Komentari

referendum.blog.hr

Dodaj komentar (1)

Marketing


  • Rok

    Nevjerojatno.
    U trenutku kada sve europske i svjetske vlade smanjuju rashode i krešu proračun, a sve u cilju ostvarenja novog ekonomskog zamaha lišenog bremena prekomjernog kreditnog opterećenja, skupina kratkovidnih (da ne kažem slijepih) ljudi pokušava mobilizirati narodne mase u suprotnom smjeru, dakle u smjeru daljnjeg opterećenja državnog proračuna (što znači i daljnjeg zaduživanja po uvjetima koji su u ovakvoj svjetskoj ekonomskoj situaciji puno nepovoljniji).

    Zanimljiva stvar je da kada se govori o radnicima, govori se o zdravstvu, o školstvu, o javnoj upravi, o brodogradilištima, dakle o granama koje nisu proizvodne, odnosno koje su proizvodne, ali proizvode gubitak. Dakle svi ti likovi koji dižu buku u medijima i kritiziraju vladu su financijski ovisni o radnicima koji nešto konkretno proizvode i stvaraju novu vrijednost, a čiji glas se ne čuje u medijima. Drugim riječima, ova manja skupina zarađuje osim za sebe i za čelnike sindikata, i za gubitaška brodogradilišta, za školstvo, zdravstvo, javnu upravu, državne agencije, umrovljenike ...

    Kolovođe ove farse jednostavno ne shvaćaju ili ne žele da shvate da je osnovni problem naše ekonomije odnos između sektora koji doprinose proračunu i sektora koji se financiraju iz proračuna.

    Marin

    avatar

    15.06.2010. (19:08)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...