Komentari

pisanje.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


  • izvorni život

    No, ipak, čovjek treba biti kritičan i čitati ono što je stvarno bitno, egzistencijalno i daje odgovore na neka pitanja koja se javljaju...

    Da, to i ja mislim. Takva vrsta literature je iznimno važna. Iako, ne isključujem ni kvalitetne romane, poeziju i ostalo, koji također imaju svoju vrijednost, ovisno o interesu čitatelja. Osobno, i sam u zadnje vrijeme čitam vrlo malo. Isključivo ono što me zaista privuče i ima mi smisla. Čitanje zbog puke "zabave", ne hvala. Gubitak vremena.

    Osim toga, mnoge 'poruke' su kontradiktorne, ima tu svega i svačega, pa čak i kontradiktorne sa samom 'Božjom Objavom'... meni su sve takve poruke sumnjive i neprihvatljive, jer se često svode na zastrašivanje, prijetnje paklom, kaznama i sličnim stvarima.

    Došao si, dakle, do toga da sumnjaš u dogme, a tu počinje početak osobnog puta i istraživanja, koje čovjeka sigurno može dovesti dalje od naučenih, krutih odgovora koje propisuje Crkva ili bilo tko. Samo naprijed.

    Zapravo ovaj svijet i svemir je tako fascinantan i veličanstven da čovjek 'gubi dah' ako se malo više udubi u sve to.

    Tako je. Živa istina. :) pozdrav

    avatar

    09.10.2009. (08:24)    -   -   -   -  

  • catwoman

    Da, i mene je dojmila osobito ta rečenica ovog odličnog posta, kao i cjelokupna poanta. :)

    Jesi li čitao Tao fizike Frotjofa Capre - istraživanja paralela između suvremene fizike i istočnjačke mistike ? Mene je fizika privlačila i privlači upravo zbog tog svog duhovnog momenta.
    Mislim da bi ti se mogao svidjeti jedan post kod blogera Energija Sunca. Govori isto o toj konvergenciji suvremene znanosti i duhovnosti. Iznimno intrigantan tekst pokojnog Stjepana Kušena : Zov tajanstvenih impulsa.

    ( catwoman )

    avatar

    09.10.2009. (15:39)    -   -   -   -  

  • Smisao Života

    ...da, da, tako je to, kvantna fizika otkrila nam je kako su materija i energija jedno te isto, dvije strane istog novčića.... kao i to da svoju stvarnost stvaramo percepcijom... ako si kojim slučajem pročitao moj post pod naslovom "Kvantna zbrka" upoznat si sa mojim doživljajem kvantne teorije... što se tiče širenja naših obzora, traženja odgovora na pitanja koja nam se u životu nameću, to smatram izuzetno važnim... u protivnom ostajemo zatupljeni i ukalupljeni u nametnutim doktrinama, poslušni robovi koji su najopasniji ako se u svom položaju osjećaju sretnima... ljude se odvlači od korisne literature promoviranjem šunda kojemu je svrha ispiranje mozga upravo radi održavanja zatupljenosti kako bi se s ljudima lakše manipuliralo... to je svrha i većine "zabavnih" emisija na televiziji, kao i tzv. žutog tiska, te nižerazredne beletristike... pozdrav...

    avatar

    11.10.2009. (22:56)    -   -   -   -  

  • mushin munen

    zahvaljujem na stavljanju mojeg profil bloga u linkove,
    dobro došao si na moj hagakure blog (hagakure.blog.hr) kao i
    na blog o metastazama ljudske civilizacije

    srdačan pozdrav : )

    avatar

    30.10.2009. (23:17)    -   -   -   -  

  • catwoman

    ljudi, nemojte se cijepiti i podržite peticije za referendum oko arbitražnog sporazuma i apel saboru da ga ne ratificira

    avatar

    11.11.2009. (01:14)    -   -   -   -  

  • blade777

    Činjenica je da ljudska vrsta i druga živa bića koja odašilju oblik valova elektromagnetnog zračenja,puno više djeluju na zbivanja u prostoru i vremenu nego su to u stanju shvatiti.
    Kada toga u potpunosti postanemo svjesni,onda će zasigurno biti i manje negativnih učinaka.

    Pozdrav!

    avatar

    05.12.2009. (16:16)    -   -   -   -  

  • Smisao Života

    Sretan Božić! :)...

    avatar

    25.12.2009. (16:10)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...