Komentari

borut.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • chablis

    Kako je u Zagrebu temperatura puuuuno niža moja je mačka u ovim pozama, umjesto u vrtu, u stanu. Lijep pozdrav :)

    avatar

    17.10.2009. (18:23)    -   -   -   -  

  • fotkam, kuham, putujem...

    jel ti to nama radis zazubice ;)......zavidim naravno.

    avatar

    17.10.2009. (18:56)    -   -   -   -  

  • mirjam

    E, to je temperatura za mene !!!
    ... da mi se stare kosti ugriju ... /iako sam i u mladosti bolje podnosila visoke temperature/. Onaj tko zna koliko su visoke temperature ljeti u dolini Neretve /a, svakako ne više nego tu .../ neće se čuditi što dijete toga kraja lako trpi, još i uživa, u vrućim danima ... /dok bura ne zabruji i zafijuče kroz škure, propuše kroz kosti, pa se svi uz peć stisnemo, a navečer bude teško kada se treba ući u nezagrijane sobe i još stavljati termofore u krevete i brzo se, kada konačno skupimo hrabrost za uć', jorganom preko nosa pokriti ... Ej, ima li toga još ?? :-) .../ ... Pospanost mi je u jesen uobičajena kada smrznuta dođem u zagrijani dom i kada se utoplim pa me uvati 'da malo ubijen oko' i privari me na duže ... , a po visokim temperaturama baš nisam toliko pospana - možda zato što sam tada uvijek blizu neke vode i vrućina onda nije tolika, a i stan nam je na takvom mjestu da je prirodno dosta ugodne temperature ... Nadro moja, nije tebi lako, razumijem te potpuno, ... što se tu može nego povući, maknuti kada jači dođe, 'nije se sa jačim od sebe bosti' ... No, pazi, istina je da ljudi kažu: „Tko jači, taj tlači ... „, ili: „Svaka sila za vremena ...“, ali i: „Sila Boga ne moli, al' Bog silu ne voli ...“; I još puno toga naš narod iz iskustva iskova u izreke: „Pametniji popušta, ... Uvjerena sam da si i ti, Nadro, našla sebi mjesto, možda još i bolje, ... pazi da ne prokuži da je tu gdje si jako dobro ... Maci, Maci, iako si takav i svi te već poznaju, ipak te vole ... i miču se, da ti ugode i, koliko je moguće, sretnim te učine. Naš si i tu se ne može ništa drugo nego te podnositi i još više te voliti ...
    Maz, maz, ... pusa velika :-)*
    ...
    Uživajte u vrućini ...

    BVB !!!

    Lijep pozdrav ...

    avatar

    17.10.2009. (21:03)    -   -   -   -  

  • luki 2

    Predivne micke i super temperatura! :))))) U Zagrebu je hladno; uživajte!
    Voli Vas Luki+Goldie

    avatar

    17.10.2009. (21:56)    -   -   -   -  

  • mi rastemo

    I kod nas je stvarno zahladilo, skoro iz ljeta u zimu. Ja sam valjda jedna od rijetkih koji baš ne vole ljeto, pa se ja niti ne bunim.
    Veliki pozdrav i uživajte kao i ove mace!

    avatar

    17.10.2009. (22:26)    -   -   -   -  

  • modriodsjaj

    Imam i ja jednu macu zvanu Maci ali ni izbliza nema tako moćnu šapu kao ovaj Vaš macan koji zna brati cvijeće. Jeli to pupoljak hibicsusa na zadnjoj sličici?:)
    I zavidim Vam na ovih +35 toliko da sam pomišljala kako bi bilo lijepo otići negdje gdje ljeto tek počinje. :)

    avatar

    18.10.2009. (00:23)    -   -   -   -  

  • borut

    VESNA
    Onima koji ne poznaju biografiju nasih kucnih ljubimaca evo najuzih informacija:
    Nadra je nasa stara maca poluplemenitog roda. Dobila sam je od moje prijatljice Barabre, prije 15 mozda i 16 godina, cija je plemenita Sijamka zgresila sa nekim Crncem. Iz te veze rodilo se i jedno crno mace. Kako Borut voli crne macke veoma smo se obradovali novom clanu obitelji. Bila je malena, vrlo bojazljiva maca, koja se cak bojala skakati na stolice, pa su ju nasi sinovi ucili, imala je lijepu njuskisu, velike oci koje su bole sive i oblik sijamke, ali prije svega naslijedila je karakter svoje mame, sve ostalo je na oca. Iako smo se trudili, nije bila sklona nikome osim Borutu. Samo da je usao u kucu, umiljavala bi mu se oko nogu dok kod je ne bi uzeo u ruke. Prema ostalima je bila vrlo neprijazna, a naseg necaka Igora je napadala, da joj se morao micati. Uho joj je povredjeno u jednoj neuspeloj operaciji hematoma kojega je dobila na nepoznati nacin. Mozda cak i Macijeva sapa.
    Macija je Bartul skupio pored smeca. Doneo je doma jedno malo, mrsavo stvorenje, velikih usiju i modrih ociju i punog buha. Odmah smo ga izolirali da nam se buhice ne bi udomile, Bartul otisao nabaviti sve potrebne preparate kojima spasili Macija od nametnika, veterinar ga je pregledao , ali njegove muke su tek pocele. Nadra nikako nije mogla prihvatiti novoga "udomljenika" . Sve strasti i nagoni prirode za ocuvanje svoga teritorija dosli su do izraza. Za pomoc mo se obratili na nekoliko veterinara, cak psihologa za "kucne ljubimce" ali nista nije pomoglo. Macija smo morali drzati zatvorenog u Bartulovoj sobi. Tada sam se dosjetila da Nadra ima strah od vode. Nakupovala sam nekoliko malih "pistolja na vodu". Pustili smo ih zajedno, kad smo bili doma, i cim bi culi ili vidjeli agresivno ponasanje Nadre bila bi spricnuta nevidljivim oruzjam. To je trajalo dosta vremena i do danas oni nisu prijatelji. Nadra je gospodarica, a Maci koji je izrastao u "pravog Macana" (ime su mu dali vaterpolisti Dejan i Branko Splicani, koji su igrali u Izraelu). Veoma je velik i veoma tezak.
    Ali jednako tako umuljat. Nas dvoje smo nerazdvojivi, prati me kao sjena cak i spava uz mene.
    To je kratka biografija nasih kucnih ljubimaca.
    Jucer je u Haifi izmjereno 37 stupnjeva, a u Ber Shevi 40. Takve temperature pratit ce nas, prema prognozi, do sredine tjedna, kada se ocekuje, nagli pad temperatura pa cak i kisa.

    avatar

    18.10.2009. (08:54)    -   -   -   -  

  • galeb

    asti Gospe, sa onom šapom pari tigar a ne mačak :)

    avatar

    18.10.2009. (10:07)    -   -   -   -  

  • Zvrk

    To je fina temperatura.

    avatar

    18.10.2009. (10:14)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...