Komentari

drinica.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • Defton

    Za taj ekumenizam, ne znam, nije bi baš jasan, kada je tolika mržnja između tih Crkvih, pogotovo protestanskih biblofundamentalista prema katolicima... i ostalo ne vidim u kojem bi to smjeru vodilo, čija liturgija, dogme i što li ja znam... Ekumenizam bi bio ok ako se odnosi na poboljšenje odnosa, ali neko jedinstvo ne vidim, tek u daljoj budnoćnosti kada će doći do fizičkog progona kršćana po svem svijetu, verbalno sada imamo...

    avatar

    19.01.2010. (12:19)    -   -   -   -  

  • mvko

    Ekumenizam je i te kako poželjan i jedinstvo je sigurno moguće. Nije Isus molio za nešto nemoguće, sjetimo se njegove molitve:
    "...da svi budu jedno kao što ti, Oče, u meni i ja u tebi, neka i oni u nama budu da svijet uzvjeruje da si me ti poslao. (Iv 17,21)
    Nadajmo se i molimo da nam Duh Sveti pokaže put k jedinstvu, da prestane ta najveća kršćanska sablazan. U međuvremenu širimo ljubav, razumijevanje, toleranciju, tražimo ono što imamo zajedničko a ne ono što nas razdvaja. Zar nije dovoljno za uzajamno poštovanje i ljubav već to, što gotovo sa svim kršćanima imamo gotovo istovjetno vjerovanje, s nekima od riječi do riječi?

    avatar

    19.01.2010. (16:45)    -   -   -   -  

  • Drina

    Baš bi bilo lijepo, pogotovo ovaj tjedan, malo više razmišljati o ekumenizmu, moliti za zajedništvo, Isusovim rječima - da svi budemo Jedno! Na žalost, ponekad je to jako teško i unutar iste Crkve, pa čak i iste obitelji...No, krenimo od maloga, najprije neka svatko od nas, pokuša biti Jedno s Njime, a onda će i sva druga zajedništva biti lakša! Ljudima je nemoguće, ali Bogu je sve moguće...Kršćanstvo je zahtjevno, ekumenizam je zahtjevan...Bog je zahtjevan! Nekada sam negdje čula, možda baš i po pitanju ekumenizma, kako Isus nije bio zidar, nego stolar, kako ne bi gradio zidove, nego mostove : ))))

    avatar

    19.01.2010. (22:53)    -   -   -   -  

  • more~snova

    nije bas da se razumijem u ekumenizam i pokusala sam procitat vise puta tvoj tekst al ne ulazi bas u glavu :-) pa ti stoga umisto komentara teksta ostavljam snjezni pozdrav iz svedske :-)

    avatar

    20.01.2010. (12:02)    -   -   -   -  

  • don branko

    pozdrav

    avatar

    20.01.2010. (13:05)    -   -   -   -  

  • Drina

    Joj more, baš ti hvala! Pozdrav svima! Ideja ekumenizma je pokušati nadići međusobne vjerske razlike, i graditi zajedništvo na zajedničkom i Bitnom!

    avatar

    20.01.2010. (13:24)    -   -   -   -  

  • ossimpleljubica

    Mislim da smo upravo mi na ovim prostorima svjedoci koliko je potrebno zajedništvo među kršćanima. Nakon desetljeća u kojima je Bog bio guran, a Isusu zatvarana vrata, probudile su se zvijeri u ljudima...Neobično je važno njegovati ono što nas povezuje i uzajamno poštovati ono što nas razlikuje, da se ne bismo ponovo gušili u vlastitoj krvi.

    avatar

    21.01.2010. (12:28)    -   -   -   -  

  • Drina

    Ja ću danas do Baptista! Da vidim kak je to - ekumenizam uživo!

    - petak, 22. siječnja u 19 sati u Baptističkoj crkvi, Radićeva ulica 30.

    U nedjelju sam mislila i do pravoslavaca, no čini se da ću završiti u Ljubljani...O tom, po tom : )

    avatar

    22.01.2010. (12:30)    -   -   -   -  

  • don branko

    pozdrav

    avatar

    22.01.2010. (21:40)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...