Komentari

zoranostric.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


  • turimti

    @e, moj zoki-pročitala i tek u petom pasusu kao "naslutila" što to studenti hoće...i opet nemušto rečeno. zaista porazno koliko malo studenti znaju o komunikaciji, "pravljenju" vijesti. ni daljnji linkovi ne daju odgovor što to hoće studenti u europi , svijetu i zašto vrše "blokade"...
    ocijena : sjedi 1 !

    avatar

    24.11.2009. (20:41)    -   -   -   -  

  • Zoran Oštrić

    Ne zna onaj, tko ne želi znati.

    avatar

    24.11.2009. (23:21)    -   -   -   -  

  • gaupe

    Vidite li vi ovdje paradoks?
    Naravno, ne radi se o istoj svoti novca, stvar je prioriteta,m; vjeronauk u školama se progurao pod one stvari kojza koje se nužno mora imati, a visoko obrazovanje ne.
    Naravno, mogao bih još masu stvari navesti koje su definitivno manje nužne od obrazovanja mladih generacija no neću širiti temuu.
    ALi zapamtite od besplatnog obrazovanja nemaju samo koristi studenti i njihovi roditelji niego svi mi cijelo društvo, pa i mi koji ćemo biti umirovljenici (ako i to doživimo) prije njih.

    Činjenica je da studiranje postaje komercijalna stvar; ko ima neka plati, ko nema neka ostane neobrazovan. Tako nastaje zatvoreni krug siromaštva, dhje neko iz siromašne obitelji jako teško će se izvući iz siromašta. Naravno ne znači da će svaki takav ostati siromašan, ali su mu svavko šanse puno manje nego da je obrazovanje besplatno, tjh dostupno svima.a realno gledajući, bar 4/5naših građana su siromašni, pog. ako gledamo koliko su zaduženi, pa još pridodamo javni (državni) dug, pa onda stambeno pitanje i perspektiva mladih.

    Evo par obmana i krivih usteljenih mišljenja.

    Besplatnim se školstvom ne omogućuje vječno studiranje. Neće se nikome zabraniti da studira, no ako pada godine neka si onda sam plaća

    Krediti su neefikasni jer niko ne garantira studentu da nakon diplome će se zaposlit.

    Što se rada tiče, tu taj argument s obzirom na Bolonju ne stoji, jer je student dužan svaki dan "visiti" na faksu, pa onda vannastavne obveze, o učenju da i ne kažem....

    Ironično, da se opet vratimo na temu; studentu se nema da mu se platui profesore ni jedan puta, ali se učeniku za vjeronauk ima da sluša istu godinu više puta.
    Dakle, tko ne prođe vjeronauk daje mu se još i druga i treća besplatna šansa, a studentu ni jedna!

    I da podsjetimo, u oba se slučaja radi o državnom prioračunu, jer od poreza moranmo imat za vjeroučitelje, ali nemamo za profesore znanosti.
    Sapienti sat!

    avatar

    25.11.2009. (00:07)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...