Komentari

drinica.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


  • Helix

    E ovdje se potpuno slažem s tobom. Uništavanje ovakvog djela je zaista krajnje primitivan, zločest, nekulturan, neciviliziran... čin. Ti znaš da ja nisam vjernica (odnosno možda je bolje reći nisam na način na koji si to ti, nespretno rečeno), ali ovaj prikaz posljednje večere me ne ostavlja ravnodušnom. Ne znam što bi rekli teoretičari umjetnosti, kritičari, povijesničari umjetnosti itd., no čini mi se da to u ovom trenutku nije važno. Ne opterećujem se nekakvim stručnim sudovima. Djelo izgleda vrlo sugestivno i vjerujem da je obradovalo i dotaklo mnoge. U čemu je rađeno? U drvu? Gdje će biti kasnije spremljeno? Oprosti, ako je to možda sve već rečeno, meni je promaklo.
    Sretan ti Uskrs.

    avatar

    03.04.2010. (11:06)    -   -   -   -  

  • Helena iz središta srca

    Skulptura je stvarno divna, likovi Isusa i apostola vjerodostojni, a kalež u Posljednjoj večeri ima snažan značaj i poruku, zato mi je drago da si reagirala na ovaj vandalizam koji smeta svim ljudima dobre volje koji cijene djelo i trud ljudskih ruku i plodove duha.

    Hvala Drino i veliki pozdrav!

    avatar

    03.04.2010. (12:48)    -   -   -   -  

  • Drina

    Draga Helix, drago mi je da se slažemo - jer neke temeljne vrijednosti bi doista svima trebale biti zajedničke i onda bi svima bilo lakše i ljepše. Baš sam malo potražila po vijestima, da nađem od čega je skulptura i kamo će dalje, pa sam našla: "Načinjena je od fiberglasa i brodske plastike. ...Skulpturu, koju je već vidjelo dva milijuna Argentinaca, Zagrepčani će moći razgledati sljedećih 40 dana. Autor Zvonimir Mihanović planira je sljedeće godine postaviti i u Splitu." Veliki pozdrav Helix i Heleni : ) Hvala na čestitkama, i evo, uz obnovljenu skulpturu - i Uskrs će odmah biti - sretniji! :)

    avatar

    03.04.2010. (18:30)    -   -   -   -  

  • mvko

    Da tebe i tvog fotića nema, ne bih ni znala što se događa u Zagrebu!
    Ovo je vijest koja me je najviše razveselila u posljednje vrijeme! Tako nešto divno u srcu našeg Zagreba - Drago mi je da će se apostoli i Isus malo dulje zadržati kod nas pa ću ih vjerojatno uspjeti vidjeti i osobno pozdraviti. Kamo sreće da ima više ovakvih događanja i izložbi!

    avatar

    03.04.2010. (20:12)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...