Komentari

drinica.blog.hr

Dodaj komentar (2)

Marketing


  • odmak

    Mislim se zašto ljudi ne komentiraju. Zapravo ništa nije jednostavno. A nije jednostavno niti u dvije rečenice razmatrati preambulu, jer mi se čini da odluka još nije donesena, europskog ustava zašto ne isticati kršćanstvo uz sve ostalo što nas određuje.
    Bojim se da to znaci biti papskiji od pape, jer ne mogu zamisliti da bi se bilo koja napr islamska zemlja da se udružuju odrekla vjere kao obilježja, ali s druge strane mi smo se odavno odredili da budemo sekularni, a to znaći da je vjera na neki način odabir svakog pojedinca, iako mislim da je i to pogrešno - naše ponašanje ipak uvjetuje vjerovanje u ovo il ono, ali kad su 'drugi' u pitanju kažemo da su agresivni i da ih je previše u javnosti, a mi ne vidimo grede u našem oku.
    Osjetljivo je pitanje i nije laka odluka što učiniti.

    avatar

    23.03.2010. (15:34)    -   -   -   -  

  • Drina

    Draga Odmak! Hvala za komentar i mišljenje...I ja se ponekad pitam zašto me više ne komentiraju, no bitno je da čitaju, a vjerujem i razmišljaju...Često se mojim postovima jednostavno nema što dodati : ) Pa je to valjda razlog...Mene je fascinirao krasan i upečatljiv dio bajke Ivane Brlić Mažuranić - kada sin (to može biti svatko od nas...) doista ogrezne u svom zlu (pod gujinim utjecajem, kako to obično biva...) čak i "raspelo pade sa stijene", kao dramaturški vrhunac, simbol najvećeg mogućeg zla...Palo mi je na pamet to povezati s 3. postajom mog "Križnog puta Križa" - 3. postaja - Križ Pada pod križem...A poruka naših biskupa mi se krasno nadovezala, zar i ta bajka ne pokazuje koliko je raspelo doista sastavni dio naše kulture i uljudbe, svi smo odrastali uz Priče iz davnine, i one žive tu negdje - duboko u nama....A sve poruke naših biskupa su doista nadahnute, promišljene, poticajne, antologijske...Treba ih čitati, proučavati i - nasljedovati! Veliki pozdrav!

    avatar

    23.03.2010. (19:54)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...