Komentari

dupini7.blog.hr

Dodaj komentar (23)

Marketing


  • shadow-of-soul

    prije svega, zahvaljujem se na tvojoj ljubaznoj posjeti mom blogu.. :)

    što se tiče teme, zašto ne? podržavam parove koji žele dijete, a ne ide im prirodnim putem, da potraže pomoć kod umjetne oplodnje... :)

    avatar

    26.06.2010. (14:22)    -   -   -   -  

  • Valcer

    Treba omogućiti umjetnu oplodnju svim heteroseksualnim parovima kojima je to jedini način da dođu do djeteta. A sterilitet je daleko češći problem nego što se priča.

    avatar

    26.06.2010. (14:26)    -   -   -   -  

  • don branko

    pozdrav

    avatar

    26.06.2010. (14:38)    -   -   -   -  

  • Irima

    Više sam za opciju posvajanja djeteta negoli umjetne oplodnje.
    Da se čovjek igra Boga, datira još od davne prošlosti, a umjetnu oplodnju bih za nijansu stavila u to područje "igranja". Osobno i izravno govoreći, ja sam protiv umjetne oplodnje. U prirodi je žene da rađa, da bude majka, ali prirodnim putem i to s muškarcem.
    Shvaćam tvoje razočarenje vezano uz Crkvu i sve što ona nalaže nama ljudima. Slažem se da nam treba nade, a zlo koje pogađa ne samo Crkvu, nego i ostala područja u svijetu, izmiče dobroti i srlja u "propast". Ono ruši sve dobro, nade.
    Kao što si napisala - granice se trebaju znati i postojati, tu se slažem, ali smatram da je umjetna oplodnja iznad granica. To ne znači da čovjeka koji je rođen ne priznajem ako su se prethodno njegovi roditelji odlučili za umjetnu oplodnju, nego ja ne bih pristala na umjetnu oplodnju.
    Pohvale za odabir teme.

    avatar

    26.06.2010. (16:17)    -   -   -   -  

  • Blog Closed ×

    Ej...

    Slažem se s tobom i smatram da svatko ima pravo na obitelj, i ako netko ne može imati djece, taj problem bi se mogao riješiti umjetnom oplodnjom ili posvajanjem, što je još bolja ideja, pošto mnoga djeca nemaju roditelje. A ovo bi bila savršena prilika u kojoj bi se učinile dvije dobre stvari, majka bi posvajanjem dobila dijete, a dijete bi imalo obitelj.

    avatar

    27.06.2010. (19:25)    -   -   -   -  

  • Blog Closed ×

    Jako mi se sviđaju citati iz boxa, baš onakvi kakve volim. Kratki, a sa jakom porukom.

    avatar

    27.06.2010. (19:27)    -   -   -   -  

  • Blog Closed ×

    Hvala što si svratila do mene :)
    Nadam se da se čitamo.

    Pozdrav ostavljam. :)

    Fervent Daisy ×

    avatar

    27.06.2010. (19:29)    -   -   -   -  

  • EuM

    Pišeš hrabro, u formi svog mišljenja pa ti se ne može predbacivati jer nastojiš kritički sagledati i za i protiv sa oba stanovišta. Bilo bi dobro da navedeš neke primjere iz novina pa da tako potkrijepiš svoje izlaganje. Naravno, sad je to moje mišljenje, kao i mišljenje da si pomalo nasjela općoj kritici svećenika kojih je u odnosu za prekršitelje ostale populacije po broju ispada zanemariv broj. Ali, nažalost, taj broj se uveličava stalnim novinskim pisanjem taka da se 99,9 svećenika nastoji posramiti i degradirati kako bi ostaloj populaciju bilo se dopušteno. A to je zasluga zloga koji okreće sve na svoj mlin tako da i pošteni ljudi stradaju...Zato oprez..lp

    avatar

    28.06.2010. (15:52)    -   -   -   -  

  • plavozeleni

    Čovjeku je napredak nemoguće zabraniti. Unatoč crkvenim lomačama čovjek je uvijek krčio nove horizonte znanja. To nas i razlikuje od svih ostalih živih bića, ta želja za znanjem. Da je bilo slušati popovska laprdanja još uvijek bismo orali drvenim plugovima i mrmljali: Moj grijeh, moj preveliki grijeh. Upravo zahvaljujuči tom napretku svojedobno sam na mom drugom postu pisao kako je najvjerovatnija istina da je Isusek plod genetskog inžinjeringa i umjetne oplodnje, učinjen od strane nekih Malih zelenih koji su bili na višem stupnju razvoja no što smo to mi danas. Takve se istine crkva plaši k'o vrag tamjana.
    Danas svaka žena može bezgrešno začeti a tu se jako podrivaju crkveni temelji.

    avatar

    28.06.2010. (16:06)    -   -   -   -  

  • plavozeleni

    Ja se ne plašim ni glasno razmišljati ni napisati
    Biblija je prepuno opisa silazaka koji su identični onome što i sami danas radimo, lansiranja i povratci iz svemira.
    Ili par drugih stvari.
    Kako bi mi danas zapisali u kamenu osam zapovijedi? Naravno laserom. Nisu li i zapovjedi zapisane svjetlom?
    Gubu i gubavce već i sami odavno liječimo, a epidemije suzbijamo istim načinom kojim je to opisano u Bibliji- dekontaminacijom i vakcinacijom.
    Već i sami oživljavamo mrvte stanice.
    Kada gledam na civilizaciju koja mu je bila u zaleđu mogao je bez problema njihovom tehnologijom činiti sva 'čudesa' koja je priprosti puk gutao razjapljenih usta. Na žalost, još su i danas ta usta širom otvorena., usprkos tome što danas znamo i u stanju smo učiniti i činimo ista 'čudesa'.
    Nije li Papa još prošle godine u svojoj poslanici trvdio kako : "Ne treba težiti za znanjem?" Crkvi su daleko vrijednije priproste ovce, slijepi poslušnici koji će puniti njihove škrabice.

    avatar

    29.06.2010. (00:29)    -   -   -   -  

  • So what..?

    Nema na čemu :))

    avatar

    29.06.2010. (12:37)    -   -   -   -  

  • So what..?

    Ma ja sam odustala od te 'frendice',zbilja,shvatila sam da mi takve osobe nisu potrebne.

    avatar

    29.06.2010. (12:38)    -   -   -   -  

  • So what..?

    Što se tiče tvog posta,dala bih prednost posvajanju,jer ima jako puno djece bez roditelja,i ako neki par ne može imati djece,usrećili bi sebe i dijete s tim potezom.

    avatar

    29.06.2010. (12:40)    -   -   -   -  

  • So what..?

    Pozzzz

    avatar

    29.06.2010. (12:40)    -   -   -   -  

  • So what..?

    PeAcE

    avatar

    29.06.2010. (12:40)    -   -   -   -  

  • nikola15s

    BOK
    NOVI POST
    POZZZ

    avatar

    07.07.2010. (09:29)    -   -   -   -  

  • blade777

    Moje mišljenje u vezi prava na medicinski potpomognutu oplodnju je svakako pristrano, a najviše zbog toga što imam djecu.
    Ja o tom pravu ne mogu diskutirati, jer ne mogu zamisliti stvarnost da ne mogu imati djecu. To mora da je strašno za sve one koji se nalaze u takvoj situaciji.
    Zato sam na njihovoj strani, a sve bih dozvolio uz strogi nadzor najstručnijeg medicinskog osoblja. U svemu ne bi smjelo biti zlouporabe prava na život, tj. uništavanje drugih začetih života radi opstanka samo ciljanog života.
    Veći je zločin prema životu, uništiti druge živote zbog razvoja jednog života.
    Mišljenja sam da je na tom putu zabrana medicinski potpomognute oplodnje, jer zbog najjače oplođene jajne stanice, više drugih biva uništeno.
    To ne mogu prihvatiti, ma koliko neko žudio da postane otac il' majka.

    avatar

    12.07.2010. (15:34)    -   -   -   -  

  • omladinka

    Dobar post! Slažem se da zakon nema veze sa zdravom pameću i nije dobro što se crkva mješa baš u sve. Svi znamo crkvena stajališta, koja su često rigidna, i samim time ih treba poslati kvragu.
    Lijepi pozdravi:)))

    avatar

    14.07.2010. (19:54)    -   -   -   -  

  • Smisao Života

    ...nije me bilo neko vrijeme kod tebe, ali vidim kako nastavljaš s pisanjem kvalitetnih postova :)... slažem se s tobom u vezi umjetne oplodnje, nitko nema pravo zabranjivati ostvarivanje mogućnosti rađanja djece putem umjetne oplodnje... žena koja želi imati dijete a ne može, istina, može i posvojiti dijete, ali majčinski instinkt zahtjeva da majka dijete nosi u sebi i da ga rodi, i ako ima mogućnost da ostvari tu želju to joj nitko nema pravo zabraniti, bez obzira na to da li je udana, odnosno da li je u vezi s muškarcem ili ne... ima mnogo majki koje su željele dijete, a da nisu željele muškarca u svom životu, i koje su kao takve postale samohrane majke i toj djeci ništa ne nedostaje... ponavljam, majčinstvo nitko nema pravo zabranjivati... pozdrav...

    avatar

    22.08.2010. (09:41)    -   -   -   -  

  • EuM

    Napomena:

    Ovim postom privodim kraju serijal postova
    "škola ljubavi" tako da slijedeći tjedan kreće
    novi serijal - izbor poruka Neba ili priprava
    ere mira, kojeg će mo pratiti kroz mnoge
    poruke koje se svakodnevno daju odabranim
    ljudima našeg vremena! Animirajte i druge...

    Lp, radujmo se, život je vječan!

    avatar

    18.03.2011. (18:33)    -   -   -   -  

  • Fashion Life by: Jelena Radovančev

    Pozdrav! Imam novi blog vjerojatno me se ni ne sjećaš ali NEVER MIND! :)
    Posjeti moj novi blog i ostavi koii komm.. Pozzz

    avatar

    25.07.2011. (16:04)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...