Komentari

marinjurjevic.blog.hr

Dodaj komentar (23)

Marketing


  • donin svijet

    RASTANAK SJEĆAJUĆI SE NA JEDNO ZBOGOM

    Na kraju, na koncu, konačno,
    vraćam se, vratih se i skončavam se i jaučem dajući vam
    ključ, svoj šešir i ovo pisamce za sve vas.
    Na vrhu ključa je kovina u kojoj smo naučili
    kako se skida pozlata sa zlata, i nalazi se,
    na kraju mog šešira, ovaj jadni mozak, slabo počešljan,
    i posljednja čaša dima, u svojoj dramatičnoj ulozi,
    počiva svoj praktični san duše.

    Zbogom, braćo sveti petri,
    herakliti, erazmi, spinoze!
    Zbogom, tužni biskupi boljševici!
    Zbogom, vladari u neredu!
    Zbogom, vino, koje si u vodi kao vino!
    Zbogom, alkohole u kiši!

    I sebi samome također kažem zbogom,
    zbogom pravilnom letu miligrama!
    Također zbogom na isti način,
    hladnoći hladnoće i hladnoći topline!

    Na kraju, na koncu, konačno, logika,
    granice vatre,
    rastanak sjećajući se na ono zbogom.

    CESAR VALLEJO

    avatar

    29.03.2010. (20:34)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    @ima jedan svijet

    Hvala Vam na ovoj pjesmi !!!!

    avatar

    29.03.2010. (23:17)    -   -   -   -  

  • Bule

    @Marin Jurjević o svemu. Žalim Marine zbog smrti drage Vam osobe.
    Čuvajte i dalje uspomene na svoje prijatelje. Jer prije ili kasnije samo nam one ostanu od života.

    avatar

    30.03.2010. (08:01)    -   -   -   -  

  • Bule

    Izvor: INDEX.HR

    CIJENE motornih goriva na Ininim postajama od danas više su za sedam lipa po litri za eurosuper 95 i super 95 dok je super plus 98 poskupio za 12 lipa. Tako je i dizel poskupio za dvije lipe po litri.

    Od danas cijena eurosupera 95 iznosi 8,35 kuna po litri, a do sada je iznosila 8,28 kuna. Nova cijena super 95 je 8,25 kuna po litri dok je do sada iznosila 8,46 kuna. Cijena eurodizela tako od danas iznosi 7,70 kuna po litri, a do danas je bila 7,68 kuna. Dizel je 7,56 kuna, do sada 7,54 kune.

    Nova cijena plavog dizela 4,53 kune, a do prije poskupljenja je iznosila 4,51 kunu, a lož ulja 4,97 kuna koja je do sada bila 4,96 kuna po litri.

    @Marine. Neprestano podizanje cijene naftnih derivata je još jedna vrst harača kojeg vlada i Jadranka Kosor provode nad svojim građanima.
    Treba to pitanje postaviti u Saboru.

    avatar

    30.03.2010. (08:09)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    @Bule

    SMRTje velika tema !
    Ona je na neki način uvik "nepravedna" i ostavlja nas nemoćne pred gubitkom dragih osoba.
    Uvijek se dešava "drugom" (barem na iskustvenoj razini). Zto smo pred njom uvijekiznenađenima koliko bili jedino živo biće koje je svjesno svoje konaćnosti.
    Povijest groblja je povijest ljudskog roda.....a "mrak" s kojim se Smrt identificira izvor je kompleksnih pokušaja njenog "rasvjetljavanja".
    Ostaje ŽIVOT kao vjećnost i kao izvor Postojanja i Prestajanja. Uspomene i sjećanja. Pokušaj nadilaženja "tragičnog shvaćanja Života" u prihvaćanju najrazličitijih teorija ipraksi življenja.
    Neki sociolozi i antropolozi (E.Moreno) bavili su se proučaanjem tog fenomena a područje religije i najrazličitijih vjerovanja prostor je koji se može ispuniti najrazličitijim shvaćanjima...Tu je i izvor osjećaja "mučnine", "besmisla" i "stalnog vraćanja" - ali i izvor smještanja SMISLA ljudskog postojanja s ovu stranu "tamne ranice" - u ŽIVOT.

    avatar

    30.03.2010. (08:11)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    @Bule

    Slažem se "
    To vioše o nije HARAČ. To je DERAČ !

    avatar

    30.03.2010. (08:12)    -   -   -   -  

  • Bule

    @Marin Jurjević o svemu. Od smrti me hvata jeza, strah i depresija, ali šta ja tu mogu. Svi ljudi umiru, pa ću i ja. To je samo pitanje vremena. Nažalost.
    Iako je Index.hr malo zabucao s cijenama naftnih derivata, ipak je iz teksta vidljivo njihovo poskupljenje. Lani je u ovo doba cijena benzine bila niža za dvije kune po litri i tada se nije govorilo o krizi i recesiji. Sada su HDZ-ovskoj vladi kriza i recesija izgovor da mogu raditi šta ih je volje. Gamad jedna pokvarena. Neka se s Polančecom uhvate ruku pod ruku. Uostalom on im je do jučer bio uvaženi i cijenjeni kolega, drug, prijatelj i poslovni partner.

    avatar

    31.03.2010. (08:08)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    @Bule

    Pa nisam ja ili Bule bili potpredsjednici Sanader-Kosorove vlade......nego Polančec. Šta to znači ? Da nitko nije znao šta se zbiva !
    Opet je "raja" kriva !

    avatar

    31.03.2010. (12:23)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    @Bule

    Mislim kao se produktivnije bavit ipak temom ŽIVOTA a ne SMRTI.Tu smo - tu živimo i tu možemo nešto mijenjati. Tamo di nas nema teško da možemo išta pametnog uradit. Smrt se uvijek dešava nekom drugom . i mi imamo samo iskustvo njegove a ne svoje Smrti. Iskustvo Života itekako imamo i tu nam je raditi kako bi smo ostvarili nešto poput "sreće" ili dostojanstvenog i smislenog "šetanja# kroz vrijeme koje nam je dano .

    avatar

    31.03.2010. (12:26)    -   -   -   -  

  • Bule

    @Marin Jurjević o svemu. Znate i sami kako o smrti rijetko, ako smo koliko toliko normalni, razmišljamo. Šta je dobro jer bi inače skroz na skroz pošandrcali.
    Mislim, ono, umreš i nema te nikada više. Ali doslovno nikada. Za recimo tisuću godina, ili čak i manje, vjetar će raznositi prah naših kostiju. Zajebano, a Marine?
    No dobro. Nećemo više o smrti. Tko je slijedeći na redu. Sanader? Osobno nisam previše uvjeren u takav razvoj događaja. Ipak, živi bili pa vidjeli.

    avatar

    31.03.2010. (12:49)    -   -   -   -  

  • Bule

    Izvor: INDEX.Hr

    ZAŠTO pjevačica i osrednja glumica ne bi smjela imati stav o nezaposlenosti u Hrvatskoj?

    Severina je ovog vikenda na Cro A Porteru istaknula broš sa čuvenom (i sada već premašenom) cifrom od 317.625 nezaposlenih i već se nagađa o motivima: politička kampanja, provokacija premijerke, izazivanje pažnje, populističko podilaženje javnosti, lažni moralizam, osveta Kosorici...

    Neka snima porniće!

    Na internetskim forumima HDZ-ovci odrađuju zadatak obrane premijerke: neka Severina snima porniće, pjeva Srbima i plati doprinose, ona je ljubomorna, zavidna i osvetoljubiva, ona je obični plagijator jer je ukrala foru od karikaturista Nika Titanika, a sve to garnirano je uobičajenim repertoarom uvreda kakve se inače mogu naći po forumima.

    Međutim, čak da u svemu tome ima istine, čak i da je Severina zaista proračunata provokatorica, da stvarno obavlja posao za oporbu, da ovime oživljava svoju popularnost, čak i da netko smatra kako ona nema potrebnu dozu moralno-političke podobnosti za kritiziranje predsjednice Vlade, pitanje ostaje: zašto i takva osoba ne bi smjela upozoravati na broj nezaposlenih u Hrvatskoj? Nažalost, to je ostalo jedno od rijetkih podsjećanja na tu skandaloznu brojku koja je već u trenutku pisanja ovog teksta zastarjela.

    Tko bi trebao nositi broš?

    Zapravo, da je ovo normalna država, ovakav broš okačila bi sama Jadranka Kosor. Ne bi bježala od te cifre i smatrala je provokacijom - kao što to smatraju HDZ-ovi forumaši - već bi otvoreno priznala kako je svjesna goleme nezaposlenosti i poručila kako radi na njezinu suzbijanju. I zapravo, da je ovo normalna država, takav broš nosio bi šef opozicije.

    Ovako smo spali na Severinu. Ženu koja je možda loša pjevačica, osrednja glumica i slavna akterica kućnog pornića, ali barem je demonstrirala osjećaj za društveni angažman. Može se raditi o samopromociji, može se raditi o odrađivanju posla za SDP, možda čak i o plagiranju Nika Titanika, a možda je riječ o tipičnoj ženskoj pakosti prema Jadranki Kosor... Ali pored ovakvih političara i javnih uglednika, trebala se pojaviti upravo Severina s najubojitijom kritikom ove vlasti.

    O kome govori ovaj broš?

    To više govori o hrvatskom društvu, nego o Severini. To govori o autističnoj vlasti, o eutanaziranoj opoziciji, o uspavanoj javnosti, o apatiji i beznađu u javnom prostoru gdje se svatko trudi da se nikome ne zamjeri. I onda mora doći Severina da opali po Kosorici zbog nezaposlenosti, kao što je lani opalila zbog zakona o umjetnoj oplodnji. I kao što ju je svojedobno opalila u cjevanicu na nogometnoj utakmici.

    Na ovaj broš nema odgovora. Lani je Kosor "damski" poručila Severini da ne želi polemizirati s "djevojkom sa sela", potom je ustvrdila kako Severini "karijera očito ne ide dobro kad se poziva na nju", da bi onda iščupala ultimativni argument: "Mislim da Severina navija za SDP".

    Ovom prilikom premijerka se ne oglašava. Ne oglašava se čak ni pravobraniteljica za ravnopravnost spolova. Ni Luka Bebić ne ustaje u obranu Kosor. Urlaju samo stranački bundžije po forumima.

    Zašto šuti Kosor?

    Da ne bude zabune, ne šuti Kosor zato što joj je ispod časti polemizirati s nekim poput Severine. Ne šuti zato što želi ostaviti dojam kako se ona kao premijerka ne bavi glupostima, već važnim stvarima. Šuti zato što ne zna što bi rekla. Zato što ona, kao i hrvatski građani, znaju da ovaj broš nije nikakva glupost. To je gruba istina. I to još na brošu. Kako slatko. I kako gorko.

    Bez obzira na Severinu, upravo je ovo oblik društvenog angažmana kakav Hrvatskoj nedostaje. Dok se stranačke mladeži teatralno naganjaju po zagrebačkoj špici - prvo HDZ izvodi slet, a onda ih SDP otjera agitpropovskim plakatima - jedna ocvala starleta okačila je broš i rekla sve. Koga onda briga za motive? Koga briga za "podobnost" nositeljice broša? Koga briga što je to pametnije od svega što je smislio SDP?

    Bolje nismo zaslužili

    Bitno je samo da se važna - možda i najvažnija - društvena tema uspjela probiti na naslovnice. Pa makar i preko Severine. Ova zemlja očito bolje nije ni zaslužila. Kosor premijerka, a Severina opozicija. Kako slatko. I kako gorko.

    avatar

    31.03.2010. (13:13)    -   -   -   -  

  • fer

    nego da se vratim na moj prijasnji post .....znaci necemo istrijana ni u galvni odbor ,a bogami ni za generala armije ???

    ajd dobro nek vam bude ,ali samo ovaj put :)))

    avatar

    31.03.2010. (16:01)    -   -   -   -  

  • fer

    nisu mi nimalo jasne ove Mesiceve izjave o paralelnoj liniji zapovijedanja u vladi Ive Sanadera...mislim cemu to !?

    zar on zaista misli da ovi u vladi tada ,a i sada nisu nista znali....ma hajte molim vas !!!!

    zar netko iole pametan u ovoj zemlji misli da je jedan Damir Polancec ovo sve radio sam bez znanja kapetana Sanadera ......ma dajte molim vas gospodo...!!!!

    naravno da nitko pametan to ne misli osim izgleda drzavnog odvjetnistva i Bajica !

    ovo sta oni radi to je jedan veliki cirkus za narod ,ali ima nazalost i onih koji ce u to povjerovati .

    avatar

    31.03.2010. (17:07)    -   -   -   -  

  • fer

    @ima jedan svijet

    bravo..jako lijepa pjesmica......odusevljen sam:)

    avatar

    31.03.2010. (17:13)    -   -   -   -  

  • Bule

    @fer. To Mesić pokušava pronaći alibi za sebe i svog prijatelja Sanadera. Kad bi se zaista htjelo zagrebati ispod površine političkih i inih zbivanja u Lijepoj našoj u zadnjih dvadeset godina puno bi se tu lipih stvari našlo.
    Trenutno dosta toga ovisi o Polančecu. On zna tko su mu bili nadređeni i od koga je dobivao "radne zadatke". Oni ispod njega su ga cinkali i sada je pitanje hoće li državni i politički vrh ove zemlje "dozvoliti" da i Polančec "cinka" one iznad sebe. Uključujući tu i Mesića.
    Zakon šutnje je još uvijek na snazi. Bez obzira na ove predstave i igrokaze.

    avatar

    01.04.2010. (07:59)    -   -   -   -  

  • Bule

    Kakva sprdačina ljudi moji. Ovi iz Index. hr-a su skroz prolupali. Čime se sve ti ljudi ne bave.
    Aj` dobro nigdje se ne spominju stvarne osobe imenom i prezimenom, ali su zato implikacije na njih više nego očite. Dolje navedeni tekst osobno shvaćam kao zajebanciju, pa je zato i proslijeđujem na ovaj blog.
    Izvor: INDEX.Hr

    Potresno: Transkripti SMS komunikacije bivšeg premijera

    IAKO ih je javnost doživljava kao neprijatelje i oštru konkurenciju, transkripti sms komunikacije između bivšeg premijera i medijskih djelatnika i političkih dužnosnika, otkrivaju potpuno novu stranu njihovog odnosa.

    Njihove međusobne sms poruke otkrivaju kako su zajednički usklađivali čak i tv raspored. Transkript sadrži njihove sms poruke od 19. svibnja 2008. godine, pa sve do dana gubitka mobitela u pisoaru Bachusa. U tom je vremenu bivši premijer poslao 42 sms poruke, neke od njih čak i osobno.


    Send to Jaca

    Premijer: Čuj Jaco, trebao bi te nešto

    Jaca: Recite gospodine premijeru

    Premijer: Slušaj, ja više ne bi bio premijer.

    Jaca: :-( )

    Premijer: Ma zajebavam se, hehe. Saslušaj me. Ja ću kao otić, ti ćeš kao doć.

    Jaca: Tko će mene shvatit ozbiljno?

    Premijer: Saslušaj me. Ja ću se onda kao pokušat vratit, a ti ćeš se kao usprotivit. Pa će, hehe, narod stvarno mislit da sam otišao a da ti vladaš. Treba mi šest mjeseci mira da se spakiram.

    Jaca: #:-)

    Premijer: E. Do ljeta bi sve trebalo bit na računu, a ti nam osiguraj avionsku liniju za Guadalajaru. Narod na ulicama, pare na računu, mi u avionu, hehe.

    Jaca: Već sam rezervirala tri karte. Za Vas, debelog i rumenog.

    Premijer: Tri karte? A samo za debelog trebaju dvije. Smisli sad sama gdje ćemo s rumenim, pa neće mi u krilu sjedit.

    Jaca: :'-(


    Send to Sinisa


    Premijer: Čuj Siniša, trebao bi te nešto

    Siniša: Recite gospodine premijeru, tu smo zbog vas.

    Premijer: Daj saslušaj. Ovi studenti i to, počeli su glave koristit. Nešto treba poduzet.

    Siniša: Razumijem. Želite da napravimo reportažu s fakulteta, da ih prikažemo kao protudržavne elemente? Da kažem Robertu da ih nazove udbašima i orjunašima i pozove branitelje da ih bombama iz kućne radinosti sami poskidaju?

    Premijer: Dobro je to. Al nešto drugo imam na pameti, a znaš da sam pametan.

    Siniše: Recite, bilo šta.

    Premijer: Pa mislim, kako bi bilo da ih potpuno oglupimo? Studente, učenike, Hrvate. Nisu ni sad pametni, ali ono, da ih oglupimo skroz skroz?

    Siniša: Pa kako?

    Premijer: A ništa, radite sve kao do sad. Samo probaj, slušaj ovo hehe, nekako ako možeš nać neko selo, pa skupit deset najglupljih ljudi u hrvatskoj. Pa ih posjedni sve za stol. Pa nek svaki dan od osam do deset pričaju o ničemu. I tako tri mjeseca. Pa mislim, jel može netko ostat pametan nakon toga?

    Siniša: Pa to neće nitko gledat.

    Premijer: Kako neće, hehe. A ja u to vrijeme na prvom držim Bilića, na drugom onu dosadnu u šarenim štramplama i spotove iz devedesetosme. Sa švabama sam, a znaš da dobro baratam njemačkim, dogovorio da cijeli dan puštaju samo Dadilju. Hehe, da neće gledat. A mogu jedino u zid gledat onda.

    Siniša: Izvrsna ideja gospodine premijeru. Hihi, pa vi stvarno želite naciju kretena?

    Premijer: Nismo daleko Siniša, nismo daleko. Nastavite po dogovorenom.


    From Bianca


    Bianca: Ivo bi se htio nać s tobom

    Premijer: U kolko?

    Bianca: U osam.

    Premijer: Na kurcu te nosam.

    avatar

    01.04.2010. (08:11)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    @Bule

    Kad nas nema onda i nemamo iskustvo tog "nemanja" pa se time i ne treba previše zamarat !

    avatar

    01.04.2010. (20:27)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    @Bule

    Ja sam uvik za i uz Sevu !
    A nek drugi revu !

    avatar

    01.04.2010. (20:27)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    @fer

    FORZA Istrani !
    Ja sam na vašoj strani !

    avatar

    01.04.2010. (20:28)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    @fer

    A ja mislim da je paralelizam onda kada pored "vidljive vlasti" postoji i ona PRAVA "nevidljiva" koja odlučuje mimo i pored institucionalnih formi...
    A tu su vještinu neki razvili do savršenstva !

    avatar

    01.04.2010. (20:30)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    @fer

    Nema nam do naše IMA JEDAN SVIJET !

    avatar

    01.04.2010. (20:30)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    @Bule

    Pa nije baš Stipe bija neki veliki prijatelj s Ivom !
    Bar se meni talko pari....

    avatar

    01.04.2010. (20:31)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    @BUle

    Neka INDEXA !

    avatar

    01.04.2010. (20:32)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...