Komentari

diogenovabacva.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


  • grinch

    građegovnari :DD
    a ovo je ozbiljno sranje..
    ali neš mi nije jasno. kaj je onim drugim wc-om u 35?! kam ide njegovo sranje? zakaj nije taj na istoj vertikali odnosno zakaj nisu na vertikali u 35 sranja koja ekšuali pripadaju 35ici a u 34 zakaj nisu sranja+kuh 1 vertikala? puno zakaj :)

    avatar

    28.01.2010. (12:28)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    Dobro oko, Grinč. Pretpostavivši da bi se netko mogao zapitati, čak sam u jednom momentu pomislio objašnjenje uvrstiti u post, ali pošto je irelevantno za samu temu, odustao sam ipak od te ideje.
    A objašnjenje je prosto ko pasulj: projekt je napravljen lijevom nogom.
    U pitanju je simetrična zgrada, tj. na drugoj strani postoje stanovi S31 i S37, pri čemu je S37 istovjetan (samo zrcalan) ''trosobnom'' S35, a S31 je kao ''dvosobni'' S34 koji se skupio u pranju (tamo gdje je u S34 kupaonica, na ovoj strani dođe lift od zgrade, pa su u S31 još zgurali kupaonicu ispod kuhinje i blagovaonice). To treba vidjeti da bi se vjerovalo kako ljudi projektiraju i na šta to liči: reklo bi se da je počeo slagati pa kako mu se složilo, tako je i ostalo, točno se vidi da mu što god da mu je loše pritom ispalo nije puno remetilo stan.
    Pogledaj recimo i ovaj S37, sa spavaćom sobom širine 2.6 m, drugom sobom širine 2 m, tako razdijeljen samo da bi ga se moglo prodavati kao ''trosobni'', sa šest malih buksi u gornjem pojasu stana, s gredom koja se na zid spaja na nadvoju vrata, s izlazom na lođu jedino iz spavaće sobe (iako, recimo, nije postojao nijedan razlog zašto nije mogao biti predviđen i iz dnevnog boravka - i što je najgore: nije to samo tako u idejnom nacrtano, pa u glavnom ili izvedbenom da se primijeti kao lapsus i ispravi, nego je doista tako i izvedeno, ja svojim očima vidio!). Sve neke takve totalno apsurdne stvari, glava da te zaboli.
    Zašto nije wc u stanu 34 prislonio uz vertikalu koja ionako postoji zbog kuhinje? Bit će iz istog razloga.
    A što se tiče wc-a na fasadnom zidu u stanu 35, interesantno je da je u S37, u svemu drugom identičnom S35, wc postavljen ispravno i logično: do vertikale. I na svim etažama tako: na jednoj strani do vertikale, na drugoj strani na fasadnom zidu. Predstavivši se kao kupac, pitao sam glavnog inženjera na gradilištu da li nije to slučajno greška neka. Isprva me uopće nije kužio o čemu govorim, a onda kad sam mu napokon uspio dočarati situaciju, nije kužio zašto bih ja uopće htio premještati wc. Morao sam mu jedno deset puta ponoviti da se ne radi o tome da bih ja kao ja želio premjestiti wc, nego da je građevinski pogrešno i apsurdno ne premjestiti ga, i da naposljetku na zrcalnom stanu već je crtan do vertikale. Nije naravno uspijevao ni to shvatiti: zašto bi to bilo pogrešno (i malne se naljutio što sam ga ja tu došao s ulice učiti njegovom poslu). Kad sam na to tražio informaciju da li oni to stvarno tako ugrađuju kako je nacrtano, nije mi znao odgovoriti, nego je dao da mu dovedu nekog pomoćnika, kojem se ''činilo'' da ugrađuju, ali nije mogao sa sigurnošću potvrditi, pa je zvao onog najnižeg radnika da ga pita. Dođe radnik, pita glavni inženjer: ''Jel mi ovo ugrađujemo kako je nacrtano ili obratno?'' ''Obratno, normalno'', ispali ovaj iz prve, ''pa ko bi to onako radio?!'' Mislim ono, luda kuća, farsa totalna.

    avatar

    28.01.2010. (13:46)    -   -   -   -  

  • grinch

    kad se građegovnari i arhigovnari ujedine nastaju ''united colors of govna''.
    sve se presijava od briljantnih ideja.
    nego.. kaj si stvarno potencijalni kupac (ne ovog nego nekog manje briljantnog) ili? kak si došo do ovog? ako previše pitam, zaustavi me..

    avatar

    28.01.2010. (18:33)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    Pa da, bio sam stvarno potencijalni kupac, sviđala mi se ideja o stanu u izgradnji koji ću sam preprojektirati, da mi ga izvedu s izmjenama projekta kako im nacrtam - što je i dogovoreno i učinjeno, u nekoliko poteza čisto drugi stan (primijeti da prostor dijeli centralni nosivi zid, s gredom u jednom segmentu, a sve ostalo je podložno kombiniranju). Samo se stvar po drugoj osnovi izjalovila (govnari su to ne samo kad ugrađuju cijev za drek, nego i u svakom pogledu, vjeruj mi na riječ). Na kraju sam kupio jedan drugi stan - ne tako briljantan :) - puno bolji - pa sam i vrlo sretan što se stvar s ovim izjalovila.

    avatar

    28.01.2010. (20:00)    -   -   -   -  

  • grinch

    i meni se sviđa ideja o stanu koji možeš preprojektirati. mislim da je dobro isprojektiran u startu, ne bi bilo potrebe za tim. al kak to da su pristali na izmjene (tog tipa a ne ono - možeš birat boju pločica u kupaoni)?

    avatar

    28.01.2010. (22:38)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    Pristali su, zato što sam im predložio rješenje koje bi ih, u odnosu na njihov projekt, poštedilo izvedbe 15 metara kvadratnih pregradnih zidova i18 metara kvadratnih žbuke te ugrađivanja 4 unutrašnjih vrata, 4 montažna nadvoja iznad vrata, jedne wc školjke i jednog umivaonika. Zauzvrat sam tražio drugačiji pod, bolja ulazna vrata, probijanje nosivog zida u segmentu od 1,7 m (sigurno nije problem statički pošto je zadnji kat bio u pitanju) i dodavanje vrata za lođu iz dnevnog boravka (to jedino nije prošlo - kao, na fasadi je, vidjelo bi se izvana pa ne može).

    avatar

    28.01.2010. (23:15)    -   -   -   -  

  • grinch

    koji si ti pregovarač :)

    avatar

    29.01.2010. (01:32)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...