Komentari

omladinka.blog.hr

Dodaj komentar (37)

Marketing


  • Para(ne)normalan!

    Neće nas ni EU spasiti, sve će gluposti nastaviti prolaziti u RH, daleko smo mi od Njemačke!
    Pozdrav!

    avatar

    02.03.2010. (23:14)    -   -   -   -  

  • mina

    Već duže razmišljam o tom problemu. Istina je da se ponašanje djece i mladih danas promijenilo u odnosu na neke prijašnje,daleke godine i da oni više nemaju poštovanja prema ničemu i nikome. Odgoj je kriv za to, ali opet uz našu lošu svakodnevnicu ne treba kriviti uvijek i samo roditelje. Mnogo je tu krivih koraka, a rješenja nitko ne nudi. Naša bi vlast trebala shvatiti da država počinje u obitelji, a ne u njihovim uredima.

    avatar

    03.03.2010. (13:12)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    Gdje je rješenje? U organiziranom društvu u kojem će skladno sudjelovati svi segmenti – od obitelji, socijalnih službi, psihologa, zakona koji će slijediti europsku praksu i sudova koji će učinkovito nadzirati, pa i sklanjati dokazane delikvente s ulica, osnivanjem nacionalnog centra za prevenciju, pa sve do medija koji u ovome nasilju neće vidjeti samo senzaciju i priliku za zaradu.

    S poboldanim se u potpunosti slažem.
    I o neradnim nedjeljama bih se složila u nekim drugim vremenima. No naša vlast je od Hrvatske napravila veliki trgovački centar. Pogledaj koliko ljudi svakog dana ostaje bez posla.
    Mnogi su sretni da imaju prilike raditi nedjeljom.... da uopće imaju prilike raditi...
    Nije problem u radnoj nedjelji... nego je problem u tome što poslodavci ne osiguravaju neki drugi slobodan dan svojim radnicima. U ZOR-u je to lijepo regulirano. Zato se slažem s tobom da ne štima organizacija u državi... jer tu bi trebale nastupiti inspekcije, pravosuđe itd.
    Država je kroz školstvo zanemarila odgojnu funkciju.... i djeca su već dva desetljeća prepuštena cesti. Sad su nam tek počeli stizati računi na naplatu... a oni koji tek trebaju doći bit će još gori.....
    Slažem se s minom da je obitelj temelj društva. No obitelj bez orgazirane države ništa ne može. Moramo svi zajedno ozdraviti ovo društvo. Skloni smo uvijek prebacivati krivnju jedni na druge. Svi smo krivi i svi se moramo više truditi... i kao roditelji i kao članovi ovog društva... na svim područjima našeg djelovanja.

    avatar

    03.03.2010. (21:06)    -   -   -   -  

  • gologuzan

    @omladinka,pročitao sam i više od naslova,ali iskreno ovaj problem je u nas "'rvata" puuuno dublji i kompleksniji.
    No krenimo redom.Cjeli ovaj "eksperiment" od države zasniva se na nasilju i sveopćoj pljački.Nasilje i zatupljivanje prisutno je 24 sata.Roditelji se bore za golu egzistenciju (to je djelomično istina i nije opravdanje)i djeca su prepuštena sama sebi!??Pitam se zašto ako pas neodgovornog vlasnika napadne nekog,taj vlasnik odgovara?Možda zbog toga što je pas nerazuman,manje vrijedna vrsta itd.NE,taj pas jednostavno nije dobro odgojen.A tko je kriv?Vlasnik,naravno.
    Roditelji MORAJU imati vremena za svoje dijete i točka.Cijela nacija očekuje da će netko riješiti njihove probleme,tako i roditelji misle da država treba riješiti njihove.NE,roditelji ako misle da nešto nije u redu u sistemu,trebaju se organizirati i izvršiti pritisak na vlastodršce preko roditeljskih udruga i sl.No problem je taj što je država sklepana i ovakva kakva je nema budućnosti,ne nudi ništa nikome,a pogotovo mladom čovjeku.
    Pitam se u čemu je onda problem?
    Što se tiče samohranih majki,na zapadu one su "veliki problem".U 90% slučajeva to su žene koje imaju u prosjeku 5-10- toro djece i to od različitih očeva.To rade da bi imale socijalnu pomoć od države i tako žive,bez uvrede kao rasplodne životinje.Svaki novi frajer u maminom životu je potencijalni zlostavljač tog djeteta.Pitam se da li je u tom slučaju državni aparat kriv što je omogučio takvim majkama da rade to što rade ili same majke?
    Kako objasniti djetetu da ide u školu,kad taj isti "školovani kadar" gubi dane na biroima rada, a u isto vrijeme političari,prostitutke i nogometaši jako dobro žive.U ovako devijantnom društvu vrijednosti su promjenjene do ludila.U ovoj j..enoj državi nekom spomeni volonterski rad, zadrugu i sl., u najmanju ruku će te ismijati i proglasiti komunjarom koja želi oživiti radne akcije.Mi mislimo da je kapitalizam beskrajno kreditiranje,lagodan život i glamour.NE kapitalizam je krvavi rad (naravno i volonterski), štednja i zakon.Kod naš školski sistem ne funkcionira,a vanškolske aktivnosti svedene su na nogomet i ulicu.
    Da neduljim još da se osvrnem na rad Nedjeljom.Nije problem u radu Nedjeljom,već je problem što se ne plaća taj rad kako bi se trebao platiti.Sindikati ne postoje i ne traže ništa da bi se radnik zaštitio.Tko je tome kriv?? Pa radnik naravno.Nije se organizirao.Nije kriv poslodavac,on može pokušati muljati,ali ga se mora prijaviti i da ima zakona i kazniti.Pitam se da li bi se nakon jednog zatvorenog "buseniss-a u hrvata" netko usudio dalje muljati.
    Puno mi je pisati pogotovo ovako rano,moram nešto i raditi,a bogami i zaraditi.
    Pozdrav !!!

    avatar

    05.03.2010. (08:37)    -   -   -   -  

  • omladinka

    Ne mogu naravno spomenuti sve brojne primjere i društvena rastakanja koja na koncu mogu dovesti do devijantnih ponašanja maloljetnika. Ovo je mali tekst, kao još jedan od poticaja na razmišljanje, a ne studija. Zato, zahvaljujem vam na prilozima i razmišljanjima. Vrlo su zanimljiva i korisna. Rad nedjeljom je spomenut kao jedan od primjera tipičnog kolonijalnog neoliberalizma bez društvene kontrole. U Velikoj Britaniji borci protiv rada nedjeljom ističu taj dan kao jedini kad bi se članovi brojnih udruga mogli okupiti u većem broju i raditi na opću dobrobit. Razgovaramo o maloljetničkom nasilju, a ono je u porastu i u državama gdje se nedjeljom ne radi pa je jasno da su uzroci brojni. Moram ipak reći da produženje radnog vremena trgovina ne povećava broj trgovinskih transakcija, isto kao što ne povećava ukupnu novčanu masu u opticaju. Dakle, ta nedjelja služi za preraspodjelu te novčane mase. Najčešće od malih obiteljskih trgovina prema velikim trgovačkim lancima gdje roditelji vode svoju dječicu na jahanje na plastičnim konjićima, ali to je nešto o čemu se može pisati u nekom posebnom tekstu.

    avatar

    05.03.2010. (09:44)    -   -   -   -  

  • Red-Polux

    Stoka roditelji Stoka djeca!Kao i sve u ovom smeću od države!
    Pozdrav.

    avatar

    05.03.2010. (18:49)    -   -   -   -  

  • minus40kg

    Nekako mi je u sjećanju ostao naš zaigrani kreativni maloljetnik koji je na maturalcu u naletu umjetničkog nadahnuća oslikao fasadu u jednom od gradova zapadnog svijeta. Da bi izašao iz zatvora netko je morao platiti štetu koja je procijenjena na nekoliko desetaka tisuća ojra. Moglo je to platiti veleposlanstvo tj. naša država, ili roditelji, ili pak mladac sam. Bez toga nije nikako mogao izaći. E da, to je baš nezgodno, ali je tako, navodno.
    novi IDeM :)

    avatar

    06.03.2010. (00:14)    -   -   -   -  

  • fra gavun

    Čini se da smo mi poput vulkanske mase koja vječito vrije bez izgleda da se smiri
    i u takvoj strci i sindromu zemljotresa jedino prosperiraju kaljužni lovci. Kad nas
    očerupaju i dovedu na prosjački štap onda ti isti nas uvjeravaju kako moramo štediti da bi
    spasili državu. E u tako neuralgičnom glibu ne može se ni očekivati ništa drugo od mladih
    već nasilje, pljačke, droga, razbojstva. To je kopija stanja u državi, to je odraz u ogledalu.
    To je pokušaj imitiranja kerumizacije, to su novinski naslovi, to je Hrvatska.:(

    avatar

    08.03.2010. (20:59)    -   -   -   -  

  • fra gavun

    Omladinko sretan ti međunarodni praznik, dan žena!:)

    avatar

    08.03.2010. (21:00)    -   -   -   -  

  • windfuckersister

    Potpisujem Red Poluxa

    avatar

    13.03.2010. (10:11)    -   -   -   -  

  • Neverin

    sin uči od roditelja ali nikako ne može otac biti kažnjavan za sinove pogreške niti obrnuto, krivnja i kazna ne mogu biti prenošene na nekog drugog doli počinitelja. Koji je vrag tim novinarima, nisu li svjesni da većina guta bez kritike ono što im se servira?

    avatar

    16.03.2010. (01:13)    -   -   -   -  

  • GAJINE GLUPOSTI

    istina je da sve kreče od obitelji, ali u ovo doba otuđenja dađ djecu na školovanje i misliš kak bu nekaj tam postigli, naučili, shvatili, a onda vidiš da i njih boli đon za sve, a djeca prosvjetara su još gora, kao i djeca policajaca, vojnika etc.

    avatar

    22.03.2010. (09:50)    -   -   -   -  

  • fra gavun

    Pozdrav omladinkiiiii.:)))

    avatar

    24.03.2010. (20:39)    -   -   -   -  

  • GAJINE GLUPOSTI

    Sretan Uskrs i ugodne blagdane. Opusti se i uživaj u danima koji slijede.

    avatar

    02.04.2010. (12:46)    -   -   -   -  

  • fra gavun

    Frida ti maše a ja ti želim sretan Uskrs i dobra jel'....:))

    avatar

    02.04.2010. (20:37)    -   -   -   -  

  • Smisao Života

    ...sretan Uskrs :)...

    avatar

    03.04.2010. (12:50)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    Tebi i svima koje voliš... od sveg srca SRETAN USKRS! :)

    avatar

    03.04.2010. (22:40)    -   -   -   -  

  • enika36

    tebi i tvojima sretan Uskrs,,,,

    avatar

    04.04.2010. (12:18)    -   -   -   -  

  • Mala Anja

    Sretan i blagoslovljen Uskrs želi ekipa male Anje :)

    avatar

    05.04.2010. (12:29)    -   -   -   -  

  • Para(ne)normalan!

    Sretan Uskrs i sve najbolje ti želim i tvojoj obitelji!

    avatar

    05.04.2010. (20:49)    -   -   -   -  

  • morska zvijezda

    Da, vjerojatno je mislio na samohrane majke.
    Nadam se da ste imali lijepi Uskrs!

    avatar

    07.04.2010. (00:06)    -   -   -   -  

  • alexxl

    I roditelje i djecu treba maltretirati grupnom terapijom

    avatar

    12.04.2010. (13:05)    -   -   -   -  

  • GAJINE GLUPOSTI

    malo smo stali sa pisanjem, kaj ne?

    avatar

    15.04.2010. (14:12)    -   -   -   -  

  • fra gavun

    Šta ti misliš oće li sad japanske željeznice krenut pravim putem kad im baba Luka
    prenese svoja iskustva?:))

    avatar

    15.04.2010. (21:36)    -   -   -   -  

  • dordora2

    No možda baš ne u zatvor, ali da trebaju platiti visoke novčane kazne zato što ne odgajaju svoju djecu, složila bih se. U mnogim zemljama u kojima je uvedena ta zakonska odredba pa se počelo kažnjavati roditelje, zabilježen je pad maloljetničke delinkvencije, jer neki roditelji razumiju da moraju preuzeti brigu o svojoj djeci tek onda kad im se isprazni džep.
    hvala što si svratila i trag ostavila...
    srdačno te pozdravljam...)))

    avatar

    20.04.2010. (18:31)    -   -   -   -  

učitavam...