Komentari

namerequired.blog.hr

Dodaj komentar (1)

Marketing


  • catwoman

    Sjećam se sada, kada si na NP spominjao da pripremaš malo dulji post, a komentirao si o stabilnim sustavima u prirodi, da lavovi ne planiraju svake godine uloviti 5% antilopa više, nego se te male oscilacije događaju spontano, a sustav ( danas malo +, sutra malo - ) u biti ostaje stabilan i održiv, ne raste ni na čiju korist ili štetu. Inače bi propao - da lavovi pojedu sve antilope, onda bi i oni na koncu uginuli od gladi, ako ne pronađu neku drugu hranu.
    Zato mi je sve bliža teorija kako se tu nama " hrane " neki koji idu od planete do planeta i tako ih uništavaju tisućljećima, povećavanjem izlova, no to su tako mali pomaci, da ih mi ne primjećujemo, čak niti povijesno. ( Znam da je ovo trenutno nekonstruktivan off topic ulaska u dublje sfere problema, ali - nisam si mogla pomoći. ;-))

    Očito jest da, ukoliko želimo opstati na ovom planetu, da se više ne smijemo dati loviti kreditima i high life pomodarstvom, tj. dati se materijalizirati. Već se moramo preorganizirati na stabilne oblike gospodarenja, koji će ( prividno ) rezultirati manjim standardom ( a i taj pojam je realativan, nekom je vrhunac životnog standarda, recimo Mir i Ljubav, baš mi je to nedavno pisao jedan priatelj ... izgleda da je to najteže ostvariti, jer se ne uzima na kredit ,-))
    ali zato daleko većom materijalnom ( a time mnogima nama i psihičkom ) sigurnošću.

    Nedavno je u kasnom dnevniku intervjuiran dr. Kulić, pa je spominjao još jedan apsurd, a koristi ga neoliberalni kapitalizam u poslovanju banaka i ekonomiji uopće, naime : netko podigne kredit za stan, auto ili poslovni prostor, veže za tečaj neke valute koja počne rasti i onda se dogodi da njemu rate otplate rastu, a istovremeno na tržištu pada vrijednost to istog stana, kuće, auta ili poslovnog prostora.

    Što se bankarskog poslovanja tiče, nisam za " višu matematiku", tu bi stvari trebale biti bazično jednostave, onako kako je isprva to ( korektno ) bilo osmišljeno. Kao i politika, uostalom ... No, što nemoral / niska razina svijesti onih koji se time bave učine, jedino može popraviti povratak morala i povećanje razine svijesti pojedinaca i kolektiva. A to se može postići navalom moralnih u politiku i ekonomiju, te oživljavanje ( znanstveno dokazano učinkovitih ) praksi za razvoj svijesti u konkretnoj osobnoj i kolektivnoj upotrebi

    avatar

    05.07.2010. (18:26)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...