mali trikić: kad razvijaš svježi kvasac u vodu/mlijeko uz brašno umjesto žličice šećera stavi žlicu meda :) za još bolji raženi kruh - dobila receptić, fenomenalno je - umjesto bilo koje druge tekućine kvasac razvij u mlačnom pivu s malo brašna i meda. okus piva se neće osjetit na kraju, niti će ti se u pivu kvasac dignut ko u vodi (izgledat će ko razgnjackani komadići), ali će se tijesto dizat ko pošandrcalo, a ova vrsta kruha će bit uberrahla :)
08.01.2010. (22:18)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Moja mama radi kruh od nekoliko vrsta brašna i uvijek ispadne super. Ja još nisam probala sama mijesiti, ali jednog dana budem :) Ovaj tvoj mi se baš čini njami :)) obožavam domaći kruh
09.01.2010. (01:22)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Semiramida Ako ti se da probaj, stvarno nije neka velika filozofija, a kad prokužiš neke svoje cake za dobar kruh, e onda je baš fora. Lijepo je praviti kruh svojim rukama. Svaka čast pekačima, ali ovo bude puno brže i meni draže. I je njami, zato moram paziti koliko ga jedem, čovjek se zanese! :)))
09.01.2010. (12:57)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Elle Woods Gone Brunnette
mali trikić: kad razvijaš svježi kvasac u vodu/mlijeko uz brašno umjesto žličice šećera stavi žlicu meda :)
za još bolji raženi kruh - dobila receptić, fenomenalno je - umjesto bilo koje druge tekućine kvasac razvij u mlačnom pivu s malo brašna i meda. okus piva se neće osjetit na kraju, niti će ti se u pivu kvasac dignut ko u vodi (izgledat će ko razgnjackani komadići), ali će se tijesto dizat ko pošandrcalo, a ova vrsta kruha će bit uberrahla :)
08.01.2010. (22:18) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Otok
Elle
Puno ti hvala, da znaš da ću probati i javim ti kako je ispalo! :))
08.01.2010. (22:38) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Semiramida
Moja mama radi kruh od nekoliko vrsta brašna i uvijek ispadne super. Ja još nisam probala sama mijesiti, ali jednog dana budem :) Ovaj tvoj mi se baš čini njami :)) obožavam domaći kruh
09.01.2010. (01:22) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Otok
Semiramida
Ako ti se da probaj, stvarno nije neka velika filozofija, a kad prokužiš neke svoje cake za dobar kruh, e onda je baš fora. Lijepo je praviti kruh svojim rukama. Svaka čast pekačima, ali ovo bude puno brže i meni draže. I je njami, zato moram paziti koliko ga jedem, čovjek se zanese! :)))
09.01.2010. (12:57) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Euro
opa sada recepti dosli na red..
11.01.2010. (13:56) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Otok
Euro
Ja inače kuham i pečem i mijesim, samo što ne pišem o tome, ali ovo je posebno fino, a i obećala sam. :))
11.01.2010. (20:34) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
cistiliste
njami...i sad da ne idem poslije ove vabilice, haračiti po frižideru?? tctctctc:)))
12.01.2010. (02:38) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Otok
cistiliste
A tek kad bi ga probala i to još s maslacom i malo meda ili domaćeg pekmeza, aaa. ;)
12.01.2010. (18:54) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Otok
Dodatak receptu što ga je dala Elle stvarno funkcionira, kruh je mekši i finiji iznutra. Zahvaljujem se i ubuduće primjenjujem. :)
12.01.2010. (18:55) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Živjeti svoj život
Već neko vrijeme razmišljam o tome kako bi bilo dobro da ispečem svoj vlastiti kruh?
Ovaj recept zvuči jako dobro.
17.01.2010. (22:40) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Otok
Stvarno je fin, a i nije kompliciran, probaj. :)
18.01.2010. (17:49) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Neverin
još radiš kruh a? :)
19.01.2010. (21:01) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Otok
neverin
Da, redovno. :)
20.01.2010. (14:03) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Elle Woods Gone Brunnette
baš mi je drago da ti paše. s pivom, pretpostavljam? meni je taj pivski najdraži... još topli, s mojom specijalnom paštetom od tune, hehehehehehe....
21.01.2010. (16:59) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Otok
Elle Woods
Da, s pivom. :) Ili s maslacem i domaćim pekmezom od šljiva, ummm njam njam. :D
23.01.2010. (13:14) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...