmo promatramo kako prolazi. U tom relativnom svijetu ustvari vidimo neki svoj svijet. Možemo li biti netko drugi? Ponekada osjetimo tuđu bol ili radost; živote u kojima također jest svijest da jesu. Biti biljka, kamen, vjetar... pokušati osjetiri, ne znati... Pusti nezadovoljstva, jer zamišljeni ciljevi su zamisli, a život je stvaran u kojem list stvarno treperi na vjetru vjerom sokova što zemlja ih korjenovima daruje. List nezna, ali jest, kao i vjetar, kao i korjen, kao i ti. Svako ti dobro prijatelju i raduj se svemu što život čini, cinilo je i činiti će ... :)
    @pupoljak - Ustvari nemam ih. Ona imaju mene. Dođe to od nekuda, iz nekih prostora da vidjelo bi vrijeme i prostor ovaj. Ja tek poslužih tome. Kužiš ... :)

    avatar

    16.08.2010. (21:43)    -   -   -   -  

  • pupoljak

    upirem pogled u tekst
    nježan si spomen misli.

    avatar

    17.08.2010. (19:13)    -   -   -   -  

  • Mladen

    @pupoljak - ... jer misao neokrnjenu jedino tako sačuvati mogu. Agresivnošću ona više ne bi bila to što je. Takovi koriste misao da bi sebe pokazali i tako sobom iskrivljuju stvarnost namečući sebe svijetu. Ja se svojim načinom često pitam:'Jesam li uopće?' .. Svako ti dobro ... :)

    avatar

    17.08.2010. (20:39)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...