Komentari

2012-transformacijasvijesti.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


  • Smisao Života

    ... nisam znao da imaš blog, ali eto sada znam, a u znanju je spas :)... tekst je odličan, lijepo si sve sročio, jednostavno i kristalno jasno... i sve je tako kao što kažeš... malo sam prosurfao i po prethodnim postovima... još je samo na nama da se potrudimo odbaciti iluzije u kojima živimo... pozdrav :)...

    avatar

    08.07.2010. (18:52)    -   -   -   -  

  • veki

    Da, a sad i ja znam da ti znaš! :-)
    Iluzije, iluzije. Mislim da kad ih konačno u potpunosti odbacimo, da ćemo se smijati bez prestanka, sami sebi, ali bit će to predivno vrijeme
    Pozdrav.....

    avatar

    08.07.2010. (19:45)    -   -   -   -  

  • Boris

    @Veki - Dok sam pisao onaj komentar gore nisam ni znao da si to Ti/a, i baš mi je drago zbog toga, jer bi ga sigurno drugačije napisao. Upoznao sam te u "Novoj Politici", taj tvoj ateističko-agnostički stav. Ljudi se nekada , kada im to kažeš, nađu pogođeni, bez razloga. Pa najbolji svjedoci Kristova nauka i jesu pravi "nevjernici". Nije mi namjera da sada tražim podatke o tome, ali ti mogo ovako napamet citirati samo neke: vlč. Zlatko Sudac, Zdravko Tomac,dr. Davor Pavuna, Marija Magdalena, apostoli,Toma ,Matej, Petar, mnogi pisci, iako su bili nevjernici, napisali su predivne tekstove o Isusu Kristu u smislu: Da je Njegov rad od samo 3,5 godine više postigao na preporodu i poboljšanju ljudskog roda negoli što su to učinila sva dosad objavljena djela i opomene svih filozofa i moralista zajedno.

    Ako je Bog-Čovjek, a čovjek kao Bog, složio bih se s konstatacijom da je bezuvjetna ljubav moguća i kod čovjeka, iako ona nije uvjet Božje ljubavi prema čovjeku. Drugim riječima, bezuvjetna ljubav u ovozemaljskom životu može biti izuzetna rijetkost i nema praktično značenje. Čak može biti i kontraproduktivna za ovozemaljski život. Ključ riješenja nije u bezuvjetnoj ljubavi, nego u vjeri u Isusa Krista. Vjerom u Njega dolazi se i do dobrih dijela. Na nama je samo da mu otvorimo vrata. To je vrhunac znanja. Vrlo jednostavno. Sve ostalo je bla-bla.

    avatar

    26.07.2010. (06:42)    -   -   -   -  

  • Boris

    @Veki - Dragi, zaboravio sam ti i to reći : Još si uvijek sanjar. Kad prekineš sanjati nestati će i iluizije. Tad ćeš udariti glavom od pod i vidjet ćeš da si još uvijek živ, radostan.

    avatar

    26.07.2010. (06:48)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...