Komentari

fanny7.blog.hr

Dodaj komentar (21)

Marketing


  • seoska idila

    kaj pizdiš...

    ni moji najbolji postovi nisu završili na naslovnici. ali su zato neki drugi.... kao i tebi.

    no, i ti i ja smo tamo dospjele zbog godina vjernosti dragom blogu, pisanju postova godinama, druženju sa ostalim blogerima i što te boli briga što su neki klinci ljubomorni na nas "stare babe".. hi hi

    avatar

    02.11.2009. (19:54)    -   -   -   -  

  • Tri Pojma

    čuj, ipak ću ti komentar poslati mailom

    avatar

    02.11.2009. (20:50)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    ...Fanny, kaj si ti incidentna osoba?! (hahahaha). Proradila slovenka u tebi, HA?...:))))))))))))))

    avatar

    02.11.2009. (20:53)    -   -   -   -  

  • Vitae...

    Ja sam poput tebe! Otvaram blog naslovnicu samo da bih napisala post. Stvorila sam si i ja kroz ove tri godine krug prijatelja koje iznimno cijenim i štujem . Neke sam i u reali upoznala i zaista su prekrasni ljudi.A, onda , jedna draga blogerica iz Rijeke je na svoj blog stavila moje ime uz napomenu kako nezasluženo nisam nikad bila na naslovnici.
    Tad sam se zamislila. Ne pišem postove zbog aplauza. Pišem jer osjećam potrebu nešto otpustiti iz sebe same...i suze i smijeh .. Procjenjivali su mi uratke književni kritičari kojih mišljenja jako štujem. Književnost mi je u neku ruku struka. Ipak , počela sam malo detaljnije proučavati nakon toga odabir na naslovnici!
    I ja kao i ti , mislim isto!
    Ne bih rado našla se s dobrim dijelom postova koji su tamo , ma tko mi zamjerio. Dobrim su dijelom polupismeni, senzacionalistički,a tek je manji broj u koje ubrajam i tvoj vrijedan da se pročita.Osim toga , dovuče na blog individue koje ne želim upoznavati, a ni broj komentara nije ono što bi me zaokupljalo. Nemam joj srca reći da me obriše iz tog boxa. Imala je najbolju namjeru.
    Razumijem te. Pratila sam dijelom tvoju prepisku! Jako lijepo piše neimenovani , a tebe ne zna i nije u redu onako reagirati. Dobro je rekla jedna , blogerica ...gore je crveni X! Klikni ,čovječe!!!!!!!
    Ipak, nesuglasice riješene!
    Oprosti na dužini komentara,. Dotakla si temu koja me neko vrijeme zaokuplja u jednom segmentu blogoživota!
    Pusa, draga moja Fany:))))))

    avatar

    02.11.2009. (21:10)    -   -   -   -  

  • luki 2

    Sve si odlično napisala što se tiče "zločestih" komentara - toga sam se nadoživljavala, i sada me više ne impresionira! :))) Kinky ima jednu mudru na tu temu: "Čim Te više pljuju - znači da je Tebi dobro!" I znaš što?! :)))) Stvarno tako i je!
    Što se naslovnice tiče - zasluženo si svojim pisanjem na Cool listi; obavezno čitam postove s naslovnice; dapače - čitam postove dragih mi ljudi, a zatim ih "sretnem" na naslovnici - i jako se veselim!
    Moram reći da imam odabir vrlo sličan administratrovom; tako d arijetko kada da se neki post koji je po meni vrijedan pažnje - nije našao na naslovnici...
    Ti pišeš izvrsno; prepuna si duha i pozitivne energije - zar već samo to ne bi zaslužilo naslovnicu?! Ponekad se administrator vodi aktualnosšću, pa nam se čini d anajbolji postovi ne dospiju na naslovnicu - no, nije tome baš tako....
    Stoga, ne traži da Te maknu s Cool liste! Nisi to zaslužila!
    Pusa, pozdrav od Luki+Goldie :))))

    avatar

    02.11.2009. (23:02)    -   -   -   -  

  • Bocaccio

    Draga prijateljice,

    Znam da smo se ponekad porjeckali ali nikad se nismo posvadjali i u principu mislimo isto a nismo KRADEZE. S druge strane, citajuci tvoje pismo objavljeno u postu, mogu se suglasiti sa tezom da urednistvo bloga na zaista vise nego cudan nacin bira cool i almost cool liste na kojima mnogi, koji se tamo nalaze ne zasluzuju da se nalaze. Sto ces, u hrvatskom drustvu sveprisutna je korupcija, pa tako i na blogu koji je olicenje kokosinjca koji se polako pretvara u tragediju (oces drustvo, oces blog).

    Upravo zbog svog prisustva na blogu ti zasluzujes cool listu. I to bas zato sto ti to nikada nije bio cilj, niti si se promijenila kad si usla na nju, jednako kao i kad si usla na almost cool (uh sto me smeta primitivan rijecnik kog u nedostatku pisenosti koriste kreatori bloga). S druge strane, istina jest da mnogi stari i vrijedni blogeri nikad nece moci ni šprismrditi niti jednoj od tih lista i to naprosto zato sto korumpirana djecica u tzv. urednistvu bloga stavlja svoje prijatelje. Pa tako gledajuci na naslovnici imamo 80% cistog smeca a sto je ogledalo onih koji uredjuju blog.

    Sjecam se nekih dana kad se jedna velika grupa blogera (njih par stotina) pobunila oko sikaniranja jednog vrijednog blogera pod nickom sewen. I da svi kolektivno nismo prestali pisati, covjeku ne bi vratili pristup blogu iako im je ovaj mjesecima pisao mail (zna li tko kak se to veli hrvatski). Svi pamtimo i slucaj jednog dilera droge koji bi faca upravo zbog forsiranja urednistva bloga kome je valjda preprodaja droge dopunska djelatnost.

    U svakom slucaju, kao sto vec napisah, ovaj blog je olicenje drustva u malom. Kako u pogledu korupcije, tako i u pogledu promicanja bljezgarija a sto polako dovodi do toga da vrijedni blogeri odustaju a smece pliva po povrsini. I bas upravo zato, sto si ti dragulj, ne daj se Fanny, i budi dalje uporna u pisanju.

    Srdacan pozdrav,
    Bocaccio

    avatar

    03.11.2009. (00:17)    -   -   -   -  

  • fanny

    @rudarka - viš ti...vjernost blogu, nije mi na um palo da još netko cijeni vjernost. Babe :))) Ova ti je dobra, pa normalno da sam baba, sjeti se dekice iz predhodna posta :)

    @Zona Z. - i ja tebi odgovor na komentar, prelazimo u konspiraciju :)

    @Sagi - si videl:) Nije krv voda. Zmešana sam od četiri vrste jajca, a nazivaju me ksenofobom :) Ponekad zavapim za Hebatgom i Mangom i njihovim kritikama. Ipak su meni najdraže tvoje strelice, kad me pikneš s kritikom mog obožavanog Hamiltona i Formule 1. Šteta što je sezona gotova :)

    @Vitae - eto ti sad draga moja - ono što si rekla - blog ti otvara prozore, a ja skoro ispala kroz prozor :)
    Ne moš svima ugoditi - kritiziraju me što se na blogu zabavljam, onda kad napišem ozbiljan post, vele da se ne znam opustiti...
    Za neke blogere sam baš vezana, iako ponekad uputimo jedni drugimo tek nekoliko riječi...I kad njih čitam pomislim - da su mi barem bliže, jer kontakt licem u lice je ipak nešto drugo. A s tim ljudima mislim da bi takav kontakt bio veliko zadovoljstvo.
    Ljudi koji su mi stvarno tu, fizički blizu - od nekih bi najradije glavom bez obzira pobjegla...
    A ovdje se to riješi klikom na križić, ništa lakše od toga...:)

    @luki 2 - samo za dobrim konjem se praši :)
    Izgleda da je pozitiva i optimizam danas mana. Kao da nije dovoljno sve ovo što se događa oko nas, trebamo biti smrtno ozbiljni i ovdje. I zamarati druge kuknjavom...
    Ja ovdje i bez naslovnice imam ono što volim i više mi ne treba. Prijatelje koje kad čitam, gotovo osjećam njihovu fizičku prisutnost pored sebe... Nema te liste koja ti to može nadoknaditi :)

    @bocacciozg - e nas dvoje...mi smo druga priča i živi dokaz da iako ponekad mislimo drugačije, jedan drugoga uvažavamo u toj povremenoj različitosti. Doduše, trebalo nam je vremena da skužimo da u stvari isto mislimo :) Koliko si puta rekao da nisam u pravu, ali meni je jako bitan način na koji to čovjek kaže. Zato nikad nismo došli u sukob.
    Moja najveća vrlina (naravno uz mane koje posjedujem) je - da me nikad nisu mogle promijeniti životne situacije. Možda da, u smislu sazrijevanja. Prošla sam mnogo dobrog i lošeg u životu, ali nit' me razbahatilo dobro, nit' me na koljena bacilo loše. I nikad neće. Zahvaljujem nebesima na svom optimizmu i svojim principima...
    Bez brige, nema odustajanja dok me moji stari prijatelji čitaju :)

    avatar

    03.11.2009. (00:37)    -   -   -   -  

  • skitalica

    Vise puta sam govorila o naslovnicama, nenaslovnicama, i mom misljenju o svemu tome, pa necu opet.
    Kada bih imala blog samo zbog pisanja postova, onda ga ne bih niti imala!
    Jer, ja tu pisem/ne pisem/fotografiram ili ne/napisem tri i pol slova... ukratko, sto me pukne. A disertacije i filozofske rasprave.. Pa, ne zadrzim se dovoljno dugo na jednoj temi, da bih je mogla valjano izloziti, obraditi, raspraviti..
    Citam blogove, ponekad komentiram, cesto ne. Imam svoju listu koja mi je jedino mjerodavna, a zao mi je sto u ovom mnostvu (vec sam i o tome govorila) ne mogu naci jos osoba od kojih vrijedi uciti, koje vrijedi citati , ali fresh lisa recimo ostaje minsko polje, i zaista ne znam koje je bolesno zadovoljstvo kao takvo drzati je ovakvu? Drugi nacin pronalaska vrijednih osoba (po mojim kriterijima) je vizitati liste blogera koje citam, sto i napravom cesto.
    Evo napisah komentar duzi od puno mojih postova.
    A tvoj blog imam na svojoj listi odavno,kad sam nekako "natrapala" na njega!
    :o))))

    avatar

    03.11.2009. (06:13)    -   -   -   -  

  • prorok

    Halo domaćice jel kavica gotova
    da se malo zagrijem dok vani pada prvi snijeg :)

    avatar

    03.11.2009. (08:01)    -   -   -   -  

  • plavozeleni

    Izgleda da te dobro puknulo kada si ovako postupila.

    Ja na naslovnicu i postove koji se na njoj objavljuju gledam ovako:
    Svi mi imamo svoje ukuse i načela po kojima biramo ono što ćemo čitati. Vjerujem da se i onaj tko postavlja postove na naslovnicu vodi nekim svojim ukusima i pogledima. U mnoštvu objavljenih postova najlakše je običi one sa lista i ako mu još nešto zapne za oko.
    No ima tu još jedna caka koje moramo svi biti svjesni. Ako netko piše o onome što Nova radi, u pozitivnom smislu, tada može biti 100% siguran da će se nači na naslovnici. Koliko si takvih postova imala na naslovnici? Kritički postovi se tu sigurno neće nači. Nisu ni oni ludi da miču one blogere od kojih se i dalje mogu nadati pohvalama Farme, Zvijezda i svega onoga što imaju na programu. Iskreno rečeno svi smo alergični kada vidimo da se takvi postovi pojavljuju na naslovnici. Obično kažemo da su pisani sa predumišljajem. Na isti se nači pojavljuju na naslovnici i oni koji kritički pišu o konkurenciji.

    Znam da imaš kvalitetnih postova koji su zaslužili biti na naslovnici i bilo bi šteta da nisu.

    Ako mi netki tekst na naslovnici zapne za oko a ja se ne slažem sa napisanim iskreno ću to reči. Upravo je to ljepota ove blog demokracije. Jednako ću tako i pohvaliti ako to post zaslužuje. Godišnje vjerovatno ne otvorim desetak postova sa naslovnice.

    Draga često zna za neki od mojih postova reči da su zaslužili naslovnicu a ne pojave se ni u tragovima. (Primjer: Za naslovnicu je nasukavanje Marka Pola, no nije spomena vrijedno telepatsko predviđanje događaja).
    Moje je zadovoljstvo da sam napisao nešto kvalitetno. U trackeru vidim da mi je dnevna posjeta 100-150 posjetitelja iz svih dijelova svijeta samo na Moru i to mi je sasvim dovoljno.

    Kada je riječ o mom postu o groblju, pa i ostalima znaš nisam od onih "Kud svi tu i mali Mujo", pa uvijek nastojim napraviti odmak od aktualnih događanja na svoj način, ako se odlučim pisati o istoj temi.
    Samo ti i dalje piši, a kao što si i sama rekla komentar najviše govori o onome tko ga je ostavio. Tako i ja razmišljam.

    Pozdrav u ime oboje

    avatar

    03.11.2009. (14:37)    -   -   -   -  

  • fra gavun

    Svratio ja i pročitao pa rekoh bolje mi je činit kuco ipak je to "bijesna domaćica". Da mi ne
    doleti šaka kroz ekran ja sam se pomaka skroz ulijevo dok pišem. Mislim da nisi u pravu
    ovo za naslovnicu, neka te tamo zašto ne? A Ona profesorica što voli šipke i more i jede jastoge e sreća je da Ona nije tamo jer ona ocjenjuje a onda bi ja bio uvijek u magarećoj klupi.
    Ae idem ća ručat a tebi lijep pozdrav.:-)))))

    avatar

    03.11.2009. (14:47)    -   -   -   -  

  • Majstorica s mora

    To ti je cijena slave, kako ja nemam tih problema, hehe...

    avatar

    03.11.2009. (17:11)    -   -   -   -  

  • promatram, razmišljam

    ... Moj blog je samo moj i na njemu su uvijek prešutno vladala ta pravila.
    Ne čini drugome, ono što ne želiš da drugi čine tebi...

    Lijepo sročeno !
    Ne vrijedi trošiti snagu na gluposti a gluposti koliko ti srce želi, svuda oko nas.

    Lijep pozdrav.

    avatar

    03.11.2009. (19:29)    -   -   -   -  

  • fanny

    @Svijet jednog uma - ponekad je malo smislenih riječi dovoljno za jedan post, ili čestitka sa suzicama :)Treba pisati iskreno ono što se osjeća, pa makar nije koncizno ili savršeno, to se trebacijeniti :)

    @PROROK - kod nas je prestao, sad trenutno pada kiša. Danas sam nos promolila samo da dovučem kantu za smeće s ulice, nema šanse da odem nekamo. Kavicu ću oko 5, navrati :)

    @Plavozeleni - normalno da imamo svoje ukuse, kud bi dospjeli da nismo različiti...
    E vidiš, drago mi je da si napisao ono što sam zaboravila, a skužila sam odavno. Napisala sam nekoliko postova o emisijama na Novoj TV. Postovi su bili prosječni, ali dospjeli su na naslovnicu. Povezala sam 2 i 2, Nova TV, Dnevnik.hr i Blog... Malo teško palim, ali ipak mi je sinulo. E baš bih trebala malo eksperimentirati - popljuvati neku konkurentsku postaju, pa da vidimo :)
    Ma, u biti, kako sam kazala, pišem o onome što mi padne na pamet, nekad bolje, nekad lošije, nekad ofrlje. Svatko ima pravo na mišljenje. Već sam malo splasnula, izgleda da je problem najviše u tome, što me kritizirao netko tko me ne čita. Jer kritika je bila usmjerena na ksenofobiju, a ja nisam ksenofob. Da me ti kritiziraš (a i to se zna dogoditi), onda bih to shvatila kao kritiku posta, a ne kritiku mene. Sjeti se samo koliko ste puta vas dvoje imali posjetioce koji su vam digli živac svojim licemjernim moraliziranjem...
    Post o groblju mi se svidio jer je napisan potpuno drugačije od uobičajenih na tu temu. A ja volim takav način - okreni sve ljudsko na smiješnu stranu. Lakše je živjeti :)

    @fra gavun - ma koja šaka, ja lupam šakom samo u vreću za boksanje :)
    Ja sam ti ono - brzo skočim i brzo se smirim. No, ipak je najvažnije što tako obično reagiram na bezvezarije. Kad se dogodi ozbiljna životna situacija, mirna sam i mozak radi - sto na sat...
    Kako si već ručao, dobar tek za večeru i navrni opet :)

    @Majstorica - meni je slijedeća stepenica - celebrity, kad mogu mačci i Gotovci, mogu i ja. Kud svi tu i mali Mujo :)

    @promatram, razmišljam - ja mislila da se pravila znaju, a očito se moraju napisati na vidnom mjestu...
    I što kažeš, to je uzalud potrošena snaga :)

    avatar

    03.11.2009. (23:04)    -   -   -   -  

  • teuta

    Draga moja pametna si ti cura možda i previše za neke a zna se za koga.
    Oduvijek sam cijenila tvoje mišljenje jer sam bila sigurna da ćeš mi iskreno napisati bez ikakvih zlonamjernih namjera. To treba cijeniti a ja to iznimno cijenim draga moja.
    Ništa ti ne brini, vidiš da mene nema u pravom smislu na blogu a zbog čega...Mislim da znaš.

    Upravo zbog toga cijenim i blog.cz a rado pišem tamo. Ajde se ti preseli tamo i uživat ćeš na pravi način a ja ću ti pomoći iako već jakooooooooo dobro znaš češki.

    Puseeeeeeeeeeeeek draga moja.

    avatar

    04.11.2009. (01:08)    -   -   -   -  

  • prorok

    Ma kavica stiža a i grickalice naravno
    nek ti se ponovi jutro :):):)

    avatar

    04.11.2009. (07:18)    -   -   -   -  

  • bastet

    Kad sam prije godinu dana tek postala bloger, divila sam se blogerima čiji su postevi zaradili mjesto na blog.hr-ovoj naslovnici. No, otvarajući postove nekih od njih, shvatila sam da im zapravo tamo nije mjesto. Da su tamo dospjeli nečijim "čudnim" izborom. Kako inače protumačiti činjenicu da su neki vrlo suhoparni postovi nezanimljivih tema i stavova, i s vrlo skromnim brojem komentara zaslužili svoje mjesto na nekakvoj top ili cool listi. Kako objasniti činjenicu da su im se postovi redovito tamo nalazili, a da se, s druge strane, izvanredno zanimljivi i originalni postovi, mnogih mojih blogoprijatelja tamo nikada nisu pojavili!
    Zbog toga sam se ubrzo prestala zamarati tim glupostima! Uostalom, pišem za svoju dušu i onda kad mi je ćeif. Ni s kim se ne natječem. Nikome nisam konkurencija. Uživam u virtualnoj komunikaciji i prijateljstvima koje sam na taj način stekla. A naslovnica? Meni je potpuno nebitna. Ako sam tamo ikada i bila, to ne znam jer postove s te liste nisam ni pogledala već duže od pola godine!

    avatar

    04.11.2009. (13:03)    -   -   -   -  

  • Majstorica s mora

    Eto vidiš, tebe maknuli a mene stavili, sad moram paziti što pišem...

    avatar

    04.11.2009. (17:51)    -   -   -   -  

  • fanny

    @teuta - e to je to - iskrenost, ona se jednostavno osjeti iz riječi, kao što se osjeti zloća i zloba...
    Pametna cura - ha ha, znaš onu - učiš cijeli život, a blesav umreš :)
    Neću nikamo seliti, pisat' ću ovdje za sebe i svoje prijatelje koji će dolaziti bez obzira na naslovnice, liste, hvale i kritike, kao i dosad. Češki, ma draga koje znanje češkog - živio copy-paste :)

    @PROROK - grickanje...tooooooooo :)

    @bastet - tako je, za svoju dušu, pa kom se sviđa neka čita, kome ne - neka produži dalje :)

    @Majstorica - čestitam, sad imaš moje iskustvo, nadam se da će ti dobro doći, bilo bi mi drago :)

    avatar

    04.11.2009. (20:15)    -   -   -   -  

  • j.

    @bastet - tako je, za svoju dušu, pa kom se sviđa neka čita, kome ne - neka produži dalje :)
    slažem s s tobom, ali samo dijelom... ne možeš očekivati da pišeš o gorućim društvenim temama, a da ljudi na to ne reagiraju. jednostavno, to niti ima smisla, niti je dobro (po društvo).
    kad se prihvatiš tema koje zanimaju i ostale, onda (na blogu koji je javan) očekuj i reakciju. dakle, Romi nisu dekica o kojoj možeš napisati par nabacanih rečenica i produžiti dalje bez "padobranaca". treba stajati iza svojih riječi kad se odlučiš pozabaviti važnim stvarima. i ne biti tako osjetljiva jer te nitko nije pljuvao. ljudi su samo iznijeli svoje mišljenje.

    avatar

    05.11.2009. (10:16)    -   -   -   -  

  • fanny

    @ j. - slažem se, zato se vraćam u anonimnost, onda mogu pisati i o dekici i ozbiljnim temama
    I nije stvar u kritičnom iznašanju mišljenja, nego o načinu na koji se iznosi. Kritika se može iznijeti na više načina. Uostalom, mislim da sam o načinu iznašanja kritike sve rekla...

    avatar

    05.11.2009. (12:33)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...