koliko čujem, barilla ima dobre one kore (ili kako se već zove to) za lasagne.:))))))) mislim da nikad u životu nisam kupila Barilla paštu, jednostavno zato jer mi je skupa, obično kupim onu Kplus, koja je solidna, a ponekad i onu riječku (je li PIK?). pametno je da ste probali, pa sad znate, ali nije mi jasno - di je šunka, sir...? To je trebalo posebno kupiti, ili? Mislim da je tvoja pizza stoput bolja.:))) I mislim da ću je i probat jednom.:)))
12.08.2010. (16:34)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Ajmeeeee, pa šta vam pade napamet. Kao prvo uvijek zeznu na količini, kao drugo imaš zmrznuta gotova tijesta, kao treće u svakom šipšop dučkasu-pekari bu ti prodali sirovo tijesto, kao zadnje, zemi brate 1/2 kg brašna, ili kilu, odvoji posebno malo i u to zmrvi sviježi kvasac, dodaj vode zmiksaj na rijedko, pa kad se zapjeni, nakon cca 15 min, na toplom, dodaj još brašna, žličicu soli, tople vode i izradi tijesto, a gore stavi šta te volja. i pazi kad kupuješ brašno, jer ga imaš od 2,5 kn pa do 10 kn, fol integralno s Marsa valjda. Ja, kad nemam love, razvaljam takva tijesta, premažem sa dost domaćeg maslinovog ulja sa češnjakom i gore sviježeg bosiljka, kakav zdrobljeni pomidor i eto prave pizze. Pozdrav
12.08.2010. (19:00)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Barillu gurmani medu talijanima svrstavaju medu losije paste, cisti marketinski proizvod za masovno trziste, preporucujem De Cecco, vidjela sam da je prisutna na nasem trzistu.
12.08.2010. (20:21)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Ja potpisujem Alexxa- domaće je domaće; a finije i jeftinije..... Čak je i smrznuta pizza jeftinija - a na sebi ima sve sastojke; stavi se samo peći na sedam minuta u pećnicu - i eto pizze :))) Pozdrav od Luki+Goldie
12.08.2010. (21:09)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Čudi me za Barillu jer mi je njihova tjestenina dobra i nije preskupa, a ovakva pakiranja sa kompletnim sastojcima su inače puno skuplja nego kad ih sami odvojeno kupujemo. (kod vozila je to obratno.)
12.08.2010. (23:37)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Talijani i dizajn odnosno ambalaža :) Ja doduše nisam pala na taj komplet Barille za pizzu, ali paštu volim jer je istina da se neće tek tako raskuhati (osim valjda ako bi je kuvao duplo više nego je naznačeno na kutiji, ali to onda nema veze s Bariillom). Moja teta udana u Italiji /cca 40 godina) rekla mi je da postoji još bolja pašta od Barilline s možda mrvicu većom cijenom.. De Cecco (plavo-žuta ambalaža) i često kad dolazi ovdje sa sobom dovuklja i Barillu i De Cecco. Doduše De Cecco pašte ima kupiti i u našim (većim) dućanima. Moram priznati da su mi i jedna i druga fine. Mislim da je ok i probati novotarije poput ove Barilline pizza all'italiana, naročito ako su osobe ljubitelji i pizze i Barille, nikad se ne zna kako to može ispasti. Naime, zamisli da je ispalo super :) Onda bi se tih 26-27 kn isplatilo. Ovako je "škola" tj. jedna mala lekcija iz predmeta "domaće je (skoro uvijek) najbolje" koštala 27 kn, što i nije strašno. Lekcije su s vremena na vrijeme dobrodošle :)
Uživajte u domaćim pizzama iako su vrućine jer komad pizze uvijek "stane" u želudac (kod mene čak i kad je pretrpan). I to pizzama sa sastojcima koje najviše pašu (ako se dobro sjećam iz jednog tvog starog posta, voliš puno puno šunke :)
13.08.2010. (10:34)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@An(t)onimka, da šunka, sir, maslinovo ulje, masline, trebalo je posebno kupiti. Da, probat ćeš. :)) @Alex, ma da, da, sve ja to znam. :) Probali smo već i smrznuta tijesta (kad je manje vremena), a i ja radim svoje tijesto (po svom receptu :)) No ovo se činilo kao nešto posebno i unikatno. :)) p.s. Hvala na receptu. :) @Sobarica i Nike, sad ste već dvije koje hvalite paštu De Cecco pa onda moramo i to probati. :) @Nike, volim pizzu sa puno svega (osim tijesta). A naglasak je više na siru, jer mogla bih jesti pizzu sa sirom i bez šunke, ali ne i obratno.
13.08.2010. (12:42)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Nitko, po meni s njima se ne može mjeriti u dizajnu.
O kvaliteti nebih puno ... ali sve svježe napravljeno, ima ne samo kvalitetu već i posebnu draž, jer, to je djelo naših ruku. A od pašta ili kako ih ja zovem, manistra ili tjestenina, od kad ne pravim sama, volim i kupujem našu, "Tjestenina Cetina", tvornica u Omišu.
Lijep pozdrav.
13.08.2010. (18:47)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
da, grozna je, probale je i nas dvije, obje obozavateljice pizza i paste, al ovo je zbilja bilo bljak. ja lijevo rukom i pod temperaturom 39 napravim bolje :D
17.08.2010. (14:51)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Pizzu radim sama, nisam ni vidjela taj instant proizvod. Ne volim ta posebna brašna i pakete s gotovim sastojcima za bilo što. Inače mi je Barilla dobra, osobito špageti, volim trojku... Nažalost, stvarno je preskupa u odnosu na drugu tjesteninu, a kvaliteta nije baš toliko iznad ostalih, ima dobre jeftine tjestenine. Pozdrav veliki!
18.08.2010. (23:49)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Vidim, imamo sličan ukus za hranu, a sada sam i sama u talijanskoj hrani jer čitam knjigu Jedi, moli, voli. Malo sam ti škicnula blog, i jako mi se sviđa, već vidim ta ću tu biti česti gost. Pozdrav:).
19.08.2010. (12:34)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Uh, ja najviše volim sve domaće pa tako i pizzu. Ne stavljam nikakve salame na nju, samo tanko nasjeckan domaći, krti, ljuckasti kulen u komadićima (ne volim debele slojeve mesa niti puno mesa), zatim sir, kukuruz (to je jedini konzervirani sastojak), kolutiće luka i paprike, ponekad grah, rajčicu, začine, a gljive nikada iz konzerve, već svježe nasjeckane. I volim da je tijesto malkoc deblje, dok većina ljudi inače voli da je tanko. :)
Inače, i ja obožavam tjesteninu, a osvjedočila sam se kako je što više ručno rađenog i domaćeg uvijek ukusnije. Inače, Barilla mi je O.K., ali znam nekad kupiti i one zelene rezance ili šarene (mrkva/špinat) od drugih proizvođaća, ne sjećam se imena, budu isto dobre. I, da, svi oni gotovi umaci/gulaši/ragui u staklenkama/limenakama su mi bljak.
21.08.2010. (10:33)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Draga moja, kako je meni drago vidjeti da netko je i dalje tu, da se nije promijenilo nista... Ja sam tu, iako ne pisem uopce... Ali tu i tamo pratim.. Pisala bi da imam vremena, ko zna, mozda budem, vidjet cemo jos, ali te samo htjedoh pozdraviti puno :) Eto, tolko od mene .)
09.11.2010. (15:53)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Buki
Budimo razumni, marketingu je teško odoljeti, pogotovo kada se radi o hrani... Da ne moram paziti na svaku kunu, pokleknuo bih samo tako... :-( Ovako, recesija nas čini imunim na AMBALAŽU...
Moram priznati da nikad nisam ni probala te kupovne sastojke za pizzu pa tako ni Barillu, inače volim njihovu tjesteninu, no, ima i jeftinijih a isto dobrih (osim špageta). Svaki put kad nasjednem reklami, 'tučem' se po glavi.......a nasjednem, da.... :) P.S. Drago mi je vidjeti te :)))
04.12.2010. (18:43)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Elle Woods Gone Brunnette
mislim da je bacanje novaca. a šalše su im sve grozne, industrijske i bljuti.
12.08.2010. (14:53) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
An(t)onimka
koliko čujem, barilla ima dobre one kore (ili kako se već zove to) za lasagne.:)))))))
mislim da nikad u životu nisam kupila Barilla paštu, jednostavno zato jer mi je skupa, obično kupim onu Kplus, koja je solidna, a ponekad i onu riječku (je li PIK?). pametno je da ste probali, pa sad znate, ali nije mi jasno - di je šunka, sir...? To je trebalo posebno kupiti, ili?
Mislim da je tvoja pizza stoput bolja.:))) I mislim da ću je i probat jednom.:)))
12.08.2010. (16:34) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
alexxl
Ajmeeeee, pa šta vam pade napamet.
Kao prvo uvijek zeznu na količini, kao drugo imaš zmrznuta gotova tijesta,
kao treće u svakom šipšop dučkasu-pekari bu ti prodali sirovo tijesto,
kao zadnje, zemi brate 1/2 kg brašna, ili kilu, odvoji posebno malo i u to zmrvi sviježi kvasac,
dodaj vode zmiksaj na rijedko, pa kad se zapjeni, nakon cca 15 min, na toplom,
dodaj još brašna, žličicu soli, tople vode i izradi tijesto, a gore stavi šta te volja.
i pazi kad kupuješ brašno, jer ga imaš od 2,5 kn pa do 10 kn, fol integralno s Marsa valjda.
Ja, kad nemam love, razvaljam takva tijesta, premažem sa dost domaćeg maslinovog ulja
sa češnjakom i gore sviježeg bosiljka, kakav zdrobljeni pomidor i eto prave pizze.
Pozdrav
12.08.2010. (19:00) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Sobarica
Barillu gurmani medu talijanima svrstavaju medu losije paste, cisti marketinski proizvod za masovno trziste, preporucujem De Cecco, vidjela sam da je prisutna na nasem trzistu.
12.08.2010. (20:21) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
luki 2
Ja potpisujem Alexxa- domaće je domaće; a finije i jeftinije.....
Čak je i smrznuta pizza jeftinija - a na sebi ima sve sastojke; stavi se samo peći na sedam minuta u pećnicu - i eto pizze :)))
Pozdrav od Luki+Goldie
12.08.2010. (21:09) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
gogoo
Čudi me za Barillu jer mi je njihova tjestenina dobra i nije preskupa, a ovakva pakiranja sa kompletnim sastojcima su inače puno skuplja nego kad ih sami odvojeno kupujemo. (kod vozila je to obratno.)
12.08.2010. (23:37) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
windfuckersister
Sve osim domaće pizze je žali bože novca.
13.08.2010. (00:11) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Nike
Talijani i dizajn odnosno ambalaža :)
Ja doduše nisam pala na taj komplet Barille za pizzu, ali paštu volim jer je istina da se neće tek tako raskuhati (osim valjda ako bi je kuvao duplo više nego je naznačeno na kutiji, ali to onda nema veze s Bariillom). Moja teta udana u Italiji /cca 40 godina) rekla mi je da postoji još bolja pašta od Barilline s možda mrvicu većom cijenom.. De Cecco (plavo-žuta ambalaža) i često kad dolazi ovdje sa sobom dovuklja i Barillu i De Cecco. Doduše De Cecco pašte ima kupiti i u našim (većim) dućanima. Moram priznati da su mi i jedna i druga fine.
Mislim da je ok i probati novotarije poput ove Barilline pizza all'italiana, naročito ako su osobe ljubitelji i pizze i Barille, nikad se ne zna kako to može ispasti. Naime, zamisli da je ispalo super :) Onda bi se tih 26-27 kn isplatilo.
Ovako je "škola" tj. jedna mala lekcija iz predmeta "domaće je (skoro uvijek) najbolje" koštala 27 kn, što i nije strašno. Lekcije su s vremena na vrijeme dobrodošle :)
Uživajte u domaćim pizzama iako su vrućine jer komad pizze uvijek "stane" u želudac (kod mene čak i kad je pretrpan). I to pizzama sa sastojcima koje najviše pašu (ako se dobro sjećam iz jednog tvog starog posta, voliš puno puno šunke :)
13.08.2010. (10:34) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
pegy
@An(t)onimka, da šunka, sir, maslinovo ulje, masline, trebalo je posebno kupiti. Da, probat ćeš. :)) @Alex, ma da, da, sve ja to znam. :) Probali smo već i smrznuta tijesta (kad je manje vremena), a i ja radim svoje tijesto (po svom receptu :)) No ovo se činilo kao nešto posebno i unikatno. :)) p.s. Hvala na receptu. :) @Sobarica i Nike, sad ste već dvije koje hvalite paštu De Cecco pa onda moramo i to probati. :) @Nike, volim pizzu sa puno svega (osim tijesta). A naglasak je više na siru, jer mogla bih jesti pizzu sa sirom i bez šunke, ali ne i obratno.
13.08.2010. (12:42) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Neverin
@sobarica, baš sam mislio isto napisati :) mora se reči da je u italiji pašta mnogo mnogo jeftinija nego kod nas
13.08.2010. (15:18) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Nike
aha, onda sam pobrkala nešto :-)
ja uglavnom ne mogu bez sira na pizzi :) ahh..
13.08.2010. (16:30) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
promatram, razmišljam
Talijani znaju i te kako lijepo "upakirati".
Nitko, po meni s njima se ne može mjeriti u dizajnu.
O kvaliteti nebih puno ... ali sve svježe napravljeno, ima ne samo kvalitetu već i posebnu draž, jer, to je djelo naših ruku.
A od pašta ili kako ih ja zovem, manistra ili tjestenina, od kad ne pravim sama, volim i kupujem našu, "Tjestenina Cetina", tvornica u Omišu.
Lijep pozdrav.
13.08.2010. (18:47) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
luki 2
Hvala Ti za Đoleta :)))); i ja Tebi želim veseo i ugodan vikend! Pusa, pozdrav od Luki+Goldie
13.08.2010. (18:47) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
seoska idila
volim Barillu, no isto tako mi je sasvim o kej i Spar-ova tjestenina koja je puno jeftinija. od svih tih đinđa umaka - ništa. sve je to bljak.
pokušaj napraviti domaću šalšu. doduše, za to ti treba i domaći paradajz što je malo teže pronaći...
13.08.2010. (20:55) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
PartizAna
da, grozna je, probale je i nas dvije, obje obozavateljice pizza i paste, al ovo je zbilja bilo bljak. ja lijevo rukom i pod temperaturom 39 napravim bolje :D
17.08.2010. (14:51) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
aquaria
Pizzu radim sama, nisam ni vidjela taj instant proizvod. Ne volim ta posebna brašna i pakete s gotovim sastojcima za bilo što. Inače mi je Barilla dobra, osobito špageti, volim trojku... Nažalost, stvarno je preskupa u odnosu na drugu tjesteninu, a kvaliteta nije baš toliko iznad ostalih, ima dobre jeftine tjestenine. Pozdrav veliki!
18.08.2010. (23:49) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
LoveToRead
Vidim, imamo sličan ukus za hranu, a sada sam i sama u talijanskoj hrani jer čitam knjigu Jedi, moli, voli. Malo sam ti škicnula blog, i jako mi se sviđa, već vidim ta ću tu biti česti gost. Pozdrav:).
19.08.2010. (12:34) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Kinky Kolumnistica
Uh, ja najviše volim sve domaće pa tako i pizzu. Ne stavljam nikakve salame na nju, samo tanko nasjeckan domaći, krti, ljuckasti kulen u komadićima (ne volim debele slojeve mesa niti puno mesa), zatim sir, kukuruz (to je jedini konzervirani sastojak), kolutiće luka i paprike, ponekad grah, rajčicu, začine, a gljive nikada iz konzerve, već svježe nasjeckane. I volim da je tijesto malkoc deblje, dok većina ljudi inače voli da je tanko. :)
Inače, i ja obožavam tjesteninu, a osvjedočila sam se kako je što više ručno rađenog i domaćeg uvijek ukusnije. Inače, Barilla mi je O.K., ali znam nekad kupiti i one zelene rezance ili šarene (mrkva/špinat) od drugih proizvođaća, ne sjećam se imena, budu isto dobre. I, da, svi oni gotovi umaci/gulaši/ragui u staklenkama/limenakama su mi bljak.
21.08.2010. (10:33) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
edo
Osobno, Barilla mi je najbolja tjestenina ali šalšu ipak pravim sam. Ako te zanima originalni korčulanski domaći recept, stojim ti na raspolaganju :))
23.08.2010. (23:29) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Claudine
Još kad bi i mi znali prodavati ko što prodaju oni... pa gdje bi nam bio kraj!
22.09.2010. (21:59) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Plava Zvjezdica
ipak je na kraju svega najbolja i najfinija domaća kuhinja :)
10.10.2010. (20:21) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Stara vrtlarica
da, razvikana marka se plaća, a kvaliteta je veoma upitna
i to ne samo u kuhinji nego i u svim drugim granama
07.11.2010. (17:45) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
ZiziMars14
Draga moja, kako je meni drago vidjeti da netko je i dalje tu, da se nije promijenilo nista...
Ja sam tu, iako ne pisem uopce... Ali tu i tamo pratim..
Pisala bi da imam vremena, ko zna, mozda budem, vidjet cemo jos, ali te samo htjedoh pozdraviti puno :)
Eto, tolko od mene .)
09.11.2010. (15:53) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Buki
Budimo razumni, marketingu je teško odoljeti, pogotovo kada se radi o hrani... Da ne moram paziti na svaku kunu, pokleknuo bih samo tako... :-(
Ovako, recesija nas čini imunim na AMBALAŽU...
Sex, Ljubav i Oglasi
23.11.2010. (17:07) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
suncokretica
Moram priznati da nikad nisam ni probala te kupovne sastojke za pizzu pa tako ni Barillu, inače volim njihovu tjesteninu, no, ima i jeftinijih a isto dobrih (osim špageta).
Svaki put kad nasjednem reklami, 'tučem' se po glavi.......a nasjednem, da.... :)
P.S. Drago mi je vidjeti te :)))
04.12.2010. (18:43) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...