Komentari

mindbuilding.blog.hr

Dodaj komentar (29)

Marketing


  • tičerica

    složila bih se sa svime izuzev onim dijelom gdje krivi i prosvjetu.
    radiš na faksu, gdje ti dolaze 80% formirani ljudi, koje vidiš njih nekoliko stotina odjednom, dva sata tjedno - i što možeš napraviti, promijeniti? gotovo ništa.
    a u osnovnoj i srednjoj školi, gdje bi se nešto možda i moglo napraviti, ruke su nam lisičinama vezane na leđima. roditelji bdiju nad svojim "anđelima", i ne do bog da ih se krivo pogleda. sve odgojne mjere su nam oduzeli. evo, baš nedavno su nam stručne družbe pričale o tome kako je neprihvatljivo djecu kažnjavati dodatnom zadaćom, stajanjem u kutu ili isključivanjem iz aktivnosti za (ne)ponašanje na satu (na što je jedan kolega odvratio: dobro, ne smijemo ništa što pali, a što onda raditi?) - taj prigovor bi bio na mjestu prije desetak godina, dok se još znalo tko je nastavnik, i poštivalo se nastavnika. ali tada se takve stvari nisu događale, zar ne? jer pozitiva bez sankcija ne pali, nikada nije, nikada neće. tako da, bez prikladnih sankcija, moram reći da u ime prosvjete (ne kažem da i u nas nema kukolja, ali malo sam ga upoznala u zadnjih par godina, a puno ljudi iz struke znam...) perem ruke od ovoga.
    ali zato na sve drugo mogu reći: amen.

    avatar

    15.12.2009. (21:07)    -   -   -   -  

  • Kinky Kolumnistica

    Ja ću šutjeti, i duže od minute jer to su svakako zavrijedili, a uzroci su toliko kompleksni i ukorijenjeni u društvu da se i sama pitam kako ih iskorijeniti. Što je najgore, toga ima u cijelome svijetu, ne samo kod nas, tako da je agresija globalni problem koji je postojao oduvijek jer otkad je čovjeka, od tada ima mržnje, ispraznosti i nasilja. Samo što se danas, uslijed širenja medija, o svemu više toga zna. A ako je psotojalo oduvijek, bojim se i pomisliti da je to jednostavno u ljudima dovoljno dugo da do dana današnjeg čovječanstvo niej sustigla neka promjena. Pitam se što donosi budućnost?

    avatar

    17.12.2009. (11:57)    -   -   -   -  

  • Sa dva prsta po tipkovnici

    Ne,neću komentirati...ne zato što neznam kako i što,već...to je toliko grozna pojava,ne samo na našim prostorima već i šire...da sam na neki način koliko to čudno zazvučalo...sretan što sam ostario...!Ima li lijeka tome?Ima...nadam se da ga mojem unuku neće nikada trebati!
    Uvijek mi je veliko zadovoljstvo doći na tvoj blog i uz pozdrav osmjeh ostaviti :-))))

    avatar

    17.12.2009. (13:22)    -   -   -   -  

  • catwoman

    Vidim da nemaš vremena niti urediti tekst u editoru ... u gužvi si, kao i ja.

    Ali - sadržaj je uvijek bitan. Slažem se s @ tičericom u potpunosti, @ kinky bih odgovorila da nas čeka onakva budućnost kakvu si napravimo u međusobnoj suradnji ili kakvu dozvolimo isključivo drugima da nam naprave - uvijek možemo birati. A @ Didi poručujem da se manje nada, a više djeluje, ako želi ugodan nastavak života svojim potomcima.

    To je za moj pojam realno.

    avatar

    18.12.2009. (01:39)    -   -   -   -  

  • žubor vode

    Djecu ponajprije odgajaju ili ne roditelji. Učinila sam sve što sam mogla sa svojom djecom da budu normalni, pošteni ljudi. Sada, kao baka pomažem svojoj djeci oko odgoja unučadi.
    Hvala ti što si prenijela ovaj predivan tekst. Korisno je podsjetiti se s vremena na vrijeme,
    da treba djelovati u svojoj obitelji i sredini , ljudski...

    avatar

    18.12.2009. (12:27)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Dnevnik: prebijen profesor sa fakulteta političkih nauka. Nisam baš razumio je li se radi o trećem slučaju ili pak je taj profesor dobio treći puta batine. Idemo dalje!!!

    avatar

    18.12.2009. (20:33)    -   -   -   -  

  • blade777

    Nema napretka u kampanjstvu (pogledom na vrijeme učenja u školskim ustanovama).
    Isto tako nema prosperitetnog društva u strančarenju.
    Mladi gledaju primjer u odraslima,pa afirmacijom kroz klanove i skupine društva. pokušavaju dosegnuti one vrijednosti koje nikada ne bi uspjeli kao neovisne jedinke u društvu.
    Tako se razvija defetizam i stihijsko uništavanje sposobnih pojedinaca, koji se ne uklapaju u te devijantne skupine društva.
    Neadekvatno sankcioniranje učenika, koji naginju kampanjstvu, uzrokuje deformaciju osobnosti i takav pojedinac u narednom periodu života može svoje stavove i ideje realizirati samo kroz klanove.
    Čovjek s poremećajem ličnosti, sam ne može napraviti toliku štetu, koliku će štetu napraviti u skupini preplašenih i kampanjski ustrojenih osoba.
    Što onda možemo napraviti radi zaustavljanja te stihijske devijacije?
    Jedino možemo osramotiti svakog pojedinca ili skupinu koji potiču realizaciju kampanjstva.

    Pozdrav!

    avatar

    19.12.2009. (18:58)    -   -   -   -  

  • studena

    Hvala ti što si objavila ovaj tekst na svom blogu.

    avatar

    20.12.2009. (09:40)    -   -   -   -  

  • bastet

    Dragi moji, hvala vam na vašem vremenu i pozitivnoj energiji koju ostavljate na mojim stranicama. Upravo danas sam shvatila da je isti tekst objavio i moj blogoprijatelj, semper contra, što me obradovalo. Svrha ovog pisma nije ništa drugo nego da nađe put do što većeg broja ljudi. Na ovaj ili onaj način. Zato, ako držite da bi ste njegovim sadržajem mogli u svom krugu čitatelja pokrenuti lavinu, pa makar samo i emocija, tada Vas molim da ga i sami objelodanite na svom sajtu.
    Svima pozdravi i puse iz ledom i hladnoćom okovanog Osijeka! :))))

    avatar

    20.12.2009. (10:29)    -   -   -   -  

  • bastet

    Draga Studena,
    žao mi je što na tvojoj stranici nisam uspjela ostaviti svoj trag. Naime, kad god bih ti poslala komentar, otvorila m i se stranica na kojoj je pisalo error.
    Anyway, drago mi je da smo se upoznale, premda je tužno da nas je spojila tragedija ovih prerano ugaslih zvjezdica. No, možda nam je jedina utjeha mogućnost da se tragedije događaju samo zato da bi u ljudima potaknule buđenje onog najboljeg u njima. Z a promjene nam jeočigledno potreban snažan katapult, a to su katkada i ovako tragične osobne sudbine.
    Ne uslijede li sada konkretni postupci i akcije, njihova smrt bit će i ostati potpuno besmislena. Svi smo odgovorni da se to ne dogodi.
    Lijepi pozdrav i do sljedećeg čitanja.

    avatar

    20.12.2009. (12:50)    -   -   -   -  

  • Koraljka

    roditelji trebaju biti prvi i najvažniji u odgoju djece ali...
    mislim da su pravi razlozi sve većeg nasilja u društvu, društvo nam je na svim razinama prebolesno i bez korijenitih promjena biti će još gore ukoliko je uopće moguće da bude gore

    avatar

    20.12.2009. (20:38)    -   -   -   -  

  • izvorni život

    Bastet, hvala ti za lijep komentar i promišljanja o temi "jednostavnost". Mislim da nam se pogledi oko toga opasno isprepliću. A nadam se i da će privući druge.

    avatar

    20.12.2009. (20:43)    -   -   -   -  

  • slatka paprika

    jooooj jos jednom joj...
    sve je uglavnom receno samo bih jos dodala i naglasila krivnju tzv. novinara koji svakodnevno serviraju sranja...njih bi takodjer trebalo zatvoriti na duze vrijeme.

    avatar

    21.12.2009. (10:02)    -   -   -   -  

  • Sa dva prsta po tipkovnici

    Ovo je jedna od mojih zadnjih šetnji tvojim blogom ove godine na izmaku...Iskren i topao osmjeh ti ostavljam :-)))

    avatar

    21.12.2009. (11:14)    -   -   -   -  

  • cistiliste

    u svakom slučaju potrebno je ponoviti opet i opet...a razloge tražiti..ne znam..valjda svako u sebi..

    avatar

    21.12.2009. (12:50)    -   -   -   -  

  • fanny

    Slušala sam Zeleniku neki dan poslije podne na TV-u...
    Uzroci depresije, besciljnosti i agresije u našim mladim ljudima sežu daleko. Ponekad mi se čini da nikome nije stalo, da se nitko ne trudi pozabaviti djecom i mladima. Uostalom - što djeca svakodnevno vide oko sebe - prevare, laž i lopovluk... dojučerašnje mane, smatraju se vrlinama i obratno...
    A samo da svi krenemo od svoje djece...no ima roditelja kojima je svejedno, na žalost... no barem krenuti od onih kojima nije svejedno u kakvu osobu će im dijete odrasti.
    Žalosti me to i brine, strašno...
    Pozdravček :)))

    avatar

    21.12.2009. (15:52)    -   -   -   -  

  • GAJINE GLUPOSTI

    rekli bi zagorci, nebi se štel mešati ali zato........
    sve najbolje tebi i tvojoj obitelji

    avatar

    22.12.2009. (11:00)    -   -   -   -  

  • studena

    Dobra ti jutro draga bastet,
    eto, tek sad stižem odgovoriti na tvoj komentar, ali pisana riječ je ionako bezvremenska, znači nikad nije kasno :)
    I ja se radujem, i vjeruj, to mi je preslaba riječ, što sam otkrila tvoj blog koji odiše lijepom i toplom pisanom riječju, jer u ovom moru mediokriteta, egomanije i besmisla to i nije lak "posao".
    Tragedije, draga bastet, u današnje vrijeme, a kako nam to ovakva događanja i potvrđuju, najčešće razdvajaju zrno od kukolja: "ne bi se štel mešati" je jedan odličan primjer, neka mi Gajo oprosti, ali eto, kao da je veći dio nacije (dragovoljno) satjeran u slijepu ulicu, ali sad ni pod silom ne želi natrag. Svi imaju mišljenje ali nitko se ne želi miješati, a oni ekstremniji ovakve poruke posprdno nazivaju "lancima sreće" ili patetičnim besmislenim izjavama, "puno vike nizašto" je bio odgovor jedne "poznate" blogerice s cool liste na moj mail koji sa poslala poznatima uz molbu da mail proslijede dalje.
    Ista se navodno zalaže u borbi protiv nasilja nad djecom, a mene danima zaokuplja pitanje: po kojim kriterijerima odlučujemo čija "borba" više vrijedi i za čije živote se moramo više, manje ili nikako zalagati?
    Iskreno, nakon ovakvih "akcija" sve više me napušta nada da će nam ikad uspjeti doseći razinu svijesti po kojoj se čovjek raspoznaje od stvorenja koja se brinu samo za osobne, elementarne potrebe.
    I zato su mi blogovi poput tvoga melem za dušu.
    Hvala bastet.

    Usput, možeš li mi reći na kojem blogu si pokušala ostaviti komentar? Trenutna imam 2, od toga je jedan prilično neaktivan i ne funkcionira baš kako treba...

    avatar

    23.12.2009. (07:42)    -   -   -   -  

  • bastet

    Daga Studena,
    drago mi je da me obilaziš jer u suprotnom ne bi došlo do nastavka naše komunikacije, kojem se i ja jedanko radujem.
    Tvoji komentari su savršeni i otkrivaju mi osobu s kojom bih rado ispijala kavice. No, tko zna koliko si daleko od Osijeka... :)))
    Svoje komentare sam pokušala ostaviti na blogu koji počinje s objašnjenjem da si sretno razvedena. Je li to taj koji baš ne funkcionira kako treba! Javi, što prije i pozz :))))

    avatar

    23.12.2009. (10:22)    -   -   -   -  

  • Sa dva prsta po tipkovnici

    A sada je vrijeme i za moju blagdansku čestitku...Sreća,ljubav,zdravlje,mir i svjetlo u nama..Da...tu pozitivu svatko želi! Čestit i Blagoslovljen Božić tebi i svima koje voliš :-))))))

    avatar

    23.12.2009. (13:12)    -   -   -   -  

  • studena

    Na žalost, draga bastet, Osijek mi je poprilično udaljen, ja sam ti se smjestila u Bavarialandu, nešto južnije od Muenchena i baš se nešto ne žalim :)
    Ali to nikako ne znači da su izgledi za bar jednu kavicu, negdje u budućnosti, nemogući :)

    Što se tiče bloga: baš taj blog kojeg krasi moja objava o rastavi s blogom.haer je potpuno neaktivan :)
    Ali na njemu su linkovi za moju domenu, svejedno ostavljam ti i ovdje dva linka:
    na ovom prvom sam češće (iako u zadnje vrijeme zabušavam): TeaTime
    na ovom drugom me nema prilično dugo, ali čim se malo posao stiša vraćam se aktivnom pisanju: Hot Item by studena
    Budi mi pozdravljena i ugodne blagdane s puno smijeha, tebi i tvojim najdražima, želim :))

    avatar

    23.12.2009. (21:22)    -   -   -   -  

  • TANAMI

    Duboko razmisljanje za ovaj dio godine. Daj mi malo svoje zime jer se kuham od vrucine.
    Sretan Ti Bozic i Nova. Tebi i Obitelji.

    avatar

    24.12.2009. (04:27)    -   -   -   -  

  • Koraljka

    Tebi i tvojima čestiti i veseli Božić te puno ljubavi i sreće u Novoj !

    avatar

    24.12.2009. (21:00)    -   -   -   -  

  • Para(ne)normalan!

    .[/IMG]

    avatar

    24.12.2009. (23:42)    -   -   -   -  

  • mushin munen

    Sretan ti Božić ! Kurismasu omedeto : )

    avatar

    25.12.2009. (13:55)    -   -   -   -  

učitavam...