Komentari

premudra.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • levant

    ili je jednostavan u svojoj kompliciranosti?

    avatar

    03.07.2010. (19:21)    -   -   -   -  

  • premudra

    @levant - da, baš tako, dobro si postavila pitanje.
    iako, onda bi mi puno toga bilo puno puno jasnije i ne bih sama sebi postavljala nemoguća pitanja na koja ne znam odgovore :(

    avatar

    04.07.2010. (00:17)    -   -   -   -  

  • fulvus

    čini mi se da tražiš odgovor da li je netko spreman koračati uz tebe kroz život, dijeliti dobro i zlo, dati ljubav bezuvjetno i do kraja...spremnost na kompromis, odricanje i suosjećanje. sve su to dvojbe koje nas prate kroz život, čak i nas koji smo se zakleli jedan drugome. stalno preispitujemo život i tražimo odgovore na svoja pitanja, za svoju sreću. a odgovor ti je u srcu.

    avatar

    04.07.2010. (18:57)    -   -   -   -  

  • premudra

    @fulvus - da, točno. do sad nisam bila u situaciji da nekome do kraja života kažem sudbonosno 'da', i uvijek sam se preispitivala jesu li te osobe koje su bile uz mene oni 'pravi', oni koji su sposobni pratiti me, biti jednako jaki ili slabi, imati snagu koju ja imam ili još i veću.
    divila sam se svim mojim prijateljicama koje su napravile taj korak i bile sigurne da su dobro odlučile, da su ti muškarci, njihovi sadašnji supruzi, baš ti s kojima žele provesti ostatak života. i neke od njih su svjesne da su pogriješile, neke to nikome ne žele priznati, pa ni sebi i šute i trpe jer su same tako izabrale, neke se bore i pokušavaju promijeniti sbe i tog 'pravoga' za dobrobit veze, braka, djece, zajedničkog života, budućnosti, nekad uspješno, nekada manje, nekada nikako. i samo one znaju kako im je. neke dijele sa mnom svoje probleme i razgovaraju o njima u želji da ih riješe, neke su toliko emotivno upletene da su subjektivne i ne vide uopće stvarno stanje, neke traže odmak i 'treće oko' koje će im iz nekog drugog kuta izanalizirati stvarno stanje. neke su odlučile prekinuti agoniju i učiniti razvodom dobro djelo i sebi i svom djetetu i naći unutarnji mir. a neke su stvarno i iskreno sretne, pronašle muškarca svog života koji ih razumije, voli, prati, ide s njima u korak i nadopunjuju se savršeno. i zbog takvih postoji nada.
    i nisam ja nešto posebno snažna i nisam ja nešto posebna, no imam osjećaj da me nije lako pratiti i da nije lako zadovoljiti neka moja očekivanja, a opet ne mislim da ta ista očekivanja nisu realna.
    i onda kad pomislim da sam pronašla osobu vrijednu divljenja, dovoljno jaku da ima 'jaja' onda kad ih i ja imam, da ima isti cilj ili viziju naše zajedničke budućnosti, onda otkrijem da sam možda idealizirala tu istu osobu i da joj dajem veće 'moći' od onih koje stvarno ima ili je spreman dati i pitam se sva ova pitanja i tražim odgovore na njih.
    kako znaš da si izabrala pravoga?
    kako znaš da te neće razočarati?
    kako znaš da će te moći pratiti?
    kako znaš da nisi pogriješila?
    kako znaš...?
    ja ne znam.
    moje srce ima onda šupljinu na koju je taj odgovor izišao?
    ili ne volim dovoljno?
    ili sam zbunjena previše?
    ili?

    avatar

    05.07.2010. (10:57)    -   -   -   -  

  • fulvus

    čini mi se da je lakše napraviti taj korak kad si mlad i zelen. onakva kakva sam bila ja, još dijete. i danas se preispitujem, ali pitanje je koliko ljudi naiđe na svoj perfect soul-mate? i kad je ljubav velika kao more, stvari se kroz godine promijene zbog raznih razloga i utjecaja. nema garancije za uspjeh ni za sebe a kamoli za drugoga. ne možeš znati što će se u budućnosti dogoditi, niti kako ćeš reagirati. razočaranja će sigurno biti i bolnih situacija, ali sve to treba prevladati. po meni je bitno da je vizija budućnosti ista, da put kojim koračate ide u istom smjeru, da nema nepomirljivih razlika. ostalo je teško poklopiti, jer ne možeš naći kloniranu sebe. pitanje je samo dokle možeš tolerirati i praštati, jer to je izazov koji se svakodnevno nameće.

    avatar

    08.07.2010. (13:06)    -   -   -   -  

  • premudra

    @fulvus - istina, istina, istina, istina. sve što si napisala.

    avatar

    12.07.2010. (12:13)    -   -   -   -  

  • Nisam ja odavde

    volim osobu koja jesam i moji trenutci nikada nisu praznina :o)

    avatar

    15.07.2010. (19:24)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...