Komentari

namerequired.blog.hr

Dodaj komentar (1)

Marketing


  • semper_contra

    Mi smo do te mjere propali da smo došli u situaciju da se naprosto mora nešto poduzeti. kaže Tvrtko Jakovina kojeg osobno cijenim.
    Pa mi (točnije naši vrli političari na čelu sa "malom od kužine") poduzimaju sve da bi "odlučivanje o našoj sudbini" opet, po zna koji puta u povijesti, prepustili drugima. Sada EU.

    I ne mogu da ponovo ne citiram Krležu (možda sam već i dosadan ali neka):

    Bože moj, ta nesretna Pepeljuga (Hrvatska op. blogera), kada će sirotica dočekati onaj svečani dan međunarodnog dvorskog ceremonijala, pa da je Liga naroda, svrstana u špaliru, pozdravi kao Suverena, sa udarom truba i stotinu i jednim hicem sa hiljadu i šest stotina britanskih ratnih brodova? I što mislite, braćo moja, da se taj hiljadugodišnji san doista obistini, pa da tu nesretnu hrvatsku Pepeljugu pozovu pred međunarodni Tribunal i da joj se evropska gospoda (sa perikama i zlatnim stapovima) poklone kao Mučenici i hiljadugodišnjoj Junakinji, sta mislite, braćo moja, što bi se dogodilo, ako boga znate? Dogodilo ne bi se ništa!

    U predvečerje toga događaja bila bi bakljada milostivi kumici — Jezusna, kistijant im želim — Berti, s vatrogasnom glazbom. Drugo jutro svečana služba božja u stolnoj crkvi otpjevana lično od preuzvišenog nadbiskupa Bauera uz asistenciju od tri biskupa. Onda svečana povorka korporacijia, sa hrvatskim konjaničkim Sokolom na čelu, defilej pred kumom milostivicom Bertom, a zatim govor gospodina doktora Rudolfa Horvata sa balkona Gradske štedionice, na temu: Satisfakcija Kraljevini Hrvatskoj. Gospodin doktor Rudolf Horvat rekao bi uglavnom da je Hrvatskoj dana potpuna zadovoljština sa strane Evrope. Antemurale, Borba za financijalnu Samostalnost, Naši vrli ilirski rodoljubi, Potpuna pobjeda Hrvatskog Državnog Prava! Centralizam je oboren za vječna vremena! Živio! Živio! Živio doktor Rudolf Horvat! Eto, to je sve, sto bi se dogodilo! A poslije trideset dana, Hrvati bi se brže-bolje ponovno spleli u neku novu državnopravnu vezu, smetnuvši s uma onu narodnu: da udovac, koji se po drugi put ženi, nije zavrijedio da mu prva žena umre!
    M.Krleža: „Deset krvavih godina i drugi politički eseji“

    avatar

    19.07.2010. (22:11)    -   -   -   -  

  • catwoman

    Ova Tvrtkova izjava je dostojna one legendarne Kirinove, alaj se čovjeku upalila lampica.
    Znam da je dvosmisleno, ali zaista mi je to smiješno, pogotovo od nekog dr.mr. itd. Da potječe od nekog starog, neukog djedice, bilo bi simpa, ovako pokazuje koliko rigidnim znanstvenim umovima treba da dokuče nešto sasvim evidentno. :- ((

    A Lukina mama je izgubila ono najvrijednije, ona više nema što izgubiti, stoga situaciju gleda bez straha. Samo inteligentni ljudi, koji nisu izgubili ono najvrijednije, vide da bi to uskoro mogli izgubiti na jedan način još tragičniji od fizičkog odvajanja. Onaj emotivni, što je rekao @ Još jedan anonimus.

    Nadajmo se da će ove izjave prodrmati nešto u ljudima.

    avatar

    19.07.2010. (23:09)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...